Verstrepen: "Gooi de extremisten uit het VB"

Samen met de andere democratische partijen moeten we nu stellen dat de buitengrens bereikt is. Moord. Willekeurige moorden. Racisme. De toekomst van mijn kinderen in vraag gesteld. De confrontatiemaatschappij waar ik niet wil waar mijn ukkies in opgroeien. Ik verwacht morgen dat de partij een signaal geeft en de extreme elementen van zich afstoot. Ik verwacht een statement. Dat de brede volkspartij het Vlaams Belang géén baat heeft bij extremisten. Dat dergelijk tuig.. beter hun rugzak inpakt en niet in onze buurt komt.

Jurgen Verstrepen op zijn weblog, 13 mei 2006

Reacties

#20151

ivan

 

Jurgen jong, waarom heb je destijds niet voor de VLD gekozen...een liberale partij ..echt iets voor jou..nu ben je bij de rechts-collectivisten...eikes...

#20156

Cogito

 

Gaan de socialisten nu eindelijk ook hun Castro-adepten buitengooien?

#20157

Cogito

 

Verstrepen laat zich meeslepen door verhofstadts emo-populisme. Kom zeg.

#20160

Jöe

 

Ik hoop dat Verstrepen o.a. na het lezen van bovenstaande commentaren eindelijk doorheeft dat als je de extremisten en het crapuul uit het VB gooit je nog weinig overhoudt... Een strontstal bestaat nu eenmaal uit stront (pardon my french).

#20161

Munin

 

"Jöe": zoals jouw hoofd, zeker? Jouw bijzonder laag intelligentieniveau is echt bedroevend. Triestig dat mensen zoals jij deze blog blijven lastig vallen met hun achterlijke commentaren. Je zou denken dat oliedomme losers zoals jij wel elders hun mosterd gaan halen. Maar ja, het is je om de aandacht te doen zeker, triestig geval?

#20166

Neutraal

 

Aan de politiek correcten :
Vanwaar al dit racisme?
De voedingsbodem van het racisme is de wilde immigratie : de onveiligheid, de criminaliteit, de vele misbruiken in de sociale zekerheid, angst om 's avonds op straat te komen, de positieve discriminatie, het zichtbaar verkleuren van steden, de verloedering van buurten, leraars worden in elkaar geslagen, auto’s in brand gestoken, politiekers worden bedreigd of vermoord, de onverdraagzaamheid van de islam, imams die haat prediken, de ontelbare bedreigingen en diefstallen door allerlei allochtonen, de islamaanslagen, ...
Dagelijks worden in de media criminele feiten aangehaald gepleegd door allochtonen. Niettegenstaande dit probeert de media massaal de werkelijkheid te verdoezelen.
De bevolking leeft dagelijks met deze feiten. Grote groepen van de bevolking zijn reeds slachtoffer geworden of kennen iemand die slachtoffer is. Slachtoffers zijn niet alleen de autochtone bevolking maar ook de vele allochtonen die zich hebben geïntegreerd.
Het heeft totaal geen zin deze feiten te minimaliseren of weg te stoppen. Iemand die weigert dit te erkennen is ziende blind of van slechte wil.
De politiek correcte partijen hebben jarenlang die ongecontroleerde immigratie toegestaan, enerzijds uit schrik om het Vlaams Belang naar de mond te praten, anderzijds uit puur politieke overwegingen (merendeel van deze allochtonen is Franstalig en stemt PS).
Door het aanhouden van het cordon sanitair is elk debat rond veiligheid en immigratie sinds jarenlang uitgesloten.
Jarenlang heeft men verkozen de boel te laten verzieken met de actuele gevolgen van dien.
1.000.000 mensen in Vlaanderen vragen expliciete maatregelen voor het stopzetten van de immigratie en beslissingen voor het hard aanpakken van criminaliteit. 75 procent van de bevolking vindt het Vlaams Belang niet moreel verantwoordelijk voor de moorden in Antwerpen (Peiling Nieuwsblad).
Als de democratie niet meer normaal werkt (25 % van de bevolking wordt uitgesloten) moet je niet verwonderd zijn dat dergelijke zaken gebeuren. Zolang dit cordon sanitair blijft bestaan gaan de frustraties en het racisme bij de bevolking blijven groeien.
Politiek correcten, wees gelukkig dat die 1.000.000 mensen blijven geloven in het democratisch principe van het stemhokje. Vrees voor de dag dat dit niet meer zo is.
Sluit het Vlaams belang volledig uit en er ontstaat een gestructureerd gewapend verzet zoals de IRA of de ETA. Is dit wat jullie willen?
Als jullie niet willen luisteren naar het Vlaams Belang, luister dan naar de 1.000.000 mensen. Ga met open geest in gesprek met hen, laat ze hun frustraties, hun angsten uitleggen.
Leg niet uw visie op, zoals jullie altijd doen, maar luister eindelijk eens naar hun visie. De democratische principes geven ons dat recht.
En neem de juiste beslissingen. Hoe keihard of onmenselijk ze ook zijn. De actuele beslissingen zijn enkel gemorrel in de marge die fundamenteel niets wijzigen.

#20167

Nicolas Raemdonck

 

Ik vraag me af wat schelden helpt?

#20170

Peter Fleming

 

Zou het hier niet kunnen gaan om een georchestreerd één-tweetje tussen Verstrepen en het VB-partijbestuur? het partijbestuur heeft al bevestigd dat er in de partij geen plaats is voor "extremisten"

want waarom zou verstrepen zich nu plots geroepen moeten voelen om de "extremisten" een loer te draaien, precies of hij zou zich niet thuis voelen binnen het VB

want wat zijn de voordelen?
- signaal wordt gegeven dat de "gematigden", "onafhankelijken" iets te zeggen hebben
- VB krijgt kans om zijn blazoen, voor zover nodig, op te poetsen

de media, zoals de vrt, lopen er gretig met twee ogen in

en de "extremisten", waar zouden die opeens heen moeten?

#20171

Peter Fleming

 

Zou het hier niet kunnen gaan om een georchestreerd één-tweetje tussen Verstrepen en het VB-partijbestuur? het partijbestuur heeft al bevestigd dat er in de partij geen plaats is voor "extremisten"

want waarom zou verstrepen zich nu plots geroepen moeten voelen om de "extremisten" een loer te draaien, precies of hij zou zich niet thuis voelen binnen het VB

want wat zijn de voordelen?
- signaal wordt gegeven dat de "gematigden", "onafhankelijken" iets te zeggen hebben
- VB krijgt kans om zijn blazoen, voor zover nodig, op te poetsen

de media, zoals de vrt, lopen er gretig met twee ogen in

en de "extremisten", waar zouden die opeens heen moeten?

#20172

Jöe

 

Blij je nog eens te lezen in deze mosterdwinkel, jolly Munin. Houdt de Vlaamse neo-hitlerjugend dit weekend geen kamp?

#20176

Leo Norekens

 

Waarom Verstrepen zijn verzuchting meteen richting Vrt moest luchten is mij ook niet duidelijk. Misschien nam Vanhecke z'n telefoon niet op?

Dit gezegd zijnde, ...wat Verstrepen vertelt is niet zo verschillend van wat ik hier eerder deze week *herhaalde* (...en nu dus nog een keer, gelukkig wordt narcisme minder verfoeilijk geacht dan racisme):

http://lvb.net/item/2765#20062
"Een partij die zich aan de rand (de facto zelfs BUITEN de rand) van het politieke spectrum opstelt, wordt haast vanzelf een soort afvoerputje voor tuig voor wie het niet extreem genoeg kan, en dat nergens anders z'n gading vindt. (Mocht er een partij bestaan die zich nog rechtser zou opstellen, mocht er in Vlaanderen een écht racistische partij bestaan, dan zouden zij daarheen afvloeien.) Die figuren hebben altijd een uiterst kleine, maar schadelijke minderheid gevormd binnen het VB, schadelijk voor de partij dan.
U merkt terecht op dat het VB daarmee verveeld zit. De partijtop probeert respectabiliteit te verwerven, maar ondervindt niets dan hinder van dit soort "pelsluizen".
Het heeft het ook mij al dikwijls verbaasd hoe "klunzig" ze daarop reageren. Ze kunnen dan wel iemand zonder pardon buitengooien, maar het blijkt moeilijk om de clichés te ontkrachten als ze door de "vervelende" feiten zo krachtig bevestigd worden. (Met een boutade zou men kunnen zeggen dat het VB maar één waardige vijand heeft: de échte extremist, de échte racist, de negationist... die actief lid wordt en vervolgens gênante dwaasheden gaat debiteren als waren het partijstandpunten)." http://lvb.net/item/958#7361

#20178

Munin

 

Zeg zielige Jöe, het is juist jouw type volgzaam, gemakkelijk te bedriegen en uiterst onkritisch type dat ten eerste de nazis zo blindelings volgde. En dat heb ik het nog niet over je puberaal taaltje, geheel afgekeken van linkse gazetten en andere small-talk. Enfin, dat was weer een fantastische, inhoudelijke posting van jou.

#20182

Jöe

 

Leo: 't Is juist door het afvoerputje te spelen voor tuig voor wie het niet extreem genoeg kan, en dat nergens anders z'n gading vindt dat ze zoveel stemmen hebben gehaald. Nu zitten sommigen ermee verveeld en willen ze (voor de zoveelste keer) salonfähig zijn. Kan het hypocrieter? Hoe dan ook, voor de verkiezingen zulen ze toch het "uitschot" nodig hebben.

#20183

Leo Norekens

 

Jöe, brave borst, welk percentage van Vlaanderen noemt U eigenlijk "tuig voor wie het niet extreem genoeg kan"?
(Ligt dat bvb. hoger dan uw leeftijd?)

#20184

Jöe

 

Leo: misschien wel, en ik ben bijna op pensioen...

En zou Verstrepen deze "mani puliti" uitspraak niet doen omdat de VB-ers bang zijn om hun dotatie te verliezen?

#20188

ivanhoe

 

@ "neutraal"

"Als de democratie niet meer normaal werkt (25 % van de bevolking wordt uitgesloten)"

lees de definitie nog es van democratie, dan zal je merken dat zelfs wanneer 49% wordt uitgesloten er nog steeds sprake is van democratie.

En NIETS verantwoord zo'n racistische moorden, NIETS. Enkel pure dommigheid.

#20189

ivanhoe

 

@ Munin

""Jöe": zoals jouw hoofd, zeker? Jouw bijzonder laag intelligentieniveau is echt bedroevend. Triestig dat mensen zoals jij deze blog blijven lastig vallen met hun achterlijke commentaren. Je zou denken dat oliedomme losers zoals jij wel elders hun mosterd gaan halen. Maar ja, het is je om de aandacht te doen zeker, triestig geval?"

Puur schelden zonder ook maar 1 inhoudelijke bijdragen...'t is maar een tip hoor, maar ik zou zelf eerst leren hoe je te gedragen bij een discussie vooraleer anderen te willen bemeesteren.

#20190

ivanhoe

 

@Joë

"Ik hoop dat Verstrepen o.a. na het lezen van bovenstaande commentaren eindelijk doorheeft dat als je de extremisten en het crapuul uit het VB gooit je nog weinig overhoudt... Een strontstal bestaat nu eenmaal uit stront (pardon my french)."

Merk op hoe je hier 25% van de Vlamingen extreem noemt. Terwijl extreem nochtans per definitie staat voor meningen die door weinigen gedragen worden.

Dus dr is iets mis in uw redenering...ofwel zijn die "extremisten en crapuul" niet extreem, ofwel heb jij gewoon een extreme mening...
En als je 1 op 6 vlamingen stront noemt, dan lijkt me eerder het 2e het dichtst bij de waarheid te zijn.

#20191

ivanhoe

 

excuseer, 1 op 4, 1 op 5, 1 op 6, maakt niet zoveel uit, je snapt mijn punt wel :)

Ik wil een edit-knopje Luc :(

#20197

Cogito

 

1 op 4 dus. Dat wil (volgens mij) zeggen 1 op 5 vrouwen en 1 op 3 mannen!

#20202

Eric Jans

 

Weeral dat geleuter over 'racisme'.

Racisme hier, racisme daar, racisme overal...
kom naar 't burgemeestersbal!

#20214

Leo Norekens

 

Jöe, gelooft U dat VB-ers bang zijn om hun dotatie te verliezen? Zo'n ingreep zou toch maar kunnen gehandhaafd worden tot na de volgende federale verkiezingen (= de volgende verkiezingsoverwinning), en ze zou elke campagne voor die verkiezingen overbodig maken...
Het Vlaams Belang zou(ZAL) er nog eens versterkt uitkomen.

Tegen brandnetels helpt de zeis niet. Ze groeien krachtiger en talrijker terug. (Help, ik begin te klinken als Stevaert.)

#20219

Cogito

 

Drooglegging zou het vlaams Belang wel eens meer geld kunnen opleveren ipv minder. Ik ben alvast bereid tot een gulle bijdrage.