Wat is uw GQ?

William Visterin vestigde gisteren op het Feweb-congres de aandacht op het Google Quotiënt. Tik je naam (tussen aanhalingstekens) in in Google, en kijk bovenaan rechts in de lijst hoeveel zoekresultaten er gerapporteerd worden. Ik deed de test voor de bekendste Belgische politici, en zette er mijzelf als niet-politicus ook even tussen, ter vergelijking.
Relevantie in de echte wereld? Nihil natuurlijk, het is enkel een indicatie voor de aanwezigheid op het web, en die kan afhangen van internationale visibiliteit (waardoor Louis Michel en Karel De Gucht relatief goed scoren) of van blogactiviteiten (waardoor Bert Anciaux, Jurgen Verstrepen en ikzelf relatief hoog scoren). Ik verwacht dat lijstenman BVLG dezelfde oefening zal maken voor de namen van een paar Belgische bloggers. De cijfers kunnen variëren naargelang plaats (Google heeft verschillende datacenters die niet noodzakelijk even up-to-date zijn) en tijd.

Ik scoor niet slecht in vergelijking met Belgische politici, maar als ik dezelfde vergelijking maak met regeringsleiders uit de rest van de wereld, ziet het er uiteraard maar wat minnetjes uit.P.S. Frank Vandenbroucke heb ik niet opgenomen omwille van de naamsverwarring met de wielrenner. En bij nader inzien tellen alle vermeldingen van de voornamen "Louis Michel" gevolgd door één of andere achternaam ook mee voor de EU-commissaris voor ontwikkelingssamenwerking, hetgeen zijn resultaat wel wat zal vertekenen.

Reacties

#33367

Briggs

 

I see nothing.

#33379

A.Rouet

 

@ Briggs

Je moet willen zien natuurlijk. LVB net niet op het ereschavot maar ook nog heel wat jonger dan de top drie. Vandaar. En hou die Verstrepen toch ook maar in het oog.
Mijn echte naam is John Smith, ik ben 3x George W Bush waard.
Bescheidenheit ist eine Zier, doch weiter kommt man ohne hir.

#33385

Briggs

 

Euh,bedoel dat ik 'rechts bovenaan' niets zie bij google na zoeken...

#33394

LVB

 

Results 1 - 10 of about 16,900,000 for briggs

#33395

LVB

 

@briggs: en jouw echte naam: 428.

#33405

vuurland

 

Om mijn ego te strelen zowel naam-voornaam als voornaam-naam bij elkaar opgeteld, en dan kom ik boven de duizend. Boeiend, vooral als je weet dat het merendeel over iemand anders gaat :-)

#33406

Cogito

 

Echte naam: 2.
Cogito: 997.000 :-))

#33407

Outlaw Mike

 

Hmmmmm. Ik heb een GQ van slechts 12200. Dit vrij magere resultaat wordt dan ook nog eens vertekend door een paar poseurs, zoals bijvoorbeeld deze: http://www.upw.com/wotm/wot...

Anderzijds moet ik wel toegeven dat de fysieke gelijkenis verbluffend is.

#33409

LVB

 

Is er eigenlijk iemand die echt gelooft dat er bijna een half miljoen webpagina's bestaan waar "Luc Van Braekel" op staat? Ik vind het moeilijk om te geloven, ik zou niet weten waar al die webpagina's staan. Ik kan alleen maar vaststellen dat Google dat als schatting geeft.

#33411

Outlaw Mike

 

Luc mijn zoon, de teller staat intussen al op 513.000. Me dunkt zit uw nichtje Ann-Sophie hier voor iets tussen. Of anders hebt gij, zoals ik, last van poseurkes.

#33413

LVB

 

Warempel Mike, je hebt gelijk, het stijgt. Maar Karel De Gucht is ook aan het stijgen, die stond deze middag nog op 543.000 en nu al op 561.000. Die haal ik dus niet meer in.

#33414

LVB

 

De Chinezen zijn het hele web aan het copiëren zeker? Aan de lopende band?

#33423

Leo Norekens

 

Ze gaan het namaken !!

Leo Norekens: 484.
Mijn echte naam: 132, waarvan 12 ook echt naar mij verwijzend. :-)

#33426

Willy

 

Er zijn op dit uur 91.700 Willy's, en dan zijn ze waarschijnlijk die jeeps nog vergeten. Maar wat een verschil tussen mijn echte naam op google.be en op google.nl Dat alles bevestigt, hetgeen ik hier al meermaals herhaald heb : Let op bij wat je schrijft, want van alles en nog wat zijn "bewijsstukken" te vinden.

#33437

Briggs

 

Hmm Bedoel je gewoon het aantal gevonden resultaten? Bij mij staat dat onderaan in Google. 17.200.000 voor Briggs[das 200.000 meer dan Tony Blair]en 432 voor mijne echte naam (waarvan 15tal kloppen maar google heeft ze niet allemaal gevonden).

#33520

francois. trimbos

 

"Trimbos " 320.000 vermelding in Google. Zegt niks over mij , maar ik heb illustre familieleden.
Natuurlijk wordt je geklopt door Janssens en Peeters, niet dat ze beroemd zij n maar door hun productiviteit.

#33568

Bruno Lowagie

 

"Bruno Lowagie" heeft een GQ van 103.000. "Lowagie" tout court 220.000. Ik heb slechts 1 naamgenoot in de wereld (er is slechts 1 ander iemand met exact dezelfde voor- en familienaam; maar hij is niet echt bekend). Ik heb ook geen illustere familieleden; de eerste Lowagie-link bij Google die niet naar mij verwijst gaat, komt pas op de 90ste plaats.
Ik ga het eens in het oog houden, want na de overdosis aandacht die ik kreeg op JavaPolis zou het aantal mensen die over mij schrijven normaal gezien gevoelig moeten stijgen.

#33575

Bruno Lowagie

 

By the way: het GQ van mijn boek dat pas sinds 6 december gereleased is, staat ondertussen al op <a href="http://www.google.com/searc...">81600</a> (and counting!)

#33705

BVLG

 

De lijst van de GQ's van 50 Belgische bloggers is terug te vinden op de BVLG blog : http://bvlg.blogspot.com/20...