Geenstijl gaat De Crem "hinderlijk volgen"Dominique Weesie van Geenstijl.nl, geïnterviewd in "De Wereld Draait Door", 1 december 2008

Reacties

#72481

Franske

 

GeenStijl.nl heeft ondertussen 3 belangrijke figuren binnen de Nederlandse politieke scene tot ontslag gedwongen. De reportage met (ex-)minister Ella Vogelaar is en blijft hilarisch. Vogelaar klapt volledig dicht. http://www.geenstijl.nl/mt/...

#72483

mrtos

 

Sorry, maar de pestjournalistiek van geenstijl doet de geloofwaardigheid van blogs als volwaardig nieuwsmedium absoluut geen goed, en ik heb er dan ook geenenkel respect voor. Eigenlijk bevestigen ze gewoon wat Decrem zegt.

#72485

New Statesman

 

Jammer dat ze 1 legislatuur te laat komen, want aan Flahaut hadden ze elke dag een serieuze kluif.
Wat niet wegneemt dat De Crem nu oogst wat hij gezaaid heeft.
Overigens 'pestjournalistiek', Geenstijl.nl brengt informatie die in de MSM, en al zeker de Vlaamse, vakkundig onder de mat wordt geveegd.
Confronterend, maar wel met onderbouw.
Ik hoop zo dat ze die Rutger op De Crem afsturen.

#72486

Sidi Tamentis

 

Wanneer gaat Geenstijl Joris Demmink hinderlijk volgen?

#72489

Cogito

 

Ze gaan er nog wel bij uitkomen dat België een ander land is. Daar is niemand bij ons van onder de indruk. De Crem is daarbij een minister zoals we in jaren niet meer gehad hebben.

#72492

Benny Marcelo

 

Hinderlijk volgen: wordt dat volgens de wet niet "stalking" genoemd?

#72494

mrtos

 

@ NS "Geenstijl.nl brengt informatie die in de MSM, en al zeker de Vlaamse, vakkundig onder de mat wordt geveegd.
Confronterend, maar wel met onderbouw."

Dat kan dan wel soms zo zijn, maar hier laat Weesie toch duidelijk merken dat het hem om een pure beschadigingsactie te doen is uit wraak voor PDC's inmiddels beruchte uitspraak. Wellicht wou GS al langer uitbreiden naar België en zag Weesie zijn toekomstplannen gedwarsboomd toen PDC de nieuwswaarde van blogs in twijfel trok. Het ideale moment om die uitbreiding dan maar meteen in te zetten, dus.

Overigens ben ik het eens met Cogito: de stijl van GeenStijl zal niet pakken in Vlaanderen. Zéker wanneer ze, net zoals in Nederland, vaker de draak beginnen steken met linkse figuren en de multicultuur in het algemeen. Dan zal het spelletje snel uit zijn.

#72499

New Statesman

 

@mrtos

Wat veelzeggend is voor de persvrijheid in Vlaanderen.

Ik heb met ook al afgevraagd wat de levensvatbaarheid van een geenstijl.be zou zijn, maar denk dat de mate van corruptie en inteelt in de Belgische politieke kaste dusdanig is dat het establishment er alles aan zou doen om hen het zwijgen op te leggen.

Als je jaren naar de mond gepraat wordt door de slaafse media en dan duikt er opeens zo een pletwals als geenstijl op, die niet te beroerd is om schandalen aan te kaarten en politici met hun hypocriet gedrag te confronteren, tja.

Natuurlijk, stel dat ze hun servers laten staan in Nederland en vandaar uit de Belgische markt gaan bewerken, dan vraag ik me af in hoeverre de lokale politici hun invloedssfeer grensoverschrijdend is.
Ik zie een Stevaert het al moeilijker hebben om De Telegraaf af te dreigen dan zijn lokale Concentra vehikels.

#72502

isaiah

 

Al een hele tijd houdt Koen Meulenaere zich bezig met het aanklagen van de louche zaakjes van 'Den Baard' en de dito affaires van 'De Rat'. Blijkbaar vindt niemand het belangrijk genoeg om die kwesties eens echt uit te spitten. Nochtans ben ik er bijna zeker van dat het sensatiejournalistiek van een hoog niveau zou opleveren. Wat is de reden? Is het Vlaamse publiek er gewoon niet in geïnteresseerd of, wat ik betwijfel, is het gewoon vuilspuiterij van Meulenaere zonder enige grond? Of hebben de paranoiacs het hier toch bij het rechte eind en zijn er afspraken op een hoog niveau tussen de media en de politiek om aan dat alles toch niet al te veel ruchtbaarheid te geven?

#72505

pepperjack

 

Niet vergeten dat GeenStijl allereerst een commercieel (journalistiek) product is, als ik me niet vergis van de Telegraaf. :-)

De stijl is zeer bijzonder, en werkelijk op de rand. Het is in elk geval grensverleggend, if not grensoverschrijdend.

Puur vormelijk wordt er duidelijk met extreem veel aandacht geschreven, al lijkt het in echte snelle internettaal. de redactionele lijn die ik erin zie, verraadt dat het geen kleine jongens zijn.

Inhoudelijk zijn ze ook gewoonweg extreem sterk. Ze counteren niet alleen de politieke wereld, ook juridisch varen ze aan volle snelheid recht de orkaan in. Verraadt opnieuw dat de jongens die erachter zitten grote spelers zijn.

De aantrekkingskracht, het onfatsoenlijk en grove karakter, is meteen ook het afstotelijke.

Toch krijgen ze van mij het voordeel van de twijfel, gezien ook in Nederland de politieke elite erin zelf geslaagd is alle fatsoen aan de kant te schuiven, en de inhoud van het woord "democratie" sterk te steriliseren. Minder dan in België, maar toch.

In zulke omstandigheden, waar een "kaste" de democratie kaapt, vind ik dergelijke, extremere tegenberichtgeving kunnen.

Of ze in Vlaanderen voet aan de grond krijgen in de publieke opinie, betwijfel ik. Ik vraag me ook af of hun bronnen in Vlaanderen sterk genoeg zijn, al werkt moederhuis Telegraaf nauw samen met Het Laatste Nieuws.

Ik denk dat ze met Crem ook niet het juiste visje gehaakt hebben, idd hadden ze makkelijker credibiliteit kunnen opbouwen door los te gaan op Flahaut.

Nu, ik heb wel gemerkt dat GS op DSOnline geciteerd werd...dus ja, misschien toch. Al zou ik het gezellig vinden dat dat fenomeen in de Nederlandse context blijft draaien.

#72506

Franske

 

Haha, GeenStijl.nl gaat De Crem slopen!
http://www.geenstijl.nl/mt/...

#72507

pepperjack

 

Franske, uw jolijt ten spijt, GS heeft GEEN figuren tot ontslag gedwongen; dat hebben ze zelf gedaan. Bepaalde verwaande Nederlanders hebben kunnen niet laten op correct op de GeenStijl - stijl in te gaan, en daarom 'pakt' hun site daar.

Als je GS volgt, weet je meteen hoe je hen kan 'ontmijnen'.

Exact daarom denk ik dat ze met De Crem niet de goede toegangspoort tot Vlaanderen hebben, ook al rolt HLN hen de rode loper uit.

#72508

LVB

 

Waarom ik niet geloof dat de Geenstijl-aanpak in Vlaanderen kan of zal werken, valt te lezen in dit interview uit 2004:

http://www.internetjournali...

Ik citeer: "Van een zeikcultuur op grote schaal of hardcore shocklogs is er bij ons nauwelijks sprake. Dat het er in de Vlaamse blogosfeer heel wat minder provocerend aan toe gaat dan in de Nederlandse is misschien wel te wijten aan de gereserveerde houding van de gemiddelde Vlaming. Of, met de woorden van Van Braekel: "de Vlaming heeft wellicht een gemoedelijker vorm van humor dan de Nederlander, wil eerder charmeren dan provoceren, en is wellicht ook individualistischer ingesteld dan de Nederlander". [Tom] De Bruyne spreekt van "een Nederlandse discussie- en praatcultuur, die ons Vlamingen eerder vreemd is." (...)

Nog volgens Van Braekel gaan Vlamingen op een meer volwassen en authentieke manier om met de nieuwe communicatie- en publicatiekanalen. "De 'flinkheidscultuur' (een eufemisme voor 'macho-gedrag' of zoveel mogelijk shockeren) woedt veel minder in Vlaanderen - of toch niet in de intellectuele of semi-intellectuele middens die zich met bloggen bezighouden." [Clo] Willaerts vindt dat "een hetze vaak veroorzaakt wordt door de mindere goden. Onopvallende figuren die er genoegen in scheppen om bekendere mensen tegen elkaar op te zetten, en dan vanop afstand staan te grinniken omdat iedereen zich zit aan te stellen." [Luc] Verhelst ziet ook een verklaring in "het monopolie van het Vlaams Blok op negatieve maatschappijkritiek. Bloggers als de mensen achter Geenstijl, Volkomenkut of Retecool worden in Vlaanderen vrij snel gerecupereerd door of in het kamp geduwd van het Blok."

#72509

A.Rouet

 

@pepperjack

Wie vindt dat de politieke elite alle fatsoen aan de kant heeft geschoven en daarom zijn hoopt stelt op GeenStijl-'grote speler' Rutger die De Crem al meteen linkt aan de Roze Balletten van destijds (vuistdik gaat hij erin, asjeblief),is....euh laat ik het maar fatsoenlijk houden, weinig geloofwaardig.

#72514

Pimp

 

De Crem wilde gewoon ff op vakantie naar New York, en de Belgen zijn zo goedig om die te financieren...

#72515

Gregoor

 

Dominique Weesie zegt in dit filmpje bellen en mailen met belgische collegas en politci.
En dan als een "collega" van de gazet van antwerpen vraagt om hem op de hoogte te houden noemt hij dit een slijmerige mail dan zie je pas wat voor een kind die weesie is .
Mocht het een ander geweest zijn had ik ze graag gesteund maar de jongens ( van mannen kun je niet echt spreken) van geenstijl wens ik geen succes .
En mischien wordt het een hoog tijd dat iemand de vuile was van weesie en zijn geenstijl bende het daglicht laat zien.

#72516

joe

 

flauw: je mag vanalles uitspoken, maar als je een kwaad woord zegt over bloggers dat heb je het zitten.

- zeg die smeerlap is zo corrupt als de pest, hij slaat zijn vrouw, dumpt zijn afval illegaal, en heeft onlangs nog vluchtmisdrijf gepleegd
- en hoe staat hij tegenover bloggers?
- eeuh, ik weet niet of hij weet wat dat is...
- dan is het OK

#72519

Gentenaar

 

Wel de "klandizie" van Geenstijl bestaat uit 10% belgen , niet dat ik daar vergelijkende cijfers van heb maar ik vermoed dat dit toch een puik resultaat is voor een "Ollandse" site.
Dat een Vlaamse vleugel nooit zo succesvol zou zijn klopt wel, maar het is niet dat er "geen" markt voor zou zijn,dat is een brug te ver.

#72522

johan vandepopuliere

 

Er zijn grote cultuurverschillen, klassiek terug te brengen op het Calvinisme versus het Katholicisme. Het calvinisme predikt zuiverheid, in woord en daden. Het is gereformeerd. Het katholicisme is ouder, formeler, en ziet afwijkingen op de inhoud wel eens door de vingers, zolang je de vorm maar respecteert.

Dat vertaalt zich, zelfs in ontkerstende tijden in een cultuurverschil, waarbij Vlamingen (en Walen) foute uitspraken en daden tolereren, zolang ze zich goed voelen bij de sfeer die een persoon of partij oproept. In intieme kring zijn we verdraagzaam: "Het is een idioot, maar het is wel onze idioot". Behoort men echter tot de tegenpartij, dan mag men inhoudelijk nog correct zijn, of overeenstemmen, men blijft te wantrouwen.

In België is de belangrijkste gepercipieerde tegenstelling tegenwoordig die tussen Vlamingen en Walen. Daardoor zal de Vlaming De Crem toch verkiezen boven Flahaut. Als bovendien een Nederlander zich komt bemoeien met het imago van De Crem, zal hij rap met pek en veren terug in Roosendaal staan. Als De Crem ontmaskerd moet worden, zullen we het zelf wel doen.

Dat beseffen ze allemaal niet bij GeenStijl, waar ze denken dat hun zuiverheid van woord zal volstaan om ons De Crem te doen ontslaan.

Bovendien valt me hun zuiverheid van woord ook tegen. De vorm dan toch. Wat een poppenstoet aan taalfouten ...

#72523

pepperjack

 

vele goede duidingen, waarbij ik mij het meest vind in die van Johan. Mi gaan ze het niet vatten, zeker niet het Franstalig gedeelte.

En, beste Rouet, het zijn wel degelijk klasbakken. Het is een economisch product waar een investering achter zit. Ze hanteren een eigen idioom op nogal consequente wijze. Er zit een duidelijke redactionele lijn in; ze lijken op "zatte vrienden", maar dat is pure schijn.
En ze schoppen tegen schenen van hoge heren en (media)economische belangen, in eigen naam. Aan het rechterlijk apparaat hebben ze lak.

Daar moet je wel enige lef voor hebben.

Niet dat ik er aan til, maar jij wil hier ocharme in de commentaarsectie zelfs niet bekend zijn, terwijl je toch altijd 'van het midden' bent. Of niet soms?

#72526

A.Rouet

 

@ pepperjack

Acht jij die 'klasbakken' dan in staat de commentaren op hun eigen blog te lezen zonder zich diep te schamen over hun aanhang? Dat bij dàt publiek zijn demagogische junk-items er als zoetekoek ingaan, heeft zo'n Weesie wel door natuurlijk. Hij zal dat best vinden zolang die dummies zijn 'economisch product' maar overeind houden.
Diep in hun binnenste zijn die van Geenstijl stikjaloers, zoveel is zeker, als ze de gefundeerde, stijlvolle en intelligente comments op lvb.net lezen....
Daar waakt luc over vanuit de filosofie, 'Wat kan het de Frankfurter Allgemeine schelen dat niet een tiende van de oplage van Bild wordt gehaald?'

#72528

LVB

 

@johan vandepopuliere: "In België is de belangrijkste gepercipieerde tegenstelling tegenwoordig die tussen Vlamingen en Walen."

Hmm... Ik twijfel tussen die tegenstelling, en de opzettelijke gecreëerde kloof/tegenstelling tussen Vlaams Belangers en al de rest. Voor mensen als Karel De Gucht of A.Rouet lijkt die laatste alvast de enige tegenstelling die ze belangrijk vinden.

#72530

LVB

 

@A.Rouet: Enigszins verbaasd over de lof in #72526 die toch niet volledig ironisch bedoeld zal zijn, althans niet bij de vergelijking met de 'reaguurders' op Geenstijl. Dan toch liever de "bruine blubber" op lvb.net dan de 'reaguurder'-blubber op Geenstijl?

En om je slotzin wat te relativeren: ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is, en het ligt nu eenmaal niet in mijn aard om de stijl van Geenstijl (of Zattevrienden for that matter) te volgen. Zelfs als ik dat zou willen, dan zou ik het niet kunnen.

#72531

Cogito

 

...BONK!!! (van stoel gevallen uit pure verbazing vanwege 72526.) Gefundeerde stijlvolle intelligente...

#72532

Johan B

 

Zojuist verschenen op GS: "De Crem doet handreiking. Boeiuh!"
http://www.geenstijl.nl/mt/...

#72533

joe

 

ik vind de stijl van GS geen stijl hebben maar ik vind het leuk dat ze Cremmeke in zijn kloten knijpen. Elk excuus is goed genoeg om die kaffer te vermassacreren.

Ook leuk: het liedjesrepertorium van Crem gisteren in Humo.

#72535

Rick

 

Gasteuh!
Als Aroewetje iets uitkraamt in de trant van:
"Diep in hun binnenste zijn die van Geenstijl stikjaloers, zoveel is zeker, als ze de gefundeerde, stijlvolle en intelligente comments op lvb.net lezen...."
zal hij het, naar ik (ja 'k weet het...) vermoed het over zichzelf hebben...

#72536

Rick

 

Ergo Sym: Evenwichtsstoornis van voorbijgaande, spijtige aard, mag ik hopen?

#72537

Rick

 

Ergo sUm (komt door de Chablys)...

#72538

LVB

 

Geenstijl.nl en dumpert.nl zijn momenteel niet bereikbaar. Straks uitkijken naar berichten over Belgische F-16's die munitie verloren zijn boven een serverpark in Nederland...

#72540

OutlawMike

 

Ik vind die GS-gasten best te pruimen maar ze overdrijven nu toch wel een beetje. Wat een attentie heeft die toogblaar al niet gehad! Okee, De Crem is over de schreef gegaan met zijn uitval naar bloggers, maar dat is bijzaak. De kern van de zaak is dat Belgie EINDELIJK een minister heeft die Belgie zijn verantwoordelijkheid tegenover de NAVO wil laten nemen.

Aan al die stoethaspels die De Crem "Crembo" noemen omdat ie OCHARME 4 F-16's met een mandaat om terroristen te bombarderen uitgestuurd heeft.

De Nederlandse Minister van Defensie is Eimert Van Middelkoop.

Er zijn om en bij de 1800 Nederlandse militairen in Afghanistan. Daarvan zijn er minstens 600 infanteristen en commando's die ACTIEF, boots on the ground, in gevecht zijn met Taliban. Er zijn bij mijn weten zes Apache helikopters, nu nog vier F-16's, drie uitstekenden PzH2000 gemechaniseerde houwitsers, mortierteams, flinke aantallen Bradley gepantserde personeelsvoertuigen, Fenneks enz enz enz.

Al die tuigen schieten dagelijks MET SCHERP op gasten die bommen laten ontploffen op marktpleinen en schoolmeisjes zuur in hun gezicht gooien.

Ik weet dat de Verlichte, Tolerante, Progressieve en och zo Intelligente Vlamingen onder ons het HEEL ERG vinden dat dit soort kerels, die Talibanners dus, serieus onder hun kloten krijgen van de Nederlanders, maarrre... ik stel met toch de vraag... als jullie De Crem "Crembo" noemen omwille van wat in se een pietluttige inzet van het Belgisch militair apparaat is... hoe zouden jullie dan Eimert Van Middelkoop omschrijven? Attila Van Middelkoop? Adolf Van Middelkoop?

Ach waar maak ik me eigenlijk druk over. Vlamingen zijn mietjes. Het moet iets te maken hebben met fluoriden in het water of het gat in de ozonlaag of zo.

#72541

Mark

 

OutlawMike @ 00:00 CET - #72540
GS heeft voor zover ik weet geen probleem met de uitzending naar Afghanistan. Het gaat GS om het afkatten van bloggers, het geforceerde ontslag van de serveerster en het gedraai.

#72542

johan vandepopuliere

 

Outlaw Mike, met alle strawmen die jij hier al hebt neergezet kan men de wheatbelt vogelvrij houden.

#72543

johan vandepopuliere

 

@Luc: Ik heb nooit gehouden van het duale denken dat Vlaams Blok-kiezers des duivels achtte. Ik vroeg me dan altijd af of die kiezer wel een engeltje was toen hij nog voor de SP stemde. Die stemmen komen toch niet uit het niets? Je persoonlijkheid verandert toch niet plots met het rode bolletje?

Het is opvallend hoe die diabolisering is weggeëbd sinds er inderdaad een merkbare overdracht is, weg van het VB. Het politieke establishment is niet zo gecharmeerd van JMDD, maar aanvaardt hem wel, omdat hij niet het racistische discours hanteert van het VB. Zijn kiezers worden misschien wat meewarig bekeken om hun vatbaarheid voor populisme, maar er wordt niet langer aan hun morele vermogens getwijfeld.

Sinds de NVA de onverdraagzaamheid, die blijkbaar inherent is aan de moderne, aan versnellende veranderingen onderworpen, mens, heeft gekanalizeerd naar "de Walen", en de grote partijen dat discours niet echt afvielen, is de koppositie van grootste gepercipieerde tegenstelling, volgens mij inderdaad overgedragen.

#72551

OutlawMike

 

Mark, bij mijn weten is GeenStijl TEGEN de Nederlandse missie in Afghanistan (kan me dus ook niet voorstellen dat ze pro de Belgische missie zijn).

Betreffende die serveerster: ik vind het spijtig en ethisch onacceptabel dat het kabinet De Crem, allicht met medeweten van (op instigatie van?) De Crem zelve, op haar ontslag heeft aangedrongen. Ik vind het ook onaanvaardbaar dat De Crem zich zo heeft laten gaan mbt bloggers. Hij zou beter moeten weten.

Maar waar ik het grootste probleem mee heb is het leven dat deze in se i-di-ote affaire is gaan leiden.

Ik vind het DE-GOU-TANT dat het, toegegeven, onterechte, ontslag van dat cafewijf zoveel airplay krijgt, terwijl er de voorbije jaren verscheidenen gematigd rechtse commentatoren in Vlaamse kranten TOT ONTSLAG WERDEN GEDWONGEN en er daar geen haan naar kraait. Krapuleus vnd ik dat. Die klootzak van een Wouter De Vriendt verwaardigt zich om op die trut haar blog een steunbetuiging na te laten. Waar was die hufter toen de Vanhouttes een schop onder hun reet kregen???

#72552

New Statesman

 

http://www.standaard.be/Art...

'Intussen heeft het Nederlandse weblog GeenStijl.nl aangekondigd het doen en laten van De Crem angstvallig in de gaten te houden.'

Angstvallig?? Ik denk dat de reporters bij De Standaard beter eens een woordenboek zouden raadplegen.

#72553

pepperjack

 

ARouet, GS is door en voor Nederlanders, en sluit naadloos aan bij de Nederlandse cult(uur). Aan wat voor Vlamingen vulgariteit is, neemt een doorsnee Ndler niet de minste aanstoot, zelfs niet als ze van katholieken huize zijn. Natuurlijk is GS een economisch product, daar heb ik op gewezen. Het is geen ideologische instelling. Maar toch. Politiek Nederland is scheefgedraaid, en daar pikken zij op in. Dat het product 'smeert' is omdat zij een publieke opinie achter zich krijgen. Terecht.
BNN op de Nedse TV heeft bv ook geen stijl, maar daar zit niet de minste idee achter dan verkopen en zz profileren.

Na een nachtje slapen trouwens kleine recall van mijnentwege 72507: de invloed van GS is er wel degelijk in Nederland.

en ondertussen toch al veelbesproken in Vlaanderen...

#72560

joe

 

Rick: verkopen ze in de Lidl behalve Chablys ook Vakkeras, Dom Filemon, Zoterne, Bordello de Montalcino, en Pommerlol?

#72561

joe

 

Outlaw Mike: ik heb vorige week ons pools poetswijf met haar klikken en klakken buitengegooid. Niet omdat ze rechtser dan rechts is en een zenuwinzinking had toen de poolse paus doodging, maar omdat ze geen totaal besef heeft van afvalsorteren en als ik dan alles weer alles moest hersorteren telkens in haar volbloede onverpakte tampaxen greep, ze ongevraagd mijn japanse keukenmessen naar de knoppen hielp, aan onze wijn zat, mijn hemden kapotstreek, gewoon niet meer wilde luisteren en vanalles brak. Moet hier een haan naar kraaien?

En Christian "Hey, I have an MBA from the States" Van Thillo heeft gisteren het ontslag aangekondigd van 27 DM journalisten en ze moeten ook hun stek in brussel verlaten en in die bweurkerige HLN building werken. Idem met die haan?

#72562

chris impens

 

@ Johan Vandepopuliere: kunt u even toelichten waar u "de onverdraagzaamheid" ziet die naar "de Walen" gekanaliseerd zou zijn? Ik wil als tegenprestatie uitleggen hoe "de Vlamingen" gekoloniseerd en geminoriseerd worden.

#72564

Rick

 

Joe, dat jouw amechtige intelligentie niet doorhad dat ik refereerde naar mijn abuis 'Y' door ChablYs te schrijven.

#72565

Questing Beast

 

"...de onverdraagzaamheid, die blijkbaar inherent is aan de moderne, aan versnellende veranderingen onderworpen, mens..." Hmmm. "De Christenen voor de leeuwen" of "Burn the witch" lijken mij niet echt aan te tonen dat de niet-moderne, niet-aan versnellende veranderingen onderworpen (???) mens dan wel zo verdraagzaam was. De mens, zonder toevoegsels, is altijd aan versnellende veranderingen onderworpen geweest en heeft daar altijd nogal conservatief op gereageerd. Veranderingen brengen onzekerheid met zich mee en tegenslagen (de opportuniteiten laten de meeste mensen buiten beschouwing aangezien deze meestal middellange tot langetermijn effecten hebben en tegenslag meestal een ogenblikkelijk zichtbaar effect laat zien). Onzekerheid drijft de mens naar een beschermer (de overheid, onder welke vorm dan ook) en tegenslag verlangt een zondebok die de overheden (of dezen met de ambitie het te worden) meestal gretig verschaffen.

#72566

Benny Marcelo

 

Mike, het ontslag van dat caféwijf is volgens mij wel terecht. De dingen die zij vertelde gebeuren nu eenmaal in een café. Zij hoort dat te weten en de dingen die daar gebeuren hoort ze zeker niet op een blog te zetten, tenzij ze wilt ontslagen worden. Een barmeid heeft geen controlerende functie en werkt voor een baas die haar betaald. Ze heeft zijn zaak geschaad door te gaan kletsen.

#72567

OutlawMike

 

"...mijn hemden kapotstreek, gewoon niet meer wilde luisteren en vanalles brak. Moet hier een haan naar kraaien?"

Als het professionele fouten betreft natuurlijk niet.

Maar jouw maatjes Willockx en Stevaert staan erom bekend dat ze bijvoorbeeld Luc Van Loon bij GvA hebben buitengezet NIET omwille van professionele fouten maar omdat ie te "rechts" was. Of die journalist waarvan de naam mij nu ontglipt maar die vrij en vrank, zonder van krachttermen gebruik te maken, over de rellen in De Ster schreef. Pats boem op straat.

En DAAR kraait geen haan naar. DAAR wringt een serieus schoentje. Voor zover ik weet, doet Van Loon nu iets met regionale pers. Lijkt me, voor een man met de capaciteiten van Van Loon, een veel triestiger lot dan die trut die nu een ander (bij)baantje moet zoeken.

Maar ZIJ krijgt nu wel al tien dagen vollen bak aandacht.

Ach joe wat kom ik toch bij jou met steekhoudende argumenten aandraven. Die glijden toch van jou af zoals palingen van een skipiste.

#72568

OutlawMike

 

Benny, kun je geloven dat ik daar zelf nog niet uit ben? Of het nu al dan niet terecht is?

'Ze heeft zijn zaak geschaad door te gaan kletsen.'

Denk je dat? Dat etablissement staat nu op ieders radar.

#72570

Jefferson

 

Als Nederlander spreek ik geregeld Belgen en moet nog de eerste tegenkomen die niet cynisch is over de Belgische politiek. De media faalt en nog erger, de Belgische burger faalt nog harder door voorover te bukken en zich beschikbaar te stellen.
Waarom? De mensen die keuzes voor maken krijgen vrij spel, het boeit niet wat ze doen en ze worden ook nog verdedigd(uit gebrek aan beter).
Geweldig, de 21ste eeuw in Europa.

#72573

Mark

 

OutlawMike @ 09:19 CET - #72551

Tot mijn verrassing zag ik dat GeenStijl inderdaad tegen de Nederlandse missie in Afghanistan is:
http://www.geenstijl.nl/mt/...
http://www.geenstijl.nl/mt/...
Maar de Belgische missie in Afghanistan is voor GeenStijl geen reden om De Crem aan te pakken; anders hadden ze dat wel geschreven. Ook onze defensieminister Van Middelkoop kreeg er dit jaar van langs, als "matennaaier": hij heeft zelf niet in dienst gezeten, en hij heeft een hekel aan hiërarchie.
http://www.geenstijl.nl/mt/...
Wel wordt GeenStijl gesponsord door Defensie; Rutger maakte al reportages van trainingen in Noorwegen en Suriname waar hij aan mee deed.
Zou dat in België kunnen: sponsoring door een ministerie waarvan je de baas ongeschikt verklaart?

#72576

Benny Marcelo

 

Mike, Van Loon werkt volgens wat ik er van weet nu voor HLN. Het is niet enkel Van Loon en Van Houte die door de sossendictators geviseerd worden, ook met Van Der Kelen is het al geprobeerd, voorlopig zonder succes.
Eén troost Mike: die linkse kerk is fameus terrein aan het verliezen.

Het kan best zijn dat dat ethablissement op ieders radar staat, als vijandelijk gebied of zo :-)

#72577

Benny Marcelo

 

Nog iets Mike, stel je voor dat één van die barmeiden van B-Café het in haar hoofd krijgt een blog te maken en daar met naam en toenaam de wilde belevenissen beschrijft. Per slot van rekening heeft het die trees die het nu gedaan heeft wel enige roem bezorgt. Het zou anders liggen moest haar baas zich tegenover haar misdragen maar dat is blijkbaar niet het geval.

#72579

joe

 

Benny (kom je nog een beetje aan slapen toe, kerel?) (was je eigen "wijf" aan het snurken?) : welja, waarom niet zo'n blog. met niet alleen "wilde belevenissen" maar ook bijvb Decrem's oorverdovend geschreeuw bij de tandarts, De Winter bij de uroloog, Gennez' borsteninspectie, JMDD koopt onderbroek in de Wibra. Ik heb toch ook verslag uitgebracht toen ik De Donnea's gulp zag openstaan? Zo leren we de mens achter de politicus wat beter kennen.

#72582

chris impens

 

@ Johan Vandepopuliere (2): ik ben écht benieuwd naar de "onverdraagzaamheid" die (volgens uw #72543) naar "de Walen" gekanaliseerd zou zijn. Met een appel aan uw wetenschappelijke geest: bewijzen, graag.

#72585

Benny Marcelo

 

Joe, of wat dacht je van het gehijg van maria Vogels in een lesbische scene met een andere polderkoe.

Je bezorgdheid over mijn relatie met Morpheus treft mij diep Joe al is die nog opperbest. En mocht mijn teergeliefde mij wakkerhouden met gesnurk: je bent de eerste die ik op de hoogte zal brengen.

#72586

Polderkoe

 

Zeg meneer Van Braekel, das nu den tweede keer dat die Marcelo mij fameus affronteerd door mij te linken aan die Maria Vogels. Dat ge nu iemand "hautain wijf" of "tuttebelleke" noemt tot daar aan toe maar iemand vergelijken met of linken aan Maria Vogels dat is er wel ver over.
En daarbij, ik ben helemaal niet lesbisch. Vraag dat maar aan Hannibal, de stier van de wei hiernaast.
Misschien moet je het voorstel van Alicke, dat vriendinneke van Tommeke VDW, om deze blog hier te modereren maar eens serieus overwegen.
Groetjes vanuit de scheldepolders

#72587

A.Rouet

 

Erg vermakelijk hoe, net als in de zaak Van de Weghe- Chinese lokale autoriteiten, in het conflict Geenstijl-De Crem een aantal hier "positioneringsproblemen" heeft. Met respectievelijk een Fox-correspondent en Flahaut was dat een stuk makkelijker geweest.

#72588

traveller

 

@ A.Rouet

Begin je te ontdekken dat andere mensen meer facetten en nuances zien dan jij?

#72591

johan vandepopuliere

 

@ Chris: U hebt nog een reactie tegoed.

#72598

johan vandepopuliere

 

Zo, het is wat rustiger nu.

Beste Chris, je wil dat ik bewijs dat de onverdraagzaamheid van de Vlamingen gekanaliseerd is naar de Walen. Laat ik eerst mijn statement herstellen: "Het discours van de NVA en het politieke gewicht dat zij, mede door het kartel met CD&V in de schaal heeft geworpen, heeft de bestaande gevoelens van onverdraagzaamheid, die de voorbije 15 jaren door het VB succesvol waren geënt op de migranten, gekanaliseerd naar de Walen".

U vraagt van mij een uitvoerig wetenschappelijk onderzoek naar de handelingen en beweringen van NVA en VB, en de weerslag op de bevolking. Ik heb geen weet van dergelijk onderzoek en ik heb niet de mogelijkheid het zelf uit te voeren. Het is dus een propositie van mijnentwege, en geenszins een bewezen stelling. Gezien het profiel van beide partijen lijkt die propositie me echter niet zo buitenissig.

Ik wil ook geenszins poneren dat de gevoelens van autochtonen jegens migranten, of van Vlamingen jegens Walen, alle onterecht zouden zijn (je reactie doet vermoeden dat je dit leest in mijn bijdrage). Het gaat me louter over de kanalizering van gevoelens van onverdraagzaamheid, mogelijk gebaseerd op terechte onvrede.

Met achtingsvolle en immer wetenschappelijk gezinde, maar toch soms vrij opiniërende, groeten

#76324

A.Rouet

 

Wendy Van Dijk wint met stijl!