Waarom Harlem voor Obama stemtStraatinterviews gepresenteerd door Howard Stern in zijn radioprogramma op Sirius Satellite Radio, 13 oktober 2008

Reacties

#69995

A.Rouet

 

wat men ons hier ook graag wil doen geloven, zwart Harlem heeft ook hier geen privilegie:
http://lvb.net/item/5140#46317

#69999

skywalker

 

Maakt het opeens duidelijk hoe Bush ooit (her)verkozen is geraakt. ;-)

#70009

KVHV

 

even naast de kwestie, maar het kan bezoekers van deze weblog wel interesseren.

KVHV-Gent organiseert debat over gelijkheid met Marcel Roele. donderdag 16/10 in Gent.

http://i38.tinypic.com/rtjc...

#70018

traveller

 

Geen verschil tussen een SS(Hasselt) kiezer en een Obama kiezer.

#70041

EricJans

 

Als je datzelfde straatinterview in Vlaanderen doet, krijg je minstens 1/3 het antwoord: "Geen antwoord". Vervolgens krijg je nog eens 1/3 het antwoord: "Ik weet niks van politiek, meneer" en van de 1/3 van de bevolking dat wel een antwoord zou kunnen geven, zal nog eens de helft verkiezen er liever geen te geven.
Het resterende 1/6 deel zal antwoorden maar nog niet helemaal vrijuit: voorzichtig, met de nodige politiek correcte verpakkingen.
Het deeltje Vlamingen dat wel vrijuit zal antwoorden is (begrijpelijk) te verwaarlozen klein.

Geef mij maar de negers van Harlem: misschien niet de meest geïnformeerde mensen (hoewel: ze kennen de kandidaten toch al, daar zou ik hier bij velen al aan twijfelen) maar ze spreken desondanks moeiteloos en vrij hun voorkeur uit!

#70042

A.Rouet

 

'even naast de kwestie'

Toch niet Tom, right in the middle.
In een discussie over 'Harlem voor Obama' wordt het je hier toch maar toegestaan een advertentie voor Marcel Roele te plaatsen. Bij nader inzien, een goed idee.
Willen de lvb-ers, met interesse voor de links-rechtssituering van Hitler (6643), zo vriendelijk zijn zich vanavond in dichte drommen naar Gent te begeven, daar kan immers uit de mond van deze 'socio-bioloog' het volgende worden vernomen:
'Hitler haalde zijn rassentheorieën bij de Joden'.
'Het is wetenschappelijk bewezen dat vrouwen en zwarten dommer zijn dan mannen en blanken'.
'Gehandicapten maken de mensheid ziek'.

Swichtend naar een ander citaat nu: Luc, het was toch diezelfde Roele die je tot de reflectie 'Was Hitler links?' (1128) bracht? Kunnen we het eens zijn dat Hitler links was in dezelfde mate waarin Roele en Sloef het zijn?

#70046

pepperjack

 

Tiens, dat Hitler wel degelijk een socialist was, is mij bijgebracht door een Duitser, die met veel terughoudendheid spreekt over die periode van nochtans een kwarteeuw voor zijn geboorte. Naar 't schijnt wordt dat in zijn thuisland met enig sérieux in de school onderwezen.

In mijn lessen geschiedenis is dat NOOIT aan bod gekomen, behalve dan dat Hitler een "volks"wagen wilde lanceren voor het volk. Meer nuance dan dit was er nooit.

Over het rechtse karakter van Mussolini daarentegen twijfel ik niet echt.

Of Hitler zijn rassentheorie bij de Joden haalt, weet ik niet, dat de Joden een theorie hebben die een duidelijk onderscheid maakt tussen Joden en niet-Joden, is niet loochenbaar, Rouet. Anders dan bij de Moslims besluiten zij uit dat hun anders zijn (versta maar goed: hun hogere mensensoort zijn, next to God) dat zij juist meer verantwoordelijkheid dragen, en meer geduld en begrip moeten opbrengen voor de lager soort.

Maar dan hebben we het nog niet eens gehad over de positie van de vrouw in het Jodendom.

Wat de topic betreft: ieder kiest naar bestvermogen. Dat is nu eenmaal zo in onze democratie, waarschijnlijk heeft Mc Cain zo ook zijn aanhangers.

#70047

A.Rouet

 

70046
'zeker en vast' heeft Vlaams Belang zo ook zijn aanhangers

#70054

pepperjack

 

Merk op Rouet, dat je het over een partij hebt ipv een persoon. Volgt men daar ook owv het charisma?

Ik dacht meer aan Verhofstadt en zijn aanhang ;-), waarbij ik wel toegeef dat jij pas fan werd nadat hij zijn politiek 180° bijstuurde.