Wat ik vandaag leerde
Die fysieke gelijkenis tussen Ratzinger en Bolkestein heb ik me toch maar ingebeeld.Monaco is de Italiaanse naam voor München. De Duitse naam van Monaco daarentegen, is Monaco. Fustigator zou zeggen: alweer een illustratie van de wet van Bismarck-Bülow.

Reacties

#7496

Neverbeendead Religion

 

Hier een andere foto over gelijkenissen en inbeeldingen

http://img32.echo...

#7498

Stijn

 

Hmhm, München en Monaco. Hetzelfde probleem heb ik met Firenze, Florence en Fiorentina.

#7503

Huug

 

Ratzinger en zijn Nazi-verleden...

Bwha, we moeten geen schrik hebben: "Il ne porte pas la petite moustache qui avait fait fureur dans le temps!"

#7510

JVS

 

Misschien is er iets grondigs mis met mijn ogen en hun connectie naar mijn hersenen, maar afgezien van Frits' grijze haarlijn (die meer op de haarlijn van wijlen mijn bompa lijkt), de twee handjes in de lucht (maar dat doet mijn dochtertje ook) zie ik weinig gelijkenis met het beierse ratje.

Huug: me dunkt was Ratzinger even "nazi" als André Leysen. Bij de Hitler-jugend geraakt gedwongen of tegen beter weten in, en er op tijd uitgestapt. Karol Woityla daarentegen... (of was dat een urban legend in het leven geroepen door ene Bill Cooper (zie elders op deze blog))?

In elke taal klinken namen van belangrijke buitenlandse steden dikwijls anders. Soms heeft het een gerechtvaardigde historische oorsprong (vb Aix-La-Chapelle), maar dikwijls heeft het te maken met eigen-taal-conservatisme (Nueva York, Le Caire, Venedig, ...), tot op het potsierlijke af (vb Crainhem).

http://www.fdf.be...

#7514

Kauwgum

 

Wat een gezever zeg, een vergelijk tussen een fijnbesnaard en consequent man als de nieuwe paus Benedictus XVI (Jozef Ratzinger) en een super liberale en geldhongerige Bolkestein. En dan het gezeur over die Hitlerjeugd! Over de lidmaatschappen van politieke leiders van bijvoorbeeld communistische (jeugd)verenigingen en politieke groepringen hoor je NOOIT verontwaardiging, eerder geile sympathie. Het waren liberalen, o.m. Willy Declercq die de Roemeense bloedhonden prezen voor hun groot leiderschap, het zijn liberalen die het Chinese moordende systeem opvrijen voor persoonlijk winstbejag en Europa verraden en leegroven.

Ik ben bijzonder blij met de verkiezing van deze paus die het werk van zijn overleden goede vriend kan en mag voortzetten. Deze heilige mannen, samen met de Spekpater Werenfried Van Straten zaliger en Lech Walesa hebben de smerigste dictaturen ooit doen vallen in Europa.

Maar ja, liberalisme is de vader van socialisme en communise, de geest van de Franse revolutie niewaar met al de negatieve gevolgen vandien.

Katholiek ben ik niet te noemen, christelijk ook niet echt maar als ik al zie hoe de honden blaffen bijna onder de leiding van de mislukte en gebuisde vol frustratie reagerende kandidaat paus, logekardinaal Danneels... Laat ik maar bidden dat Ratzinger, Benedictus XVI nog vele jaren helder van geest zoals steeds en gezond en sterk de kerk mag leiden als een baken tegen de decadentie van de liberaal geïnspireerde ideologieën.

#7515

VH

 

Ben je de visuele Mark Peeters toer opgegaan? Enfin, niet veel commentaar wegens geleende satelliet-verbinding aan 128kbps en 2 USD per uur vanop een tropisch eiland zonder electriciteit (behalve een generator, 2u per dag).

#7516

Leo Norekens

 

Goede observatie, knappe collage. En ja, op het eerste fotootje (links) zou je wel kunnen denken...

Wat plaatsnamen betreft... Ooit eens tijdens een nachtelijke rit 12 uren verloren door een slimme chauffeur die meende dat de richtingaanwijzers naar "Genova" (=Genua) hem naar Genève zouden leiden. Genève is Ginevra in het Italiaans. (Het gaat hier wel om 2 Romaanse talen; Bismarck-Bülow niet relevant).

#7549

Briggs

 

@VH Wo zitte ? Wallonië ? :)

anyway....Ratzinger is Paap Benedictus XVI...als hij even oud wordt als JP-II dan heeft hie nog 6 jaar te gaan.

Heeft dan nog es bij de Hitlerjugend gezeten...allez laten we eens freaken : mogen we nog wel naar Vaticaanstad gaan ?

Mag de Paap wel op de VRT komen ?

Mag de Premier wel nog naar Italië ?

Moeten we nu vrezen voor Arische Wachten in een zwart panzeruniform ?

Brand, moord, polygamie en orgie....euh zo ne vaart zalt wel ni lopen zekerst.

#7552

JVS

 

@kauwgum: je kan misschien nog harder bidden om de spekpater terug tot leven te roepen (het lukte ook met JR in Dallas). Meer nog dan RATzinger zou de Werenfied de gepaste RATtenvanger van Hameln zijn om al dat kwade - zoals dat vermeld staat in uw dictionaire - ten gronde uit te roeien.

Danneels een logekardinaal? Bij mijn weten draagt die brave man nog altijd een soutane en geen schootsvel.

@Leo: Ik bestelde ooit eens een Genever in een Milanese bar en de garcon bestelde me een taxi naar Genève. Grapje!

#7571

dof

 

"of was dat een urban legend in het leven geroepen door ene Bill Cooper?"

Wat had je soms gedacht? Dat de Duitsers Polen nodig hadden om Zyklon-B te verkopen aan ernichtungslagers?

#7575

Eric Jans

 

Ik denk niet dat je één van beiden hier een compliment maakt, Luc.

Wat de plaatsnamen betreft, wil ik er eens iets zinvols over zeggen.

Het moet toch mogelijk zijn in de EU tot de afspraak te komen dat plaatsnamen in de gehele eurozone in hun moedertaalbenaming staan.

Dus: een pijltje 'Liège' in Antwerpen en een pijltje 'Antwerpen' in luik. Brussel moet dan maar tweetalig.

Dat dat veel te dure 'Europa' zelfs dát nog niet eens klaar gekregen heeft?!

Het zijn toch in de eerste plaats de Finnen of de Spanjaarden, Hongaren en Turken, ... die die wegwijzerbordjes nodig hebben op de EU-wegen. Voor de lokale chauffeurs hoeven ze er in meer dan

90% van de gevallen zelfs geen wegwijzers te plaatsen: die vinden hun weg wel van Gent naar Lille.

Het zijn toch 'EU'-wegen, niet? Dan moeten ze ook voor al onze EU-burgers toegankelijk zijn.

Dus graag 'Aachen' i.p.v. Aix-La-Chapelle of Aken op die bordjes. En overal.

Je moet het je voorstellen: een Amerikaan of Zuid-Koreaan die hier nooit eerder was huurt een auto en koopt een wegenkaart van Europa. Hoe geraakt hij van België naar Duitsland? Op zijn kaart staat 'Aachen'.

Dat moet nogal een operatie zijn!

#7579

Eric Jans

 

En nu we toch bezig zijn: voor héél Europa op alle autostrades dezelfde kleuren en vormen voor wegwijzers op de E-wegen.

De Europese politiek moet dat maar 'opleggen' aan zijn lidstaten en er 5 of 10 jaar tijd voor geven.

In 10 jaar tijd zijn al die bordjes toch aan vervanging toe. Geen meerkost, dus.

Is zoiets niet zelfs nog veel noodzakelijker dan een eengemaakte munt?

#7596

Filip

 

@Eric Jans: het gebeurt zelden maar hier ga ik helemaal niet akkoord met u. Wat u "nogal een operatie" vindt maakt, volgens mij, juist een heel charmant deel uit van ons "oude continent". Zie ook http://lvb.net/it... waar deze discussie al in 't lang en in 't breed gevoerd is geweest.

#7621

Erik Evrard

 

Het gebeurt niet zelden dat in Milano Centrale reizigers die naar Frankrijk willen in de trein met aanduiding "Monaco" stappen. Dat is natuurlijk de trein naar München... Ik vind het best grappig eigenlijk.

Als Italianen Monaco aan de Azurenkust bedoelen, zeggen en schrijven ze meestal Monaco-Monte Carlo.

#7739

Luk.

 

Ach, Erik Evrard, je weet het genoeg, hier in de buurt zijn er zoveel mensen die de afslag naar "Eigenbrakel" niet nemen, want ze zijn, in Halle of in Dworp, op zoek naar de baan naar "Braine l'alleud". Groetjes uit Linkebeek.

#7862

Mark Peeters

 

@VH&VHS&LVB: Ik krijg het gevoel dat LVB suggereert dat de dood van Rainier van MONACO op 6-4-2005... een aankondiging is voor de aanstelling van de 'duitse kannibaal-kardinaal van MONACO=MUNCHEN"..., die geboren was op 16-4-1927...

Opvallend is trouwens ook dat het bericht gelanceerd werd op 20-4, de verjaardag van Hitler... en die was geboren in BRAUNAU AM INN, dit is de volgende stad aan de Inn, na 'MARKKL AM INN', maar dus nu wel in Oostenrijk...

Misschien verwijst het uur <b>01:33u</b> naar de machtovername van Hitler in de eerste maand van 19<b>33</b>?

Bij de link naar 'BolKENSTEIN' dacht ik onder-bewust aan 'FranKENSTEIN'...

Ook de link naar de RATten-vanger van Hamelen, die kinderen lokt met 'zijn fluit' is belangrijk, omdat deze stad ontstond vanuit een BENEDICTUS-klooster..., en er ook een officiële datum is voor de ratten-gebeurtenis: 26-6-1284...

Een rechtstreekse link naar "1984" en de TSUNAMI op 26-12...

Tweede Kerstdag... een signaal tegen de 'pedofielen en de kinderen die nu ook mee verzopen waren'

....

P.S. De Paus Benedictus IX was 12 jaar oud in 1032...

De geboortedag van de profeet Mohammed is 21-4..

Juli&Melissa waren ontvoerd op 24-6-1995

...

Beste LVB, misschien moet je eens een uitvoerig document maken over al deze 'toevalligheden' rond deze paus....

26-6 is ook de feestdag van "Johannes en Paulus" en dat suggereert dat men vanuit deze kwestie de 'vorige twee pauzen' heeft benoemd...Of zou 26-6-1284 een recente geschiedenisvervalsing zijn...?

#7964

Overachiever

 

Overigens heet München in het Italiaans "Monaco di Bavaria" om inderdaad verwarring met dat andere Monaco te vermijden. Een teletekstpagina gaat wel vaker voor af- of verkortingen.

#64234

eatadodo

 

noobs