Mijn voorspellingen voor 2009

Bart De Waele vroeg mij en 19 anderen om enkele voorspellingen voor 2009 te maken op het vlak van technologie, communicatie, marketing of media. Mijn antwoord vind je hieronder, de volledige verzameling voorspellingen van de 20 zijn gebundeld in een mooie PDF.Reacties

#74163

Zombie

 

Anno 2009 is er nog steeds geen degeli-
jke word-wrap software... ;-)

#74164

LVB

 

@Zombie: Juist, ik heb de fout inmiddels gesignaleerd aan Bart. Net zoals die hoofdletter O op pagina 3 van het document die in feiten een nul is.

#74166

joe

 

punt 5: nogal wat vaag. aan welke bedrijven had je zoal gedacht?

#74175

Neverbeendead Religion

 

Mijn valse voorspellingen voor 2009 Part 1:
In het onderwijs zal men inzien dat alle leerlingen veel te veel te doen krijgen vanwege de primitieve aanpak in de scholen zelf.
De eerste factor:
Een leerling kan al zijn lesmateriaal, overhoringen, examens en gemaakte taken van het eerste studiejaar tot het laatste middelbare jaar laten zien/horen vanuit het geheugen van zijn/haar gsm.
De tweede factor:
In de nieuwe wereld waarin alle leerlingen van een klas op hun eigen online community kunnen gaan na de schooluren om daar hun taken te maken aan het tempo van de snelste, gaat de school daar moeten op inspelen.
Alle taken, zoals de meeste wiskundige, die dezelfde antwoorden vereisen mogen niet meer gegeven worden op basis van het oefening baart kunst principe.
De leerling zal meer tijdens de schooluren en voor de examens of in real-time moeten kunnen bewijzen dat hij de materie begrijpt.
Dat zal ook enigszins opgaan voor de minder precieze vakken omdat leerlingen meestal wel weten hoe ze de snelste moeten kopieren met een ingebouwde persoonlijke afwijking in de nieuwe wereld waarin alle bestanden razendsnel over en weer kunnen gestuurd worden naar een hele groep ineens indien nodig.
Immers, in de echte wereld zal de ex-leerling, die de materie begrijpt, dat daar enkel maar verstevigen door de herhaling die de echte wereld oplegt.
De derde factor:
De stelling van het onderwijs dat de leerlingen het opgelegde computergedeelte van hun latere werkleven niet in de school hoeven te leren of toe te passen omdat ze dat thuis in hun vrije tijd doen om zo hun oude papieren onderwijssysteem verder te laten draaien op grotere winst, zal meer en meer doorzichtig worden omdat ouders die veel geld moeten pompen in hun kinderen op een bepaald punt niet meer meegaan in het absurde.
Daar waar een nieuw kind het niet meer dan normaal vindt dat hij met de solarcelled notepage, niet notebook, van zijn eerste communie zijn hele studie en middelbare jaren kan afmaken terwijl zijn boekentas zijn gsm mag zijn, weten ouderen dat er andere tijden hebben bestaan van en naar de school.
Other times other rhymes
Other bricks other tricks
https://www.youtube.com/watc...

Part 2
Vooral om minder files en vervuiling op de baan te hebben gaan kantoormensen hun online kantoor thuis installeren net zoals leerlingen ook op dat pad gezet worden.
Deze laatste zullen dan wel tijdens hun vrije uren naar de kinderen van de buurt moeten gaan ipv die van de hele regio om hun solo life wat te counteren met leeftijdsgenoten.
Vooral de zwakke leerling, die in de school met zijn hoofd in het toilet wordt gestoken, is blij hiermee want hij kan zich meer op zijn voorkeuren focussen en indien nodig wachten tot hij volwassen is vooraleer zich onder gefrustreerde pubers te begeven.
Niveau, Plateau.
https://www.youtube.com/watc...

#74184

Leo Norekens

 

Allemaal goed mogelijk hoor, maar nergens lees ik of Paris Hilton nu eindelijk het geluk vindt in 2009.
:-)

#74201

Lieven Van Nieuwenhuyze

 

Mij vroeg Bart niks, maar ik geef mijn mening lekker toch: In 2009 zullen er zoveel recruiters gebruik maken van Facebook, Linkedin en godbetert Netlog, dat de luie SNS surfers van pure miserie werk gaan zoeken. Gewoon om van die advertenties af te zijn.

#74202

Leo Norekens

 

Puntje 2: adverteren via RSS-feeds, is dat echt nodig?
Dat ze dan maar eerst een Robinson-lijst voor RSS-feeds aanleggen.

A propos: Ben ik de enige die problemen heeft met de RSS-feeds van lvb.net? (Die worden sinds een week of 2-3 nog wel "bijgewerkt" maar er verschijnt niets nieuws... Recentste toevoegingen: 13.12.2008) Quid?

#74208

Tim

 

Nog wat esthetica: Na "Social Networks" staat een dubbelepunt, na de rest niet. Bovendien is de "Networks" met een hoofdletter en de "computing" eronder niet.

#74217

Filip

 

@ Leo:
Hier werken de RSS-feeds nog steeds zoals het hoort. Ik gebruik Maxthon.

#74220

FD/VH

 

"Adverteren via RSS-feeds breekt eindelijk door". Waarom "eindelijk"? Door de jaren heen ben ik zo super-allergisch aan onvermijdbare reclame geworden dat ik sinds 2002 helemaal geen TV meer heb. Gelukkig bestaat er Adblock Plus in Firefox, en hopelijk komt die er voor RSS-feeds ook. Hoewel dat technisch moeilijker ligt en daarop spelen de adverteerders dan ook in. Dan maar geen gepollueerde RSS met fijn advertentiestof.

#74230

EricJans

 

@ Allen:

Een gelukkig nieuwjaar gewenst (en een voorspoedig fin de régime Belge in 2009).

#74252

De stiftdichter

 

Netbooks zijn nu al overal :)