Blijweert ook op overleg tussen N-VA en CD&V

De Morgen maakte vandaag bekend dat de omstreden lobbyist Koen Blijweert als facilitator optrad voor en tijdens het intussen fameuze lunchgesprek tussen N-VA en MR in het Brusselse restaurant Bruneau.

Minder bekend is dat diezelfde Koen Blijweert ook aanwezig was op een ontmoeting tussen N-VA en CD&V met als onderwerp de gemeenteraadsverkiezingen van 2012.  Dat vertelde Luc Van der Kelen tijdens een uiteenzetting op 7 december jongstleden voor het Liberaal Vlaams Verbond in het Brusselse Sandton-hotel.

luc-van-der-kelen-lvv-520.jpg

De CD&V heeft schrik van die gemeenteraadsverkiezingen en is vragende partij voor lokale kartel-akkoorden met N-VA. "Vorige week", vertelde Van der Kelen toen, "heeft er in het SAS-hotel in Brussel een vergadering plaatsgevonden tussen kopstukken van N-VA en CD&V om die gemeenteraadsverkiezingen te bespreken. Aanwezig waren onder meer: Wouter Beke, Etienne Schouppe, Bart De Wever, Siegfried Bracke en lobbyist Koen Blijweert".

Terwijl CD&V die lokale kartels echt nodig heeft om zijn voorlopig nog sterke lokale machtsbasis te bestendigen, heeft N-VA er alle belang bij om de plannen daarrond nog te laten sudderen tot deze zomer.  N-VA kan op dat vlak nog alle kanten uit, aldus nog Luc Van der Kelen.

Vanuit zijn liberale sympathieën droomde Van der Kelen luidop over mogelijke gemeentelijke kartels tussen N-VA en Open VLD, in het bijzonder in Antwerpen.  "Ik ben somber gestemd over de toekomst van de VLD. De goodwill die het voorzitterschap van Alexander De Croo gecreëerd heeft, straalt niet af op de partij. In Antwerpen blijft Filip Dewinter een belangrijke factor die 20% van de stemmen haalt.  Met het vertrek van Ludo Van Campenhout uit Open VLD zie ik de liberalen in Antwerpen nog rond de 9% halen.  Om dat te vermijden zal er een goed plan nodig zijn."

Enkele andere opvallende uitspraken die Van der Kelen die avond deed:

  • Ik sluit niet uit dat de regeringsonderhandelingen nog duren tot in 2014, wanneer er hoe dan ook nieuwe verkiezingen moeten georganiseerd worden.
  • Wilfried Martens wil geen commentaar geven op de politieke toestand. Die houdt zich natuurlijk klaar voor een bemiddelingsopdracht van de koning.
  • Als de onderhandelingen in het slop blijven, zal de koning zeker de piste van een tripartite zonder N-VA uitproberen. De uitgelezen man om dat te proberen is Guy Verhofstadt. Om toch een meerderheid aan Vlaamse kant te hebben, zou men die tripartite dan uitbreiden met de groenen.
  • Nu de CD&V zijn rechtse kiezers verloren heeft aan de N-VA, blijft er een centrumlinks electoraat achter: het ACW en de christelijke mutualiteit.  Een centrumfiguur als Leterme en een rechts kopstuk als Kris Peeters staan eigenlijk haaks op die linkse achterban, behalve in West-Vlaanderen waar CD&V er vooralsnog in slaagde om een volkspartij te blijven.

Reacties

#103483

Koen Godderis

 

Triest om zien dat partijen, zoals VLD, die zich kapot hebben geregeerd (steeds plat op de buik voor la wallinie in ruil voor ministerpostjes) hun karretje aan de NVA proberen te hangen om niet onder de kiesdrempel te verdwijnen. En het ergste van al is: waar staat de CD&V en VLD nog voor? Zijn ze Vlaams? Belgisch? Betrouwbaar? Hebben ze een programma? De NVA zou nogal dom moeten zijn om zich te binden aan een andere partij. Zeker een traditionele die allemaal op hun retour zijn.

#103484

Karl (niet ingelogd)

 

Ach Koen, de 'andere' partijen (en schandalig genoeg zijn dat niet enkel de Franstaligen) zijn de NVA aan het uitputten. Het is de enige strategie tegen kieskanon De Wever, tergend langzaam en ten koste van de burgers. En als het beest dan bezwijkt, zullen ze triomfantelijk op de karkassen staan vaandelzwaaien met valse leeuwevlaggen. Je zou maar hopen dat op dat moment er een Vlaams Belang klaar staat om het vacuum op te vullen en de smerige politiek van de 'andere' partijen te blokkeren. Maar we zien beiden dat dat weinig waarschijnlijk is. Of het moest zijn dat ze zich in stilte in stelling zetten.

 

 

#103486

Koen Godderis

 

@Karl

Ik geloof daar niet in. Vroeger zou het nog gekund hebben, maar de laatste jaren is er naast de 4 machten (wetgevende, uitvoerende, rechterlijke macht en media) een 5de macht bij gekomen: het internet.

Hoe erg figuren als Ingrid Lieten Facebook en Apple proberen te manipuleren (verbieden is hun natste droom) maar de 5de macht is machtiger dan ooit geworden. Zo machtig dat de 4de macht rekening dient te houden met de 5de of ze concurreert zichzelf uit de markt.

#103487

jvn1k

 

frappant dat zulke klootzakken uitgenodigd worden door politici.....    iemand die voor jou broekzak-vestzak operaties kan uitvoeren laat je toch discreet in de duisternis?

#103488

Jezebelle

 

Ik zou wel oppassen met wie ge klootzak noemt. Hij is ook een vader, een man met gevoelens. En moet zeggen dat respons gelijk 'klootzak' ook niet bepaald van veel intelligentie uitstraalt. Misschien moet ik u debiel noemen?

#103492

jvn1k

 

Doe maar hoor Jezebelle, mij mag je vanalles noemen.  Dus je moet niet, maar je mag :-)   Iemand die de belastingbetalers op vieze manieren tonnen geld ontfutselt blijf ik gerust een klootzak noemen.  Etienne Schouppe, Charly De Pauw, Van den Boeynants en dozijnen anderen zijn/waren ook vaders/mannen met gevoelens.  Ditto Stalin, Pol Pot en Mengele...  En Hitler was blijkbaar biologisch een halve klootzak.

#103494

Outlaw Mike

 

Blyweert, da's toch dat schorem die het contract voor die rampzalige milieuboxen van Kelchtermans in de wacht sleepte? Was me dat een zwijnerij. Als ik me nog goed herinner oordeelde de Raad van State dat Blyweerts bedrijf niet het monopolie op de produktie mocht krijgen en dat daarom een ander bedrijf ook een quotum mocht vervaardigen. Maar was dat ander bedrijf niet via tussenpersonen ook van de Groep Blyweert?

Ik zie het nog voor me op TV: Kelchtermans, geflankeerd door die apparatchik van de VVSG, die vergeefs probeert zo'n schandaal open te krijgen. Wie heeft nog zo'n milieubox, en bij wie zijn ze ooit de inhoud ervan komen ophalen?

Nu, als je al een paar decennia op de Vlaamse aardkloot rondloopt begin je de tsjeven ECHT wel te kennen.

#103496

jvn1k

 

inderdeed Mike!!!  Maar zoals Jezebelleke zegt, dat schorem is ook een vader, een man met gevoelens.....wat ik me afvraag is: wat bezielt die kutpolitiekers om die voyou mee te nemen naar de Bruneau, meer: om hem de rekening te laten betalen

wat zouden onze eters als voorgerechtje genomen hebben?  Eventjes kijken op de kaart op hun website

€ 60-Carpaccio van langoustinen

€ 86-Roset van kreeft met truffels

€ 170.-Iraanse kaviaar "Osciètra"

de hoofdschotels zien er ook niet onlekker uit:

€ 45.- Knaperige langoustinen met linzen (jaja met 1 p, dat zijn de beste !!!)

€ 62-Een Viennoise van wilde tarbot

€ 190.- Zeebaars met Iraanse kaviaar "Oscietra"

€ 88.-Runderfilet à la Rossini

€ 95.- Wit van Mechelse koekoek "Souvaroff"

de dessertjes en de pousse-caféetjes laat ik aan onze fantasie over.  maar 't was (neem ik aan) geen bunga bunga, dat siert deze leiders van dit land.

#103509

jezebelle

 

Denk je niet dat dat jaren aan de gang is? Die charly de pauw is ook men beste vriend niet. Is een 1ste klas loser ; Maar waar denk je dat de regeringen op leven?

En ik heb eerder iets tegen die dat op leefloon staan , of asielzoekers.... gaat daar ook niet enorm veel geld aan uit? Denk meer dan wat koen blijweert kan 'pikken'.

en die leiders die gaan ook op onze kosten fretten... enn die hun madammen/minaressen/kinderen ook. Ja het is de kleine man die het betaald. Ik weet het oneerlijk. Maar dat koen hier de vetste vis van tafel aant nemen is zou ik niet zo direct durven zeggen. Er scheelt veel meer aan ons land dan enkel koen blijweert

#103510

jezebelle

 

Van de milieuboxen was Renaat blijweert , de vader van koen en peter. Een beer van een kerel met een even groot hart. Ja heel de familie ligt aan men hart.

Zal zeker niet zeggen dat ze engeltjes zijn. Absoluut niet. Maar het zijn ook geen duivelsgebroed die de mensen al hun geld willen komen afpakken. Zeker niet. Ik ken koen en die is voor de 'werkmens' wel goed.

Maar als je op een legale manier van de regering kunt afsnoepen zou jij het dan niet doen?

Zolang de gewone burgerij er niks van ondervind in zijn portomonnee zit ik er niks mee in.

#103511

jezebelle

 

Van de milieuboxen was Renaat blijweert , de vader van koen en peter. Een beer van een kerel met een even groot hart. Ja heel de familie ligt aan men hart.

Zal zeker niet zeggen dat ze engeltjes zijn. Absoluut niet. Maar het zijn ook geen duivelsgebroed die de mensen al hun geld willen komen afpakken. Zeker niet. Ik ken koen en die is voor de 'werkmens' wel goed.

Maar als je op een legale manier van de regering kunt afsnoepen zou jij het dan niet doen?

Zolang de gewone burgerij er niks van ondervind in zijn portomonnee zit ik er niks mee in.

#103514

jezebelle

 

Ik heb ook het artikel in de morgen gelezen. Gaat er ook over bepaalde regeringsleiders elkaar niet zo goed kennen en dat koen dus een etentje had voorzien voor hen in brunea in brussel. Hij zegt zelf ook dat hij daar aanwezig was en dat het enkel om het feit ging dat zelfstandige ondernemers ook graag de liberale erbij hebben in de regering.

Lees het volgende uit de morgen

Drie Franstaligen tegenover drie Vlamingen aan tafel dus, maar volgens een N-VA-kopstuk geen drie liberalen tegenover drie Vlaams-nationalisten. Versta: Blijweert is géén N-VA'er en heeft ook niets met de partij te maken. "De ontmoeting is door een paar tussenpersonen tot stand gebracht. Zo gaat dat nu eenmaal, zeker tussen partijen en politici die elkaar eigenlijk niet goed kennen. Het is logisch dat zakenmensen graag hebben dat de liberalen mee regeren en daar dus ook enige moeite voor doen.

Is het niet normaal dat je voor je bedrijf vecht? Koen onderhoud ook veel mensen in dienstloon. En ik weet als 1 van die mensen problemen heeft al is het begot de kuisvrouw dat hij zal helpen. Koen is geen gehaaide zakenman zonder 1 greintje gevoelens. Bedankt om hem met hitler te vergelijken wist niet dat koen al doden op zen naam had staan. Misschien een paar schulden met de belastingen maar toch geen doden!!!! dar is wel een groot verschil tussen.

 

Zoals u kun lezen staat die mens mij diep aan het hart. En uitspraken zoals dat em zoals mussolini is vind ik gewoon onbeschoft. Je zou eens moeten weten dat deze persoon niet van staal is.

#103522

jvn1k

 

"Bedankt om hem met hitler te vergelijken wist niet dat koen al doden op zen naam had staan."

 jezebelleke, ipv onnozele afleidingen te maken had je beter snurkend in bed gelegen.

Maar ik respecteer je eerlijkheid dat "die mens je diep aan je hart staat".  Je kent hem blijkbaar beter dan wij.

en wat is "brunea"?  de cafetaria van ikea?

 

#103546

LVB

 

De Morgen corrigeert vandaag het verhaal van Van der Kelen enigszins: "Het ging om een louter toevallige ontmoeting De Wever tafelde met CD&V'er Etienne Schouppe, Blijweert was er met een klant en voegde zich bij hen voor de koffie maar die zorgde gisteren wel voor speculaties over een nieuwe geheime vergadering. "

#103549

EricJans001

 

<<die zorgde gisteren wel voor speculaties over een nieuwe geheime vergadering>>

Hoe schokkend: de andere 'vergaderingen' in dit Koninkrijk aan de Noordzee zijn altijd toch zo heerlijk openbaar geweest?

 

#103555

jvn1k

 

lvb, ja, dat was in de Sea-Grill (waar Yves Mattagne (soms nog) aan het fornuis staat). Blijweert zat er aan tafel met een (naar eigen zeggen) "grote" klant en zag toen zijn goede vriend Schouppe met zijn maatje Bartje DW aan een kreeftje peuteren.   "Allez, kom bij ons zitten" heeft den Etienne dan geroepen.  Ja, zo simpel kan het allemaal gaan hee.

#103567

lucienne

 

wie kan er eigenlijk meespreken over hoe het werken is voor en met koen ?

#103576

jvn1k

 

voor en met berlusconi werken (en feesten) schijnt anders ook plezant te zijn......

#103591

Nietdom

 

Ach, ik zal het maar bekennen: mijn allereerste reactie is een die niet écht on topic is, om het zo uit te drukken.

Dat N-VA dit doet bewijst wat ik al langer wist: het is een partij als alle andere... Ik weet dat sommigen dit weer zullen beschouwen als iets "subliems" van BDW, maar ik heb van die man en zijn bedriegerspartijtje meer dan mijn buik vol.

Hoeveel beloftes vooor meer Vlaanderen zijn er al niet gemaakt door hen?

Ging BHV niet gesplitst zijn in 2004 of ze stapten niet in een federale regering?

Waarom hangen ze toch zo hard aan een belgicistische vakbondspartij?

In de media en bij veel domme klootjesmensen kan N-VA niks verkeerds doen: ze boksen op tegen die stoute Walen...

Ikzelf heb niet het gevoel dat met die partij er al veel verbeterd is voor de Vlamingen. Ze verloochenen verdorie hun éérste programmapunt, Vlaamse onafhankelijkheid. En "rechts" zijn ze ook al niet, kijk maar naar hun fractielidmaatschap bij de communisten en groenen in het EP (raar toch dat geen enkele krant of tv-zender dit hardop zegt) en Brepoels haar bijbehorend stemgedrag.

Dewever's geflirt met de blauwen, nota bene geleid door een belgicist, kan ook op niet veel symphatie rekenen.

Ook raar is dat "laat Vlaanderen niet verst(r)ikken" niet meer aktief is als webstek...

 

Goed, ik heb mijn mening verkondigd en zal wel de enige zijn hier die er zo over denkt. Maar: ALLE hypes en personencultussen sterven uit...

#103592

Nietdom

 

2004 was uiteraard een Vlaamse regering ;-)

#103593

Marc Huybrechts

 

@ Nietdom

U zijt "hier" NIET de enige die er (het N-VA en BDW) zo over denkt, want ik denk er ook zo over.    

 

#103673

Nietdom

 

Hallo Marc,

Doet mij plezier ;-). De reden dat ik dat gepost heb is omdat je niks anders dan slijmerij en blinde volgelingen leest over BDW & N-VA, vooral dan op HLN & De Standaard Online.

Nu is VB ook verre van perfect (ben geen lid meer), maar een beetje objectiveit is HARD nodig.

En met Bracke hebben ze de hoofdvogel afgeschoten...

 

 

#114795

Anonymous

 

VB is nooit perfect geweest.

Nieuwe kiezers aantrekken aan de hand van populistische technieken, zeer geloofwaardig. Partijen met een gebrek aan stijl, opportunisten die de angst van het proletariaat misbruiken en deze boetseren tot een beeld van angst èn woede, die kun je over de ganse wereld zien.

#114798

traveller

 

Daar tegenover zijn de andere belgische partijen toonbeelden van ethische klasse.

Vooral PS, Ecolo, Groen, en SPA rood zijn intellectuele voorbeelden

Een beetje moe, een beetje te veel gedronken?

#114803

EricJans

 

@ jvn1k:

'Knaperige langoustines'... zou het Belgisch episcopaat daar ook vergaderen in dat restaurant, denk je?

 

#114805

EricJans

 

Na Leuven Vlaams heeft de Francofonie onder gaston Eyskens ervoor gezorgd (1970) dat er altijd volgens 'taalrollen' 'pariteit' moet zijn op Belgisch bestuursniveau, nu haat dat dus 'federaal'. 

Je kan daaruit enkel besluiten dat we gekoloniseerd zijn. Dat gegeven (die valse 'evenwichten) maakt de Belgische politiek nu al 41 jaar tot de meest cynische machtspolitiek van West-Europa. Het is niet de democratie die speelt... het zijn de 'evenwichten'. 

Di Rupo wacht tot sterke De Wever een keuze moet maken tussen Antwerpen en Vlaanderen. Dat is het enige dat die Bergense mafioso voor ogen staat. Zo cynisch is hier de politiek... en daar draaien die hele 'onderhandelingen' om: wat gaat De Wever doen... en misschien vinden we in het licht daarvan een akkoord.

Intussen blijf ik weigeren te aanvaarden dat ik - via dingen als pariteit en alarmbel en andere grendels - als burger door de Belgische overheid wordt gediscrimineerd, alleen maar op grond van het feit dat ik in een Nederlandstalig kiesdistrict woon en dus stem.
Goed of kwaad bedoeld: het blijft en blijft als de allereerste en voornaamste oorzaak aan de basis liggen van heel die politieke rotzooi: het gekonkel, de achterkamertjes, de wafelijzers, het politieke immobilisme, het valse 'demandeur de rien', de koehandel, ... aan het feit dat alle politieke onderwerpen hier 'communautair' zijn. Dat ligt NIET aan de zgn. 'Vlaams gezinden'; dat ligt UITSLUITEND aan de grondwettelijke grendels van 1970. Waarom zou een Blijweert eigenlijk een 'democratischer' ingesteldheid moeten hebben dan de 'letter en de geest' van de ondemocratische, zelfs theoretisch-corrupte Belgische Grondwet? 

Misschien heeft die Blijweert het wel ergens helemaal niet zo slecht voor met zijn omgeving en heeft hij - Ceulemans indachtig - bij zichzelf gedacht dat je op een scheve tafel scheef moet biljarten?!
Waarschijnlijk waren zijn intenties iets minder nobel maar zoiets valt niet helemaal uit te sluiten, toch?

Een rotte appel in een mand, tast de andere appels in de mand aan. Allemaal.
Dat is waar.
Maar wat als je een mooie groene appel in een rotte mand legt, niemand de rotte appelen ziet en alleen maar jammert over een geel vlekje op die groene appel?

Het beeld spreekt voor zich. België is gewoon géén democratische staat. Zo simpel is het. Tot spijt van wie het benijdt. Wat betekent - in zo'n decor - dan een milieubox van Blijweert?

Het betekent dat hij vanzelfsprekend welkom is bij de politici. Het land moet toch bestuurd worden, niet? 

 

#114807

EricJans

 

Die 'grondwettelijke grendels uit en sinds 1970' waren an sich trouwens ook niets meer of minder een soort 'Belgische compensatie'. Leuven Vlaams was net voorbij... er moest snel iets 'gecompenseerd' worden? Wat? Dit: 'On nous a prix la Flandre pour notre langue'.

Dat moest gecompenseerd worden en dat compromis werd dan de 'grendelgrondwet'... omdat het tweetalige Vlaanderen eentalig was geworden (zoals Wallonië altijd was geweest) en dat Vlaanderen zou voortaan - hoe het federalisme ook vanaf 1971 georganiseerd zou gaan worden - zijn 'loyauteit' moeten gaan bewijzen voor eeuwig en een dag want 'grondwettelijk gebetonneerd'. 
Anders gesteld: bedelen aan de poort.

Ik verwerp dit land: het is doodeenvoudig geen democratie. Ik zie niet in waarom de politici onder zo'n gesternte NIET zouden morsen en smodderen... het omgekeerde zou toch alleen maar verbazen. En zo is het ook. 

 

#114808

EricJans

 

Tot slot: 'on nous a prix la Flandre'... B-H/V is er het laatste sluitstuk van.