Uitnodiging: geek dinner in Gent op 19 januari

Enkele bloggers organiseren op 19 januari een geek dinner in Gent. Op een geek dinner komen mensen samen die gepassioneerd zijn door technologische nieuwigheden. Op het geek dinner verwachten we iedereen die met andere geeks wil praten over podcasten, fotobloggen, bloggen, gadgets en nieuwe media. We eten daar samen een hapje. Iedereen betaalt zijn eigen consumpties. We komen samen om 19u30 voor, in de Backstage, St-Pietersnieuwstraat 128 te Gent. Deze zaak is gelegen schuin tegenover de Vooruit, gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en met voldoende parkings in de buurt. Aanmelding vooraf is verplicht, per e-mail of via het reactieformulier bij deze blogpost.

Geeks die alvast aanwezig zullen zijn: Cindy De Smet, Erwin van Hunen, John Baeyens, Peter Forret, Karel Uyttendaele, en uw dienaar.


Reacties

#3957

Maarten Schenk

 

Klinkt erg interessant! Het staat in mijn agenda, en ik zal er zijn... Geeks rule!

#3959

bart becks

 

zal er ook zijn, even in gent...

Dag maarten. hey john.

bart

#3962

[email protected]

 

Ik zou graag gekomen zijn, maar als er bloggers tussen zitten die zich uw dienaar noemen, dan ga ik liever naar de kroeg om eens lekker non-virtueel te kaarten en te zuipen...

#3963

Dries Buytaert

 

Misschien kom ik ook wel -- ik ben toch in de buurt.

#3965

dIVUS

 

Geek-meeting, very tempting .. En bovendien in de straat waarin ik woon.

On the other hand, ik ben (gezond) geek en blog-lezer, maar heb me nog maar zelden in on-line gesprekken gemengd en ben zou dus een onbekende eend in de bijt zijn. Terwijl ik denk dat het voor de rest een groepje bekenden is, of vergis ik me daarin?

#3967

Maarten Schenk

 

Hey Bart!

Ik wist niet dat gij LVB las?! Cool... Tot in Gent!

#3968

LVB

 

@diVUS: Neen, het is niet de bedoeling dat het een reünie van bekenden wordt. Integendeel, het is juist de bedoeling om nieuwe 'geeks' te leren kennen. En je hoeft zeker geen blogger, blog-reageerder of blog-lezer te zijn. Een passie voor technologie volstaat. Het is geen blogger-dinner, maar een geek-dinner.

#3974

haedesch

 

Als ik niets te dien heb dan, waarom niet...

#3981

Frederik

 

Heel leuk! I'll be there (probably).

#3983

dIVUS

 

Great! Hoogstwaarschijnlijk zal ik er bij zijn.

#3984

wannes

 

Zoals ik reeds vermelde "cheze Michel" (http://blog.zog.o...) zit ik volledig in de examens. Anders kon een go-pass-reisje er wel af. En een hapje. En misschien wel een drankje ook. Hoewel...

Next time better luck!

Trouwens, @divius: geeks leren kennen kan wel fijn zijn hoor. Denk ik. Ach, misschien kan je je beter beperken tot de volgend emeeting ergens te lande. Dan ben ik er ook bij, zie je. Want zonder mezelf....

#3986

Bart

 

Leuk initiatief! Ik kom langs!

#3990

VisualHugo

 

@Luc ("Het is geen blogger-dinner, maar een geek-dinner") - dus content-gerichte bloggers die technologie maar een noodzakelijk kwaad vinden gaan zich vervelen?

Altijd grappig: De "Geek Song"

http://www.visual...

#3998

Erik Evrard

 

Count me in!

Erik

#3999

William H. Gates

 

Wow great stuff, can you arrange a video-conference?

#4001

Christophe

 

Luc,

Jouw uitnodiging toont nog maar eens aan in welke "early adopters" fase zich al deze opgesomde communicatie-tools bevinden, want het gekke is dat in se bloggen, fotobloggen, videobloggen, podcasten en nieuwe media totaal geen geeky-onderwerpen zouden mogen/moeten zijn. Content is hierbij king, niet de technologie.

groetjes

Christophe

#4002

LVB

 

@Christophe: Jouw reactie toont aan dat we de uitnodiging nog onvoldoende duidelijk gemaakt hebben. Ook al is de content king, de technische tools die de content ondersteunen moeten ontwikkeld worden, en zijn op dit ogenblik nog zeer voor verbetering vatbaar. Het is een geek dinner, geen dinner voor amateurjournalisten noch voor loutere content-creators.

Bloggen en dergelijke zit nog in de early adopters faze, maar de uitnodiging is daar geen "bewijs" van. Ook mature media zoals televisie zijn nog voor technologische verbetering vatbaar. Ergens ter wereld wordt er dezer dagen wel een geek dinner gehouden waar men de koppen bij elkaar steekt om aan dat matuur medium nog bijkomende technische snufjes toe te voegen.

Het zou natuurlijk geen slecht idee zijn om eens een ontmoeting te organiseren waar bloggers en hun lezers elkaar kunnen ontmoeten, of waar bloggers onder elkaar kunnen discussiëren over inhoudelijke aspecten. Dat zouden we dan zeker geen geek dinner noemen. Wij namen blogs, fotoblogs, podcasting enz. als voorbeeld omdat dit dingen zijn waar geeks mee bezig zijn, niet zozeer omdat ze zich nog in de early adopters faze bevinden, maar omdat er nog heel wat potentieel is om de technische basis ervan te verbeteren, omdat ze technologisch 'hot' zijn.

#4012

Raoul THEEUWS

 

Ik ben een doodgewone "leek" en weet niet eens wat een "geek" nu eigenlijk is (daarom ben ik dan ook een leek)!

Is het misschien een soort freak of iets van die aard?

Wie kan me een (correcte) bepaling geven van een èchte "geek"?

Dank U voor de (eventuele) moeite!

#4016

TomC

 

Tik bij Google in "what is geek" en ge krijgt de volgende definitie: "a person who may be very smart yet lacks the social graces of those who are considered cool , a "computer geek" is someone who spends too much time on the computer and has no social life".

Soit, ik denk dan ook niet dat LVB dit met 'geek' bedoeld.

Er zijn dezer dagen wel meer spraakverwarring rond de benoeming van mensen die bezig zijn met computers en technologie (heel breed i know). Zo eiste <a href="http://www.netsen..." target="_blank">Netsensei</a> onlangs 'genoegdoening' van De Coene omwille van het verkeerdelijk gebruik van het woord hacker. Een hacker is volgens de <a href="http://www.vandal..." target="_blank">Van Dale</a> weldegelijk een computerkraker. En eerlijkgezegd voor mij ook ...

#4017

LVB

 

@TomC: in deze context verstaan we onder 'geek': 'iemand die gepassioneerd is door technologische nieuwigheden'. Dat kon je opmaken uit de tekst.

Voor wie een preciezere verklaring wil van de term: op http://en.wikiped... vind je vier mogelijke betekenissen. Binnen de context van deze uitnodiging richten we ons vooral naar de eerste twee betekenissen uit die lijst van vier.

#4019

TomC

 

Dat kon ik inderdaad opmaken uit de tekst, maar ik wou gewoon een statement maken dat er vaak heel veel spraakverwarringen zijn rond dergelijke termen (geek, freak, nerd, hacker, ...)

Overigens mijn excuses voor de html in mijn post.

#4045

Dorien

 

Hmm, heel interessant allemaal.

Ik ben op dit moment vooral geïnteresseerd in blogs en hun content. Voor mij is de technologie erachter geen noodzakelijk kwaad, maar ik weet er gewoon veel te weinig over. Beter voor mezelf dus dat ik het 'geek-dinner' oversla, want ik zou er wellicht weinig aan hebben.

Vandaar: een blogger-meeting voor content later op het jaar lijkt me helemaal geen slecht idee Het is duidelijk dat er aleen al op de bezoekers van deze blog genoeg geïnteresseerden zijn (?)

#4056

Bart VH

 

Ik zal er ook zijn! Lijkt mij een interessant initiatief.

Ik hoop interessante mensen te kunnen ontmoeten.

#4105

kpi

 

Bij deze laat ik weten dat ik graag de schare geeks vervoeg.

#4145

Frederik Van Outryve

 

zal er zijn

#4171

Yves Hanoulle

 

Ik zal er zijn, doch kan vermoedeljk pas veel later toekomen.

Yves Hanoulle

IT-Guide, Project-coach, MCT

http://www.hanoul...

#4174

Pascal Van Hecke

 

Ook ik kom graag af.

#4238

Tom Mestdagh

 

Super,

Mij mag je er ook bijrekenen. Ben benieuwd hoeveel geeks er nu eigenlijk rond lopen in Gent.

#4314

dIVUS

 

dIVUS zal er zeker bij zijn. Tot morgen.