Besparingsijver en lijfsbehoud

HLN: (...) Vlaanderen heeft weinig vertrouwen in uw besparingsijver.

Elio Di Rupo: Ik zou niet weten waarom. Wie was de grote steunpilaar van Jean-Luc Dehaene toen we in de jaren negentig zwaar moesten bezuinigen? De PS. En wie heeft het begrotingsbeleid van de regering-Verhofstadt bepaald? De socialisten. In heel die periode is onze staatsschuld teruggebracht van 133 tot 84 % van het BBP. Dat ze nu weer is opgelopen en dat de begroting is ontspoord, is niét de schuld van de regering, niét de schuld van de PS, maar van de financiële crisis - het roekeloze kapitalisme. (...)

HLN: Uw [Nederlandse] woordenschat is wel oké, stel ik vast, maar het komt er niet vloeiend uit.

Elio Di Rupo: Dat heeft te maken met een airbag die tien jaar geleden in mijn auto is ontploft. De druk die dat heeft uitgeoefend op mijn oren was enorm. Ik heb blijvende gehoorschade. Scherpe en hoge tonen ontsnappen me. In mijn rechteroor suist het altijd: zzzzz. En als ik gestresseerd ben, is het nog erger: zzzzz! Sindsdien heb ik het moeilijk met la mélodie des sons, met het vloeiende van een taal. Dat speelt me meer parten in het Nederlands dan in het Italiaans. Ook dat is een aangeleerde taal, maar het is wel - letterlijk - mijn moedertaal. Nederlands is voor mij niet natuurlijk. (...)

HLN: U bent een pareltje van lijfsbehoud, op uw bijna-60ste. Uw buik, uw ogen, uw wangen: niets van u is hangende. Hoe doet u dat toch?

Elio Di Rupo: (...) Laat me u dit zeggen: ik heb absoluut geen schrik om ouder te worden. Dat is de normaalste gang van zaken. Maar als je kan verouderen in goede gezondheid en in schoonheid, waarom dan niet? (...) Alles bij mij thuis is light. De cola is light, de chocolade is light, tout est light. Als ik niet let op wat ik eet, kom ik snel bij. Ik zal u een geheimpje verklappen: toen ik 12 was, was ik een dikkerdje. Hespen van billen had ik. En weet u waarom? Wij waren arm thuis, en ik ben opgegroeid met boterhammen met een dikke laag Kwatta-choco erop. Want dat was goedkoop en dat was voedzaam - helaas ook zeer calorierijk.

Elio Di Rupo, geïnterviewd door Jan Segers in Het Laatste Nieuws, 23 juni 2010

Reacties

#96677

traveller

 

Is dat iets om in te kaderen, het begrotingsbeleid van Verhofstadt?

#96680

Adhemar

 

Ook opmerkelijk: in Het Laatste Nieuws, en De Standaard neemt het zo over, pleit Di Rupo voor een akkoord dat België voor de volgende tien jaar in een nieuwe vorm giet.

In Sud Presse, en Le Soir neemt het zo over, wil Di Rupo een akkoord voor 20 jaar.

Bronnen:
http://www.hln.be/hln/nl/12...
http://www.standaard.be/art...
http://www.sudpresse.be/pol...
http://www.lesoir.be/actual...

#96681

chris impens

 

De Standaard: "Waalse socialist als premier zorgt voor onrust op de beurzen." Eyskens: "België wordt als Griekenland."

#96688

Karl

 

De bedrieger: de finaciële crisis de schuld van het roekeloze kapitalisme... van de communistische staatsinmenging ja!

De dommerik: light produkten maken alleen uw portemonnee light.

Best dat hij straks <maar> premier wordt.

@Adhemar: whohow 20 jaar planeconomie.

#96689

jvn1k

 

@karl: cola light maakt toch minder dik dan cola heavy, niet?

#96708

Karl (niet ingelogd)

 

@jvn1k: even OT: als cola mij dik zou maken, dan zou ik water drinken. Lest minstens even goed de dorst. Want de rommel die ze in die light produkten draaien, dat wil ik niet. Daarvan afgezien zijn veel van die light produkten in grote mate verwerkt, ttz de originele grondstoffen, traditionele voedingsmiddelen, werden geraffineerd, bewerkt (al dan niet chemisch), zijn voor eens stuk van vreemde stoffen gecontamineerd en zijn ontdaan van een aantal bestanddelen waardoor hun voedingsfunctie verandert. Tja, dan moeten de mensen vanalles van pillekes en poedertjes nemen...

Nee, geef mij maar mijn 8 tarweboterhammen met zelfgemaakte confituur (gedikt met met citroensap) 's morgens. Dat geeft mij tenminste energie tot 's middags. Bij ons komt die light oplichting niet binnen.

En moest ik aankomen, dan eet ik gewoon een sneetje minder, heb ook wel marge :)

#96711

LVB

 

Ik dacht inderdaad ergens gelezen te hebben dat kunstmatige lage-calorie zoetmiddelen als aspartaam de drang naar "meer zoet" aanwakkeren en dus niet bijdragen tot een lager gewicht.

#96712

EricJans

 

Di Rupo zou er goed aan doen te zwijgen.

'België' kan op enig internationaal dyplomatiek begrip rekenen als het erom gaan de interne plooien glad te strijken.
Maar daarvoor moet er nu gezwegen worden als een graf tot er daarover overeenstemming bestaat... minstens tussen Di Rupo en De Wever.

Di Rupo beschadigd de weinige kansen die België heeft. Aan De Wever zal ook en zélfs dat niet gelegen hebben!

Het is kenmerkend voor België: het land dat zichzelf vernietigt.

Maar Di Rupo is bang voor de reacties in Vlaanderen, mocht hij formateur worden. Dit interview moet de Vlaamse gemoederen wat sussen.
Hij moet opletten dat hij er niet het omgekeerde mee bereikt.

Een Belgische crash is dezer dagen niet ver uit de buurt.

Als Walen een loftrompet steken over De Wever... dan zal dat Franstalië ongeloofwaardig maken.

Maar de Franse minister van Buitenlandse Zaken heeft gezegd dat de wereld nood heeft aan de eenheid van België... en dus...

Di Rupo spreekt, De Wever zwijgt... dat is veelzeggend.
Hoe linkser Di Rupo spreekt, hoe méér bevoegdheden komen overwaaien naar Vlaanderen.
Kunnen ze die man niet elke dag gaan interviewen of zo?

#96725

Lizzie

 

@Luc #96711

Dat was niet voor aspartaam maar wel voor fructose het geval.
http://lvb.net/item/8005#90356

Door aspartaam als kunstmatige zoetstof te gebruiken, worden zowel door vrouwen als mannen minder 'caloriën' opgenomen. Maar alleen bij mannen heeft dit een vermindering van lichaamsgewicht tot gevolg.
http://www.ajcn.org/cgi/con...

Proeven met ratten hebben wel het carcinogeen (kankerverwekkend) effect van aspartaam aangetoond.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov...
http://www.ncbi.nlm.nih.gov...

Er werd ook onderzocht of de consumptie van aspartaam gevaarlijk is voor de gezondheid van de mens. Maar de resultaten hiervan zijn blijkbaar verschillend naargelang dit onafhankelijk gebeurde of gefinancierd werd door de (voedings-)industrie.
'The glaring disparity in results from industry funded and independently funded research is clearly of considerable concern.' http://www.ncbi.nlm.nih.gov...

#96728

Karl

 

Stevia wordt in de EU verboden, niet tegenstaande dat het calorieloos zoet en 100% natuurlijk is (en dus niet patenteerbaar is).

leuke link ivm zoetmiddelen:
http://www.argusoog.org/200...

BTW: Ik vind een bittere noot minstens even lekker...

Volgens mij is dit maar de top van de ijsberg van hoe met ons voedsel geklungeld wordt. En het zit soms ver en raar; Deze week een tijdschrift gekregen: Ecotips, interview van een 'ecologische meubelfabriek' die voornamelijk spaanplaten verbruikt: het zaagsel gaat naar een kippenkwekerij en vervolgens gaat het vermeste zaagsel naar een champignonkwekerij. Pardon? En de lijm die in leemplaten zit? De PVC die onvermijdelijk ook in de zaagselstroom belandt? In ons voedsel? Eco? En die idioten durven dat schrijven...

Ach, met Di Rupo wordt light de norm; nu moet je 4 keer de koeltoog aflopen om nog iets 'vol' te vinden, na Di Rupo kan dat zelfs niet meer. Arme (uitgemergelde?) wereld.

#96730

jvn1k

 

schandalig hoe de suikermaffia lobbyt en elleboogt om stevia in de EU te bannen. gelukkig is er e-commerce, en op internet zijn ook lekkere receptjes met stevia te vinden.
verder: koop de niet visceuze stevia (flacon met pipet), ipv de dikke stroop.

#96735

Cogito

 

Die 2 gasten hierboven vermoeden waarschijnlijk ook dat er bij de oliemaatschappijen ijskasten staan met daarin de plannen om auto's op water te laten rijden.

#96737

gd

 

Iedereen weet toch dat EDR aan zijn gezicht/lijf laat werken (face-lift, botox) ? En Jan Segers weet dat ook. Waarom stelt hij die vraag dan, over die strakke ooglijn en wangetjes ? Of beter : waarom laat hij EDR daarop liegen ?

#96744

Karl (niet ingelogd)

 

Daar is Cogito weer met zijn gesponserde boodschappen.

En uw punt? Ik had het over vrij verifiërbare zaken...

#96758

fcal

 

De mening van professor Kuing Yaman omtrent de Europese Frans en sociaal gerichte economie, welke door Elio di Rupo zo op prijs gesteld wordt, is het beluisteren en bekijken waard.
Mandarijns gesproken met Franse onderteksten blijft het leuk hiermee kennis te maken.

Verwijzing:
https://www.youtube.com/user...

#96759

LVB

 

@fcal: Sorry, u hebt zich laten vangen aan een hoax. Kuing Yaman is een Bretoens gebak, geen Chinese economieprofessor.

Wat niet wegneemt dat wat hij zegt waar is, maar het interview is volledig fake.

Zie http://www.levolontaire.fr/...
http://www.hoaxbuster.com/h...

#96763

Karl

 

@luc: dat was dat artikel dat hier kortstondig op stond, niet?

Wat betreft de inhoud, ik vond dat de auteur de foute premisse aannam dat het Europese westen vastgeroest is (als geheel). Hoewel sommige onderdelen van het continent dat duidelijk wel zijn (en laat ons daar dan maar voldoende cola (light) tegen gooien), en dat hij Frankrijk als typevoorbeeld neemt snap ik heel goed, gaat hij toch voorbij aan het gegeven van de individuele creativiteit - die haaks staat op de collectivistische beweging in ons oude continent.

#96766

fcal

 

@luc
Dat vermoedde ik ook enigszins daarom de omschrijving "leuk". Het lag er te dik op. Vooral de komische kledij en betiteling waren ook een teken aan de wand.

Maar zoals Berlusconi placht te zeggen: "Se non è vero, è ben trovato" - (als het niet waar is, is het aardig gevonden)