Steden met hoogste en laagste werkloosheid in de EUEurostat Urban Audit, 2008 [PDF] [hat tip: Pieter Cleppe]

Reacties

#69327

Avondlander

 

Eurostat is er weer rap bij: in 2008 publiceren ze cijfers over 2004 die eigenlijk projecties zijn gebaseerd op cijfers uit 2002....
Bovendien heb ik zo ook mijn twijfels bij bijvoorbeeld de 0,8 procent van Luxemburg: veel werkloosheid wordt gecamoufleerd onder andere statuten. In feite moet men kijken naar de tewerkstellingsgraad.

#69329

Briggs

 

Wauw, how slow can you be.

#69331

Cogito

 

UK zo bovenaan, wie had dat gedacht van die Eurosceptiekers?
(wij rechtsen staan daar niks van te kijken natuurlijk, de erfenis van the Iron Lady, weet je.)

#69332

fcal

 

Is Noorwegen plots terug lid geworden van de EU? Anderzijds 5x Noorwegen, 4x Verenigd Koninkrijk en 1x Luxemburg aan de positieve kant.

7x Polen, 2x Wallonië en 1x Roemenië aan de negatieve kant. Niet slecht voor onze rentenierende steunontvangende medelanders.

Proficiat Eurostat met de zeer tijdige berichtgeving.

#69333

Benny Marcelo

 

Onlangs nog gelezen dat Polen zijn actieve werknemers (stielmensen) terugroept. Zouden ze daar ook een beetje het probleem van teveel mee-eterkes hebben? Volk genoeg maar te weinig die iets willen doen.
Allé...
Er is hier in België nog maar juist een proces geweest over een Poolse moordenaar wiens ouders werkloos zijn, de vader ergens betrokken is bij traffiek van tweedehandswagens tussen België en Polen, de zoon vermoord iemand om een stomme MP3-speler maar de ouders wonen toch in een (naar Poolse normen) riante woning.
Zouden ze in Polen een soort Walonië hebben? Een actief deel dat wil werken en een soort die graag profiteert?

#69334

traveller

 

@ Benny

Polen komt uit een communistische periode waar werken op alle mogelijke manieren werd omzeild en drinken de hoofdactiviteit was. Deze mentaliteit zit er bij veel mensen nog in.
Verder heeft Polen nog altijd enorm veel kleine landbouwers die met veel staatssteun overleven maar niet efficiënt zijn, Europa betaalt er een heel pak van.
En dan heb je de zigeuners die zich niet in die maatschappij integreren, kwaad zijn omdat ze niet geaccepteerd worden terwijl ze daar niets voor doen, en stelen als hoofdbezigheid hebben "omdat ze anders niet kunnen overleven", maar wel zoals gezegd een riante woning hebben. Komt het verrhaal bekend voor?

#69335

joe

 

Benny doet mij nu echt denken aan den toog van café Duifke-lacht.

#69339

Benny Marcelo

 

café duifke-lacht ken ik niet, maar ik heb wel Humo. Ge zou beter eens naar café duifke lacht gaan Joe, dan moet je zo niet na-apen.

#69340

joe

 

ik weet niet waar je het over het hebt, Benny, maar ik hoef geen uitleg

#69345

Leo Norekens

 

Vreemd dat -afgezien van de heer FCal- niemand van de commentaarschrijvers de ereplaatsen (2 en 3 !) van het ontwikkelingslandje Wallonië schijnt op te merken. Het enige land dat Polen (7 keer in de top 10) een beetje kan bedreigen.

Er staan in dat pdf-document nog een paar interessante statistiekjes. Zoals deze van de inbraken in EU-hoofdsteden: Hoera voor Brussel! Afgetekend winnaar met 11,2 inbraken per jaar per 1000 inwoners.
(Cijfers van 2004, inmiddels sterk verminderd uiteraard, want "ge voelt dat toch?" - dixit Vrhfstdt.)

#69349

A.Rouet

 

@ Leo
Slordig toch hoe je die fijne bijdrage van jouw partijgenoot hierboven (69333) over het hoofd ziet? Zijn link tussen de criminele daad van twee Polen enerzijds met de hoge werkloosheid in Wallonië anderzijds bleef voor jou onopgemerkt?

Handig is dan weer wel het driehoekje tussen Cleppe, lvb.net en Norekens. Bemerk ik bij sommigen hier enige vrees dat de commotie rond Fortis en Dexia, 'hun issues' wat in de schaduw dreigt te zetten?
Jullie hebben dubbel baat bij een snelle oplossing van de financiële crisis!

#69351

pepperjack

 

ARouet, mijn bijdrag Fortis - ABN enz staat onder dat citaat op LVB.net.

En mocht je het niet beseffen, Dexia is JOUW koekje. Probeer je eigen vuiligheid maar te redden.

#69358

Leo Norekens

 

A.R., kun je eens dieper ingaan op dat driehoekje? Je maakt me nieuwsgierig.

#69362

A.Rouet

 

@ Leo
Een 'driehoekje' zoals in het voetbal, samenspel dus tussen aanbrenger, voorzetter en binnenkopper.
Een beetje wat jij bedoelde in 53305
"5649"site:lvb.net

#69379

Leo Norekens

 

@A.Rouet: Ik weet wat een driehoekje of een een-tweetje is, alleen zie ik het verband niet tussen de hoofdpersonen die je daar noemt (..en als mijn eigen naam genoemd wordt...). Misschien heb ik hier de laatste tijd te weinig meegelezen?

Toevoeging: Nu zie ik pas die "hat tip: Pieter Cleppe".... Jaaaa, erg onverstandig van Luc om ons opgezet spelletje zo open en bloot te etaleren. En ik had het nog zo gezegd tijdens onze laatste nachtelijke vergadering in de kelder bij Pieter thuis. Zo is er geen lol aan een blogguerrilla. Chapeau hoor, A. Je hebt ons finaal ontmaskerd.
Pieter en Luc, "lie low" en wacht op instructies van de Leider.

#69424

EricJans

 

Hoe die Rouet erin slaagt van onderwerp te veranderen als de knalharde cijfertjes ZIJN zgn. Waals-humanistische eigendunk ontmaskeren.
En zie... hij heeft het over 'complotten'. Maar achter die Waalse 'én Brusselse) cijfers... dáár zit natuurlijk geen complot achter.

Voor mij heeft dat complot de perverse naam 'La Belgique', onsieur Rouet.
En Vlaanderen loopt nu nóg vol met Vlamingen die zich sinds 1830 blijven wijsmaken dat het ooit wel betert.
Wel, dat doet het dus niet.

Ik verwelkom dus ieder Vlaams complot,iedere samenzwering... als zoiets er al zou zijn.

#69426

A.Rouet

 

@Jans
Laat ik je voor één keer blij maken. Volgens mij stonden in 2004 *in de EU* Charleroi en Luik resp. op 1 en op 2.
Hoelang Polen (estimation from 2002) en Roemenië (laat staan Noorwegen) al lid zijn van de EU valt, voor wie voor dergelijke zaken op wikipedia aangewezen is, op te zoeken.
Hoe groot het aantal feitelijke werklozen in Wrexam bedraagt is dan weer moeilijker te achterhalen.

#69428

EricJans

 

@ Rouet:

Diep onder de indruk van je slaande argumenten, moet ik zeggen. Dit kom ik natuurlijk nooit meer te boven!
Ik ben er kapot van.

#69431

Cogito

 

A.Rouet zou eigenlijk dringend uitgenodigd moeten worden op ons volgend etentje (wanneer Luc?) zodat de gelegenheid ontstaat om de Bruine Monsters te demystificeren tot echte, gewone mensen. Dàt dat zo is, zal mogelijks een (z)ware schok zijn voor hem.

#69432

Benny Marcelo

 

"het aantal feitelijke werklozen in Wrexam" Eerlijk gezegt Rouette denk ik dat we daar sneller gaan achterkomen dan bvb het aantal feitelijke leerlingen dat in het Waals onderwijs zit. Dat is na jaren nog altijd niet precies geweten; kwestie van er een pakske meer te kunnen opgeven dan er werkelijk zijn zeker. Leerlingeskes tellen; in Walonië een haast onmogelijke zaak. Walen en cijferkes...
Komt er nog eens bij: Liége en Chaleroi Volgens Eurostat belgisch kampioen werkloosheid, toevallig twee sossen bastions?!?!

#69434

Krist

 

Toch wel vreemd dat Noorwegen, ondanks het feit dat het geen EU lid is, wel in de lijst voorkomt, en Zwitserland niet. En dat terwijl er in Zwitserland toch wel steden zijn met een werkloosheidspercentage onder het nationale gemiddelde van 2.8% ...

#69435

vuurland

 

@ Krist: pagina 1 van de geciteerde pdf:

At present the Urban Audit includes
321 cities with a population between 50 000 and
10 million in the EU-27 Member States, 26 Turkish
cities, six Norwegian cities and four Swiss cities.
The cities were selected in cooperation with the
national Statistical Offices, and are geographically
dispersed to ensure a representative sample,
meaning that the 357 cities chosen are not
necessarily the largest.

Met mijn verontschuldigingen aan Luc dat ik niet in een vertaling voorzie.

#69436

A.Rouet

 

In dit verband, ( this time not based on estimations but on facts) een vergelijking van de werkloosheidcijfers 2004-2008 voor ons land, niet te vinden op Workforall, maar morgen te lezen in De Tijd:
'Sinds de invoering van het activeringsplan voor werklozen door de RVA in 2004 is er een gemiddelde daling van de werkloosheid met 24 procent.'
Dat niettegenstaande, de werkloosheid in Charleroi en Luik SCHANDALIG HOOG blijft, schrijf ik hier in hoofdletters.

#69441

Benny Marcelo

 

A Rouette, Milquet beweerd dat de scheeftrekking tussen de gewesten ongedaan is. Ben dan maar wat gaan opzoeken, 't is nog effe te koud om buiten te werken :-)

Vlaanderen 155.500 werklozen - 53% sancties
Walonië 199500 werklozen - 39.9% sancties
Brussel 67000 werklozen - 6% sancties

De werklozencijfers dateren van 2005 dus enige afwijking is wel mogelijk. Het gaat hier enkel over werklozen die ter beschikking moeten zijn van de arbeidsmarkt!
Toch zie ik nog een fameuze scheeftrekking. Brussel bvb. heeft iets minder dan de helft van de werklozen van Vlaanderen maar heeft wel 9 keer minder sancties. Dan bedenk ik daarbij dat er duizenden pendelaars alle dagen naar Brussel gaan werken. Ook in Walonië wordt er aardig wat minder gesanctioneerd.
Milquet zal misschien vinden dat de sanctionering nu in verhouding staat met het bevolkingsaantal en dat dat dus dik in orde is.
Mijn conclusie is dat de Vlaamse werkloze nog steeds een veel hoger risico loopt op sanctionering. De Waalse en zeker de Brusselse werklozen kunnen nog vrij gerust zijn.
Of hoe je de mensen met wat cijfertjes een rad voor de ogen kunt draaien.
Let wel: het gaat mij hier niet om het feit dat een onwerkwillige werkloze niet mag gesanctioneerd worden!

Om het je gemakkelijk te maken, hieronder de links waar ik alles vandaan heb.

http://www.tijd.be/nieuws/b...
http://ecodata.mineco.fgov....
http://ecodata.mineco.fgov....
http://ecodata.mineco.fgov....