De Telenet-installateur is langsgeweest!

Deze foto, gemaakt na het bezoek van een officiële Telenet-installateur, werd mij toegestuurd door een lezer die ik als een "betrouwbare bron" beschouw. Datum en plaats: december 2005, ergens in Vlaams-Brabant.Reacties

#61715

Cogito

 

Ach zo zien veel datacenters van nochtans gerenommeerde bedrijven er ook uit.

#61719

LVB

 

@Cogito: Er is een verschil tussen wat bedrijven in hun eigen gebouwen uitspoken, en wat een telecomleverancier in de huizen van zijn klanten uitspookt, vind ik. In het eerste geval beoordeel ik alleen het eindresultaat en niet de interne keuken; in het tweede geval vind ik dat een 'ordentelijke' installatie deel moet uitmaken van de dienstverlening.

#61720

Analoge Tekens

 

Beste Luc,

Wat wil je precies aantonen met deze foto die ruim twee jaar oud is?

#61721

OutlawMike

 

Hier staat een boel op wat met Telenet geen uitstaans heeft. Denk dat weg en het ziet er al een stukkie treffelijker uit. OT Cogito, maar petankt foor et ploemetje.

#61722

LVB

 

@OutlawMike: De waterleiding en de elektriciteitsteller zijn inderdaad niet door Telenet geplaatst, de rest volgens mij wel. Want die installateurs zijn tegenwoordig ook in de weer met hubjes (en dat vind ik goed). Maar misschien kan de lezer die mij de foto toestuurde nauwkeurig specifiëren wat er door Telenet werd geplaatst en wat hij er zelf heeft aan toegevoegd?

#61724

Charlo

 

Bij een kameraad van mij is onlangs ook zo een kabelkluwen geïnstalleerd. En een hoop onnodig gedoe: een switch tussen de modem en het wireless access point? Allez "switch", volgens die van Telenet is het een hub, maar dat is toch iets totaal anders dacht ik.

#61727

Marco

 

@Charlo Voorzover ik weet heeft een hub minder functionaliteit dan een switch. Alhoewel de meeste hub's die je kan kopen voor een SOHO omgeving eigenlijk switches zijn.

#61728

Marco

 

Wazt betreft de slordige installatie, dit is eerder regel dan uitzondering als ik mag voortgaan op wat Telenet heeft geïnstalleerd in mijn familie- en kennissen-kring. Mijn eerste Telenet modem was zelfs van een type dat niet aan een muur kon worden bevestigd, de installateur vond er niet beter op dan het hele zaakje te 'klemmen' tussen een paar extra-lange schroeven. Misschien heeft het feit dat een onderaannemer de installaties uitvoert hier iets mee te maken ? Wordt er bovendien een vorm van kwaliteitscontrole uitgevoerd door Telenet zelf op deze installaties ?

#61729

Avondlander

 

Toen ik mijn telenet installatie liet plaatsen (intussen overgeschakeld naar adsl) moest ik op het einde vlugvlug nog iets tekenen voor de installatie. (En ja ik heb getekend zonder grondig te lezen...)Bleek achteraf dat dit een verklaring was dat de installatie naar behoren was uitgevoerd. Dit was echter helemaal niet het geval: modemtoestanden waren OK, ik had dan ook een plaat mdf plus een hele reeks stopcontacten voorzien voor de installatie. De PC zelf moest echter op een paar boeken in een hoek van de kamer staan wegens utp-kabel te kort. Geen verhaal meer mogelijk dus heb ik dat maar zelf opgelost. Ik ben vooral weggegaan bij telenet wegens een onbereikbare helpdesk die, als je hem te pakken krijgt nog eens bijzonder arrogant (en in het antwerps!) en incompetent was.

#61731

Benny Marcelo

 

Wat ik niet goed begrijp is waarom ze die apparaatjes niet voormonteren in een kastje waar met een kliksysteem een apparaat kan verwijderd of toegevoegd worden en waar het aantal stopkontakten in voorzien is. Een eerstejaars elektriciteitsstudent leert al zoiets in mekaar flansen.

Wat die helpdesk betreft, daar scheelt inderdaad wel wat aan.
We hebben bij telenet zo een digibox gekocht (ze hebben daar het monopolie op). Dat ding heeft van in het begin raar gedaan; soms konden we geen programmas meer oproepen, mijn video nam bvb de BRT op met het geluid van VT4, het duurde soms lang voordat hij van kanaal wisselde enzv. Zeker tien keer heb ik gebeld om dat te komen nakijken. "ge moet uw toestel resetten door een korte stroomonderbreking" heb ik een paar keer moeten aanhoren.

Eindelijk, na maanden gesukkel, is er iemand komen kijken. Bleek dat er verlies op de kabel zat (4db dacht ik) waardoor het signaal niet altijd zuiver is. Op de vraag waarom ze dat dan niet nagezien hebben bij de installatie van die digibox bleef deze technieker het antwoord schuldig. Hij kon daar niks meer aan doen want ik had destijds ook zo een papiertje ondertekend dat de installatie goed was uitgevoerd. Hoe kon ik nu weten dat er verlies op de kabel zit?

Enfin even later heeft de digibox dan zijn geest gegeven. Natuurlijk komt daar de stomme vraag wat ik zoal met dat ding heb aangevangen. Toen ik hem meedeelde dat ik soms de stroom moet onderbreken om hem te resetten wist hij lakoniek te vertellen dat ik dat in feite niet mag doen. Heb ik die onnozelaar naar zijne kop geslingerd dat hij dan de vorige gesprekken maar eens moest beluisteren. (die worden naar het schijnt opgenomen.) Met een codenummer mocht ik dan een nieuwe digibox gaan halen.

Toen ik de oude aanbood aan de verkoper bekeek deze hem even en zei dat hij er van deze serie al veel terug heeft binnengekregen. Ik was zowat een ontploffing nabij want die wist me dat daar zomaar te vertellen, bij telenet hebben ze me haast twee jaar aan het lijntje gehouden. Ondertussen lijkt het nieuwe toestel naar behoren te werken en ik kan zelfs met mijn video terug normaal opnemen. In feite is dat raar want de DVD-recorder heeft het altijd behoorlijk gedaan.

Mijn broer heeft digtaal TV bij belgacom en die is al even slecht af: als hij naar een kanaal zit te kijken, kan hij niet opnemen op een ander kanaal. Toen hij daarover zijn beklag deed wisten ze te vertellen dat ze dat probleem kennen; ze hebben het enkel niet verteld toen ze hem de boel aansmeerde.

Er moet dringend meer concurentie komen in die sector!

#61732

Ewoud

 

Ik vind het nogal laag om een foto te publiceren van meer dan twee jaar oud, als je weet dat zeker telecombedrijven gekenmerkt worden door groei en verandering.
Bovendien wordt vòòr een installatie duidelijk vermeld dat er X aantal vrije geaarde stopcontacten moeten voorzien worden, in combinatie met 50*50cm (als mijn geheugen me niet in de steek laat) vrije muurruimte. Haal die verdeeldozen en wachtbuizen weg en je ziet al een heel ander plaatje.

#61734

Neverbeendead Religion

 

Hier dan als vervolg op mijn vorige post ( http://lvb.net/item/6148#61709 ) even de vraag stellen hoelang het zal duren vooraleer de installateur enkel maar een stickje in de wanddoos steekt waar de binnenkomende kabel op aangesloten staat om alle flat-screens (die ook een volledig operating system hebben om te computeren) en computers (met alle televisiekanalen) binnen het huis te voorzien van televisie en internet.
Wij hadden vroeger ik weet niet hoeveel bijkomende toestellen om onze televisie en computer te voorzien.

#61738

Frank Amand

 

alles is relatief :-)

http://englishrussia.com/?p...

neemt niet weg dat het beter kan natuurlijk :-)
Ik werk bij Philips aan de Pronto lijn, een product voor Custom Installation en het is nu net de job van een goede Custom Installer om, naast de functionaliteit, de zaak ook netjes te bedraden)

#61741

Krist

 

Toen ik mijn huis liet bouwen (in de Brugse binnenstad) heb ik meteen voor voldoende stopcontacten in de meterkast gezorgd. Vanaf de meterkast liggen er ook UTP kabels naar alle ruimtes.
Door persoonlijke omstandigheden kwam ik ecther in Zwitserland tercht en ben ik er echter nooit gaan wonen, en het staat nu te koop...

#61743

Briggs

 

Bij ons staat die rommel in de living. Ze hadden ons toen vertelt dat het in de garage zou staan waar de televisiekabel het huis binnenkwam. Tja, bleek dat je daarvoor een speciale toestemming moest krijgen van de kabelverdeler want dan moesten ze de kabel doorsnijden en dat ging een tijdje duren en automatisch installeert men dat aan het eindpunt van de televisiekabel: de living dus. Stopcontacten genoeg voorzien, achter een kast verstopt. We hebben enige tijd last gehad met onze internetsnelheid, zitten rondbellen...het probleem lag bij ons. Heb een technieker laten komen en het bleek één van die pokkedozen te zijn die stuk was & ondertussen dateerde uit het stenen tijdperk, hebben ze een nieuwe gezet. Dan is het ons opgevallen dat we eigenlijk teveel betaalden voorwat we kregen (formules, officieel hadden formule X maar we hadden recht op Y). Hebben ze dat rechtgezet toen we ernaar vroegen...gene frank teruggezien maar het is niet de moeite om over te schakelen naar een andere provider...dat is te moeilijk voor de oudere gebruiker onder ons.

#61746

Francis (niet ingelogd)

 

Die switch staat tussen de kabelmodem en de router en is nodig om de connectie voor de digitale televisie ("net gemist") te maken

#61747

Renaat Vanmeert

 

Als je geen twee linkerhanden hebt kan je dergelijke situatie toch wel snel zelf oplossen. Ik denk niet dat het aan de installateur van Telenet of Belgacom is om ook nog een ordentelijke electrische installatie te installeren.
Wat me wel intrigeert is wie die "kattekop" heeft toegevoegd. voor zover ik weet mag dat niet meer gebruikt worden.

#61751

LVB

 

Mijn bron stuurt mij een bijkomende foto van die "kattekop" en meldt mij: "Die is van mij: de installateur had die tijdens mijn afwezigheid gevonden in een doos in de garage. Nu, er was mij niet op voorhand gezegd dat er voldoende stopcontacten moesten zijn, in tegenstelling tot wat een commenter beweert."

Dus alle stekkerblokken inclusief de "kattekop" zijn er door de Telenet-installateur zelf geplaatst, zij het dat de installateur die kattekop tijdens het snuisteren ter plaatse gevonden heeft.

#61754

VI

 

Ik vind het ook een beetje jammer dat die installaties altijd met duizend en één kabeltjes en duizend en één bakskes aan elkaar vast hangen. Ik heb mij digitale tv aangeschaft met 2 'digiboxen'. Ik heb bovendien draadloos internet, een fax, een printserver, draadloze telefoon, enz op de dezelfde plaats. Ik geraak er niet meer aan uit. Ik denk dat sinds digitale tv er 7 extra stopcontacten in gebruik zijn. Walgelijk. Mijn huis wordt precies een datacenter. Nochtans helemaal niet performant hoor!

#61759

Neverbeendead Religion

 

Het powerline gegeven van telenet kan veel ongemak oplossen in de toekomst.
Breedband internet en dus ook televisie via het electriciteitsnet. De stick uit #61734 hierboven staat dan ook op het electriciteitsnet zodat die makkelijk het hele huis kan voorzien van alles dat draadloos gebruikt wordt terwijl een flat-screen enkel in het stopcontact zit en geen andere kabels meer naar zich laat komen.
Hierbij ook even verwijzend naar een ander komend positief aspect. De standaard gsm die men overal kan gebruiken want als er geen bereik is, schakelt die gsm, die niet groter is dan die van vandaag, over naar de satellietfunctie. En men kan hem zelf opladen, mechanisch met de hand, wanneer men hem dringend nodig heeft terwijl er geen electriciteit voorhanden is.
Om maar te zeggen dat het beter is dat men in het onderwijs de nieuwe communicatietechnologie ook vanuit een filosofisch standpunt benaderd. Het is namelijk nodig dat men de communicatieindustrie er op wijst van wat ze kan, van wat ze al bereikt en verplicht had moeten hebben. De communicatieindustrie probeert nog teveel te doen denken dat ze meer dan tekst, foto, bewegende foto en geluid aanbieden in de nieuwe wereld van de digitale computer met alle programmas en de digitale televisie. Dat men ook al de vierde dimensie als real-time toepassing meekrijgt.
Altijd al geweten dat achteraf bekeken, vincent van quickenborne de belangrijkste positie had in dit landje.

En dan nog het stukje amusement:
-Dat is toch geen windows vista business op jouw flat-screen hier in de living mag ik veronderstellen?
-Toch wel vriend, toch wel. Je mag dat natuurlijk niet persoonlijk nemen, je weet wel.
-Ja ja, it's only business.

#61762

Neverbeendead Religion

 

En dan hier nog het super mega amusement:
Een pagina uit een cd boekje van the stone temple pilots.
Het core album uit 92.
http://img265.imageshack.us...

#61822

LVB

 

Toch even reageren op Ewoud die de publicatie van die foto "nogal laag" vindt en op "Analog Tekens" die rare vragen stelt.

Kijk, iemand stuurde mij die foto door, zelfs zonder de suggestie om die foto te publiceren. Ik vond die foto grappig en schokkend tegelijk, ik vond dat die foto een grote amusementswaarde had, en ik vroeg toestemming aan de inzender om die te publiceren. Mag ik die dan niet publiceren omdat er nu eenmaal idioten bestaan die uit één dergelijke foto de onterechte conclusie zouden kunnen trekken dat de hele dienstverlening van Telenet op niets trekt? Moet ik mijn lezerspubliek als idioten beschouwen en er allerlei uitleg bijschrijven van "mensen, dit is niet noodzakelijk representatief voor de kwaliteit van het Telenet-serviceapparaat"? Nee dus, ik moet mijn lezers niet als idioten beschouwen, en als er toch idioten tussen zitten, dan is dat hun probleem.

En die foto is inderdaad twee jaar oud, dat heb ik er ook duidelijk bijgezet. Het was pas "nogal laag" geweest als ik dat stukje informatie had verzwegen.

Ik heb ook, in een commentaar tussen de andere commentaren, mijn mening over deze ene installatie uitgedrukt.

Als ik voor mezelf zoiets zou installeren, zou het er waarschijnlijk ook zo uitzien. Als een dienstverlener bij mij zoiets op die manier zou installeren, zou ik hoogst ontevreden zijn.

Heb ik nu beweerd of geïnsinueerd dat de dienstverlening van Telenet op niets trekt, of in december 2005 op niets trok? Helemaal niet, ik heb één geval gepubliceerd en er ook mijn mening over gegeven.

Moet ik, omdat er in de wereld nu eenmaal idioten bestaan die overal verkeerde conclusies uit trekken, het publiek van mijn blog als kleuters gaan beschouwen en er expliciet bijschrijven: beste kindjes, het is niet omdat ik hier één foto publiceer dat jullie moeten denken dat de dienstverlening van Telenet overal en altijd op niets trekt? Nee dus, ik moet dat niet schrijven, en eigenlijk vind ik deze hele toelichting ook al tegen mijn principes. Ik heb geschreven wat ik geschreven heb, niets minder, maar ook niets meer. Honny soit qui mal y pense.

"Analoge tekens" bewijst met zijn vraag dat hij niet kan omgaan met informatie zonder duiding, en dat hij informatie zelf niet kan duiden zonder de intentie van de publicist te kennen. "Ewoud" bewijst met de eerste zin van zijn reactie dat hij wil dat lezers als kleuters worden beschouwd. Als hij zelf begrepen heeft dat de foto uit 2005 dateerde, kunnen alle andere lezers dat dan ook niet? Of leest hij tussen de regels dingen die ik niet geschreven heb.

Ik heb twee internet-abonnementen (het ene al meer dan 8 jaar, het andere al meer dan 6 jaar) en één digitaal tv-abonnement bij Telenet, en ik ben daar tevreden over. Maar deze mededeling is niet relevant en overbodig voor een niet-idioot lezerspubliek.

#61825

Leo Norekens

 

Luc, om niet verdacht te kunnen worden van het nieuwe misdrijf genaamd "veralgemening", moet je aan elke negatieve berichtgeving de lering toevoegen: "Opgelet, het gaat hier slechts om een piepkleine minderheid. De meeste [Telenet-installateurs] zijn schitterende gasten en leveren onberispelijk werk. Jammer dat die enkele knoeiers het voor hen verpesten."

Of iets van die strekking. :-)

#61832

joe

 

Nelson Morais, bekend van de Eurosong-preselectie en zijn sexy zus die eigenlijk de vorige keer had moeten winnen, is ook een Telenet installateur. Als dat geen degelijke kerel is!

#61842

Rick

 

Wel superveilig, die stekkers zo dicht bij de waterkranen. Een beetje verzekeraar zou meteen de brandpolis aanpassen.
Maar inderdaad, HonnI soit qui mal y pense...

#61843

LVB

 

Benny slaat hier natuurlijk de nagel op de kop met zijn voor de hand liggende vraag waarom Telenet geen kastje voorziet om al die rommel (contactdozen, kabelmodem, voedingen, dLan-adapter enz.) in te steken.

Koeling zou een probleem kunnen zijn, maar met ventilatie-openingen die geïntegreerd worden in het design kan dat geen probleem zijn. Zo'n kastje zou zelfs een herkenningspunt kunnen worden van Telenet. Ik zou een speciale, moderne, hi-tech design voorzien voor zo'n kastje, half-doorschijnend, hi-tech, denk aan Apple productdesign, zodat iedereen zo'n kastje wil.

Meer nog, dit is een gigantische commerciële opportuniteit voor Telenet om elke kelder, garage of plaatsje-achter-het-tv-toestel om te toveren tot een mini-reclamepaneel voor Telenet, want op dat kastje komt er natuurlijk een gigantisch Telenet-logo. Ik bedoel dit serieus, en ik kan er eigenlijk met mijn verstand niet bij dat het hypercommerciële Telenet daar zelf nog niet opgekomen is.

#61847

johan vandepopuliere

 

Ik woon op een appartement en bij zowat alle 12 bewoners heeft Telenet zo'n heilige drievuldigheid komen installeren. Uit mijn verleden als netwerk-consulent - ik ben niet meer mee - haal ik het vermoeden dat dit beter kan en als we zelf een beetje slimmer zijn met een stevig draadloos netwerk per verdieping goedkoper af zijn.

't Is proper gedaan, bij mij, daar niet van, maar 24+ stopcontacten bezetten in een gebouw om 12 ruimtes van een aansluiting te voorzien?

@Luc: Ken Morse, directeur van het MIT Entrepeneurship Centre het hoofd zegt in DS vandaag dat veel ingenieurs goede ideeën hebben, maar niet durven ondernemen. Vooruit, de baan op met je kast! Had trouwens een verwijzing verwacht hier (http://www.standaard.be/Art...), want er staan wat interessante stellingen in over de gebruikelijke links-rechts grenzen heen.

#61922

Dieter De Pinte

 

op de Telenet website staat toch echt wel duidelijk (voor mij toch) uitgelegd wat er nodig is voor de installatie :

http://tinyurl.com/36u5qp

(kopieren van die onlinesupport durf ik niet ;-) )

afmetingen, aantal stekkers, wachtbuizen voor utp, ... 't staat er allemaal netjes in

#61977

Ewoud

 

Luc,
Bedankt voor de duiding. Uiteraard beschouw ik de lezers van jouw blog niet als kleuters. Maar je hebt altijd kleuters die googelen op termen als "telenet-installateur vlaams-brabant" en er de amusementswaarde niet van inzien. Daar hoef je zoals je zelf aanhaalt uiteraard geen rekening mee te houden, maar dat was niet mijn grootste punt.
Wie zich niet houdt aan de aanbevelingen op websites en in folders, of te verlegen is om aan de telefoon te vragen hoeveel stopcontacten/plaats er nodig zijn/is, hoeft mijns inziens niet te klagen als de installatie uiteindelijk tot een ietwat wanordelijk resultaat leidt. Wie een te klein kopje onder zijn Senseo-apparaat zet, gaat nadien toch ook geen foto's publiceren over de vuiligheid die onstaan is als gevolg daarvan (het druppel-opvangbakje onderin even buiten beschouwing gelaten)?
Is de klant in kwestie van mening dat dit toch niet door de beugel kan, hoeft hij a) niet aan te kruisen dat de installatie prima is verlopen en kan hij b) zich melden bij Telenet of bij de Ombudsman Telecom. Deze laatste werkt overigens snel en efficient.
Verder ben ik een grote voorstander van het alles-in-één-kastje idee!

#61979

Solvax

 

Wat u hier ook mee wil aantonen... Ik begrijp het niet echt.
Ik vind persoonlijk dat alles er nog vrij proper uit ziet. Alles is proper aan de muur bevestigd, de kabel en UTP bekabeling ziet er goed uit. Enkel de stroomkabels zorgen voor wat warboel. Dit zal voornamelijk te wijten zijn aan een tekort aan stopcontacten in de muurwand. Voor mij is dit geen teken van onprofessionaliteit. Ik denk wel dat er interessantere items zijn dan dit.

#62267

VH

 

"Moet ik, omdat er in de wereld nu eenmaal idioten bestaan die overal verkeerde conclusies uit trekken, het publiek van mijn blog als kleuters gaan beschouwen en er expliciet bijschrijven: beste kindjes, het is niet omdat ik hier één foto publiceer dat jullie moeten denken dat de dienstverlening van Telenet overal en altijd op niets trekt?"

Zo werkt dat niet meer in den belziek zunne. Deze Telenet-Fitna foto is duidelijk een geval van "haatzaaien" tov Telenet door het exclusief in de verf zetten van uiteraard hoogst zeldzame feiten. Enige positieve (graag multiculturele) duiding ware meer aangewezen dan het gebruik van het visuele "zondebokmechanisme" (kattekopmechanisme mag ook).

Vermeldt de fotograaf ook toevallig of de installateur van de kattekop een Marokkaan was? In dat geval is het duidelijk hapklare brok voor het CGKR.

#62561

Erwin Ravau

 

mmm Ik ben de laatste 10 jaar enkele keren verhuisd en heb dus meerdere installaties meegemaakt (3x). De telenet installateur bepaalde in samenspraak de beste plaats voor installatie met advies voor kwaliteit (geen te lange coax kabels) en kostprijs (niet teveel extra lange kabels nodig). Hij lette er erg op dat start en eindpunt dezelfde soort coax was (dus geen verlengingen). Er kwam even later zelfs een telenet controleur toe, aan de kabeltjes trekken of ze goed vastzaten. En ja, de laatste keer was het op een plaats waar geen stopcontacten stonden. Ik heb dan een verlengkabel over de garagevloer gerold omdat het echt de beste plaats was (in de garage onder de tv). Ik was blij dat de telenet man hier geen problemen van maakte en achteraf heb ik dan zelf netjes een stopcontact of 3 geplaatst. Mijn punt is dat je beter thuis bent als ze langskomen, en verwacht niet dat ze electriciteitswerken uitvoeren.

#62562

Erwin Ravau

 

Trouwens op de foto zie je een manometer met overdrukklep + een kraan die dicht staat. Dit lijkt op een verwarmingsketel. De kraan dient om water in het buizenstelstel te brengen. Bij overdruk begint die klep water te spuiten (bv wanneer de ketel warm wordt en de druk stijgt). Lijkt me al niet zo'n goed idee om dit naast de elektriciteitskast te zetten.

#62608

Uwe Hayek

 

Vermits de socialistische zuil de overmacht had in Belgacom, en de Katholieke zuil via de macht in vele gemeentes vingers in de pappen van de kabeldistributie, is het idee Telenet ontstaan, een even groot gedrocht als Belgacom. (lees de Belgacomedie). Noem het de "Zonder adsl straat"

Zelfs Mobistar wordt veroordeeld wegens koppelverkoop, maar dat deert Belgacom of Telenet hoegenaamd niet. Belgische Kluchtitie, al 180 jaar. Even laten zien wie écht baas is, in dit feodale land.

Gelukkig is er Tv-vlaanderen, ik heb 5 digitale sateliet-ontvangers heb in het totaal hiervoor 600 Euro betaald, 4 ervan kan je digitaal opnemen, met twee ervan zelfs in HD. Het was bleeding edge of technology en Vista 64 bit was (en is) dat ook, maar het lukt sinds februari met grote zekerheid, ook als de pc in slaapstand staat, met atoukes zoals het hele Vlaamse zenderbestand in één keer allemaal opnemen, is niet elke échte Vlaming een masochist ?
Dat laatste verklaart natuurlijk ook het succes van cd&v, telenet, Belgische politiek in het algemeen.

Iemand die enkele maanden terug warm en koud blies ten voordele van Belgacom tv, vertrok met de trein naar de ombudsman : hij had een opzegvergoeding van zo'n 2500 Euro van Belgacom tv in de bus gekregen.

Enfin : er beweegt iets in Belgacom onland, want na een maand wachten kwam men mijn "ra-kopper", ik dacht eerste een soort aansluiting in de vorm van een ra mast, aansluiten. Nu bel en surf ik vast over adsl met voïp met behulp van een "raw-copper" lijn.
Een gsm zoals de SE P1 of xperia kan gsm bellen, maar ook skypen of voïpen dank zij wifi. Alweer bleeding edge technology, mijn adventure game van dit jaar.

Dit jaar gaat trouwens Europa opstaan als grOOte militaire macht, als we de advertentie op deze (lvb) website (http://the-end.com/) mogen geloven (end time blz 50-blz 59)

Uwe Hayek.

#73181

Davy

 

Zorg voor voldoende stopcontacten aan de muur en dan heb je niet zo een rommel . Zou zeggen eigen schuld !

#73456

Erik

 

Het ergste van de installatie zijn de stopcontacten die los hangen maar die worden niet door de installateur van Telenet geplaatst. Voor de rest is er veel te weinig ruimte voorzien en als je kijkt naar de plaats waarde versterker hangt kan je alleen maar afleiden dat de installateur zich heeft moeten redden met te korte coax kabels en te weinig ruimte om de installatie te plaatsen. Als de klant te lam is om een houten plaat van 50*50 te voorzien waarop de installateur deftig zijn installatie kan plaatsen dan moet je achteraf niet met foto's op het internet gaan janken. En bovendien, zonder het werk van die installateur was je stomme foto nooit op het internet geraakt. Als je er niet tevreden over bent moet je het buiten gooien en er niet gebruik van maken om iets af te breken dat je dan toch maar gebruikt. Weet een teken van je lamme houding.

#74964

Installerke

 

Goeie dag

Uit ondervinding weet ik namelijk dat de kabels vastleggen en eventuele stekkerblokken kunnen vastgelegd worden door de installateur maar daarvoor een meerkost aangerekend moet worden. De linkse stekkerblok moet je zelf eens proberen om daar de 4 adapters in te plooien zonder dat de stekkerblok breekt of je ze erin gaat stompen met een hamer of je voet. Veel mensen vinden de prijs die Telenet vraagt voor een stekkerblok teveel terwijl het al moeilijk is om in een winkel dezelfde blok voor dezelfde of een lagere prijs te vinden in een winkel. Ik ben zelf erkend installateur van telenet en spreek hier vooral uit eigen ondervinding en niet in naam van Telenet. Vaak kom je ook tegen dat de klant alles gaat gaan veranderen wanneer wij vertrokken zijn en dan gaan klagen bij Telenet dat het niet werkt maar ze zijn dan wel te laf om erbij te vermelden dat ze eraan zitten prutsen hebben. Ons geven ze dan een flinke boete. Om zulke prutser eruit te halen nemen vele van mijn collega's net als ik foto's van onze installatie's

#75275

stefaan

 

beste mensen

als jullie op voorhand wisten hoeveel stopconten de mesnen van telenet nodig hadden dan zouden jullie nogal wat electriciteitskosten hebben. Het ligt gewoon aan jullie zelf bestel maar op en dan denken dat de mesnen van telenet ook nog eens de electriciteit gaan veranderen voor jullie !!!! die gasten werken ook met een deadline ze en als ze dat niet kunnen dan mogen ze gaan

een beetje meer begrip voor die gasten he en wees blij dat het werkte dat is hun taak

#75797

telenet install

 

wss comfort installatie moet je zelf de kabels wegwerken

grtzz

#77206

Jos123

 

Eerlijk gezegd als ik deze installatie zie zie ik twee zaken:

1) Installatie van Telenet zelf (kabelversterker, modem, UTP, powerline). lijkt mij allemaal netjes geplaatst op een beperkte ruimte.

2) Stopcontacten + stroomkabels: deze liggen rommelig maar zijn natuurlijk niet de verantwoordelijkheid van de telenetinstallateur. ALs de klant niet voldoende stopcontacten heeft voorzien is dat niet de schuld van Telenet. Dat de technieker voorlopig alles aansluit met een kattekop om zodoende alles goed te kunnen testen zodat het werkt als hij doorgaat is alleen maar positief. Voor hetzelfde geld kan die man gewoon doorgaan en niet installeren wegens niet voldoende stopcontacten.

Spijtig dat mensen hun eigen fouten altijd van zich afschuiven...

#92307

Jan Vandenbergh

 

Als je eerst de brieven leest die je van telenet krijgt zou je weten dat je stopcontacten moet voorzien en zelf de bekabeling moet afwerken! Een telenet instalateur plaats een telenet instalatie en is geen gratis electricien die je binnenhuisbekabeling in de muren komt steken!

#118659

Wim32

 

3 adapters zijn van telenet plus de ene van die powerline dan. Denk de andere weg en dan is er niet zoveel mis mee. Telenet vraagt uitdrukkelijk dat je genoeg stopcontacten moet hebben. Als je dat dan met stekkerblokken moet doen kan de installateur daar weinig aan veranderen. De kabel daarvan kan hij moeilijk verkorten. Als er stopcontacten zouden zijn en je denkt de stekkerblokken weg is het een goede installatie. Ik snap niet goed wat je wil bereiken met deze foto. Als het u zo hard stoort leg het dan netjes, als je tijd gebruikt had die je hier aan verspild hebt zou het al lang klaar zijn ....