8 jaar geleden

Acht jaar na de terroristische aanvallen op het WTC en het Pentagon vond ik het wel eens interessant om lucht- en satellietfoto's van deze gebeurtenissen op te zoeken.

Op 11 september 2001 maakte de bemanning van het Internationale Ruimtestation deze opname van New York.Op 23 september 2001 maakte een Cessna-vliegtuigje van de Amerikaanse meteorologische dienst NOAA met een Leica RC30-camera deze foto van "ground zero". Sommige websites melden verkeerdelijk dat deze foto genomen zou zijn door een militaire "EC-3" spionagesatelliet. Niet, dus:De Ikonos-satelliet maakte op 12 september 2001 deze foto van het Pentagon:Reacties

#87716

Mark Peeters

 

"Ikonos-satelliet" en Cessna-vliegtuigje geven dezelfde resolutie, waardoor de vraag ontstaat of men een "Cessna-vliegtuigje" bvb zou kunnen benoemen als een "Icarus-satelliet" of zoiets...
De foto's gemaakt door "de bemanning van ISS" laten ook in het midden dat ze gemaakt kunnen zijn vanuit een vliegtuig...
Bij de "Google-earth" geeft men ook toe dat het lucht-foto's zijn...

#87782

Ikke

 

Kijk deze avond Mark, om 22.02 naar het Westen. Daar verschijnt een witte stip, die naar hat Oosten vliegt. Dat is het Internationaam Ruimtestation, met aan boord Frank De Winne, die later dit jaar het commando zal overnemen. Gisteren was het ISS erg goed te zien. Ook jij kan dit zien, en je zal vaststellen dat je verkeerd bent. Er is wel degelijk een ruimtestation. Aldus kan je je blog opdoeken, en ruimte maken voor een echte blog.
Maar ik vermoed dat je dit opzettelijk doet, niet ?

#87793

Cogito

 

Dank voor de herinnering ikke.

Mark, als zich dit lichtstipje over het uitspansel beweegt, wat anders kan dat dan zijn dan het ISS? Als enkele waarnemers, op verschillende posities, de waarneming bevestigen en tijdstippen vastleggen van posities van de lichtstip, dan kan bepaald worden op welke hoogte en plaats, en met welke snelheid, het bewoog.

Klopt?

#87833

Ikke

 

Er zijn van die gasten die dit kunnen filmen vanop de grond : http://space.cweb.nl/articl... Met welk materieel ze dit doen weet ik niet, want het ISS vliegt vrij snel voorbij.
Op deze blog zijn ook al foto's te vinden, gemaakt vanop de aarde.
Ook vanavond nog te zien : http://esa.heavens-above.co...

#87834

Mark Peeters

 

Gaan jullie beweren dat de "mensen van de volksterrenwacht Urania" zich vergissen als ze toegeven dat men het verschil niet kan zien tussen een kunstmatige satelliet en een natuurlijke satelliet?

Zijn er (hier) eerlijke mensen die beweren dat ze ZELF een verschil hebben vastgesteld tussen een kunstmatige satelliet en een natuurlijke satelliet?

#87848

mrtos

#87880

Mark Peeters

 

@ mrtos>

Wat bewijst een mooie (al dan niet getruckeerde) foto?

Heb je ZELF al ooit de moed gehad om U te bedienen van het eigen verstand? Durf je onderzoeken of je eerlijk durft zijn? Durf je nadenken over mijn vraag hoe jij met uw eigen ogen en uw eigen metingen gaat bepalen dat er een meetbaar verschil bestaat tussen een "kunstmatige satelliet" en een "natuurlijke satelliet"?
Waarom denk je dat NIEMAND, buiten gijzelf, zich hier aandient met een reactie op mijn vraag van "#87834"?