Dark spot

Het merkwaardige is dat de discriminatie van zwarten is toegenomen sinds Obama aan de macht is. Vanuit de redenering: ze hebben nu hun president, dus allerlei positieve discriminatie is niet meer echt nodig. (...)

[Humo: Zal Obama genekt worden door een privé-schandaaltje?] Ik zie geen dark spot. In zijn biografie kun je niet één slechte karaktertrek of vunzig detail ontdekken. (...) Hij is gewoon larger than life. Dat vind ik er net zo aantrekkelijk aan. (...)

Ik vind de commentaren dat hij er niets van bakt nogal oppervlakkig. Hij heeft verdorie minstens een begin gemaakt met de uitvoering van zowat al zijn verkiezingsbeloftes. (...) Vergeet vooral ook niet dat wat er nu in de VS fout loopt, inclusief de oorlogen, de erfenis van zijn voorgangers is.

Björn Soenens, VRT-journalist en auteur van "Blijven proberen, Obama!", geïnterviewd door Jan Lippens in Humo, 2 maart 2010

Reacties

#93867

ivan janssens

 

Johan Depoortere is nochtans ook van mening dat Obama er weinig van bakt. Ik zou Soenens het boek van Timothy Carney aanraden: http://www.amazon.co.uk/Oba...

Kennedy, die vond men ook "larger than life".

En het verwijnen van positieve discriminatie betekent nog niet toenemen van discriminatie.

Ach, journalisten.

#93871

fcal

 

Dark spots... hebben zo hun voordeel.
Als Obama via een zebrapad de straat oversteekt zingt hij steeds heel melodieus:
"... Now you see me, now you don't ..."

#93885

NR

 

Larger than life... Geweldig toch die onafhankelijke journalisten...

#93894

oxbow

 

Positieve discriminatie vind ik nu zo een flauwekul-term; het is en blijft discrimineren. De KKK kan ook zeggen dat ze blanken positief discrimineren.

#119218

BC

 

"Het merkwaardige is dat de discriminatie van zwarten is toegenomen sinds Obama aan de macht is. Vanuit de redenering: ze hebben nu hun president, dus allerlei positieve discriminatie is niet meer echt nodig."

Zin 1: discriminatie is toegenomen. Zin 2: discriminatie is afgenomen. Een goede zaak overigens! Zie Johan Van Overtveldt in 2001, één van de drie keer dat Thomas Sowell in onze vaderlandse pers opduikt in minstens 20 jaar tijd (zoals Gopress duidelijk maakt):

 

Bonte boel (Trends 01. Mar. 2001) "Is het grenzeloze naïeviteit, onkunde of onwil? Het wetsontwerp dat SP-kamerlid Hans Bonte klaarstoomt om de werkgelegenheid van bepaalde maatschappelijke groepen te bevorderen, roept onvermijdelijk die vraag op. (…) Hans Bonte spant dus de kar voor het paard als hij - zoals op termijn duidelijk de bedoeling is - tot concrete, kwantificeerbare verplichtingen over de aanwerving van zwakke groepen wil komen. Hij zou zijn dadendrang veel beter richten op de diverse nationale en regionale ministers binnen zijn partij, die iets structureels kunnen veranderen aan de kostprijs en de opleiding van die bevolkingsgroepen, en aan de verhoging van de werkbereidheid. SP'er Bonte maakt dus niet alleen een foute analyse, hij loopt zelfs het risico om de bestaande problematiek nog te verergeren. In de Verenigde Staten hebben ze ruim dertig jaar ervaring met positieve discrimatie qua tewerkstellingskansen. En wat blijkt? Om allerhande economische, sociologische en persoonsgebonden redenen komen de jobkansen van de gefavoriseerde groepen nog meer in het gedrang. Uitgerekend door die maatregelen voor positieve discriminatie. Thomas Sowell, verbonden aan Stanford University, pleit al jaren voor de afschaffing van positieve discriminatie. Sowell is een zwarte." —Johan Van Overtveldt

 

Zie ook dit interview met Sowell (video+transcriptie): "Thomas Sowell discussed his book, "Preferential Policies: An International Perspective," published by William Morrow and Company. The book addresses the effects of government-mandated affirmative action programs. Mr. Sowell's analysis includes plans that have been implemented in developed and under-developed countries for minority and majority segments of the population. He contends that preferential policies often disproportionately assist the more fortunate in a targeted group. He further argues that "temporary" preferential policies usually expand the scope of their coverage and become permanent. Subsequently, fraudulent claims become pervasive. Mr. Sowell asserts that these problems occur because the programs are designed for political expediency rather than long-term societal change."

#119222

Marc Huybrechts

 

Tja, dat is nu het grote verdriet van den Belgique, dat ze dagelijks opgescheept zitten met 'joernalisten' gelijk Soenens, terwijl een echt verstand gelijk Thomas Sowell er onbekend blijft.

Soenens ziet geen "dark spot" in het verleden van Obama! Waar beginnen. Zijn drugsgebruik, de reverend Wright.... Ofwel is Soenens een leugenaar, ofwel is hij slecht geinformeerd. Voor een joernalist....

Soenens ziet Obama als "larger than life". Hij is dus nog meer geimpressioneerd dan een pre-teener koorknaap. Voor een vermeend-volwassen 'joernalist'....