Haïti: de schuld van Bush!

Het heeft uiteraard niet lang geduurd voordat de moonbats ontdekt hadden hoe ze Bush de schuld konden geven voor de aardbeving in Haïti. Lees hun argumenten in de Puffington Host.

Het is allemaal de schuld van Bush, omdat hij zogezegd in 2004 de opstand opzette die Haïti's corrupte marxistische dictator Jean-Bertrand Aristide ten val bracht, en omdat Bush alle Amerikaanse steun aan Haïti gekanaliseerd had via particuliere hulporganisaties en niet via bodemloos corrupte overheidsambtenaren. Ze menen dat echt.

Dit werd al snel gevolgd door de media-moonbat Keith Olbermann van MSNBC met het argument dat de ramp in Haïti aantoont waarom de VS ObamaCare [verplichte sociale zekerheid] nodig heeft. U kunt erop vertrouwen dat links een crisis altijd politiek zal uitbuiten.

Hier is iets om ons op te concentreren tijdens de Haïtiaanse gruwel: de menselijkheid van de joods-christelijke waarden. Kijk naar de volledige lijst van landen, bedrijven en organisaties (tot op vandaag 1/15/10) die hulp verlenen aan Haïti of een verkorte samenvatting van de lijst.

Merk allereerst op dat met uitzondering van de minuscule steun uit Turkije (een crisismanager en een psycholoog), er geen enkel moslimland is dat een cent geeft. Het is één van de vijf vereisten in de islam, dat je bijdraagt aan een goed doel - voor andere moslims. Mensen die geen moslim zijn, zijn niet echt mensen, het zijn sub-menselijke ongelovigen, kafrs, die geen liefdadigheid verdienen.

Merk op dat ook India niet op de lijst staat. Liefdadigheid als concept is vreemd aan het Hindoedenken. Uw lot in dit leven is wat je verdient voor de manier waarop je in het verleden leefde, uw karma. In een volgend leven meer geluk. (...)

Jack Wheeler op To The Point News, 15 januari 2010

Reacties

#92487

Cogito

 

NL geeft in verhouding weeral bijna 3 keer meer dan BE.

#92489

Cogito

 

Zou Haïti niet beter ophouden te bestaan en gewoon een provincie worden van de Dominicaanse?

#92505

OutlawMike

 

'U kunt erop vertrouwen dat links een crisis altijd politiek zal uitbuiten.'

Hoe zei Rahm Emmanuel dat ook weer? You should never let a good crisis go to waste?

Voor de rest praktisch 100% in overeenstemming met Wheeler. Opmerking over India is terecht en gaat behalve voor islamitische landen ook op voor landen met een boeddhistische, taoistische en confucianistische achtergrond.

Slimmeriken zullen natuurlijk opmerken dat, generalizerend, het maar gewoon is dat westerse landen zo gul met hulp zijn omdat ze het meest ontwikkeld en het rijkst zijn.

Zeer juist natuurlijk.

Waarmee ze zich dan wel corneren natuurlijk, gezien de duidelijke correlatie tussen de welvaartspositie van een land en de christelijke wortels ervan. Christelijke landen zijn, enkele uitzonderingen niet te na gesproken, het rijkst.

#92507

traveller

 

Niet helemaal correct, ga naar deze link, het is wel een private vzw en het is ook de enige die zoiets doet vanuit een islamitisch land.
Ik heb enorm veel respect voor die man en zijn stichting.
Hij brengt hoop dat er nog iets goeds bestaat.

Edhi foundation at "United4Justice's weblog"

#92517

Lizzie

 

@traveller #92507
"Hij brengt hoop dat er nog iets goeds bestaat."

Gelukkig zijn er dan ook mensen die het opmerken en het met een goed woordje aan vele anderen kenbaar willen maken.

Ook al zal het nooit te achterhalen zijn, het is best mogelijk dat dit voor vele Haïtianen het grote verschil zal maken.

#92521

LVB

 

@Cogito: Een fusie tussen de Dominicaanse en Haïti zou een Nieuw België doen ontstaan: in Haïti spreken ze iets wat op Frans lijkt, in de Dominicaanse spreken ze Spaans.

#92529

Cogito

 

Ok dus de Haïtianen zijn de Hispanioolse Walen? :-)
Mooie, Outlaw!

#92530

A.Rouet

 

Om Bush te citeren: ' We need cash '

000-0000012-12

#92533

A.Rouet

 

voor de fans van Jack Wheeler is er nu Henk van Zon, vanavond op Ned 1 in ' Van Zon op zaterdag '. Smullen maar jongens.

#92536

LVB

 

Steun Haïti via pater-scheutist Jan Hoet door storting van uw fiscaal aftrekbare gift van minstens 30 euro op 000-0901974-68 van SOS-Scheut met vermelding "voor project: 02.509.008 / F.J.-P.S. / Hoet Jan / Delmas-Ha". Dat geld komt rechtstreeks in Haiti terecht en wordt gebruikt voor de heropbouw van jeugdopvangtehuis Mamosa. Meer info op http://www.webmamosa.org/pa...

Wie steunt via storting op de door A.Rouet (sterke referentie!) hierboven aanbevolen 12-12 loopt het risico dat zijn geld terechtkomt bij ideologisch gedreven anti-vrijhandelsadepten als Oxfam, genre "armoede bestrijden door vakbonden op te richten".

#92538

OutlawMike

 

NAGEL op de kop Luc! Heb effe nog gedacht of ik op onze blog een natrap zou geven naar die ploerten van 12-12 maar in het licht van al die miserie heb ik er niet over gerept. Maar daar de kwestie hier nu ter sprake komt...

Als ik een organisatie mag aanbevelen, dan zou ik zeggen AzG/MsF. Ik denk dat uw centjes tot nog toe daar tamelijk goed besteed worden.

FYI, twee van de tenoren van 12-12 anno de tsunamiramp van 2004, Oxfam en UNICEF, WEIGERDEN een gift van 12500 EUR van het Vlaams Belang.... geld waarmee ginder levens hadden kunnen gered worden. Dus die schoften weigerden middelen die levens hadden kunnen redden uit partijpolitieke overwegingen. Ik noem dat moord.

#92540

marcfrans

 

@ Outlaw

Nee, "moord' mag u dat niet noemen. Dat zou dat woord devalueren, en het vereist ook te veel tussenveronderstellingen die waarschijnlijk niet realistisch zijn. Het is maar heel zelden dat men effectief levens kan "redden" met geld, of met geld alleen.

U zou het beter andere namen geven, zoals: kleinzielig, kortzichtig, immoreel, onnozel, enz... Het is alleszins een duidelijke indicatie van hun extreme ideologie. Voor hen gaat het niet primair om de Haitianan of om andere mensen te helpen, maar wel om de eigen ideologie te bevestigen. Hun 'haat' voor het VB is dus sterker dan hun 'liefde' voor de Haitiaanse slachtoffers. Dat is hun goed 'recht' (sorry Luc, het gaat om een uitdrukking, geen echt 'recht'). Het zou wel goed zijn als de mensen die aan hen geld geven dat zouden kunnen beseffen.

#92543

LVB

 

@Outlaw: In verband met AzG had u toch al dit artikel gelezen, hoop ik? http://www.standaard.be/Art...

#92547

Elhaz

 

X aantal jaar geleden organiseerde een champagnemerk bij de lancering van een nieuwe cuvée een tombola waarvan de opbrengst naar een goed doel moest gaan. AzG werd als eerste aangesproken maar weigerde de gift omdat ze kwam van een firma die "alcohol" verkocht. Kun je nog op een lulliger manier politiek correct zijn dat dat?
Ik heb soms sterk het gevoel dat nogal wat van die ngo's vooral commerciële bedrijven zijn die in de eerste plaats handelen in aflaten voor een gerust geweten en op de tweede plaats dienst doen als touroperator voor avontuurlijke werkvakanties voor geëngageerde jongeren waardoor de echte hulpverlening slechts een bijverschijnsel wordt.

Wie aan liefdadigheid wil doen kan beter minder mediagenieke en minder gehypte organisaties en projecten zoeken. We komen allemaal wel eens in ontwikkelingslanden, je moet echt weinig moeite doen om een degelijk alternatief te vinden.

#92550

Cogito

 

World Relief?
worldrelief.org

#92551

Cogito

#92552

LVB

 

Voor alle duidelijkheid, Jan Hoet is niet die kunstpaus maar een naamgenoot die scheutist is in Haiti.

#92553

OutlawMike

 

Luc, eerst en vooral is het mijn overtuiging als christen dat mensen in nood ongeacht huidskleur en geloof moeten geholpen worden.

Ik heb dat inderdaad gelezen, en AzG heeft zichzelf met deze intellectueel en moreel oneerlijke campagne bezwadderd door de smerige leugen te bestendigen dat het Vlaams Belang ergens 'tegen' het verzorgen van noodlijdende zwarten en arabieren zou zijn. Ook heb ik me al serieus geergerd aan de eenzijdige voorstelling van de gang van zaken in Gaza.

Maar hoe verwerpelijk sommige publiciteitscampagnes van AzG ook mogen zijn, uiteindelijk verleent deze organisatie NOG ALTIJD effectieve steun aan noodlijdenden overal ter wereld. In het licht daarvan heb ik eergisteren en gisteren effe mijn rancunes opzij gezet, hulp in Haiti is nu dringender.

Vergelijk het een beetje met Amnesty International: deze organisatie is nog een stapje verder op het glibberige pad naar linkse verrotting maar ook al heeft ze onterecht het bestaan van een krijgsgevangenkamp als Gitmo aangeklaagd, toch doet ze NOG ALTIJD goed werk mbt mensenrechten in zeg maar Myanmar. Weliswaar zonder mijn steun want mijn lidmaatschap heb ik in 2005 opgezegd na de zoveelste anti-Amerikaanse sneer van dat stuk stront van een Irene Khan.

#92554

LVB

 

@Cogito: Kan een gift aan Adra of World Relief in België fiscaal worden afgetrokken?

#92555

LVB

 

@Outlaw: Wel, ook Oxfam verleent effectieve steun aan Haiti, dus wat heb je dan tegen 1212.be? Wat ik daartegen heb is dat ze aan een ideologie en een politiek doen die zich tegen de vrijhandel en tegen de vrije markt heeft gekeerd. Net zoals AzG in dat opiniestuk eenn standpunt innemen over een binnenlands-politiek onderwerp. En niet over die "arabieren en zwarten", maar over een concert dat vlak voor de verkiezingen de keuze van de kiezer wou beïnvloeden.

Ik heb hierboven een manier gegeven om Haiti te steunen via een scheutist die daar ter plaatse actief is.

#92556

A.Rouet

 

Op hun manier, zie supra, blijven ook de jongens van lvb.net niet onbewogen voor zoveel leed.
Een dikke proficiat aan alle donateurs!

#92558

OutlawMike

 

Luc, er zijn gradaties. Oxfam gaat ideologisch echt nog wel een flinke stap verder dan AzG. Er is m.i. ook het belangrijke verschil dat Oxfam een organisatie is die zich het idiote doel gesteld heeft armoede uit de wereld te helpen met recepten uit het linkse kookboek, hetgeen uiteraard de armoede in de wereld juist doet toenemen.

AzG daarentegen verleent medische zorgen en noodhulp. Dat is iets totaal anders, en veruit de enige ontwikkelingshulp die zin heeft.

Maar overigens toch bedankt voor uw suggestie voor die Mamosa-organisatie daar. En Rouet, waar hebt gij gezeten?

#92559

traveller

 

@ OutlawMike

AZG doet zeker goed werk, geen enkel probleem. De politieke idioten aan de top die roder dan rood zijn interesseren me niet. Hun *fieldwork* is schitterend en zeer effectief.
AI daarentegen is waardeloos en zeer anti-Amerikaans. Ik heb er persoonlijk ruzie mee gekregen in India omdat ze van daar uit de VS aanvielen maar de schrijnende toestanden in India niet "zagen". Hun uitleg was: "we kunnen toch hier niet tegen klagen, ze sluiten ons onmiddellijk op!!!"

#92565

Cogito

 

Wij blijven uiteraard niet onbewongen, ook niet bij het kleinste leed. Hoe is zulke beschuldiging mogelijk door iemand die hier jaaaaren vertoeft? Enkel de staatsrol in humanitaire hulp contesteren wij, zoals we de staatsrol in àlles contesteren.

#92566

Cogito

 

@Luc: Adra schijnt een Belgische afdeling te hebben idd: http://www.adra.be
Op hun website: "Het banknummer van ADRA-België is : 310-1048000-01, met vermelding “Rampenfonds Haïti”. Een gave die over het jaar meer dan 30¤ bedraagt is fiscaal aftrekbaar."
Voor World Relief lijkt dat niet te zijn, maar een contact met een evangelische gemeente - die hier in België waarchijnlijk de grootste protestantse Kerk is - kan mss klaarheid brengen. Ook op hun websites vond ik niks terug echter. Ik geef de voorkeur aan zulke organisaties, vanwege mijn achtergrond, en bovendien zijn dit (pro)Amerikaanse en pro-Israëlische organisaties.

#92568

LVB

 

@Cogito: Bedankt voor het opzoekwerk, ik heb een gift overgemaakt aan Adra België.

#92572

Cogito

 

Ik ga je voorbeeld volgen Luc.

#92578

Lizzie

 

@Luc

Vele mensen, in het bijzonder Vlamingen, zijn vandaag bereid om ook een bijdrage te schenken voor Haïti maar vroegen zich toch af langs waar dit het beste gebeurt, ook overeenkomstig hun wereldbeeld. Daarom is de hierboven uitwisseling van informatie en zienswijzen zo nuttig. Bedankt aan iedereen die hiervoor zijn steentje bijdroeg want het ondersteunt ieders motivatie om tot een overschrijving over te gaan.

Zelf ben ik je dankbaar Luc voor het ook opgeven van de informatie en link naar de Vlaamse pater-scheutist Jan Hoet. (#92536) Zoals vele van zijn confraters die zich over de hele wereld ter plaatse inzetten voor de armste en minst bedeelde mensen, zal ook hij al het ontvangen geld zeker integraal besteden aan het ledigen van de grootste nood ginder in Haïti. En daarmee ook levens kunnen redden.

Ik stel ook vast op deze blog waar regelmatig intellectueel zo sterke en scherpe discussies worden gevoerd, dat ook het hart op de juiste plaats staat. Dat kan op dit moment niet genoeg benadrukt en gewaardeerd worden. Daarom proficiat Luc!