Fientje in Wyoming

Voor ik wegga, vragen ze me waar ík sta. Ook ik ben kort en duidelijk. Hier: Democraat. Thuis in België: van alletwee een beetje. Dat moet ik uitleggen, want de Republikeinen hier zijn zo reactionair dat ze het Vlaams Belang gematigd doen lijken. Ze knikken echter begrijpend en kijken zorgelijk als ik uitleg dat je in België al 50 procent belastingen betaalt als je 35.000 euro per jaar verdient. In de VS kom je pas in de hoogste schijf van 35 procent terecht als je 390.000 dollar per jaar binnenhaalt, ook na vier jaar Obama. Het gemiddelde inkomen in Shell is 44.000 dollar per jaar. Ik zie ze rekenen en spreekwoordelijk God danken voor Amerika.

Voormalig Federaal en Vlaams minister van Economie Fientje Moerman over haar verblijf in Shell (Wyoming, USA) waar ze met een groepje Democraten naar de tv-uitzending van Obama's  State of the Union keek, in De Morgen, 28 januari 2012.

Reacties

#116838

Johnny Fincioen

 

Ze heeft er dus niets van begrepen: de Democrats zijn reactionair want ze grijpen terug naar politieke concepten van begin 20st eeuw, die overal geleid hebben tot verval en armoede: de overheid, geleid door een technocratische elite, weet het best. Het volk moet gehoorzamen, of anders ... Dat was de essentie van Obama's State of the Union in 2012.

#116839

Marc Huybrechts

 

 

Ja en nee.

Ze heeft duidelijk niets begrepen van contemporele Democraten en Republikeinen, en dat zal wel grotendeels aan de linkse mainstream media liggen.  Maar, voortgaande op dit citaat, lijkt ze wel te begrijpen dat de belastingen te hoog liggen in Belgie.  Anderzijds lijkt ze niet te beseffen dat vele Amerikanen niet alleen substantiele belastingen moeten betalen aan de federale (centrale) overheid, maar ook aan de overheden van de individuele staten en aan de lokale steden en Counties, dit in tegenstelling met Belgie waar fiskale devolutie een fictie is.  Waarschijnlijk beseft ze ook niet dat bijna de helft van Amerikanen helemaal geen inkomensbelastingen moeten betalen aan de Federale Overheid, omdat haar geliefkoosde Democraten (en sommige Republikeinen ook) ontelbare uitzonderingen, loopholes, en 'speciale provisies' hebben geschapen, zodat de nominale belastingsschalen niet veel betekenen voor de helft van de bevolking.     

Wyoming is waarschijnlijk de dunst-bevolkte staat van de USA (tesamen met Alaska en North Dakota), en is door-en-door een 'rode' (i.e. Republikeinse) staat.   Het is verbazend dat ze er Democraten heeft gevonden, want die zijn daar zeldzaam.  Het zal dus wel in Cheyenne , dicht bij Denver (Colorado), gebeurd zijn.  Of misschien onder de 'toeristen' in Jackson Hole, dicht bij Yellowstone National Park.        

 

 

 

#116843

jvn1k

 

ze zal daar ook wel verschoten zijn dat in zo'n rode staat als Wy gelijk welke pipo (allez dan met uitzondering van geregistreerde junkies, alcoholiekers en criminelen) zomaar gelijk welk wapen mag dragen. gelukkig niet overal, voor de kerk (uiteraard) en nog een paar andere publieke plekken als scholen, gevangenissen en rechtszalen hebben ze wel uitzondering gemaakt.    maar in JAC airport zal ze mischien een paar blaffers gezien hebben in de handen van Larry The Cable Guy & lookalikes.

#116848

Kaal

 

Ik was verleden zomer weken lang in Wyoming, vooral in kleine stadjes en ook in een afgelegen ranch. Ik heb niemand een wapen zien dragen. De eigenaar van de ranch en zijn echtgenote vertelden mij dat ze vuurwapens bezaten maar ik heb ze niet te zien gekregen (ben nochtans 4 dagen blijven hangen). Ook de dozijn cowboys die daar werkten droegen geen wapens (wel buck knives).

Het enige dat ik in die zien heb kunnen bespeuren is een metalen bord  op de weg naar een stuk National Forest. Het door kogels doorzeefd bord afkondigde een verbod op vuurwapens ... 

 

#116849

Marc Huybrechts

 

Individuele getuigenissen kunnen natuurlijk nuttig zijn bij het weerleggen van media-aangekweekte waanbeelden bij parroteerders.  Maar, het blijven individuele getuigenissen, en ze zullen die waanbeelden niet volledig kunnen wegvagen. 

Leterme, Di Rupo, enz...vertoeven in een radikaal-verschillend 'natuurlijk' milieu dan die hard-werkende cowboys in Wyoming.  De 'slangen' in Bruxelles' zijn even gevaarlijk als - maar niet vergelijkbaar met  - de rattle snakes in Wyoming.  Deze laatsten pakt men best aan met een revolver, en niet met een buck knive.   

Larry the Cable Guy (of lookalikes) is niet 'representatief' voor cowboys uit de noordelijke Plains en de Rockies.  Hij vertooont eerder zuiderse (inclusief Texas)  aspecten, en kan misschien ook geassocieerd worden met de 'great unwashed' in sommige industriele midwestern states.   Fysiek trekt hij een beetje op die gekende 'loodgieter' uit Vilvoorde, maar zijn taalgebruik is minder 'gesofistikeerd' en meer 'direct'.       

 

 

#116840

OutlawMike

 

Ik ben maar wat blij dat ik al in 2004 uit de politieke stal (met de nadruk op het laatste), van een stompzinnige koe (met de nadruk op het eerste) als Fientje Moerman gestapt ben.