Politici ontvrienden elkaar op Facebook

Bart Tommelein (Open Vld) verklaarde gisteren in de plenaire sessie van het Vlaams Parlement dat hij Jurgen Verstrepen (LDD) van zijn Facebook-pagina heeft gegooid. Iets wat intussen ook in de officiële Handelingen staat genotuleerd.

Intussen vraagt Emmily Talpe, OCMW-raadslid voor Open Vld in Ieper, zich wanhopig af waarom Vlaams minister Marino Keulen haar gisteravond ontvriend heeft op Facebook.Was Emmily wat te enthousiast over Alexander De Croo, concurrent van Marino bij de voorzittersverkiezingen? Of is het omdat Emmily een Facebook-vriendje is van Koen Godderis, die ooit de domeinnaam marinokeulen.be registreerde voor zijn kledingmerk Mari Noke Ulen?

Emmily bracht intussen op haar blog scherpe kritiek uit op de "partijdige berichtgeving op de officiële Open Vld website regio Limburg".


Reacties

#90741

Herman

 

Ach, de meeste politici zijn ego's en kleine kinderen tegelijkertijd. Dat wordt hier nog maar eens duidelijk.
Overigens, heeft iemand al de talrijke spelfouten gezien in het vermelde weblogbericht van Emmily Talpe?

#90744

Koen Godderis

 

't Werkt bij Keulen als een rooie lap op een stier. Hij moet mijn naam nog maar zien staan of er komt al rook uit zijn oren. Van Lanaken tot in Keulen. Een laf ventje die het al veel te ver geschopt heeft naar zijn mogelijkheden. Voor vazal spelen wordt nu eenmaal beloond.

Ik vertrouw heel die verkiezingen bij de VLD voor geen haar. Dat ze maar een paar Europese waarnemers sturen. De top wil Keulen, maar oh wee als het De Croo wordt! Doet me denken aan Dedecker. Ze hebben daar ook van alles moeten uitvinden om toch maar Somers voorzitter te maken. De perfecte vazal.

Blijkbaar willen ze bij de VLD geen voorzitter van de burger en al zeker geen die verandering brengt en een nieuwe wind doet waaien, maar een vazal van de despotische VLD-top. Als 't Keulen wordt, zit er daar één in Oostende al ferm in zijn handjes te wrijven. Die is zijn zetels al aan het tellen.

#90746

Koen Godderis

 

En zeggen dat dat meisje daar eigenlijk niets kan aan doen, het is de achterban die negatief reageerde op het interview met Decroo en Keulen.

Interview:
http://www.deredactie.be/pe...

Reacties via Facebook:
http://www.koengodderis.be/...
http://www.koengodderis.be/...

Intussen groeien de verontwaardigde reacties over Keulen aan. Tja, die mens is voor een keertje gewoon zichzelf gebleven.

#90749

VAN BELLE Jean Marc

 

ontvrienden... is dat een versterkte vorm van ontvreemden of heeft het meer met ontwikkeling te maken?

'vrienden' vind ik een zwaar woord, tenzij men natuurlijk weer vriendjespolitiek bedoeld waarbij eentje uit de 'clan' gesmeten wordt: Blèèèè, jij krijgt geen postje meer de volgende keer!

#90754

NR

 

Ik vind het alleszins flauw van Marino Keulen. Is dat de partij verenigen?

#90769

OutlawMike

 

Bart Stommelein, nou DAT is me pas een lul.

#90772

Friend of Flanders

 

Vlaamse politici weten nog altijd niet helemaal goed om te gaan met blogs, social or professional networking websites.
Op Linked-in zijn er in de groep "Friends of Flanders" vaak heel interessante, politieke discussies over actuele politieke themas in Vlaanderen. Met soms heel verfrissende inzichten van Vlamingen over de hele wereld.
Maar politici, die zie je daar nooit.

#90788

ivanhoe

 

Ja Koen Godderis, die mari noke ulen, dat was nog eens niveau hé zeg...arm Vlaanderen.

#90802

Cogito

 

Ik vond Mari Noke Ulen (pronounce Mary Noowk Joelèn) zowel geestig als gedurfd.

#90832

Koen Godderis

 

Het domein Mari "Nuke" Ulen.be is nog vrij. :-)

Vraag me nog steeds af welk recht die rechter had om het domein op te eisen. Het domein was vrij, en bovendien was er geen website met enige verwijzing naar de persoon die het domein claimde.

Dat betekent dus dat wanneer iemand een domein heeft deze moet afgestaan worden als blijkt dat iemands naam identiek is. Ok, komt niet vaak voor, maar het kan wel voor komen. Van bizarre rechtspraak gesproken.

Op internet geldt nog steeds: wie eerst registreert, ook eerst krijgt. En als daar geen verwijzingen zijn naar diegene die het domein achteraf opeist, kan die dit domein NOOIT opeisen.

Hier werd van een mug een olifant gemaakt, om de werkelijke zaak, nl. die van het gefoefel met radiolicenties, af te leiden. Zo kennen we politiek Vlaanderen. Uit recente peiling blijkt dat 4 op 5 mensen politici corrupt vinden. Tja ...

#90834

Cogito

 

Zelfs Nissan slaagt er niet in om van een rechter gedaan te krijgen wat Marinoke wel lukte. http://www.nissan.com

#90945

Andre Bruneel

 

De opmerking van Emmily over de website van Open Vld Limburg werd de volgende dag opgepikt door Het Laatste Nieuws, waarop de site prompt werd aangepast.

#90980

EricJans

 

Politici ontvrienden elkaar op Facebook... zou het facebook dan toch nut hebben?
Tenslotte: wie zegt dat het goed is voor de democratie dat alle politici alkaar zoveel mogelijk 'te vriend' moeten hebben. Ik ben er alvast niet echt van overtuigd.

#91029

Cogito

 

@Koen: had de registrant van nissan.com niet zèlf Nissan geheten, dan had Nissan nu toch hun website gehad hoor. De ganse rechtspraak van Dhr. Nissan (een Joodse advocaat) was gebaseerd op het feit dat het zijn eigen naam was. En de rechter is hem daar terecht in gevolgd. Andersom vind ik wel degelijk dat in jou geval de website aan Marino Keulen is toegewezen, zeker gezien het feit dat jij de website lasterlijk of toch zeker ridiculiserend zou gaan gebruiken. Ik vind het nog altijd geestig en gedurfd, maar de rechter had wel gelijk vind ik.

#91030

Casper

 

Wie beweert dat die website lasterlijk of ridiculiserend zou gebruitkt worden? Als ik me niet vergis, word je pas veroordeeld als je met eens mes schade berrokent, niet als je het gewoon op zak hebt.

#91055

RSPat

 

Over lasterlijke websites gesproken. Ik herinner me nog een discussie op één van de items hier waar nogal met scherp geschoten werd door een bepaald individu. Dat individu had duidelijk de bedoeling te schaden. Mocht er geoordeeld worden dat zijn website lasterlijk is, zou die dan ook van het net kunnen gegooid worden. Zou die ook kunnen veroordeeld worden voor de toegebrachte schade. Hmm, interessant. Dat individu heeft allang zijn mes niet meer op zak hoor.

#91065

Koen Godderis

 

@Cogito, er was niet eens een website. En "zou" ... daar kan je geen rechtspraak op bouwen. Niet op basis van vermoedens, maar op feiten die rechtspraak gebouwd te zijn.

#91067

Koen Godderis

 

die = dient

#91098

Albert III

 

Van veroordelingen gesproken, vooral politieke, daar ken ik zoals het cgkr alles van. De 5-percent kiesdrempel is er nog steeds en het cgkr (centrum voor gelijke kansen enz... ) wens daar niets aan te veranderen. Zelfs niet voorbij de gemeente(stad-)verkiezingen waar er tenslotte maar een kieskring is. Deze instelling staat dan onder de verantwoordelijkheid van de eerste minister welke eigenlijk BHV enz... zal moeten oplossen. Burgeroorlog of het afschaffen van het huidig politiek systeem, namelijk de particratie, zal uiteindelijk noodzakelijk blijken. Elk land kan dit voorbeeld stellen, temeer omdat zo andere landen, zeg maar bevolkingen zullen volgen. Met gevolg dat wereldproblemen zoals de klimaatopwarming gemakkelijker zouden kunnnen opgelost worden. Aan u, jullie de keuze, want schijndemocratie is tenslotte erger dan gelijk welke dictatuur of misdaad.

#91103

Cogito

 

Ja ik wil best wat nuanceren Koen. Toch vind ik de beslissing van de rechter terecht. tenzij je zelf Keulen had geheten. Mari Noke Ulen was geestig, maar doorzichtig.