Halfbroer koning ontkent

HUMO: Noël Vaessen, de vriend van prins Laurent, beweert in zijn pas verschenen boek "De kroon ontbloot" dat u de halfbroer van de koning bent: 'Michel Didisheim, een voorname figuur in de entourage van Albert, vertelt zelf dat hij een buitenechtelijk kind is van Leopold III'.

Michel Didisheim: Ik ken die geruchten, en tegen geruchten kun je weinig beginnen. Maar ik zeg u: mijn vader is René Didisheim, mijn moeder Claire Maigret de Priches. Ik daag meneer Vaessen uit iemand te vinden die kan getuigen dat ik ooit iemand anders dan René Didisheim als mijn vader heb aangewezen. Vaessen kletst uit zijn nek!

HUMO: Uw vader René Didisheim is tot baron benoemd. U bent later, als enig kind in het gezin, ook baron geworden. Nog later, in 1996, bent u door de koning tot graaf gepromoveerd - maar uw kinderen mogen wél allemaal automatisch de titel van graaf voeren. Hoe verklaart u dat?

Michel Didisheim: U besluit daaruit wat u wilt. [Hij staat op. Zegt:] Nu hebben we genoeg gepraat, denk ik. (...) Nog een boek schrijven, misschien wel. Maar een interview geven? Neen, dat betwijfel ik.

Graaf Michel Didisheim, geïnterviewd door Jan Lippens in Humo, 14 oktober 2008, naar aanleiding van zijn roman "Tu devais disparaître! Le roman d'une enfant royale cachée"

Reacties

#69955

Briggs

 

DNA usually does the trick. Niet echt moeilijk om af te staan als men een einde wil maken aan die zinloze geruchten.

#71211

Leon Masset

 

Waarom werd aan graaf Michel Didisheim niet de vraag gesteld of hij bereid was door eem DNA-onderzoek alle twijfel over zijn afstamming weg te nemen?

#71212

Leon Masset

 

Waarom werd aan graaf Michel Didisheim niet gevraagd of hij bereid was door een DNA-onderzoek alle twijfel over zijn afstamming weg te nemen?

#71224

Nicolas R

 

Wel Leon, de schijn is soms leuker dan de vaststelling.