Een islamitische Nobelprijswinnaar

Weet u, in de natuurwetenschappen zijn er tientallen Joodse Nobelprijswinnaars. Er was ooit één moslim: Abdus Salam, een topfysicus. Op zijn grafzerk stond 'First Muslim Nobel Prize Laureate'. Maar de groep moslims waartoe Salam behoorde werd uit de islam gestoten, en ze hebben zijn grafzerk aangepast. Nu staat er 'First Nobel Prize Laureate'. Ongelofelijk, voor die keer dat ze dan iemand hadden. (Nadrukkelijk) "De onverdraagzaamheid die daaruit spreekt. En niet van een klein groepje, maar van de islam op zich.

Etienne Vermeersch, geïnterviewd door Wouter Verschelden in De Morgen, 2 juni 2012

Reacties

#117387

Benny Marcelo

 

Onlangs een mail gekregen over de spaanse schrijver Sebastian Rodriguez Vilar. Tot in 2008 hebben de moslims 7 nobelprijswinnaars mogen vieren, op een wereldbevolking van 20%. De meesten winnaars dan nog met de nobelprijs voor de vrede, dikwijls politiek geïnspireerd dus. 

De joden hebben een bevolking van 0.02% en hebben 129 nobelprijswinnaars in hun midden, de meesten voor één of ander wetenschappelijk onderzoek. Als iemand geïntresseerd is de volledige tekst...!

#117388

Rick

 

Het zou zelf gaan om een goeie 170 om een totaal van ong. 850 prijsuitreikingen (20%)

 

http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/Judaism/nobels.html

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Jewish_Nobel_laureates

 

#117389

OutlawMike

 

Hij vergeet Achmed Zewail, een Egyptenaar. Maar ook daarmee verandert er niks niemendalle nada nougaballen aan het plaatje. Mr Zewail leeft overigens in de VS, omdat islamonazi baardapen het nu eenmaal niet zo erg ophebben met kerels die chemische reacties op de femtoschaal bestuderen.

#117390

OutlawMike

 

Afgezien daarvan vindt mr vermeersch hier weer eens het warm water uit.

#117392

fcal

 

Als SJ-er heeft Vermeersch vroeger een hekel opgedaan. Sindsdien kan hij geen koud water meer hebben. Hij spitst zich nu toe op het uitvinden en voorbrengen van warm water. Nuttige bezigheid!

#117394

jvn1k

 

hoe zou het met de hindoes zitten?

#117395

Benny Marcelo

 

Terechte vraag Joe als je ze ook stelt over de boedhisten, Taoisten of, o gruwel, zelfs de christenen.

#117396

Rick

 

Je zal maar de vraag stellen, het antwoord kennen, maar toch liever goedkoop provocerend en belerend (tevergeefs) op een antwoord wachten.

#117397

Benny Marcelo

 

Inderdaad Rick. Wat ik me trouwens afvraag is wat er op die grafschriften staat van bvb joodse, christen, boedistische... nobelprijswinnaars. Denkelijk zoiets als "winnaar van de nobelprijs voor...".

De ahmadi worden blijkbaar niet als moslim erkend, het kan evengoed om een (rebelse?) provocatie gaan aan het adres van de wel erkende moslims.

 

#117462

chris impens

 

Goed. 900 miljoen volgelingen, 4 echte Nobelprijzen en een aantal nep (literatuur, vrede).

#117401

fcal

 

Als u tijd hebt kunt u altijd via onderstaande link met het werk kennismaken van historicus Emmet Scott, die net de ontstaansperiode van de Islam belicht en de nefaste invloed van deze als godsdienst vermomde politieke stroming op de Antieke en vervolgens de West-Europese beschavingen. Dit is veel evenwichtiger dan het lapidaire anti-clericalisme, dat soms gehanteerd wordt waarbij de Islam als bondgenoot gezien wordt tegen het obscurantisme. Het is wel in het Engels.
http://www.newenglishreview.org/cust.../sec_id/111009

#117423

Filip

 

Ze hebben nochtans straffe wetenschappers in Islamistan:

http://www.boreme.com/posting.php?id=29906

"Muslim scientist claims Neil Armstrong proved Mecca is centre of the world."

#117429

Leo Norekens

 

Jazeker, en Bayer ontwikkelde een Aids-remmer op basis van een hadith over de helende kracht van vliegenvleugels.

http://www.memritv.org/clip/en/1889.htm 

http://www.memritv.org/clip_transcript/en/1889.htm 

#118597

André van Delft

 

 

De Elsevier van 22/29 december 2012 bevat een interview met Nobelprijswinnaar Martin Veltman. Daaruit:

De minst terechte Nobelprijs is die voor de Pakistaanse fysicus Abdus Salam. Die heeft volgens Veltman weliswaar niet gepikt, maar wel als een waanzinnige voor zichzelf gelobbyd. Veltman weet dat, omdat er voor de toekenning van de Nobelprijzen allerlei formulieren de wereld rondgaan met argumenten waarom bepaalde mensen de prijs zouden moeten krijgen.

"Ik kreeg allerlei suggesties dat Salam de Nobelprijs moest krijgen. Die leken verdacht veel op elkaar. Salam is gewoon naar iedere fysicus die hij kende toegegaan en heeft hun gevraagd hem te steunen. Vooral de Engelsen deden slaafs wat hij vroeg. Uit het Nobelarchief blijkt dat Salam tien nominaties had, Steven Weinberg twee en Sheldon Glashow één. Ze kregen hem uiteindelijk gezamenlijk, maar Salam had niets gepresteerd!"

 

#118598

chris impens

 

In hetzelfde verband:

http://ci47.blogspot.be/2012/1...

en (maar daar heb ik de deugdelijkheid niet van gecontroleerd)

http://www.think-israel.org/wi...