Wallonisering

Hét woord van 2009 - dat in de Van Dale thuishoort - is ongetwijfeld wallonisering: de staat moet weer alles en nog wat gaan sturen en beheren, terwijl dat net het geloof in ondernemerschap en het vrije initiatief ondergraaft. Die mentaliteit baart me echt zorgen. De staat kàn gewoon niet alles oplossen. Integendeel zelfs.

Geert Noels, geïnterviewd door Jan Lippens in Humo, 29 december 2009

Reacties

#91598

EricJans

 

Over 'Wallonisering' gesproken... de B-H/V-manipulatie is begonnen, vandaag.
Onze Belgicistische staatszender moet de geesten laten rijpen:
http://www.deredactie.be/cm...

Hetzelfde mediaspelletje hebben ze opgevoerd, destijds in volle Dutroux-crisis. In plaats van de vraag te stellen wat 'DE ARGUMENTEN' voor of tegen 'betrokkenheid van hooggeplaatsten' waren... gingen ze bij het Belgicistisch propagandazendertje enquêtes houden over 'believers of non-believers'.
Zo - en met dezelfde intenties - gaan we om de oren geslagen worden met enquêtetjes over 'hoe graag de Vlamingen (de rest is bijkomstig en voor de opsmuk, die moeten immers niks toegeven) herrie riskeren door het been stijf te houden'.

Wat een vuile en smerige manipulatie van de 'publieke opinie'.
Flaminganten netjes in mineur houden en dan 'enquête houden'.
Goebbels is er niks tegen.
SCHANSE!

#91599

EricJans

 

SCHANDDDDDE8

#91600

EricJans

 

Verdikke: schande, dus.

#91633

Johan B

 

Wat mij zo ergert aan Geert Noels is dat hij steeds weer tegenstrijdige standpunten de wereld instuurt. Volgens het bovenstaande citaat is hij tegen een bemoeizuchtige staat. Maar in zijn boek Econoshock pleit hij enthousiast voor een "groene economie". En die groene economie moet uiteraard door de overheid opgedrongen worden. Noels is een vrome klimaatalarmist en aanhanger van Al Gore. Hij vindt Kyoto maar niks (lees: te weinig wallonisering). Nee, er moet een Kyoto bis komen "om de zwakke punten weg te werken". Blijkbaar heeft hij wat dat betreft niet het minste probleem met het ondergraven van het ondernemerschap en het vrije initiatief, om nog maar te zwijgen over het bestelen van de belastingbetaler.

#91638

Jan C

 

@Johan B : geeuw. Je bent altijd zo negatief op hem dat het ongeloofwaardig wordt. Take a break.

#91641

Johan B

 

@Jan C: Interessante theorie die je daar verkondigt. Volgens jou is iemand die altijd negatief reageert op Noels per definitie ongeloofwaardig. Heb je ook argumenten om die theorie te ondersteunen? Misschien is Noels wel onfeilbaar? Ik hoor het graag.

#91646

Jan C

 

#Johan B: ik merk op dat jij op het forum met zowat iedereen conflicten hebt.

#91649

chris impens

 

@ Jan C: 'conflicten hebben met iedereen' is niet sterk als tegenargument. Beethoven en Galileï (om maar twee voorbeelden te nemen die iedereen kent) hadden ook met iedereen conflicten.

#91652

Cogito

 

Iedere stap vooruit valt te prijzen he Johan B. Er is meer vreugd voor de terugkeer van 1 verloren schaap dan om 99 andere.

#91904

Johan B

 

In de Standaard van gisteren staat volgende uitspraak van Geert Noels:
"Als we een kerosinetaks zouden opleggen alsook een taks op de internationale scheepvaart, doen we iets voor het milieu en geven we terzelfder tijd de lokale productie meer kansen."

Noels pleit dus voor de wallonisering van het internationaal transport.