Autochtone bomen bedreigd

Nog slechts vijf procent van de bomen en struiken in Vlaanderen zijn autochtoon of oorspronkelijk inheems. (...)

[Kristine Vander Mijnsbrugge van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek:] Van de bomen die zich na de laatste ijstijd in onze regio hebben gevestigd, overleefden alleen de exemplaren die zich het best aan onze bodem en ons klilmaat aanpasten. Die overlevers en hun nakomelingen noemen we autochtone bomen en struiken". (...)

Na de Tweede Wereldoorlog heeft Duitsland zijn oorlogsschuld deels in natura betaald. Daardoor zijn heel veel Duitse bomen naar ons land gekomen. Vandaag importeren we vooral goedkoop bosplantsoen uit Zuid- en Oost-Europa. (...)

Jan Desloover in Het Nieuwsblad, 11 oktober 2009

Reacties

#88784

Cogito

 

Nationaal-vegetarisme?

#88785

New Statesman

 

Groen! zou hier zeker en vast een probleem mee hebben, net zoals met de oprukkende geimporteerde roodwangschildpad, paars gestreepte gordongekko en de oranje aziatische bidsprinkhaan.

Ze hebben helaas minder problemen met de zich snel vermenigvuldigende uitheemse en extreem luidruchtige hidjab pinguin.

#88786

OutlawMike

 

'Die overlevers en hun nakomelingen noemen we autochtone bomen en struiken". (...)'

Nog 5% autochtone bomen hee? En natuurlijk hoor je niks van het CGKR. Zo zie je maar wat ons te wachten staat.

#88791

pepperjack

 

hé, interessant: had ik http://lvb.net/item/5687#54113 reeds gemeld dat deze woorden in het rijk der planten gebruikt werd; volgens wat mij verteld is komen de woorden daar zelfs vandan, en zijn ze nadien overgenomen in de huidige, sociologische gebeurtenis. In de natuur is het PC voor de autochtonen te zijn, en in de menselijke natuur is dat juist omgekeerd. :-)