Vlaamse zwam tast federale staat aan (2)

Wij ontleedden maandag de toespraak van Laurette Onkelinx op het PS-congres in Luik, en haar "Vlaamse zwam" die "de federale staat aanvreet". Zo staat het in haar gedrukte toespraak die aan de pers werd bezorgd. Op het podium echter zei de socialiste: "de zwam is de federale staat aan het uithollen". (...) Door ons hierover gecontacteerd (...) geeft Onkelinx toe dat de eerste versie misschien wel als een provocatie aan alle Vlamingen kon geïnterpreteerd worden". Maar ze blijft bij haar redenering. Het gaat over de Vlaamse strategie. Toen ik het over Leterme had sprak ik over de strategie van de mol. (...) De Franstaligen worden tot kleine toegevingen gebracht die onze toekomstige positie hypothekeren, wanneer er een grote onderhandeling met Vlaanderen zal geopend worden. Vandaar de zwam, de paddestoel die huizen aanvreet.

David Coppi in Le Soir, 16 oktober 2007

Reacties

#51491

traveller

 

Het doet er heel weinig toe wat dat mens vertelt, ze verdedigt haar zeer winstgevende bollenwinkel met hand en tand en de Vlamingen zouden die hardnekkigheid beter eens navolgen.
Mr. Leterme, laat uw oogkleppen af en bekijk de realiteit aub. Jouw acceptatie om door Van Rompuy in de loopgraven gestuurd te worden was een doldwaze zelfmoord, ook voor jouw partij.
Een waalse kleuter zou daar niet zijn in getrapt. En dat noemt zich "beroeps"politieker.

#51527

EricJans

 

Mevrouwtje weet blijkbaar zéér goed hoe het werkt... het is immers altijd háár Waals-Nationalistische stretegie altijd geweest om kleine politieke en juridische precedentjes doelbewust te organiseren. Zij weet perfect hoe dat in elkaar zit.
Nu ze Leterme terug (semi-gedwiongen) rond die onderhandelingstafel ziet zitten wil ze zo snel alle mogelijke deuren op kleinste kiertjes weer gesloten zien.

N-va-ers... maak jullie al maar klaar voor jullie overstap naar Forza Flandria.
De uitdrukkingen 'zwam' en 'grote onderhandeling in de toekomst' verraden in ieder geval al dat DIT formatieberaad NIET de grote onderhandeling blijkt te zijn.
Wel... dat wordt hier dan het definitieve einde van de cd&v.
Geen gezeik: DIT zou de grote onderhandeling zijn. Elk uitstel is dus afstel. De rest is praat voor de gallerij en... ik hoor het niet eens. Bart De Wever kan zich de kosten van een persconferentie besparen als het is om uit te leggen waarom het toch nog niet zo ver is.

@ Traveller:

Inderdaad.