"Margaret Thatcher begon de Falklandoorlog"

De IJzeren Dame is een door dementie aangetaste, verwarde vrouw geworden. Maar over de elf jaar dat ze op compromisloze wijze haar land leidde, de steenkoolmijnen sloot, de Falklandoorlog begon met Argentinië en een bomaanslag van het Iers Republikeins Leger (IRA) overleefde, weet de eerste en voorlopig enige vrouwelijke premier van het Verenigd Koninkrijk nog alles.

TLB en MTA in De Standaard, 25 augustus 2008

Reacties

#67684

LVB

 

Argentinië dat de Britse Falklandeilanden bezet en annexeert, dat is natuurlijk geen oorlogsdaad. Ah nee, 't is Maggie die begonnen is! Aldus De Standaard.

#67691

EricJans

 

Ik herinner me die 'confrontatie' nog. Zéér confronteend: de Argentijnen reden rechts op de Malvinas terwijl de Britten links bleven rijden op de Falklands: zelfs zónder oorlogstuig zouden er doden zijn gevallen!

Maggie dementerend? Ik ben er nochtans vrij zeker van dat ze De Stndaard niet leest. Verbazend.

#67699

pepperjack

 

Inderdaad pijnlijk onzorgvuldig, maar mogelijk was "aanvatte / aanving" bedoeld?

#67700

Werner

 

Margaret, zonder 'h', Luc

#67706

LVB

 

@pepperjack: "aanvatten" is zowat hetzelfde als "beginnen".

Margeret Thatcher liet de Argentijnse invasie van de Falklands niet passeren, maar reageerde er met militaire middelen op. Wat de Argentijnen wellicht nooit hadden verwacht.

En ze won de Falklandoorlog, natuurlijk. Er had dus "won" kunnen staan in plaats van "begon".

#67711

OutlawMike

 

Een compleet demente Margaret Thatcher is nog altijd stukken intelligenter dan de voltallige Stavda-redactie. Bedankt voor de tip, zullen vanavond die klootzakken eens te kakken zetten.

#67731

New Statesman

 

Daarstraks me ook weer duchtig opgejaagd in een strip in de Focus Knack. De naam ontschiet me even, maar iemand stelde de vraag of hij "misschien liefde, vriendschap en warmte tekort kwam." Waarop de betrokkene antwoordde: "Welke linkse onzin leren ze jou op school?"

De boodschap was duidelijk: alleen linkse mensen hebben het monopolie op deze deugden, rechtse mensen zijn allemaal koud, kil en meedogenloos.
Al een geluk dat Stalin, Mao en Che Guevera zulke toffe en warme mensen waren. Ook kan men dagelijks merken wat een leuke samenleving China wel is.

Oh ja, in dezelfde editie naar ik meen stond een interview met Jonas Geirnaert die uiteraard het lof van het communisme kon bezingen. En wederom zonder ook maar 1 kritische vraag van de journalist. Het wachten is op de eerste BV die zich out als volbloed fascist en dan kan zeggen dat het nooit goed in de praktijk is gebracht.

En dan kijken wat er met zijn/haar samenwerking met de VRT gebeurt.

De Vlaamse pers is werkelijk zo hallucinant dom, dat het niet meer grappig is.

#67744

A.Rouet

 

'hallucinant dom'
Dat lijkt er inderdaad op als ik vandaag in Humo lees dat een paar weken geleden op één en dezelfde dag vier van de vijf lezersbrieven in de krant Het Nieuwsblad uit het brein van Swa Cauwenbergh kwamen. Swa is de Londerzeelse schoolmeester die we hier allen op lvb.net kennen als tuuuuut en in mindere mate als tuuuuuut.
Hoewel al 2 dagen in de pers aan de orde, kan je volgens mij hier nog altijd over deze zaak 'beginnen' luc.

#67745

A.Rouet

 

'Dat lijkt er inderdaad op' lijkt dan weer nergens op. 'Daar lijkt het inderdaad op' is inderdaad beter.

#67746

LVB

 

@A.Rouet: Ik stel voor dat je de identiteit van die "tuut" en ook van die andere "tuut" hier vrijgeeft, want ik ben benieuwd. Gezien de nieuwswaarde zal ik het niet beschouwen als off-topic of ad hominem. Ik veronderstel uiteraard dat je je vermoedens baseert op een grondige studie van de stijl, zinsbouw enz. van de betrokkenen.

#67750

A.Rouet

 

@luc
Vraag je me de nicks van 'Krolse François' openbaar te maken? En jij kent die niet? Tweemaal verwondering bij mij!
Als wat Humo over de man beweert klopt, en dat lijkt er sterk op na het telefoongesprek met hem (zie The Wild Site), acht je het dan mogelijk dat iemand als Cauwenbergh, op die ene petitie-uitnodiging na, de afgelopen jaren aan lvb.net heeft kunnen 'weerstaan'?

#67751

LVB

 

@A.Rouet: Je antwoordt met een vraag... Mijn vraag aan jou impliceerde niet noodzakelijk dat ik betwijfel of Swa Cauwenberghs hier onder allerlei pseudoniemen commentaren heeft achtergelaten, ik vroeg je alleen om dit met feiten en namen te staven. Je hebt dus niet geantwoord op mijn concrete vraag naar namen en feiten.

#67752

traveller

 

De "belgische media" mogen liegen en verdraaien wat ze willen, ze mogen het VB achter het cordon houden, maar O WEE als het een VB'er onder een andere naam toch lukt op een lezersforum door te breken, dan staat het kot op stelten.
Zeggen dat MT de oorlog in de Falklands begonnen is wordt als normaal "onnauwkeurigheidje" onder het tapijt weggemoffeld, maar een VB'er die ware dingen schrijft over de belgische smeerlapperijen wordt op zijn schuilnaam als bedrieger afgerekend.
Gloeiende baarlijke nonsens en slechte wil vanwege de "goede belgen".

#67753

New Statesmans

 

@traveller

Inderdaad. Dit non-event moet weer opgeklopt worden door de MSM waar Humo uiteraard het voortouw in neemt.

Net of de linkse partijen niet hetzelfde doen, maar dan onder het mom van allerhande NGO's, 'middenveldorganisaties' en schimmige vzw's.

Als ze zich bij Humo daar eens in zouden verdiepen zouden ze ook wel interessante resultaten boeken.

Struikeblok is daarbij dat hun redactie voor 99% op diezelfde linkse partijen stemt.

#67754

chris impens

 

Het ondertekenen van eenzelfde petitie onder vele namen is valsspelen, maar zich publiek manifesteren onder diverse vermommingen is dat niet. De Portugese schrijver Fernando Pessoa heeft zijn hele leven niets anders gedaan (en ging soms met zichzelf in de clinch). Er is dus absoluut niets mis met het eventuele feit dat S.W., of wie dan ook, in meervoudige gedaante zou rondspoken op lvb.net of elders waar men schuilnamen tolereert.

#67755

dendof

 

Ik durf met aan waarschijnlijkheid grenzende zekerheid beweren dat "tuuut" niet griengreidler is.

#67758

LVB

 

@chris impens: Wettelijk gezien klopt het wellicht wat je schrijft (hoewel, lees eens wat er op http://cwisdb.kuleuven.be/p... over "valse naamdracht" staat). Maar wat deze blog betreft heb ik in het verleden uitdrukkelijk gesteld dat ik vind dat het gebruik van meerdere pseudoniemen door één en dezelfde persoon een vorm van misleiding van de lezer is. Lees wat ik over "meervoudige identiteit" schreef op http://lvb.net/item/3438 . Ik herinner me nog een Limburger die hier onder een stuk of tien verschillende aliasen postte, waaronder "tippo tip". En onzen Joe durfde af en toe wel eens posten onder zijn alter ego "Norbert", maar dat had iedereen direct door natuurlijk.

#67760

Matthias Storme

 

Luc, maar dit is jouw blog, dus bepaal jij hier de spelregrels. in het openbare leven, buiten privé-terrein dus, heeft natuurlijk iedereen het recht meerdere pseudoniemen te gebruiken (cfr. Pessoa en vele anderen). Doet me denken aan dat artikel van Chapman dat ik gisteren op iskander postte uit Townhall (http://politiek.net/iskande...) en dat heel duidelijk uitlegde dat de grondwettelijke vrijheid in de VS om wapens te dragen niet betekent dat de eigenaar van een terrein daar ook wapens moet toelaten: de vrijheid is geen recht wapens te dragen De vrijheid om pseudoniemen te gebruiken heeft iedereen, het recht om dat op andermans terrein te doen hangt af van de spelregels aldaar.

#67762

OutlawMike

 

"En onzen Joe durfde af en toe wel eens posten onder zijn alter ego "Norbert", maar dat had iedereen direct door natuurlijk."

Ik niet, maar ik ben dan ook een nogal naïeve, onschuldige jongen.

Allee Rouet, doe niet onnozel. Wie is tuut?

#67763

chris impens

 

@ luc & Matthias Storme: bedankt voor de aanvulling. Ik had dus moeten schrijven "...op plaatsen waar men (anders dan hier) meerdere schuilnamen tolereert."

#67765

Elhaz

 

In mijn streek wordt dat Swa Cauwenbergs-verhaal plastisch omschreven als "een scheet in een netzak".
De MSM leggen een cordon rond alles wat ook maar enigzins naar VB ruikt. Een onhandige VB'er, geen Staf De Wilde uit De Haan zijnde, omzeilt dat door het gebruik van verschillende synoniemen. De snuggerste van de redactie ontdekt dat en meteen gaan de wolven in het bos triomfantelijk aan het huilen.
En natuurlijk is er op deze blog een wolfje dat op pavloviaanse wijze gaat meedoen wanneer zijn opperwolf Humo aan het huilen slaat. Dat bespaart hem namelijk moeizaam denkwerk.
A.Rouet, waarom zouden VB'ers op deze blog onder verschillende synoniemen posten? Heeft LVB hier een cordon rond hen gelegd?

#67774

EricJans

 

@ Luc:

Als Maggie T(h)atcher als 'Falklander' zou posten, geldt zij dan ook als VB'er? (om bij 't onderwerp aan te sluiten. Ik doen zo mijn best, hé!)