Evita Neefs wil de hele wereld laten meestemmen in de VS

(...) Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn geen 'binnenlandse aangelegenheden'. Amerikaanse beslissingen worden tot in de verste uithoek van de aardbol gevoeld. De Amerikaanse hypotheekrentecrisis tast banken in Europa aan. De onstelpbare Amerikaanse dorst naar olie maakt Arabische sjeiks rijk. De Amerikaanse onwil om groener te gaan leven, doet ijs smelten aan de noordpool en kustgebieden overstromen in Azië. Een verzwakte dollar en een torenhoog begrotingstekort belasten de wereldeconomie.

De wereld zou dus een stem moeten krijgen. Want de huidige toestand is eigenlijk een flagrant geval van taxation without representation, waartegen de Amerikanen in 1776 rebelleerden. Maar de wereld krijgt natuurlijk geen stem. Het beste wat we kunnen verwachten is dat de Amerikanen een leider kiezen die doordrongen is van de verantwoordelijkheid van de VS, als supermacht, voor de rest van de mensheid.

De internationale gemeenschap kon de Amerikaanse hegemonie min of meer in toom houden via internationale overlegorganen, akkoorden en het bijhorende rechtsapparaat. Maar dat systeem is in crisis, mede door toedoen van de huidige Amerikaanse president. (...)

Evita Neefs in De Standaard, 3 januari 2008

Reacties

#57701

Spartacus

 

Moeten we dan niet eerst beginnen met te eisen dat alle OPEC-landen democratieën worden voor ons te gaan bezighouden met transnationale verkiezingen ?

#57702

Cogito

 

Heeft ze aan wederkerigheid gedacht?
Amerikanen een stem in de regeringsvorming van België?

Niet dat ik "akkoord" zou zijn indien ze aan wederkerigheid zou gedacht hebben, daarvoor lijkt dit idee veel te veel op het gedroomde VN-einddoel: een wereldregering.

#57703

Benny Marcelo

 

Het mei68 virus is een hardnekking beestje. De VS zijn een supermacht geworden door in de eerste plaats zelf aan hun land en economie te bouwen; niet door daar jan en alleman zijn zegje te laten doen zonder mee te werken.

#57704

mrtos

 

Ach, Evita Neefs. Dat mens valt toch nog onmogelijk ernstig te nemen? Laat ze maar fantaseren dat "l'internationale sera le genre humain", de Amerikanen weten gelukkig wel beter.

#57705

Peter Fleming

 

Deze zin vond ik nog interessanter: "Zijn opvolger moet opnieuw bereid en in staat zijn leiding te geven aan de internationale gemeenschap via de multilaterale instellingen en de wil hebben om die organen te helpen versterken en doeltreffender te maken."

M.a.w. die opvolger, met een mandaat van de Amerikaanse kiezer, moet bereid zijn om zichzelf en zijn land, dat hij zweert te verdedigen, aan handen en voeten te laten binden door multilaterale instellingen die er vaak enkel op uit zijn om de Amerikaanse hegemonie in toom te houden, waarom trouwens? want ik zie geen beter alternatief

#57706

dendof

 

Het zijn de eikels die tegen kernenergie zijn die de sjeiks slapend rijk maken.

#57708

traveller

 

Wat zijn jullie nu aan het jammeren, dat mens heeft toch gelijk volgens haar linkse visie, wij zijn niet verantwoordelijk, de andere moet het oplossen.

#57709

Cogito

 

Mooi doelpuntje van dendof.

#57710

EricJans

 

Pff... de Standaard; moet je betalen voor die krant en zo ja: hoeveel? Of is dat misschien geschreven in een soort gratis experimentele editie?

#57711

Erwin

 

En dat durft een Europese madam zeggen die nog geeneens heeft mogen stemmen voor haar eigen Europese grondwet?
Erger nog...een madam die een grondwet door de strot geduwd krijgt die verworpen is door het enige deel van Europa dat dienaangaande democratisch heeft mogen kiezen?

#57714

New Statesman

 

Over de Chinese onwil om groener te leven hoor je het trutje uiteraard niet.
Heeft waarschijnlijk iets te maken met het heersende regime aldaar. Niets zo leuk als wat mindless US-bashen en intussen hypocriet zwijgen over linkse megavervuilers aan de andere kant van de wereld.

#57717

ivan janssens

 

"Over de Chinese onwil om groener te leven hoor je het trutje uiteraard niet. "

A ja, in China kan zelfs de eigen bevolking niet kiezen.

#57718

Rick

 

Een verzwakte dollar.
Waarom niet: "Een fel gestegen euro?"

#57732

mrtos

 

Trouwens, The Economist had recent een interessant artikel over een kritiek die ook Mevr. Neefs hier oppert, namelijk dat een klein en niet-representatief deel van Amerika de toekomst van het land en de wereld in aanzienlijke mate bepaalt:

http://www.economist.com/re...

Maar dat zal Mevr. Neefs wel niet lezen. Ze zal liever in alle ernst beweren dat er sprake is van "taxation without representation" omdat Europe niet mag stemmen voor de Amerikaanse president, en broeden op manieren om Bush of republikeins Amerika verantwoordelijk te kunnen houden voor gelijk welk onheil in de wereld. Het blijft me keer op keer met verstomming slaan dat Mevr. Neefs analyses van dit niveau in DS weet te publiceren, eerder dan in bijvoorbeeld een zeker magazine waarmee ze alvast haar voornaam gemeen heeft.

#57740

Outlaw Mike

 

Evita Neefs is een stompzinnige idiote koe met het IQ van een parkiet met Downsyndroom. Mark Steyn denkt er ook zo over: http://www.telegraph.co.uk/...

'In the past third of a century, the American economy has swollen by 150 per cent, automobile traffic has increased by 143 per cent, and energy consumption has grown

45 per cent. During this same period, air pollutants have declined by 29 per cent, toxic emissions by 48.5 per cent, sulphur dioxide levels by 65.3 per cent, and airborne lead by 97.3 per cent. Despite signing on to Kyoto, European greenhouse gas emissions have increased since 2001, whereas America's emissions have fallen by nearly one per cent, despite the Toxic Texan's best efforts to destroy the planet.'

En als je me niet gelooft, kijk dan zelf: Bron: http://www.census.gov/compe...

'In the seven years between the signing of Kyoto in 1997 and 2004:

* Emissions worldwide increased 18.0%.
* Emissions from countries that signed the treaty increased 21.1%.
* Emissions from non-signers increased 10.0%.
* Emissions from the U.S. increased 6.6%.'

Heb je dat Evita Neefs? HE STOMME KIP, KAN JE LEZEN???

#57741

Briggs

 

tiens, betalen wij belastingen aan de Amerikanen. Dacht da'k dat deed voor Wallonië.

#57747

Thomas

 

Zoveel onzin in zo weinig woorden, je moet het kunnen. Heeft ze dat stukje eigenlijk door IEMAND laten nalezen voor het gedrukt werd ? Dit niveau verwacht ik zelfs niet van een vertienjarige.

#57749

New Statesman

 

Klinkt een beetje alsof ze het artikel op http://lvb.net/item/3367 herkauwt, alleen giet ze er nu een milieusausje over om het wat hipper te laten klinken.
De reactie van Outlaw Mike heeft dan weer wel dezelfde teneur :)

#57753

A.Rouet

 

Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn natuurlijk wél 'binnenlandse aangelegenheden'. Ook als de Amerikanen andermaal een president kiezen wiens beleid voor ons de gevolgen heeft die Neefs hier aanstipt.
Aan ons is het dan in internationale overlegorganen of praline-top gewijs, het ongenoegen daarover te laten horen. Nu we ook van Bart De Wever vernemen dat Bush "bij hem niet veel losmaakt" blijkt het paarse sceptisisme tegenover de US president en zijn administratie de mening te vertolken van een zeer grote meerderheid. Elkeen moet zijn eigen zaakjes regelen. Neefs en Huckabee moeten dat weten.

#57755

traveller

 

@ A.Rouet

Gelijk heb je en ik ben zeker dat BDW bij Bush ook niet veel los maakt.

#57757

Nicolas

 

De nieuwe A.Rouet lost waarschijnlijk zijn goede voornemens in maar hij heeft gelijk in zijn argumentatie.

Daarnaast maakt Bush ook niets bij mij warm. Ik ben eerder supporter van McCain, zoals ik 2000 was.

#57773

Thomas

 

@Rouet

Tja als je natuurlijk zelfs in het global warming-CO2 sprookje gelooft verwacht ik niet dat je veel kan meepraten over begrotingstekorten, banken, belastingen of de internationale gemeenschap. Wat Evita hierboven ook weer eens perfect aantoont : ze begrijpt er echt geen jota van.

- "No taxation without representation", hoe komt ze erop, ten eerste is er geen verband en ten tweede, als ze dat principe aanhangt, wat zit ze dan te zagen over de USA ? De balk en de splinter...
- De VS verwarmen de polen, man man, wat een giller. Al Gore steekt rap nog een paar miljoen dollar op zak (op zijn Amerikaans zeker) voor de hype is gaan liggen maar madam is ervan overtuigd dat ie het bij het rechte eind heeft, goed voor Al en zijn portemonee !
- De Yuan is gekoppeld aan de dollar dus even "zwak". Iedereen is zwak behalve de Euro, ring ring ???
- Begrotingstekort : al eens naar dat van de EU landen gekeken ? % van het BNP, ooit van gehoord ? Structurele tekorten tov eenmalige uitgaven ? De tekorten in de EU zijn permanent en onoplosbaar en bovendien groter, in de VS zijn ze tijdelijk en makkelijk op te vangen.
- mogen de Afrikaantjes dan ook meestemmen in China of in de EU ? De Chinezen en Europeanen mogen het niet eens zelf !

O my, en zoiets komt in de krant ...

#57781

VI

 

Het Amerikaans overheidstekort is bruto zo'n 65% van het BNP. In België is dat iets meer dan 80%.
De rekening wordt ook anders gemaakt, want in de VS heeft men de FICA inkomsten die in de verschillende sociale zekerheidsfondsen worden gestort. Jaja, ze hebben daar sociale zekerheid. Die fondsen zijn zo groot als 40% van de staatsschuld. Een eenvoudig rekensommetje toont dat de staatschuld dus netto maar 40% is.

Bovendien mag er een deficiet bestaan op de begroting, als het BNP met 3% toeneemt, mag de schuld ook met 3% toenemen. De VS overheid neemt 35% van het BNP in beslag. Dus mag de overheid een gat in haar begroting hebben zo groot als 5.57% van het BNP.

Het probleem is dat linksen geen verstand hebben van geld.

#57782

VI

 

Excuseer, 5.57% van haar totale overheidsconsumptie.

#57783

LVB

 

@VI: er is een verschil tussen begrotingstekort en staatsschuld. Dat zijn de geijkte termen, als je over "overheidstekort" spreekt is het niet duidelijk waarop je precies doelt. Uit de door jou vernoemde cijfers kan ik opmaken dat je over de staatsschuld spreekt. De terminologie daarentegen doet op het eerste gezicht aan begrotingstekort denken.

#57810

VI

 

Haast en spoed is zelden goed:

DE Amerikaanse STAATSSCHULD is bruto zo'n 65% van het BNP. In België is dat iets meer dan 80%.
De rekening wordt ook anders gemaakt, want in de VS heeft men de FICA inkomsten die in de verschillende sociale zekerheidsfondsen worden gestort. Jaja, ze hebben daar sociale zekerheid. Die fondsen zijn zo groot als 40% van de staatsschuld. Een eenvoudig rekensommetje toont dat de staatschuld dus netto maar 40% is.

Bovendien mag er een deficiet bestaan op de begroting, als het BNP met 3% toeneemt, mag de schuld ook met 3% toenemen. De VS overheid neemt 35% van het BNP in beslag. Dus mag de overheid een gat in haar begroting hebben zo groot als 5.57% van haar totale overheidsconsumptie.

#57822

SFC Cheryl McElroy, US ARMY (RET)

 

You Eurotrash effetes are a laugh a minute. Wasn't the Chinese purchase of your beloved Bubba Clinton's 1996 re-election enough 'foreign influence' for you? As long as we had a leftist lackey in office who kissed your ass and ignored the growing Islamofascist threat, you were as giddy as a schoolgirl.

And as for "Global warming":
HELLO??? Paging algore and the ‘global warming’ moonbats. Not only is the weather going contrary to your ‘theories’, but there’s a lot of scientists who also beg to differ:

Quote:Over 400 prominent scientists from more than two dozen countries recently voiced significant objections to major aspects of the so-called “consensus” on man-made global warming. These scientists, many of whom are current and former participants in the UN IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change), criticized the climate claims made by the UN IPCC and former Vice President Al Gore.

The new report issued by the Senate Environment and Public Works Committee’s office of the GOP Ranking Member details the views of the scientists, the overwhelming majority of whom spoke out in 2007.

Even some in the establishment media now appear to be taking notice of the growing number of skeptical scientists. In October, the Washington Post Staff Writer Juliet Eilperin conceded the obvious, writing that climate skeptics “appear to be expanding rather than shrinking.” Many scientists from around the world have dubbed 2007 as the year man-made global warming fears “bite the dust.” In addition, many scientists who are also progressive environmentalists believe climate fear promotion has “co-opted” the green movement.

This blockbuster Senate report lists the scientists by name, country of residence, and academic/institutional affiliation. It also features their own words, biographies, and weblinks to their peer reviewed studies and original source materials as gathered from public statements, various news outlets, and websites in 2007. This new “consensus busters” report is poised to redefine the debate.

Many of the scientists featured in this report consistently stated that numerous colleagues shared their views, but they will not speak out publicly for fear of retribution. Atmospheric scientist Dr. Nathan Paldor, Professor of Dynamical Meteorology and Physical Oceanography at the Hebrew University of Jerusalem, author of almost 70 peer-reviewed studies, explains how many of his fellow scientists have been intimidated.

“Many of my colleagues with whom I spoke share these views and report on their inability to publish their skepticism in the scientific or public media,” Paldor wrote. [Note: See also July 2007 Senate report detailing how skeptical scientists have faced threats and intimidation -

Scientists from Around the World Dissent

This new report details how teams of international scientists are dissenting from the UN IPCC’s view of climate science. In such nations as Germany, Brazil, the Netherlands, Russia, New Zealand and France, nations, scientists banded together in 2007 to oppose climate alarmism. In addition, over 100 prominent international scientists sent an open letter in December 2007 to the UN stating attempts to control climate were “futile.”

Paleoclimatologist Dr. Tim Patterson, professor in the department of Earth Sciences at Carleton University in Ottawa, recently converted from a believer in man-made climate change to a skeptic. Patterson noted that the notion of a “consensus” of scientists aligned with the UN IPCC or former Vice President Al Gore is false. “I was at the Geological Society of America meeting in Philadelphia in the fall and I would say that people with my opinion were probably in the majority.”

Link: http://epw.senate.gov/publi...

So you want to vote in our elections? How 'bout we use the "American hegemony" you bitch about and make Brussels into a 51st State?

#57825

dendof

 

Hey SFCMAC, how's Cleveland this time of year? As bad as usual?

"make Brussels into a 51st State?"

Now why on earth would you go and do a dumb-ass thing like that? Redecorating it with a B61 on the other hand...

#57826

Rick

 

Hi McElroy: don't make Brussels into your 51st State: I guess you already have enough security-problems...

#57828

Kristopher

 

You want a vote in US elections?

Quit the EU and apply for US statehood. This will require modifying your own constitution and laws to fit under the US federal constitution.

#57829

Kristopher

 

Rick:

Not a problem. We will just put them under the 5th Federal Court's jurisdiction, and watch the leftards scream when one piece of socialist legislation after another gets overturned/overruled.

That and watch them squirm when the Flemings start buying legal assault rifles.

#57831

LL

 

What about European Constitution oops! Treaty Referendum Vote?

#57836

OutlawMike

 

@ SFC Cheryl McElroy, US ARMY (RET):

cool down lady, most commenters here plus the host of course are pro-US. Evita Neefs is just a brainless twit.

#57838

SFC Cheryl McElroy US ARMY (RET)

 

dendof: Cleveland is as cold as hell. I had to shovel about 2 feet of global warming off my driveway this week. I was being facetious (of course) about Brussels as a "51st state".

This snooty little comment of hers takes the cake:

"The international community was able to limit America’s hegemony somewhat through organisations for international consultation, agreements and the corresponding judicial apparatus."

How DARE the United States defend ourselves from Islamofascist tyranny and protect our interests without consulting the imperious European court of world opinion?

Well, we were good enough to make sure they didn’t become part of the Third Reich and helped prevent Soviet annexation for over 50 years.

As President Bush said in the January 2004 State of the Union address:

“America will never seek a permission slip to defend the security of our country”.

Evita can bet her ass on that.

#58037

memomachine

 

Hmmmmm.

If you want a vote ... immigrate.

*shrug* we've got lots of room. Anybody drive through Ohio?

It's empty. Seriously. We could use more houses there to block some of the wind.

#58060

Michael Schuyler

 

Sounds great. Tell you what. If you can resurrect the thousands of dead Americans buried on your soil, then you can claim they have American citizenship and get them to vote. In case you don't remember or were not alive then, those Americans died on your soil defeating Nazi Germany and fighting for your freedom. And did the Americans 'conquer' your land and take it over like the Nazi's wanted to? No, all they asked was a place to bury the dead who fought for your freedom. So every time you are allowed to go to the polls and vote for your own free government, thank an American. But unless you allow me to vote in your elections, you are not voting in mine.

#58078

Spud on 97.9 WGRD

 

U.S. contribution to Western civilization: human rights, Democracy, computers, flight, space travel, motion pictures, the telephone (just to name a few)

Belgian contribution to Western civilization: Really big waffles

#58085

Cogito

 

"Well, we were good enough to make sure they didn’t become part of the Third Reich and helped prevent Soviet annexation for over 50 years."

That is wat people like this "Evita" resent the most.
America stole 60 years of socialist development from Western Europe.

#58487

Mike

 

Yes, you can vote in American elections - just become Americans. If you can't buy into that, focus your efforts on your own country. The reason you are so affected by the US is that your country has not taken the measures necessary to control it's own destiny.

You may decide that the trade-offs required to take those measures are unacceptable. In that case, stop whining; you've made your selection.

#64629

Master

 

Some people may think that the US decisions have repercussions all over the globe... some people may not. For those of you who are in the first group in http://www.voteintheuselect... we offer you the opportunity to vote in the US elections.