Uit uw DNA kan uw achternaam (misschien) worden afgeleid

In januari schreef ik over Benjamin Kyle, een man met geheugenverlies die op 31 augustus 2004 werd gevonden naast een afvalcontainer achter een Burger King in Richmond Hill, Georgia. In dat bericht, "Using Genetic Genealogy to Solve the Mystery of Benjaman Kyle", stelde ik voor dat een Y-DNA-test zou kunnen helpen bij het vinden van de biologische achternaam van de heer Kyle. Y-DNA-onderzoek heeft aangetoond dat het zeer nuttig is voor het identificeren van onbekende namen (zie hier en hier), en dus ik nam ik contact op met de heer Kyle om die mogelijkheid te suggereren.

Kort daarna liet de heer Kyle een 67-marker-test uitvoeren door Family Tree DNA. De resultaten, aangekondigd door Kimberly Powell van Kimberly's Genealogie Blog, suggereren dat zijn achternaam eigenlijk POWELL zou kunnen zijn, of een variant daarvan. (...)

Dit is geen bewijs dat Powell werkelijk de achternaam was van Benjamin voordat hij aan geheugenverlies begon te lijden. Hij zou zijn naam wettelijk veranderd kunnen hebben, of er zou een "non-paternal event" (ontrouw, adoptie, enz ...) geweest kunnen zijn dat zijn Powell Y-DNA koppelde met een andere achternaam . (...)

Blaine Bettinger op The Genetic Genealogist, 19 mei 2009

Reacties

#94407

LuzKEMP28

 

Set your life more simple get the <a href="http://lowest-rate-loans.co...">mortgage loans</a> and all you want.