Op leven na dood

Dat de partij van Geert Lambert op sterven na dood is - ondanks de advertentiecampagne die ook op deze blog af en toe te zien was - zal wel niemand verwonderen. De VRT-nieuwssite "De Redactie" meldde vrijdagavond de resultaten van de nieuwste peiling van De Standaard en de VRT, en schreef "LSP op leven na dood".Enige tijd later was toch al één van de fouten gecorrigeerd: "SLP op leven na dood". De 1,4% verlies van het VB tegenover de vorige peiling werd veranderd in 1,4% winst.Nu nog die andere fout. Ook de Nederlandse omroep maakte vier jaar geleden dezelfde fout. [Hat tip: Leo Norekens]

Reacties

#77501

Leo Norekens

 

3 blunders op 3 regels, dat is boven hun eigen gemiddelde (van ongeveer 1 blunder per bericht, schat ik).

De Leading Success People van de SLP kunnen maar *hopen* dat er leven na de dood is...

#77505

EricJans

 

@ Leo:

Maar ze bewijzen wél dat ze ooit programmatorische keuzes maakten, los van Bert Anciaux. Vreemd: Anciaux' kruiwagentjes willen een eigen leven leiden.

Zij moeten zich toch realiseren dat zij als voormalige kruiwagens van de meest beginselloze politicus van Vlaanderen niet op veel krediet moeten rekenen.

Eén voorbehoud: Spirit heeft Verhofstadts poging tot hold-up op de Vlaamse Randgemeenten in 2006 gekelderd... op dwingend advies en onder druk van de toen stervende Hugo Schilz, die in zijn laatste dagen weer wat toenadering had gezocht én gevondn met zijn oude VU-companen binnen Vlaams Belang, niet in het minst Gerolf Annemans.

Gelukkig want paars had het op een haar na verknald en zal dat terug opnieuw doen als het terug aan de macht zou komen.
Daar moet iedere afzonderlijke Vlaming zich scherp bewust van zijn: een stem voor paars = het wegschenken van half Vlaams-Brabant aan een niets en niemand ontziende verfransingsmachine met het argument van een ruimdenkende tweetaligheid: 'le très grand Bruxelles'.

Dat 'très grang Bruxelles'-idee wordt vandaag verkocht met het argument dat het argument dat er meer taalevenwicht zal zijn in Brussel.
Een uitermate slecht argument omdat het in de Belgische cotext majoritair zal neerkomen op eentalige Franstaligheid met tweetalige Nederlandstaligen.
België, dus, zoals het altijd zichzelf trouw zal blijven.

Het is de énige - maar niet onbelangrijke - zinvolle beleidsdaad geweest op het palmares van Spirit.
Als het goed is... danmag dat gezegd worden.

Maar ik geloof niet dat de huidige SLP-mensen daar veel aan toe bijgedragen hebben... mevrouw Roppe uitgezonderd, misschien... maar komt zij nog mee op?

#77519

Cogito

 

Slp op sterven na dood: SpiritLoze Partij.

#77528

Rick

 

En niemand staat blijkbaar stil bij de - imho - door de VRT gewilde fout, dat in de eerste versie - die trouwens op het radionieuws bevestigd werd - het VB "1,4% verloor t.o.v. de vorige peiling' om daarna toe te moeten geven dat het VB 1,4% gewonnen heeft ...

Ik geloof NIET in VRT's lapsi...

#77531

Rudyard Kipling

 

Vreemd (1):
Status-quo voor CD&V, oVLD en Groen !
Kan er hier iemand mij helpen te begrijpen waaraan deze partijen dat te danken hebben?
Wat voor grootse dingen hebben deze partijen voor hun kiezers gerealiseerd ?
Waar zijn de 800000 bedrogen Leterme stemmers naartoe ? Alles vergeven en vergeten ?

Vreemd (2):
Dit LVB artikeltje gaat over fout(en) in bij de media.
Waarom dan al die nadruk op de omwisseling van twee letters, spijkers op laag water, vergeleken met de bewuste, grove leugen over de 1,4% winst van het Vlaams Belang. De tabel, onderaan het VRT artikel was nochtans duidelijk. Het zal wel gestoken hebben dat LDD het zo slecht deed in hun 'peiling'.

Bij die 1,4% winst van het Vlaams Belang mag je gerust nog 5 of 8 % bijtellen vanwege Vreemd (1) Maar dan, o gruwel, zou uit hun eigen peiling blijken dat het Vlaams Belang plots de grootste partij zijn.
Begrijpelijk dat ze bij de VRT helemaal van slag waren.

#77535

joe

 

Rick: lapsus of niet, het VB liedje is uitgezongen. hahaha.
Al aan een andere hier-voel-ik mij-thuis partij gedacht, Leo?

#77538

Olav

 

Ik ga nooit af op peilingen...

maar één van de dingen die ik opvallend vind bij de cijfers (en waar de VRT - natuurlijk - totaal geen melding van maakt) is dat de linkse partijen samen slechts 1/5 van de kiezers tellen.

Joe, het doet me deugd dat je content bent dat het VB-liedje uitgezongen is, maar ikzelf vind het niet verstandig het vel van de beer te verkopen vóór hij geschoten is... en het verleden heeft uitgewezen dat de peilingen altijd het VB te laag inschatten. Ik verwacht dat hun score het resultaat van 2007 zal evenaren - toch nog een significant verlies tov de vorige vlaamse verkiezingen.

#77541

Rick

 

Joe, als een partij met meer dan 15% van de kiezers achter zich "uitgezongen" is, wat dan te denken van de socialisten, de groenen en andere linksen???

#77545

traveller

 

Hebben jullie de zeverende dag gezien? Wat is er gaande met JMDD, zulke kleur en zulke gebroken stem, is die mens ziek, ik bedoel dit ernstig.

#77549

Cogito

 

15% is de stabiele aanhang van VB, Joek'n. Daar gaan ze niet onder. De piek tot 24% was het gevolg van onbeschaamde vervolging die het publiek niet pikte. Ik denk dat een partij met 15% in Vlaamse context nooit onbetekenend kan genoemd worden, zelfs niet met cordon. (want waar je de weg voor water *hier* verspert, sijpelt het ergens anders overheen.)

#77550

NR

 

Joe, ik denk niet dat het "liedje" van het VB uitgezongen is. Zo kan je je afvragen hoe lang het liedje van JMDD en LDD zal duren? Wat als LDD na de volgende verkiezing in een coalitie belandt. Daarnaast denk ik dat een wisseling aan de top bij het VB al vlug meer stemmen zal opleveren voor die partij.

#77562

Leo Norekens

 

Van de peiling okt.08 naar de peiling feb.09

Stijgers:
N-VA: 7.1 -> 10.1 (+3)
VB : 14 -> 15.4 (+1.4)
VLD: 18.8 -> 19.3 (+0.5)
SPA: 14.3 -> 14.4 (+0.1)

Dalers:
LDD: 16.2 -> 11.8 (-4.4)
CD&V: 21 -> 20.5 (-0.5)

Het enige wat je hieruit kunt afleiden (afgezien van het Slimste-Mens-effect en de overloop na de kartelscheuring) is dat alle partijen die eerder kiezers zagen vluchten richting LDD, er nu een deel zouden terugwinnen.
(Voor CD&V onvoldoende om de overloop na de kartelscheuring te compenseren.)

-------

Voor het overige deel ik de mening van Rick #77528.

#77563

Bompa

 

"lapsus of niet, het VB liedje is uitgezongen", ...
Het zijn enkel de linksen die deze stelling aanhangen.
Het was enkel in de linksen hun hoofden dat het vb midden jaren 90 ging uitgroeien tot een totalitaire fasistisch regime van meer dan 50%.De meer realistische mens wist dat dit niet kon en dat de latere 24% moeilijk te overtreffen zou zijn. Heeft iemand de linkse angstrethoriek eigenlijk gelooft ?
Ook nog even over de zeverende dag, wat was nu eigenlijk de conclusie van dit gesprek. Los van de zijn libertair-economische visies hebben beide partijen dezelfde standpunten. Belangrijk detail, bij LDD wordt het anders verwoord. De eene mag mee doen, de ander zit 'nog' steeds achter een ondemocratisch cordon. Het kon natuurlijk zijn dat JMDD van de gelegenheid gebruikt maakte om nog meer VB-zieltjes te winnen.

#77565

Bompa

 

Had het doel belangrijker geweest dan het 'appeasement' van de media en het establischment. Als er ééndracht was geweest binnen "het" Vlaams nationalisme, dan had dit een mooi optelsommetje geweest : NVA 10% + VB 15.4% + LDD 11.8% = 37.3%
Enja men mag even dromen 37.3% + CDV20.5% = 57.8

#77566

Stamper

 

De stemcomputers staan voor de CD&V al afgesteld op 23%. Voor de VLD op 21%. Don't worry.

#77569

A.Rouet

 

'optelsommetjes, dromen en voorzichtige besluiten'

NVA en LDD zullen wel twee keer nadenken eer ze met het Belang in zee zullen gaan.
Er zijn er hier nu ook al die Jan Renders en Filip De Man bij elkaar...euh dromen.
In 2004 haalde het VB 24,4 %. Peilingen zijn maar peilingen, maar een voorzichtige conclusie blijkt dat men na een eventuele derde opeenvolgende nederlaag toch stilaan kan besluiten dat het cordon gewerkt heeft.

#77570

Bompa

 

'Cijferlogica'
In 2003 behaalde sp-a 23,5% van de stemmen. Peilingen zijn maar peilingen, maar een voorzichtige conclusie blijkt dat men na een eventuele derde opeenvolgende nederlaag toch stilaan kan besluiten dat besturen voor de SPA gewerkt heeft om hun uit het bestuur te krijgen.

#77572

BC

 

Is het VB niet "gevaarlijker" met 15% dan met 24%? Het cordon wordt wel eens de levensverzekering van links genoemd. Wat zijn de verschillen tov 2007? VB wordt kleiner, links wordt kleiner. De combinatie van die twee maakt een rechtse regering veel waarschijnlijker. Daarbij komt ook nog dat sinds de verkiezingen van 2007 er een veel grotere bereidheid is tot separatisme bij "de mensen." Het separatisme als eventuele mogelijkheid. In Wallonië zal de PS ipv de MR weer de grootste worden. Al zijn het geen federale verkiezingen (maar "de mensen" zullen wel stemmen alsof dat wél het geval is), de asymmetrie tussen noord en zuid neemt dus nog toe.

#77573

Rick

 

Zeker, Rouet, zeker.

Een volgende logische stap is bijgevolg een cordon sanitaire rond LDD & NVA.
Daar waar de democratie faalt, brengt het cordon redding.

#77575

sankulot

 

die "op leven na dood" is gewoon een bewuste woordspeling: nauwelijks nieuwboren (Ang.) en nu al dood ? Als iemand van M-R Morel zegt "op hoofddoek na dood", ga je toch ok niet aan een taalfout denken ?

#77584

Olav

 

rouet : derde opeenvolgende nederlaag ? Voor zover ik me de cijfers van de vorige verkiezingen herinner heeft het VB nog nooit verliezen geleden (niet dat ik denk dat dat zal blijven duren). Ik vergelijk wel altijd met gelijke verkiezingen (vlaamse met vlaamse, federale met federale, enz...) omdat ik zelf ook andere accenten belangrijk vind en dus ook anders kies naargelang het bestuursniveau en ik dus liever geen appelen met citroenen vergelijk.
Maar als je al blij bent met een dooie mus...

#77586

Elhaz

 

Ach A.Rouet, waarom zouden VB'ers zich zorgen moeten maken? Wat haar kernpunten betreft heeft VB gelijk. En de harde feiten zullen er toch voor zorgen dat haar programma grotendeels wordt uitgevoerd. Desnoods door de "democratische" partijen.
Ik herinner me nog goed de tijd dat er bv met integratie van de allochtonen helemaal niets aan de hand was. Ondertussen is dat discours toch wel wat anders gaan klinken. Alleen jammer dat jullie frank zo traag valt. De zaak opgelost krijgen gaat daardoor alleen maar meer moeite en geld kosten. Maar geld, daar hebben jullie toch genoeg van hé?

#77590

Eduardus

 

Ik ga akkoord met Stamper.
Zeg Luc, bereid eens wat voor i.v.m. stemcomputer-geknoei. Al het gezever over de peilingen en de (marginale) variaties vallen in het niets vergeleken met deze superieure techniek. Ik ben er zeker van dat jij daar meer van weet, allez... toch van de theorie. Kunnen we geen EMP geven op zondagnamiddag 7 juni? Of iedereen neemt die stevige magneet mee uit zijn Woofer en plakt die even tegen de stemcomputer achter het gordijntje?

#77593

NR

 

Als ik het goed voor heb, is men afgestapt van het stemmen bij computer. Voor de fantasten onder ons moet dit een grote ontgoocheling zijn.

#77596

New Statesman

 

Wat me zeer bedenkelijk lijkt is dat een geslaagd optreden in een amusementsprogramma voor veel mensen een reden is om voor een bepaald persoon te stemmen.

Zijn dit overgelopen Bert Anciaux-stemmers?

#77597

Leo Norekens

 

Juist New Stateman, maar dit was nu toevallig wel een amusementsprogramma waarin de betrokkene zich geen baard liet aanplakken, geen knikkers uit een aquarium moest halen met zijn aars en niet moest zingen in maillot of tutu.

Dit was nu toevallig een amusementsprogramma waarbij kijkers zouden kunnen besluiten: tiens, die BDW is nog niet zo'n achterlijke. Het soort amusementsprogramma dat -paradoxaal genoeg- de geloofwaardigheid ten goede kan komen, dus.

#77606

New Statesman

 

@Leo Norekens

Ook waar. Wanneer zouden ze Gerolf Annemans uitnodigen denk je?
Ik heb zo'n vermoeden dat die wel eens een gesmaakt optreden zou kunnen geven in hetzelfde programma.

Dat de VRT nooit aan hem heeft gedacht, dat moet toch wel toeval zijn??

#77610

Leo Norekens

 

VB uitnodigen? "Alleen als we er kunnen op kloppen"... O nee, pardon, dat was een andere zender. (Polspoel en Desmet)

Van de Vrt moet het dus wel toeval zijn, denk ik.

Die "1,4% verlies" is ook toeval.

Dat de Vrt bij de verslaggeving over het protest tegen het verpakken van (potentieel explosieve) kunstmeststoffen door gedetineerden in Brugge, enkel de naam van Renaat Landuyt (Sp.A) vermeldde en NIET de naam van initiatiefnemer Yves Buysse (VB), ook dàt is toeval.

#77614

A.Rouet

 

@New Statesman
Annemans, toch de slimste van jullie club, bleek van cultuur niet zoveel kaas te hebben gegeten toen hij Arnon Grunberg, de actueel best verkopende schrijver van het Diets taalgebied, als 'die joodse homoseksueel' meende te moeten omschrijven. Daarom denk ik dat men het overgrote deel van de Vlaams Belangers een dienst bewijst door hen niet te vragen voor zo'n kenniskwis.
Natuurlijk zou bij hun afgang Leo schande spreken dat (uiteraard met opzet) de vragen van nà Wies Moens dateerden.

#77617

Leo Norekens

 

Nee maar, heeft Boze Gerolf zich vergist in de seksuele geaardheid van de joodse schrijver? (Werkelijk??)
- Ja dan kun je het wel schudden in De Slimste Mens.

(Had hij zich nu eens beperkt tot 'die jood', dan had hij ongeveer alles gezegd wat Grunberg over zichzelf weet te vertellen. "Jood. Schrijver. STOP!")

Niet dat die geaardheid onder de huidige wetgeving enige relevantie mag hebben -dus ook niet in quizzen-, maar kom.

Tiens, zou die socialistische academicus en Minister van Staat die zich in de halve finale niets meer kon voorstellen bij de Rode Khmer, Cambodja en de Killing Fields, inmiddels al eens stilgestaan hebben bij de seksuele geaardheid van Pol Pot?
Want zeg nu zelf: zo'n naam, dat is er toch om vragen?

#77624

A.Rouet

 

Mooi Leo, mooi!
Liever zo'n rechter op mijn neus dan die ' Rouetteketet-varianten van jouw geestesgenoten hier.
Haalde Vande Lanotte echt de halve finale? Van zijn kinderen las ik dat professor Johan bij een huiselijk D.S.M-testje bij het item 'Vande Lanotte' amper 2 van de 5 gezochte 'kernwoorden ' wist te verzinnen. Zelfs 'acht-begrotingen-op-rij-in-evenwicht' wist hij niet te vermelden.
Dat hij trouwens op de VRT vragen over Pol Pot krijgt, zoek ik daar wel genoeg achter. Stel je voor dat Annemans een vraag zou krijgen over Anne Frank, zouj ij dat ook als toeval beschouwen?

#77626

Leo Norekens

 

Zelf zou ik niet eens het verband zien.

De gevierde letterkundige Tom Lanoye -dat is die homo- oogstte ooit hilariteit in het Radio 1-programma "De Taalstrijd" met de onnavolgbare woordspeling "Geweerkolf AnneFrankmans".

Ik ben er nog niet helemaal uit, maar naar het schijnt zou het gaan om twee grappen in één, als het ware. En dubbele bodems tot je niet meer weet waar je staat. Een zeer complexe witz dus, maar Tom Lanoye -dat is die homo- is dan ook een beetje geniaal, zeggen zijn vrienden.
In een volgende aflevering mocht hij zijn eigen geestigheid nog een keer recupereren, een bewijs van kwaliteit, want dat mocht van Paul Jacobs alleen met de allergeestigste geestigheden. Een hele eer dus voor Lanoye. Dat is die homo. (Of was het een joodse neger?)

#77633

joe

 

ik zou het grappig vinden moesten de dochters van Dewinter of Annemans naar huis komen met een lief net zoals die van Tirza.

#78241

David

 

J.M. Dedekker allesbehalve content met het nieuws dat
Jurgen Verstrepen joods roots heeft, zie web joods actueel.
David

#78460

joe

 

als het klopt is dat super grappig!
http://www.hbvl.be/nieuws/b...

en 't zou me verder niet verwonderen moesten ulla werbrouck's roots ergens in de soeks van tanger liggen

#78478

LVB

 

@joe: Al naar de datum gekeken waarop dat bericht werd gepubliceerd?

#78489

joe

 

@luc: in het artikel stond er ook expliciet dat het een aprilvis zou kunnen zijn.
daarom schreef ik "als het klopt".

#78559

Uilenspiegel

 

Weinig nieuws onder de zon. In de peilingen scoort het vb altijd slecht. Zou het dan iemand überhaupt mógen verbazen dat CD&V, Liberalen en Sossen kloppen gaan krijgen? Want iedereen zit weer gebiologeerd met een visademke te tellen hoe weinig het vb wel te betekenen heeft, maar het is en blijft dus wel de derde partij. En de sossen worden de vierde of misschien wel de vijfde. Laten we het dan dààr een keer over hebben misschien?