Gogo Inflight + GPS + Google Latitude = cool

Op 17 maart nam ik in de VS een binnenlandse vlucht (AA718, Boeing MD-80) van Dallas naar New York. In het vliegtuig was er wifi-internettoegang via Gogo Inflight Internet. Mijn GSM-toestel, een Google Nexus One, heeft GPS-ontvangst en wifi, en de Google Maps-software met Google Latitude. Latitude is een protocol van Google waarmee je je locatie kan delen met andere, vooraf uitgekozen mensen. Verder had ik mijn Google Latitude zo geconfigureerd dat de historiek van mijn locatie wordt bijgehouden, zodat ik later kan nakijken waar ik wanneer was.

Het samenspel van al die componenten gaf dit resultaat: het vluchtpad weergegeven op een kaart. Ik kreeg de internetverbinding pas aan de praat voorbij Atlanta, waardoor het eerste stuk van de vlucht niet zichtbaar is.De internetconnectiviteit van Gogo Inflight werkt niet via satelliet, maar via zendontvangers op de grond waarmee het vliegtuig contact houdt zodra het zich op kruishoogte bevindt.


Nexus One gps over Atlantic
Foto van de Nexus One tijdens een andere vlucht, boven de Atlantische Oceaan.

Reacties

#94871

jvn1k

 

"zendontvangers op de grond" : ik vraag me af wat het bereik is van Aircell voor een vlucht van Miami naar Houston, een traject over water....

#94878

TopURLs

 

Dat is inderdaad super cool !
En waarschijnlijk nog vrij duur ?

#94980

Karl (niet ingelogd)

 

Nut?

#94986

Onthoud niet wie ik ben

 

@Karl: Penny, is that you ? ;-)

#95165

Rob Smit

 

Meld je aan bij de gratis dienst op http://www.trackr.nl/

Krijg je een resultaat dat 100 keer zo mooi is als die vlaggetjes van jou. Snelheden, exacte route op de kaart, tijden etc. etc.