Uw koffietafel wordt een computer (2)

Anderhalf jaar geleden liet ik hier onder de titel "uw koffietafel wordt een computer" enkele videofilmpjes zien die een goed beeld schetsten van Microsoft Surface, een toestel dat de interactie tussen mens en computer intuïtiever en tactieler maakt. Gisteren kregen een aantal bloggers de kans om het device zelf uit te proberen in de Microsoft-kantoren in Zaventem. Het resultaat ziet u op deze video. Presentator van dienst is Miel Van Opstal.
Kostprijs: 11.000 euro voor eindgebruikers, 13.000 euro inclusief software-ontwikkelingskit voor wie specifieke software wil ontwikkelen.

Reacties

#76588

Briggs

 

Kan interessante militaire toepassingen hebben, o.a. voor C4I (Command, Control, Communications, Computers & Intelligence), verhoogde battlefield Situational awareness ;p.

#76590

Briggs

 

Quanta costa feitelijk?

#76593

Cogito

 

Doet me zó denken aan Star Trek in de 70e'er jaren.

#76596

PLJ

 

Google eens naar "Reactable"....

#76644

LVB

 

kleine update: vandaag duurt het filmpje 5 minuten langer dan gisteren, op het einde is er nog een stuk toegevoegd.

#76669

Briggs

 

Beetje duur ;p. Zullen best nog een jaar of 12 wachten voordat we overwegen dit in huis te halen ;p.

#76955

Jef klak

 

Ik vraag me af wie eerst was met de multi-finger screen touch, apple of Micro$oft. Ik herinner me dat Apple patenten heeft op het met meerde vingers over een touch-screen passeren alsook op een touch pad maar was microsoft met deze tafel net eerst? Hoe dan ook, het is een leuk ding, die tafel maar niet meteen iets om in huis te hebben lijkt me. Eerder voor vergaderzalen van bedrijven en dan nog zal het praktische beperkingen hebben. Als je rond de tafel moet gaan zitten/staan zal er altijd een kant zijn die alles op hun kop te zien krijgen... Geef mij maar een groot cinemascherm met een vette projector voor in zalen.