Democratische verdraagzaamheid in ManhattanVideobeelden van een McCain-Palin steunbetoging in Manhattan op 21 september 2008, en van de reacties van voorbijgangers daarop

Reacties

#70393

sankulot

 

ik dacht wat geweld te zien, maar da viel dus dik tegen ...
wel weer dat gezeik over de "intellectuele elite" met hun PhD's etcet... "ignorance is strength!"

#70411

Avondlander

 

Als een rechtse studentenvereniging een debat over Heel-Nederland wil organiseren op de Blandijn worden de deelnemers veel harder aangepakt door onze lokale democraten...

#70414

skywalker

 

Die arme republikeinen, zelf nochtans zo tolerant, waar hebben ze dat verdiend?

#70424

Leo Norekens

 

Avondlander: Op de Blandijn gaat het om speciaal voor de gelegenheid opgetrommeld tuig. In het filmpje zien we gewone burgers hun geciviliseerd gesprek op een terrasje onderbreken om zich als primaten te gedragen.

#70428

A.Rouet

 

'opgetrommeld tuig'

Dat Limburgs partijlid van jou, was dat naar Diksmuide opgetrommeld of roerde het zelf de trom?

#70438

Leo Norekens

 

Als je hier insinueert dat mijn partij betrokken zou geweest zijn bij de organisatie van dat muziekfestijn, of bij de marketing ervoor, dan maak je je belachelijk, dat weet je toch?

Ik verwijs voor de 3de keer naar een commentaar die ik hier op 17.04.2005 achterliet: http://lvb.net/item/958#7361 "Een partij die zich aan de rand (de facto zelfs BUITEN de rand) van het politieke spectrum opstelt, wordt haast vanzelf een soort afvoerputje voor tuig voor wie het niet extreem genoeg kan, en dat nergens anders z'n gading vindt. (...)"
Etcetera etcetera etcetera

#70443

A.Rouet

 

Insinueren? Neen nikske, gewoon vaststellen welke types zich in jullie marge begeven en bevinden. Maar nu je het zegt Leo, waarom vindt dergelijk tuig zijn gading niet in het centrum of bij de pc's? Wàt lokt hen dat ze bij jullie terecht komen en bv. niet bij Groen!? Enkel de erfenis?

#70444

Benny Marcelo

 

De "democratische" moordenaar van Theo Van Gogh, of was het Pim Fortuin, dat was toch een groene! Niet aan zijn proefstuk toe naar verluid. Of is dat geen krapuul Rouette!
Om maar van de krakertjes te zwijgen, dat zijn uiteraard hardwerkende idealisten die na hun werkuren de maatschappij door gesprek en voorbeeldig gedrag proberen bij te sturen.
En dan begin ik niet eens over moraalridders :-)

#70445

PICA

 

... moraalridders à la Bertolt Brecht. Je weet wel, die grote linkse communistische kl**tzak, die op bezoek bij S. Hook verklaarde : des te onschuldiger ze zijn des te meer moeten ze worden afgemaakt. ( cfr le livre noir du communisme ) Het soort onderontwikklden dat in illo tempore met een geleerd gezicht verklaarde dat de muur gebouwd werd om de westerse invasie naar het arbeidersparadijs tegen te houden, sry hoor maar dat links kr*p**l is below level. Capito pseudo Voltaire?

#70452

Leo Norekens

 

@A.Rouet: Ik heb het over "tuig voor wie het niet extreem genoeg kan" en je vraagt mij: "waarom vindt dergelijk tuig zijn gading niet in het centrum".
Is dat nu serieus bedoeld?

"...en niet bvb. bij Groen!?"
Zal ik je eens rondleiden in het Lappersfortbos? (daar bivakkeren dezelfde mannen die 2 jaar geleden een brandbom in het VB-secretariaat gooiden.)
...En aan welke kant van het politieke spectrum staan de gemaskerde lieverdjes van antifa's en andersglobalisten, denk je?

#70453

Cogito

 

Er is bekend van de groene beweging in Frankrijk om Chirac te hebben gechanteerd mbt groen beleid met de bedreiging om bosbranden te stichten.

Ook in dit filmpje zie je waar het geweld zit.

#70454

Cogito

 

Om maar te zwijgen van een ex-politicus uit rode kringen mét langdurige en hoge politieke mandaten die zowat vriend aan huis was bij Fidel Castro.

s***** in je ogen aboulet?

#70462

joe

 

bedoelt u de heniepige holpomper van Haider, Cohito ? (ik doe een stijloefening in h-bemol)

#70463

Cogito

 

't is duidelijk een oefening.
HeniepiHe Golpomper zal je bedoelen.
Nee die was het niet. Of toch, hij kan wel geniepig dat rolletje hebben vervuld voor Haider zoals jij enigszins cryptisch aangeeft. Wie zal het weten.

Het was in ieder geval een geniepige aanbidder van die andere Oostenrijker: "I am the governor of..."

#70543

A.Rouet

 

@ Leo
Met de uitdrukking 'dat geloof je zelf niet' wil ik aan jouw adres zuinig omspringen, maar dat Mieke Vogels in Antwerpen restaurants frequenteert waar parafernalia van Stalin worden bewaard en gekoesterd, dat geloof je zelf niet.

#70578

Leo Norekens

 

@A.Rouet: Ga door. Is er in A'pen een restaurant waar de snor van Hitler vereerd wordt? En zit Valkeniers daar wel eens op z'n knieën voor het altaar?
(Tussen haakjes: ik botste vandaag toevallig op een oude commentaar van een zekere Enrique, waarschijnlijk een product van Vlaams onderwijs en Vlaamse opiniemakers, voor wie het leven -en dan vooral de tegenstelling links/rechts- eenvoudig is: http://lvb.net/item/1730#13941 )

#70590

A.Rouet

 

'Ga door'
Befehl ist Befehl, daarom Leo:
Is wie in groep nazi-liederen zingt tuig of geldt dat enkel voor de samensteller van de codex met die liedjes in?

#70597

Leo Norekens

 

Niet elk liedje dat ooit door Duitse soldaten gezongen werd (als mars- of als drinklied) is daarmee automatisch een nazi-lied. Dat is een beetje bekrompen. Verstrepen mist de cultuur om dat te beseffen, maar van jou, A., had ik beter verwacht.

In de KVHV-studentencodex, waaruit op cantussen gezongen wordt, staan Engelse, Schotse, Amerikaanse, Franse, Canadese, Hollandse, Zuid-Afrikaanse, Vlaamse, en inderdaad ook Duitse liederen. Sommige daarvan werden wel eens gezongen door mensen met foute meningen of boze intenties. Schrappen maar?
Geen 'Schwarzbraun ist die Haselnuss' meer, geen 'Wirtin Töchterlein', geen 'Lorelei', geen 'Erika'...
(Moet 'Sarie Marais' er ook uit, A.?)

Moet Wagner ook maar verboden worden? Over Riefenstahl zal ik maar zwijgen... Maar wat met het vegetarisme? Ook verbrand?

#70600

A.Rouet

 

'Als Soldaten Adolf Hitlers, ziehen wir zum Kampfe aus
gegen Briten und Franzosen, Niemand bleibt zu Haus, zu Haus'

een parlementsfractie van een partij die dit zingt is dus geen tuig Leo?
Panzerlied of Westerwald zijn gewone Duitse liedjes als Erika en Lorelei? Duuuuuuuuuuuu, du allein kannst das verstehen Leo.
PS: net vernomen dat Hitler ook over zijn vegetarisme loog: Forel in de botersaus!

#70601

traveller

 

@ Leo

En jij dacht een ernstige opmerking te kunnen maken?
ALLE duitse liederen zijn verdacht.

#70602

Nicolas R

 

We zullen eens een Obama-stoetje door het geboortedorp van David Duke (bij wijze van spreken) laten marcheren.
Eens kijken wat de reactie dan zal zijn.

#70603

Leo Norekens

 

@A.Rouet: Ik heb mijn eerste cantus-ervaringen opgedaan in NJSV-middens, telkens met een VMO-delegatie, je gelooft het.
Maar nooit heb ik daar andere Duitse liederen horen kwelen dan deze die in de KVHV-codex opgenomen zijn.
Ik heb dan ook een beetje mijn twijfels over dat verhaal van "Gegen Britten und Franzosen". Eerlijk gezegd, ik heb het moeten opzoeken. Het is een fout lied, zondermeer (vooral dan die openingszin, die je citeert, met uitdrukkelijke vermelding van AH). Als het klopt dat Jan Penris een liedboekje uitdeelde waarin dat opgenomen was, dan heeft die man een R teveel in z'n naam.
Heeft iemand een exemplaartje bewaard?

Wat de andere liedjes betreft: Panzer Voran is een soldatenlied, ondubbelzinnig militair, maar zonder ideologische toon. Westerwald heeft dan weer een volstrekt neutrale, vrolijke tekst ("Und die Gretel und der Hans / Geh'n des Sonntags gern zum Tanz / Weil das Tanzen Freude macht / Und das Herz im Leibe lacht...").

PS: Dat van die Forel heb ik ook vernomen. De deugniet.

#70604

Briggs

 

Hij die zonder zonde is, werpe de eerste steen. Ik neurie soms wel het panzerlied en dat liedje dat ze spelen in la grande vadrouille als ze de stoelendans doen. Ben ik nu ne bruine? Doubt it.

#70611

Cogito

 

Gezien de ziekelijke antiduitse reactie alhier van mijnheer Boulette vind ik dat het complimentje dat Luc 'm vanmorgen maakte in een andere thread "ietwat voorbarig" kan genoemd worden.

Hoe leg je dat aan onze gerespecteerde Oosterburen eigenlijk uit, zulk antiduits racisme?

#70636

A.Rouet

 

@ Leo : 'das Ende vom Lied'

Dat Frank Vanhecke van ' Morel in botersaus ' houdt is zowat het enige uit Verstrepens boek wat door het Belang met klem wordt ontkend ( en met geld beloond, indien bewezen ).
De rest noemt Valkeniers 'opgewarmde kost', weerleggen doet hij echter niet. Die Penris blijkt dus inderdaad 'de zak' te zijn voor wie ik hem steeds gehouden heb.
Het VMO indertijd ( in tempore B.E. suspecto ? ), lieten die zo'n zangpartij voorafgaan door een troepenschouwing? ' Op rotten van drie ' heb ik den Bert nog zien en horen bevelen, lang voor er van de Sex Pistols sprake was.