Aanslag in Boston en haat tegen de overheid

Wim De Vilder: We weten dus nog niet we er achter de aanslagen zit, maar moet ons dit verwonderen dat dit nog gebeurt in de VS ?

Björn Soenens: Wel in elk geval, bij traumatische gebeurtenissen is het normaal dat we die realiteit willen vatten en dat we verklaringen willen geven. Ik kan alleen maar een klimaat beschrijven dat in de VS nu bezig is, en da's een klimaat waar heel veel mensen in angst leven, paranoïde gevoelens koesteren, haat koesteren tegenover de overheid omdat het crisis is, omdat er onzekerheid is, omdat veel oude zekerheden aan het wankelen gaan, bijvoorbeeld:

- het homohuwelijk komt in veel meer staten erdoor, sommige mensen hebben daar moeite mee.

- abortus is toegelaten, sommige mensen hebben daar moeite mee. Daar komen aanslagen van, geregeld, op abortusdokters.

- 11 miljoen illegalen dreigen gelegaliseerd te worden, sommige mensen hebben daar moeite mee.

- wapenwetten worden verstrengd, sommige mensen hebben daar moeite mee.

Dus, er zijn heel veel motieven denkbaar van haat tegen de staat, en er zijn zo'n radicale individuen die zo radicaal worden dat ze privémilities vormen en die op hun website ook effectief gaan schrijven: 'het is tijd dat we de wapens opnemen tegen de overheid'. En soms worden ze nog aangevuurd door haatradio ook. Ik ben ooit te gast geweest in zo'n programma van een haatradiomaker; da's werkelijk verbluffend hoe ze mensen aanporren om ten strijde te trekken tegen hun overheid. Maar, is dat een verklaring? Op dit moment weten we het niet.

Wim De Vilder: In elk geval, de maand april is blijkbaar, in de geschiedenis van de VS, een nogal beladen maand voor wat aanslagen betreft, hé?

Björn Soenens: Absoluut, gisteren was een speciale dag, het was Tax Day, de laatste dag dat de belastingbrief kon worden ingevuld, alweer een motief voor sommigen, hé, daar is de Tea Party ook uit ontstaan, verzet tegen de overheid die belastingen int... Maar, als we kijken, inderdaad, naar de moorddadigheid van de maand april, Virginia Tech, Columbine High, twee schietpartijen op scholen in 2007 en '99, die zijn allemaal in april gebeurd, een bomaanslag op een regeringsgebouw in Oklahoma in '95, bijna 200 doden, in april gebeurd,  maar of dat een verklaring is weten we niet. Maar we weten wel dat Amerika een lange historie heeft van terreur, al sinds de jaren '60, verzet tegen de burgerrechten met aanslagen....

VRT-middagjournaal, dinsdag 16 april 2013

Reacties

#118866

Leo Norekens

 

De toon is deze van alle linkse media vorige week: Eigenlijk weten we niets, maar alle opgesomde mogelijkheden hebben dit gemeen: zij zijn binnenlands, het geweld komt van rechts en het motief is haat tegen het "progressieve" beleid van de Obama-regering. Want "sommige mensen hebben daar moeite mee" (let op de retorische herhaling, "I have a dream"!)

Het was wishful thinking, en ze voelden dat zelf ook wel aan. "Lets hope it's a white American" was de meest veelzeggende titel die ik gelezen heb. http://www.salon.com/2013/04/16/lets_hope_the_boston_marathon_bomber_is_a_white_american/ 

Ook opvallend: in verband met de rechtse oppositie in de VS spreekt men bij de Vrt van "de vele haatgroepjes". Maar als (in diezelfde week) in Groot-Brittannië linkse idioten poppetjes aan galgjes hangen, of verbranden of vertrappelen ("Dead, dead, dead!") in een uitzinnige jubeldans om de dood van een ex-premier, en heet het dat deze laatste "het land blijft verdelen".

#118872

Marc Huybrechts

 

Leo, ge moet toch ergens een beetje een masochist zijn van David Sirota te willen lezen. Dat is nog erger dan naar een Belgisch ekwivalent gelijk Soenens te moeten luisteren op de VRT. Maar je samenvatting van de malpractice van de Belgische en Belgicistische media is heel duidelijk en correct verwoord in de context van de bomaanslagen in Boston en de begrafenis van Thatcher.

Tsjetsjeense terroristen (die tegelijkertijd ondankbare immigranten/vluchtelingen waren in de VS) terroriseren Boston en de VRT laat een linkse onnozelaar anti-rechtse haatpraat vertellen zonder enige kritische tegenstem. Wat zou de kans zijn dat ze nu achteraf bij de VRT een corrective zouden uitzenden om hun kijkers toch een beetje voeling met de realiteit te helpen behouden?

#118877

Leo Norekens

 

Ik beken dat ik geen regelmatige lezer ben van David Sirota. Het was een gedegouteerde commentaar op één of andere blog die mij ernaartoe leidde... ;-)

#118867

Leo Norekens

 

correctie: ...DAN heet het...

#118869

dendof

 

Het waren uiteindelijk Moslims, zeg. Wie had dat ooit kunnen denken?

#118879

Karl (ni)

 

Er is zo ooit nog een regime geweest die een bepaalde bevolkingsgroep alle zonden bleef toebedelen. Is nogal faliekant uitgedraaid.

Soms vraag ik me af of dat regime niet op de een of andere manier is blijven bestaan, paperclip en zo.

#118880

dendof

 

Gelukkig hebben de moslims al een thuisland, dan hoeven we al die kampen niet meer te bouwen.

 

#118881

Leo Norekens

 

Is er ergens een fonds waarop men kan storten om de "Belgische" kandidaat verzetstrijders in Syrië te sponsoren? Ik heb daar wel iets voor over. Ik zou er geen bezwaar tegen hebben mocht defensie speciale vluchten inleggen (die leeg terugkeren). Dat mag een centje kosten. Sowieso win-win.

Op voorwaarde dat de jongens bij hun vertrek verzaken aan de Belgische nationaliteit en als persona non grata worden geregistreerd.

#118882

PLJ

 

yep, een jaar of 70 gelden zeker en die bevolkingsgroep die met alle zonden van Israel werd overladen (pun intended) stond vooral bekend omwille van de bloedige aanslagen die ze pleegden tegen andersdenkenden, niet?

 

Regime is idd blijven bestaan. Al noemen ze zichzelf nu "anti-" van hetgeen ze zich toen noemden.

#118884

Marc Huybrechts

 

Welk "regime" is blijven bestaan? En waarnaar verwijst die "anti"? Waarom zijn Belgen dikwijls toch zo verdomd sarcastisch en dus gemakkelijk zaaiers van verwarring...Laat de zon toch schijnen!. Let all the poisons that lurk in the mud reveal themselves!

#118888

PLJ

 

ja, het was een cynische reactie op de godwin van karl. Ik heb het over het fascisme. en ze noemen zichzelf nu "anti-fascistisch".

Ik stap niet mee in het belgische verhaal. Ik zie het voorlopigniet zitten om te emigreren. Een mens zou van minder sarcastisch worden.

#118891

Karl (ni)

 

PLJ snapt het. En hij heeft ook gelijk dat de Joden geen aanslagen pleegden dus daar schiet mijn vergelijking scheef. Maar wat ik neerschrijf is allerminst een Godwin, hoor. Het is in deze een beetje té overduidelijk. 

Alleen ziet niemand het. Ik zou zelfs MH willen volgen: laat de zon schijnen zodat meer mensen het licht zien.

#118883

Marc Huybrechts

 

Waarom is het "falikant" uitgedraaid? En, waarom al die geheimzinnigheid, die enkel tot misverstand kan leiden? Waarom is het zo moeilijk van een kat een kat te noemen?

#118892

Karl (ni)

 

Het is voor meerdere spelers falikant uitgedraaid, die 2e wereldoorlog, vooral voor de sukkelaars dan. Maar even concreet; operatie paperclip, een heel regiment Nazi's met hersenen die asiel krijgen in de VS (en de Russen hebben ook gegraaid) want de Duitsers waren technologisch goed bezig. Op een gegeven moment in de geschiedenis is de top van de NASA bevolkt door ex-Nazi's, NASIA. Die mannen kunnen overal geïnfiltreerd zijn. Na het uiteenvallen van Duitsland na de oorlog is het Nazisme zeker niet uitgeroeid. Er zijn zelfs copycats.

Ik doe maar wat suggesties en het is niet verplicht mij daarin te volgen. Er is ook veel meer info dan wat ik hier kwijt kan. Komt niet van het internet trouwens.

#118894

Marc Huybrechts

 

Het is voor vele (andere) spelers heel goed uitgdraaid die 2de wereldoorlog, ondermeer voor mij en den Joe, want wij zijn kunnen opgroeien in een vrije maatschappij in plaats van onder fascisme of communisme.

Het is een beetje naief van te denken dat precies veel van die Duitsers "met hersenen" nazis waren. Nazis kan men overal vinden, maar proportioneel meer onder mensen met 'weinig hersenen'. Natuurlijk, in 'Hollywood' is dat besef nooit doorgedrongen....

Duitsland is na de oorlog NIET "uiteen gevallen". Het oostelijke deel werd gewoon door de Soviet Unie bezet voor bijna een halve eeuw, en dat is iets heel anders. Ook die simpele observatie is voor velen in Hollywood te moeilijk geweest om te kunnen maken (omwille van ideologische oogkleppen). En vandaar komen sommige van uw commentaren.....

#118895

Karl (ni)

 

Gelukkig dat u nog heeft kunnen opgroeien zonder fascisme, want ik zie het overal rond mij opkomen. Het staat alleen niet open en bloot op straat. 

De notie dat Nazi's weinig hersenen zouden hebben is zo hollywood als het maar kan zijn. Een groot stuk van de na-oorlogse technologische voorsprong is gebaseerd op de technologie-boost die de oorlog heeft gegeven.

Uiteen vallen in de zin van dat een deel van de intelligentia het land verlaten hebben. Dat komt niet van hollywood hoor, maar ook niet van de officiële geschiedenisboeken.

#118897

PLJ

 

>> Gelukkig dat u nog heeft kunnen opgroeien zonder fascisme, want ik zie het overal rondmij opkomen.

 

inderdaad.... maar het is vaak de huid die nu lichtbruin is in plaats van de hemden. En het zijn de vrouwen die het unfiorm dragen. Afwijkende meningen worden niet getollereerd, we hebben zelfs al een instituut dat instaat voor de vervolging van wie zich kritisch durft uitlaten (staat een zekere j. de witte aan het hoofd). Ik heb zelf het genoegen in zo een prachtwijk in gent te wonen waar mijn vrouw tijdens bepaalde periodes niet op straat kan zonder lastig gevallen te worden door de lichtbruine bendes. En net zoals toen, kijkt de politie de andere kant uit.

 

 

 

#118898

Karl (ni)

 

Nee, dat bedoelde ik niet. We weten waarvoor de S in NSDAP en USSR (1e) staat en de tweede was ei zo na nog erger dan de eerste, maar dat komt nu van onderuit de EU binnengeslopen. En de VS ook, maar die zijn nog minder ver. Binnengeslopen is verkeerd verwoord, misschien is 'ingespoten' beter.

#118900

Marc Huybrechts

 

Ja, ik heb een beetje geluk gehad. Ben nog tijdens wo2 geboren en in vrijheid kunnen opgroeien. Degenen die vandaag geboren worden gaan hoogstwaarschijnlijk veel ergere dingen meemaken dan ik, want de geopolitieke trends zijn vandaag veel ongunstiger dan in mijn jeugd. De culturele verloedering in het Westen is misschien nog de ergste onder die trends, want zij reflecteert maatschappelijke zwakheid.

Blijkbaar hebben wij verschillende interpretaties van de begrippen "nazis" en " weinig hersenen". De kwaliteit van Duitse fysica geleerden in de 1940's heeft niets te maken met nazi ideologie. En een redelijke interpretatie van "weinig hersenen" heeft SiMULTAAN betrekking op zowel intelligentie als wijsheid. Aanhangers van nazi ideologie zijn doorgaans niet intelligent en nog minder 'wijs'.

Uw jongste redefinitie van "uiteenvallen" van een land is absurd. Het vertrek van een deel van de intelligentsia doet een land niet "uiteenvallen". De Russische invasie van Duitsland in 1944, of een imaginaire verkiezingsoverwinning van het VB in Belgique vandaag, daarentegen.....

#118885

Rudy

 

welcome backRudy

#118886

dendof

 

Long Koen Fillet Maalox bottles

#118914

Benny Marcelo

 

Inderdaad het waren moslims maar de aanslag had niks met godsdienst te maken, allez, volgens de objectieve pers dan toch. Ik herinner mij dat jaren geleden er brand gesticht was in een ABVV-gebouw. Karel Van Miert wist toen onmiddellijk te vertellen dat extreem-rechts hierachter zat of wat dacht je. Blijkt achteraf dat het twee marrokanen waren. De linkse rakkers leren zelfs niks van hun eigen fouten; laat staan dat ze al iets zouden bijleren.

#118875

Anonymous

 

Aanslag Boston met  x doden.  Daders gevat na y dagen.

Bende van Nijvel-aanslagen met x1 doden. Daders gevat na y1 dagen.

USA =/= België.

Wat een geluk.

#118889

traveller

 

Het is een illusie te denken dat de marxisten de strijd voor een wereldheerschappij hebben opgegeven.

Het lijkt wel alsof mensen als Bjorn Soenens deel uitmaken van een georganiseerde marxistische wereldbeweging. Hun permanente zelf opgelegde hersenspoelingen hebben toch een enorm resultaat over de ganse wereld en nu ze een marxistische president hebben in de VS voelen ze zich nog sterker.

Het VS kapitalisme en vrijheidsideaal is de laatste jaren geweldig afgegleden naar een financiële staatscontrole waar de grote banken zeer sterk aan meewerken, wat een voorbode is van het staatsmarxisme.

Alleen een totale economische chaos, die zeker komt, zal de mogelijkheid geven om vrijheid en kapitalisme terug te winnen. Het zal echter leiden tot enorme sociale onrust en bloedvergieten.

#118896

Karl (ni)

 

Precies wat ik ook zie en denk.

#118899

jvn1k

 

Georganiseerde beweging?  Ik zie Soenens als een individuele linkse naieve overdrijvende doordrammer, niet te extreem, maar net passend in het VRT kraam.  Die zijn quotes ook haalt uit de cafés aan de Reyerslaan na zijn werk.   Bij Fox hebben ze dan weer rechtse overdrijvende doordrammers waarmee je goed kunt lachen, of je soms ergeren als het te gortig wordt.  

Dat bloedvergieten zie ik eerder door de domme gebrainwashte en/of fundamentalistische moslims gebeuren.  als je ziet dat de sharia-jonkies van hier in Syrië gaan vechten, en naar men zegt ook de "ongelovigen" gaan executeren, wel dat is gewoon oefenen voor wat ze hier zinnens zijn. Dat is scary.

#118910

Rocket Quant

 

Dit VRT-fragment is klein bier vergeleken met de analyse daags na de aanslagen in De Standaard waarin met zekerheid werd gesteld dat de aanslagen het werk zijn van VSA extreemrechts.

#118911

Leo Norekens

 

Ik neem aan dat jet het hierover hebt : http://tinyurl.com/cdvvbxd

(Evita Neefs, surprise) 

#118912

Rocket Quant

 

Inderdaad.

#118913

OutlawMike

 

En rednecks wilden een trein in Canada opblazen: http://www.cbc.ca/news/politics/story/2013/04/22/pol-terror-plot-ontario-quebec-arrests.html

Oeps. Hallo, Evita?