Blogium


Enkele slimmeriken hadden de site al op eigen houtje ontdekt, maar bij deze stel ik het initiatief officieel voor: "Blogium.be - keeping an eye on the blogosphere in Belgium". Meer uitleg heb ik hieronder samengevat onder de vorm van een FAQ.

WAARVOOR KAN IK BLOGIUM GEBRUIKEN?
Blogium baseert zich op weblogs, maar dient om interessante of leuke inhoud te ontdekken. Die inhoud kan zowel op weblogs staan, als op gewone websites. Blogium stelt twee keer per dag een hitparade (momenteel een top-30) op van de populairste (meest voorkomende) links op Belgische weblogs. Onder elke link geeft Blogium de blogs weer die verwijzen naar die link. Op die manier laat Blogium je toe om naast de links, ook de blogs te ontdekken die vaak interessante links publiceren.

WAT KAN IK VIA BLOGIUM VINDEN?
Uit de praktijk blijkt dat de gelinkte inhoud vooral bestaat uit nieuwe of actuele websites, blogartikels, grappige animaties of filmpjes, of de homepagina's van nieuwe weblogs die Blogium nog niet kent. Maar Blogium werkt volautomatisch, zonder menselijke tussenkomst. Waar veel bloggers naar linken, dat wordt door Blogium opgepikt. Links die een textuele titel tonen, zijn meestal webpagina's. Links die eruit zien als een URL en eindigen op .asf, .wmv, .avi, .mov, .mpeg of .mpg, verwijzen naar filmpjes of animaties.

HOEVEEL WEBLOGS VOLGT BLOGIUM OP?
Onderaan op de Blogium-homepagina zie je enkele kerncijfers. Blogium kent momenteel bijna 20.000 Belgische blogs, wellicht nog niet de helft van het totale aantal. Maar Blogium kent wel het grootste deel van de actieve en populaire Belgische blogs. Het aantal "actieve" Belgische blogs in Blogium schommelt al maandenlang tussen de 900 en de 1000. Zodra een weblog twee weken lang niet geupdate wordt, verliest het zijn "actieve" status in Blogium. Momenteel ontdekt Blogium volautomatisch alle nieuwe blogs op Skynetblogs. Voor de andere blogging-platforms moeten nieuwe weblogs manueel toegevoegd worden aan Blogium.

IS BLOGIUM VEILIG?
Soms pikt Blogium "referrer-spam" op. Bloggers die de recentste verwijzers laten zien op hun blog, zijn kwetsbaar voor dergelijke referrer-spam. Die links worden opgepikt door Blogium, tot ze er manueel uitgefilterd worden. Op Blogium zie je dan ook af en toe (meestal in de onderste regionen) spam-links opduiken. Die links kunnen soms verwijzen naar porno, zodat de links op Blogium niet gegarandeerd geschikt zijn voor kinderen. Er kan niet worden uitgesloten dat er links zijn die verwijzen naar pagina's die misbruik maken van onveilige browsers. Wie doorklikt op een link die op Blogium verschijnt, doet dat steeds op eigen risico.

KRIJGT BLOGIUM NOG BIJKOMENDE MOGELIJKHEDEN?
Naast een interface waarmee bloggers de status van hun blog in Blogium zullen kunnen nagaan en bijwerken, werk ik aan een full-text search op de homepagina's van alle Belgische blogs, op basis van de mnogosearch-spider. Daarnaast werk ik aan het automatisch ontdekken van woordpieken ("word bursts"), naar analogie van wat Daypop doet. Daarmee zal je kunnen ontdekken welke woorden er in de voorbije dagen méér dan normaal gebruikt werden op Belgische weblogs. Omdat ik het systeem in mijn vrije tijd ontwikkel, moet je nog wat geduld hebben eer die mogelijkheden worden toegevoegd.

VANWAAR DE NAAM BLOGIUM?
De blogosfeer is het universum van blogs, en "sferen" doen mij aan de bollen van het Atomium denken. De naam lijkt op "Belgium", maar je kan evengoed een verband zien met een aquarium, een terrarium of een herbarium.


WAAROM BLOGIUM? IK HAD LIEVER FLANDRIUM OF EUROPIUM GEZIEN!
Blogium houdt rekening met weblogs van Belgen in België, Belgen in het buitenland, buitenlanders die in België wonen, en buitenlandse weblogs die in België gehost worden. Omwille van de .be domeinnaam is het veel makkelijker om de band van een weblog met België na te gaan, dan om de band van een weblog met één van de Belgische taalgemeenschappen na te gaan. Bovendien heeft Blogium een voldoende massa aan weblogs nodig om enigszins relevante resultaten te laten zien. Gelijkaardige internationale systemen bestaan al, en die kan je vinden in de rechterkolom van Blogium.be onder "international".

WAT BETEKENEN DIE RODE OF GRIJZE STREPEN ONDER EEN LINK?
Die strepen geven een indruk van het aantal links. Het rode gedeelte is een maat voor het aantal links die nog geen week oud zijn. Het grijze gedeelte is een maat voor het aantal links die ouder zijn dan een week. Het rode gedeelte wordt gebruikt als sorteercriterium, het grijze gedeelte wordt louter ter informatie getoond. Rechts van de link zie je in een kleine lettergrootte het aantal dagen dat de link al in Blogium bekend is. Dat geeft ook een idee van de "versheid" van een link. Maar soms zie je "oude" links die pas zeer recent "populair" geworden zijn. Uit de rode en grijze strepen en uit de leeftijd van de link kun je dat opmaken.

WELKE TECHNOLOGIE GEBRUIKT BLOGIUM?
Blogium draait op Redhat Linux, MySQL en PHP. Voor de "crawler" wordt PHP gebruikt in batch-modus. De scripts heb ik in augustus vorig jaar ontwikkeld. Sindsdien draait het systeem volautomatisch op proef, waarbij ik af en toe de scripts nog wat verbeterde op basis van de resultaten die ik zag. Blogium maakt gebruik van Wordpress als systeem om de links in de rechterkolom en de statische pagina's te onderhouden.

IS BLOGIUM OPEN SOURCE? KAN IK DE LIJST VAN ALLE BELGISCHE WEBLOGS KRIJGEN?
Neen, noch de ontwikkelde software, noch de samengestelde lijst die (niet alle) Belgische weblogs bevat, zijn open source.

HOE WEET IK OF MIJN BLOG MEETELT IN BLOGIUM?
Over een week wordt Blogium uitgebreid met een interface die bloggers toelaat om de status van hun blog in Blogium na te gaan, sommige parameters te corrigeren, of hun eigen blog toe te voegen aan Blogium. Intussen kan je al in de logfiles van je blog nagaan of Blogium jouw weblog al dan niet bezoekt. Blogium maakt zich bekend als user-agent "blogium.be - (http://blogium.be)". Als Blogium jouw blog niet bezoekt, kan dat twee oorzaken hebben: ofwel kent Blogium jouw blog nog niet, ofwel is jouw blog tijdens de voorbije maanden ooit eens minstens twee weken lang niet meer geupdate (en denk eraan: Blogium houdt rekening met links, niet met de rest van jouw teksten - dus een tekst zonder externe link wordt door Blogium niet in rekening gebracht). De interface die binnenkort beschikbaar komt, zal toelaten om je blog in Blogium weer "wakker te maken".

WAAROM STAAT MIJN BLOG NIET IN DE TOP-30?
Blogium gaat niet na welke blogs er populair zijn, maar welke inhoud er populair is. Omdat veel blogs verwijzen naar de homepagina's van andere blogs, worden deze links niet meegeteld. Links naar artikelpagina's, detailpagina's op andere weblogs, worden wel meegeteld. Af en toe kan je in Blogium toch een link zien naar de homepagina van een blog dat Blogium nog niet als blog herkent.

WAAROM KIJKT BLOGIUM NAAR DE HOMEPAGINA VAN BLOGS EN NIET IN DE RSS-FEED?
Niet alle weblogs publiceren de volledige tekst van een artikel in hun RSS-feed. Op termijn wil Blogium zich baseren op de RSS-feeds van die weblogs die volledige artikels publiceren in hun feed. Momenteel wordt enkel de homepagina meegeteld.

HOUDT BLOGIUM ZICH AAN DE ROBOTS.TXT STANDAARD?
Neen, nog niet, waarvoor mijn excuses. Als je niet wil dat Blogium de homepagina van jouw weblog bezoekt, dan moet je (in afwachting dat Blogium de robots.txt-standaard gaat volgen), mij een mailtje sturen met het verzoek jouw blog te schrappen uit de lijst.

HOE KAN IK MIJN BLOG BETER AFSTEMMEN OP BLOGIUM?
1. Als je artikels schrijft, verwerk dan relevante links naar actuele, externe inhoud in dat gedeelte van je artikel dat zichtbaar is op de homepagina van je blog.
2. Publiceer niet automatisch referrer-links op de homepagina van je weblog.
3. Publiceer niet volautomatisch links naar externe blogartikels of nieuwsartikels op de homepagina van je blog op basis van externe RSS-feeds (iets wat in Skynetblogs blijkbaar heel makkelijk is). In Blogium zit een mechanisme ingebouwd dat deze links om evidente redenen uitsluit, maar daardoor zullen manuele externe links naar die weblogs ook uitgesloten worden vanop jouw blog.

Reacties

#4269

Daan

 

Lijkt sterk op http://www.blogsn... Ook de Technorati tags come to mind.

#4271

Herman

 

Dag Luc,

Ik vind het een goed initiatief maar heb één bedenking: Blogium gaat er van uit dat de meest voorkomende koppelingen meteen ook de interessantste zijn.

Dat vind ik onterecht.

Het kan best zijn dat iemand een interessante link heeft die de anderen niet vermelden. Het is daarom niet noodzakelijk een minder interessante koppeling dan een die veel wordt vermeld.

Dat is uiteraard een nuance die een volautomatisch proces niet kan maken, maar is mijns inziens niet onbelangrijk.

#4272

Steven Noels

 

Beetje gierig met verwijzingen naar de vroege vinders, niet? Daaraantoegelaten: gefeliciteerd - leuke site!

#4273

Tom

 

Leuk initiatief, maar lijkt het niet een beetje op één van die Nederlandse blog-collectoren van enkele jaren geleden (en die trouwens op sterven na dood zijn).

Ook vrees ik een beetje dat een dergelijk systeem vooral productief is voor de meer populaire weblogs, en dat de kleintjes op die manier verder wegzinken in de anonimiteit.

Maar er zit denk ik wel potentieel in (mits enige aanpassingen).

#4274

jowouters

 

Luc, je kan mss overwegen om mbv de MT-Blacklist de 'spam-links' er uit te filteren (http://www.jayall...)

Info op de blog van Jay Allen, die de blacklist onderhoudt. (http://www.jayall...)

#4275

Tanguy Veys

 

Op mijn startpagina zet ik in principe geen verwijzingen naar andere webpagina's.

#4276

Maarten Schenk

 

Geweldig initiatief! Dit wordt naast Blogdex.net één van mijn dagelijkse halteplaatsen!

#4279

Smetty

 

Ongelooflijk cool. Wel een beetje verbaasd dat er maar 1000 "actieve" blogs zijn. Had er veel meer verwacht. Blogium zou weleens HET nieuwe startpunt kunnen worden voor veel lezers.

#4286

Maarten Schenk

 

Dat verbaast mij eerlijk gezegd niet. Het is een publiek geheim in de wereld van de blogdiensten dat er massa's dode blogs zijn, met inhoud als: "Test 123, hallo, leest iemand dit?"

Tja, en omdat niemand ze leest, vallen ze dus niet op natuurlijk.

Dankzij de recente actie van Skynet voor Tsunami 1212 zijn er zo waarschijnlijk nog een paar tientallen bijgekomen in de afgelopen dagen (Skynet schenkt 1 euro per geopende blog, maar stelt verder geen eisen). Soit, als het iets oplevert voor de slachtoffers van de ramp kan ik daar vrede mee nemen...

#4287

Tanguy Veys

 

Ik zal het initiatief in ieder geval van nabij volgen.

#4291

bart

 

Wat zijn die dagen achter ieder item?

#4292

LVB

 

@bart: "Rechts van de link zie je in een kleine lettergrootte het aantal dagen dat de link al in Blogium bekend is".

#4293

LVB

 

Nog een tip die ik niet in de FAQ vermeld had: als je met je muis boven een "referring blog" gaat staan, zie je de "anchor text" die de blogger gebruikte bij het leggen van de link.

#4294

bruno

 

"Momenteel wordt enkel de homepagina meegeteld."

Betekent dat dan, dat, als ik op mijn homepage de artikels van de laatste 7 dagen vermeld, de links in die artikels langer meetellen dan als ik op diezelfde homepage slechts de artikels van de laatste 3 dagen opneem? Of registreert het systeem de eerste keer dat een link voorkomt, en telt dan enkel het voorkomen van diezelfde link op een ander weblog mee? (Het zal wel complexer zijn dan dat, maar als algemeen principe.)

Hoe vaak wordt een weblog gechecked? (Niet: hoeveel keer wordt Blogium aangepast.) Ik zie op blogium bvb 'slechts' twee links voor blogium.be terwijl hier onderaan 10 trackbacks staan.

Geen kritiek hoor, ik ben gewoon benieuwd naar de ranking criteria.

#4295

LVB

 

@Bruno: Om de leeftijd van een link op een blog te bepalen, wordt enkel rekening gehouden met het tijdstip van eerste ontdekking van die link op die blog. Zeven dagen na de ontdekking wordt die link vanop die blog als "oud" beschouwd. Of die link op dat ogenblik nog op de homepage van de blog staat of niet, speelt geen rol. Het speelt dus ook geen rol hoeveel artikels je laat zien op die homepage. Dat leek me de meest logische werkwijze.

De actieve weblogs worden twee keer per dag gecheckt. Maar tussen "checken" en "aanpassen van de resultaten op blogium" kunnen enkele uren verlopen. Tot en met gisteren was die tijdspanne nogal groot, dat is de verklaring van het door jou beschreven fenomeen. Ik heb dit vanmorgen gefinetuned, precies om die reden. Straks om 15 uur zul je wel meer links naar Blogium zien staan.

#4297

bruno

 

Niets zo aangenaam als de ontwikkeling van een project te kunnen volgen. Bedankt voor de uitleg.

#4298

VisualHugo

 

@Luc: je hebt hier duidelijk een gat in de markt gevuld. Als geek interesseert me vooral "hoe" je het gedaan hebt, in welke software-omgeving, of je het vanaf de fundamenten zelf hebt geprogrammeerd of via geleende schablonen gewerkt.

Inhoudelijk is het imho vooral een interessant meetinstrument voor adverteerders. Je toepassing heeft zeker een commercieel appeal voor adverteerders en marketeers.

Het is echter een kwantiteits-meetinstrument, geen kwaliteit. Google versus content-oriented human-edited directories als het ware.

Mijn tijd is beperkt, en ik kijk vooral naar bepaalde portaalsites die *ik* vertrouw. Die kunnen voor iedereen anders zijn. Mijn bookmarks hou ik publiek bij, omdat ik in Azië steeds op publieke PC's zit. Die bookmarks staan op mijn weblog als handige referentie.

Als ik om de week een uurtje online kan zijn in Azië heb ik 3 prioriteiten: mijn email, vrtniews.net, en lvb.net - en dat de "kontjes" blog op skynetblogs de meeste hits haalt interesseert me niet zo erg.

#4299

LVB

 

@VisualHugo: Het idee was niet nieuw, en als je de voorbeelden uit het buitenland bekijkt zal je merken dat ik vooral Blogsnow als voorbeeld genomen heb.

Het relatief lage aantal Belgische blogs zorgt wel voor meer beperkte mogelijkheden. Je zit al snel tegen de grens aan van welke links nog relevant zijn en welke niet. Een top-30 is momenteel echt het maximum, wil je hoger gaan dan bots je tegen "ruis" aan.

De programmacode heb ik van nul af aan zelf opgebouwd. Ik dacht eerst van mij te baseren op een bestaand open source systeem, namelijk het Spaanse Blogometro ( http://blogometro... ), maar na het bestuderen van hun code kwam ik al snel tot de conclusie dat ik het zelf beter zou kunnen :-)

Ik zal je op de geek meeting vertellen hoeveel regels programmacode het hele Blogium-systeem telt. Ik durf het hier niet publiceren omdat het zo weinig is :-) Het komt erop aan vooraf goed te overdenken wat je wil doen en hoe je het wil doen. Eens het logisch ontwerp goed uitgedacht is, volgt de programmacode vanzelf. En gebruik makend van alle mogelijkheden die PHP en Linux bieden, kan de code compact gehouden worden.

Het samenstellen van de lijst van blogs en het maken van de gebruikersinterface, het bijschaven van de vormgeving, hebben mij waarschijnlijk meer tijd gevergd dan het schrijven van de crawler-code.

#4300

Pieterjan Viaene

 

dus zolang ik niet op blogium.be verschijn, help ik mee de diversiteit van het bloglandschap te onderhouden...

#4301

bart

 

Ja hoor, zonet gecheckt. En blogium staat vanboven op blogium.

#4304

Mathias Bynens

 

Prachtig initiatief! Goe bezig, Luc!

#4305

Louis Le Beu

 

Hoe, op basis van welke criteria herkent Blogium blogs als blogs om ze op te nemen in zijn repertorium? Hoe weet Blogium dat een blog 'te situeren valt in België'? En worden blogs en websites bij Blogium als hetzelfde beschouwd?

#4306

Bart Noppen

 

Net als blogdex krijgt Blogium zeker een vaste plaats in men lijst van dagelijks te bezoeken websites.

#4307

Mathias Bynens

 

(Het volgende is zeker geen afbrekende kritiek maar opbouwende, owkeej?)

Vanwaar toch die target="_blank"???!!! Ik haaaaaaaat het!

#4309

dof

 

> Hoe weet Blogium dat een blog 'te situeren valt in België'?

als de url up .be eindigt tiens.

#4310

Outlaw Mike

 

En hoe weet Blogium dan dat lvb.net in het Koninkrijk der Smurfen gesitueerd is?

#4311

Renaud De Busschère

 

Cher Monsieur,

Je ne peux discerner aucun ou presqu'aucun site en français dans votre liste. Je note un seul 'rapporteur', 'sac à fouilles'- mais il est introuvable le moment qu'on essaie de l'ouvrir. Cela s'explique comment, cette déplorable paucité de sites francophones? Franchement, je le trouverais scandaleux si votre système discrimine les francophones. Finalement la Belgique ne s'arrête pas aux environs de la gare de Groenendael! La Belgique s'étend toujours sur toute la surface du pays!

Bien à vous,

Renaud De Busschère

#4312

Outlaw Mike

 

>Je ne peux discerner aucun ou presqu'aucun site en

français dans votre liste.

Hein? Y-a-t'il des sites belges en français alors???????????

#4313

LVB

 

Voor alle duidelijkheid: een blog dat een .be domeinnaam heeft wordt als een Belgische blog beschouwd, maar niet alle Belgische blogs hebben een .be domeinnaam.

Het herkennen van een blog als zijnde "Belgisch" is dus niet altijd makkelijk en vereist bij niet-be domeinen een eenmalige manuele tussenkomst, maar het herkennen van een blog als "Vlaams" of "Franstalig Belgisch" zou nog moeilijker zijn, omdat dan _zelfs_ de .be domeinnaam niets zegt.

Ik veronderstel dat mijnheer De Busschère een grapje maakt. Blogium wéét zelfs niet of een blog Franstalig, Engelstalig, Duitstalig of Nederlandstalig is, en _kan_ dus ook niet discrimineren. Bovendien worden alle nieuwe Skynetblogs al maandenlang automatisch toegevoegd aan Blogium, en te oordelen aan de URLs zitten daar nogal wat Franstalige blogs bij. Maar als Franstalige blogs niet massaal linken naar externe content, dan verschijnen ze niet in Blogium, zo eenvoudig is dat.

Blogium volgt enkel blogs op, geen gewone websites. Een blog heeft op zijn homepagina meerdere artikels staan in een duidelijke chronologische volgorde, dat is al wat nodig is om een blog te zijn.

#4315

Louis Le Beu

 

Goed, een niet-.be blog vergt dus een manuele tussenkomst (ah we zijn toch weer terug in de goeie ouwe tijd van de fichebak!), maar allicht ook een intellectuele. Hoe bepaal je dan dat het een Belgische blog is? Toch mede op basis van de taal? Door een aantal inhoudelijke aspecten? Vormelijke? Of is het meer een beetje met de pet gooien? En hoe ga je in die zee van miljoenen blogs wereldwijd vissen naar Belgische? Komen ze allemaal vanzelf naar blogium toe gezwommen?

#4316

LVB

 

Wel Louis, ik ga hier natuurlijk niet alle kneepjes van de stiel verklappen, maar een goed beginpunt zijn uiteraard de blogrolls van reeds bekende Belgische bloggers. En uit de inhoud van een blog, uit de profielpagina zoals die bij Blogspot of Livejournal vaak aanwezig zijn, of uit het whois-record van de domeinnaam (als de blog een eigen domeinnaam heeft), kan er al heel wat opgemaakt worden. In geval van twijfel wordt de blog in kwestie niet opgenomen in de lijst. In dat geval moet de blogger, zodra dat mogelijk wordt (over een paar dagen), zijn blog zelf maar toevoegen in de lijst. Maar inderdaad, het samenstellen van een lijst van Belgische blogs is eigenlijk tijdrovender dan het programmeren van het Blogium-systeem.

#4326

Louis Le Beu

 

Jammer, ik hou van de fijne kneepjes. Misschien moet ik dan toch eens naar zo'n geek-dinner en hopen op het losmaken daar van de tong met chemische middelen. Ik concludeer dat er dus toch veel handwerk van het hoofd bij te pas komt en de vraag is dan of het wel finaal rendeert om je in dit geval bezig te houden met wat lijkt op de long tail van de curve. Maar misschien steek je daar ook niet te veel tijd in. Moeten we ons (de self-importance van het wereldje terzijde gelaten) over omvang en belang van de locale Belgische bloggersmarkt toch niet zo veel voorstellen dat er commercieel echt op gebouwd kan worden en zijn lvb.net en blogium (vooralsnog) veeleer hobby's voor lvb?

#4327

Potok-Patek

 

Ik heb vaak het gevoel gehad dat de tijd in de tweede helft van de twintigste eeuw op een bepaald kapseismoment (ergens in de buurt van 1980? Of was het nog later?) is blijven stilstaan,en sindsdien (dankzij de ontwikkeling van de technologie?) sneller en sneller terugloopt. Intussen zitten we weer in de negentiende eeuw en zien we alle dagen wat Dickens zag. Blogium geeft me ondanks alle techniciteit een vergelijkbaar gevoel: dat we ondanks de pretentie van uniciteit van elke blogger weer in het 1950 zijn van David Riesman's Lonely Crowd die als een school vissen dezelfde kant uitdrijft en eensklaps als geheel reageert en een andere kant uitschiet.

#4329

LVB

 

@Potok-Patek: Blogium geeft enkel die trends weer die door meerdere bloggers gevolgd worden. Dat betekent niet dat de bloggers die vermeld worden, alléén dààr over schrijven. Ze schrijven nog over andere, unieke zaken, maar juist doordat ze daarin uniek blijven, wordt dit niet opgepikt door Blogium. Daarnaast zijn er nog talloze bloggers die nooit vermeld worden, juist doordat ze altijd uniek zijn. Een fotoblog of een blog met gedichten zal bijna nooit als 'verwijzer' op Blogium vermeld staan, omdat er bij foto's en bij gedichten meestal geen links staan.

Blogium heeft zeker niet de pretentie om te stellen 'dit is nu een goede _samenvatting_ van de Belgische blogosfeer'. Blogium stelt wel: 'dit zijn de links (dus min of meer: de onderwerpen of de trends) die _massaal_ door Belgische bloggers worden vermeld'. Precies door het unieke karakter van elke blogger, is het nu eenmaal onmogelijk om de blogosfeer 'samen te vatten'.

#4338

bernard

 

Dit initiatief is - zo zal blijken - werkelijk belachelijk.

#4340

Tom C.

 

@bernard: dus ik kan ervan uitgaan dat u geen gebruik maakt van google? Aangezien pagerank op bijna identiek dezelfde wijze de relevantie van een bepaalde koppeling met een onderwerp vergelijkt aan de hand van doorgelinkte pagina's.

#4378

polskaya

 

Iemand vergeleek blogium.be met een top-dertig op de radio. Een vergelijking met een top dertig op de radio gaat hier niet op, omdat een top op de radio gewag maakt van de meest 'verkochte' plaatjes, en niet van de meest 'geperste' plaatjes.

Blogium bericht over de 'meest geperste' plaatjes en is dus een indicator van kwantiteit, niet van kwaliteit.

Trouwens, Tom C., ga jij er nu van uit dat Luc VB voor blogium.be op zichzelf bijna het PageRanksysteem van Google heeft heruitgevonden zoals je Bernard hierboven verteld? Komaan toch!

#4640

bruno

 

Een vraagje: sommige URLs worden ontkoppeld. Kan het systeem 'geleerd' worden dat vele URLs op verschillende manieren kunnen geschreven worden? In de eenvoudigste vorm is dat http://www.blogiu... en http://blogium.be/ Iets ingewikkelder is dan misschien weer voor http://www.standa... en http://www.standa...

#4883

Kyh

 

Ik wacht reeds enige weken op de mogelijkheid om mijn blog mee in de lijst te krijgen.

Is er al enig vermoeden wanneer deze tool online komt?

#12882

Geert

 

Tof initiatief, ik ben sinds gisteren voor de 1e keer met een blog begonnen. Zijn er mensen die interesse hebben om mee te werken?

#21828

Glenndavid

 

dus even voor de leken op het web:

wat moet je doen om op blogium te geraken?

of leest blogium u?

en wat met de dot blogspotten? en de web-log.nllen? die weldegelijk vlaams zijn?

het is me allemaal niet duidelijk, kan men niet gewoon een directory maken, met keuze: op catergorie, en op locatie.

en je laat hem crawlen op new content, desnoods via Technorati. kan dat?

je maakt hem human-edited, zodat je enkel echt waardige Belgische blogs toelaat, en geen brol blogs met 14 liedjesteksten en 2 "testposts"

voila!

meer moet da nie zijn, en dan maak ik blogium mijn homepage, instant!

Glenndavid :: http://glenndavid.blogspot.com

#59564

deInternetMarketeer

 

En waarom moet dat in het Engels?

#59572

LVB

 

"En waarom moet dat in het Engels", vroeg "de internetmarketeer". Blogium volgt weblogs in België, niet alleen Vlaanderen dus, en ook niet alleen het Franstalge landsgedeelte.

Een marketeer die actief is in België zou moeten weten dat een initiatief dat heel België bestrijkt, ofwel Nederlands EN Frans moet gebruiken, ofwel een politiek neutrale taal zoals Engels.

Een initiatief dat zich tot heel België richt en enkel Nederlands gebruikt, of enkel Frans, begeeft zich op glad ijs, riskeert zijn imago, en zal onvermijdelijk groepen mensen provoceren en kwetsen.

#60342

verschiet

 

Ik vind het een geweldig initiatief en hoop dat vele bloggers dat met mij vinden , ik hoop dat ook vele bloggers besluiten om hun artikelen door te verwijzen naar de belgische social media sites