Van der Maelen in kamp van Bin LadenU zit, meneer Van der Maelen, volledig geïsoleerd. U bevindt zich in het kamp van Osama Bin Laden en van zijn vrienden bommenleggers en verkrachters.

Minister van Defensie Pieter De Crem in de Kamercommissie voor Defensie, zich richtend naar SP.a-kamerlid Dirk Van der Maelen, 5 november 2008

Reacties

#71277

BC

 

Verkrachters?

#71278

LVB

 

We horen De Crem in het fragment duidelijk "verkrachters" zeggen, daarna wordt de sequentie afgebroken.

Dit is de volledige reactie van De Crem, zoals geciteerd in een aantal kranten "U zit geïsoleerd. U zit in het kamp van Osama Bin Laden en van zijn vrienden bommenleggers en verkrachters. U bent een objectieve partner van de bommenleggers en van zij die de oren van meisjes afsnijden wanneer ze naar school gaan".

#71280

Rudy

 

We wisten dat Vandermaelen al zeer dicht bij Hamas stond, dus was het voorzeker voor hem maar een kleine stap meer om bij de taliban te geraken.

#71348

melodius

 

Ik had sympathie voor De Crem. Een mens kan zich vergissen.

#71585

LVB

 

"Minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V) heeft vorige week geen fout begaan toen hij, tijdens een discussie over Afghanistan, SP.A'er Dirk Van der Maelen 'in het kamp van Osama Bin Laden' situeerde en dat van 'verkrachters en zij die de oren van kinderen afsnijden'. Dat hoort nu eenmaal bij de freedom of speech, schrijft kamervoorzitter Herman Van Rompuy (CD&V) in een brief aan Van der Maelen."

#71586

Rudy

 

"Dat hoort nu eenmaal bij de freedom of speech, schrijft kamervoorzitter Herman Van Rompuy (CD&V) in een brief aan Van der Maelen." BRILLIANT! Hij krijgt een koek van eigen deeg. Bravo HVR:

#71593

Rick

 

Waarbij Herman Van Rompuy, als kamervoorzitter, bedoelt dat volksvertegenwoordigers voor hun uitspraken in het parlement niet gerechtelijk vervolgd kunnen worden worden (parlementaire onschendbaarheid - 'freedom of speech' in het parlement) De kamervoorzitter kan wel terechtwijzen (ordereglement)