Kris Peeters, zonder vangnet

[Kris Peeters] beweert te geloven dat de Franstalige partijen nu liever zaken met de Vlamingen zullen doen. Maar waarop die overtuiging is gebaseerd, maakt hij niet duidelijk. Hij staat dus zonder enige rugdekking in de storm. Zoveel politieke doodsverachting wekt een zekere bewondering. Maar het is het soort ontzag dat je hebt voor iemand die bij orkaanwind het slappe koord tussen twee wolkenkrabbers wil oversteken zonder vangnet. Het is dapper, maar het is ook dwaas.

Het [CD&V-]partijkader is in shock. De militanten begrijpen niet wat er gebeurd is en kunnen het onmogelijk verdedigen. Maar ze beseffen dat ieder woord van kritiek dat ze uiten, de schade alleen nog vergroot. Of er op het congres openlijke rebellie van komt, valt dus nog af te wachten. Maar wat er ook gebeure, de partijtop kan zich maar beter herinneren hoe het de VLD in 2004 verging na de goedkeuring van het migrantenstemrecht. Het leiderschap overleefde een woelig congres, maar kwam in een koningsdrama terecht. De vertrouwensbreuk met het electoraat was zo totaal dat ze nog altijd niet verteerd is.

Bart Sturtewagen in De Standaard, 24 september 2008

Reacties

#69108

EricJans

 

Tja... La Belgique is nu eenmaal het landje dat door de Waaltjes bedacht is. Ook na 178 jaar is het het landje waar de Waaltjes hun gelij moeten krijgen.
En zo geschiedde dus.
En zo zal blijven geschieden tot... het Vlaamse voetvolk in opstand komt.
Zo aanvoudis is dat.
Geen opstand? Ruimdenkend geïntellectualiseerd erover heenstappen?
Ah, prima, Vlaampjes... dn zult ge daarvoor moeten dokken.
Een miljardje per maand.
Kom... laten we ruimdenkend zijn.
Hihi.

#69109

raf

 

@EricJans:

Lees even de reacties op 4 pagina's van DS (Christen-Democratisch&Verward) en je merkt dat deze lieden, op enkele uitzonderingen na, overgaan tot de orde van de dag. Ik vrees dat we verder moeten dokken...

#69110

Bompa

 

Het kartel had meer in gang gestoken dan enkel partijpolitiek tussen cvp & nva, zij had Vlaanderen hoop gegeven op een 'vorm' van 'beter' bestuur, meer Vlaanderen en minder 'parfume de corruption'. In een klap zet ze Vlaanderen 4 jaar terug. Meer nog, ze zet elke Vlaamse eis achter het cordon en bestempeld het als extreem en dus niet gewenst aan een onderhandelingstafel.
Alleen dit al maakt hen tot de grootste schande.
Leterme heeft inderdaad les gaan volgen bij de andere oplichters, Open VLD. Hij zal op het congres compleet 'van zijn melk zijn'. Wie is de politieke vader van letereme,... speech, speech !!!, speech!. Wie gelooft Leterme & Thuyssen nog?

#69112

Bompa

 

Ik lees hiernet het stukje 'TE OVERWEGEN' van 17/09/08(!) op de blog van onze eerste burger Herman Vanrompuy. Opmerkelijk en herkenbaar. Enigste vraag die deze 'kroniek van een aangekondigde dood' bij mij oproept.. Was dit een hint?, een vaststelling?, of gewoon een geschiedkundig stukje? En lezen Open-Vld-ers de blog van de kamervoorzitter als een handleiding?

#69116

Nicolas Ra

 

Droom ik nu, maar stond hier vroeger ook niet een artikel over David Geens?