Leterme I in foto's

Na een nachtje doorvergaderen is de regering Leterme I dan toch gevormd. Prompt werden groepsfoto's genomen van de hele regering. De fotograaf heeft bijzonder goed werk geleverd, want de ministers staan er allemaal fris, monter en alert bij. Ik knipte een aantal close-ups uit de officiële groepsfoto's.

 

Links: Yves L. ("Monsieur 800.000 Volt"), Eerste Minister. Rechts: Sabine L. ("Her Master's Voice"), Minister van KMO, Zelfstandigen, Landbouw en Wetenschapsbeleid.

 

Links: Karel D.G. ("the Iceman"), Minister van Buitenlandse Zaken, droomt al van zijn benoeming tot Europees Commissaris in 2009. Rechts: Carl D. ("Mister Clean"), Staatssecretaris voor Fraudebestrijding, verkneukelt zich al op zijn taak (Koning Albert bij de eedaflegging: "U wordt de gevaarlijkste man van België!").


Enkele CD&V-ministers leken op het eerste gezicht niet zo blij met de hen toegewezen bevoegdheden:

 

Links: Etienne S. ("Betonnen Dwarsligger"), Minister Staatssecretaris van Mobiliteit, zoekt bescherming achter de schouder van Vincent V.Q. ("Triangel"), Minister van Ondernemen en Vereenvoudigen. Rechts: Jo V. ("Lavabo"), Minister van Justitie en Institutionele Hervormingen, wacht op een lading charisma.

 

Links: Frédéric L. ("Mister Brylcream"), Staatssecretaris voor Armoedebestrijding. Rechts: Pieter D.C. ("waterpas, die schouders!"), Minister van Defensie.

 

Links: Marie A. ("Belle Soeur"), Minister van Maatschappelijke Integratie, Pensioenen en Grote Steden. Rechts: Laurette O. ("Mérule"), Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, maakt een socialistische arbeidersvuist.

Naast de groepsfoto's werden ook afzonderlijke staatsieportretten van de verschillende ministers verspreid. Deze close-ups waren van bijzonder hoge kwaliteit in een zeer hoge resolutie. Ter illustratie, enkele details.

 

Patrick D. ("Après Ski"), Minister van Binnenlandse Zaken. Links: op de groepsfoto. Rechts: staatsieportret in hoge resolutie.

 

Paul M. ("Met deze man wordt het anders"), Minister van Klimaat en Energie. Links: op de groepsfoto. Rechts: staatsieportret in hoge resolutie.

Er zijn nog andere ministers in de regering Leterme I, maar hun foto's waren helaas niet geschikt voor publicatie.

De nicknames die hierboven tussen haakjes vermeld staan bij de ministers, worden volgens onze informant bij de staatsveiligheid gebruikt als codetaal bij beschermingsopdrachten door bodyguards.

Wie denkt dat hier foto's gemanipuleerd werden, kan alles verifiëren op de originele opnames. De foto's zijn echt, de teksten hierboven zijn dat niet noodzakelijk.

Reacties

#61215

Tim

 

De gelaatsuitdrukking van Jo V. doet denken aan die van het zwijn in Shufflepuck Café (as seen on http://en.wikipedia.org/wik...).

#61217

lloyd

 

Wat een nutteloze post.

Vooral die close-ups, kan u mij daar het nut van uitleggen?

Dan kan u nog zeggen dat foto's niet voor publicatie geschikt zijn, wat een trieste selectie maakt u daar. Schouppe staat <a href:"http://www.flickr.com/photo...">hier</a> bijv. toch beter dan achter de schouder van V.V.Q.

Los van politieke kleur of wat dan nog, doe eens normaal, uw selectie is te persoonlijk, pseudo-journalisme ten top, blijven bloggen!

#61226

dM3

 

Inderdaad lloyd, het nut van de close-ups lijkt me ook ver te zoeken...

#61230

Leo Norekens

 

Onkelinx houdt de duim in haar hand (= zorgt er goed voor dat zij alles onder controle houdt). http://www.spreekwoorden.nl...

Lloyd en dM3: kniesoren... die close-ups bewijzen de onverbiddelijkheid van de camera's na zo'n nachtje vergaderen. Voor de meeste excellenties zou een douche vóór de fotoshoot een goed idee geweest zijn. (Arena weet dat te appreciëren, naar 't schijnt.).

#61236

LVB

 

Het nut van die close-ups? Ik was gewoon onder de indruk van de hoge resolutie van die foto's, en wou aantonen dat je kunt zien hoe Dewael aan het vervellen is, en hoe de ongeschoren stoppelbaard van Magnette eruit ziet. Neem deze blogpost niet al te serieus.

Ik dacht dat het tongue-in-cheek karakter van deze post duidelijk was, maar ik heb er nu voor de slechte verstaanders toch maar "humor" boven gezet.

Overigens is de reactie van lloyd, vooral als hij het over Schouppe heeft, ook een (onbedoelde) giller.

#61238

joe

 

Ik had al langer door dat Greet Opdebeeck een trien is. Anders had ze haar vent toch liefdevol met lekkere voedende cremes ingesmeerd? Ik vind dat Dewael trouwens flink aan het afbrokkelen is. Ik kon me niet inhouden van lachen toen hij lang geleden in hippe tenu kwam handjesschudden op Werchter, nu zou ik begrijpelijk knikken als hij op Rimpelrock gespot wordt. Eet wat meer anti-oxidantia, Patje!

#61239

lloyd

 

'Onder de indruk van de hoge resolutie van die foto's, en wou aantonen dat je kunt zien hoe Dewael aan het vervellen is.'

Dan ist goed, hahaha, waarom lees ik die blog hier eigenlijk nog.

My bad. Do continue.

#61242

Blauwbaard

 

Voor die antioxydatia vertrouwt de Petriek teveel op rode wijn, Joe

#61245

BC

 

Yves L., Sabine L. en Karel D.G. zijn gewoon al aan het oefenen voor wanneer de Chinezen het hier voor het zeggen gaan hebben.

#61246

joe

 

mij lijkt het eerder op een moeizame drukoefening....

#61249

ivanhoe

 

@lloyd:

"Los van politieke kleur of wat dan nog, doe eens normaal, uw selectie is te persoonlijk, pseudo-journalisme ten top, blijven bloggen!"

Waar staat er ergens geschreven dat een blog niet (eventueel extreem) persoonlijk mag zijn?

#61250

BC

 

@ Joe: dat dacht ik eerst ook, maar hun schouders leken daar me te ontspannen voor.

#61251

Benny Marcelo

 

Zeg Joe wat deed gij op Werchter? Zo'n lawaai jong!

#61254

BC

 

En zit jij met zo'n gelukzalige uitdrukking op de pot, Joe?

#61263

joe

 

Benny: na de editie met Talking Heads waar ik een korte persoonlijke ontmoeting had met Mink Vantstad ben ik niet meer op Werchter geweest. Zo was het mooi geweest.

BC: wie me een beetje kent weet dat ik altijd zo'n gelukzalige uitdrukking hebt, dus ook zijnde van de pot gerukt.

#61271

A.Rouet

 

here's to you joe
https://www.youtube.com/watc...

#61275

J P

 

Mij lijkt het dat Leterme van Vlaming aan het vervellen is tot Waal. Die vuist van Laurette is een duim tussen wijs- en middenvinger. Tegen de Vlamingen? Dank u voor de steun aan al haar echtgenoten, amen.

#61279

Evert van Wijk

 

Tja, het enthousiasme spettert er bij sommigen wel van af. Er is een Chinees spreekwoord dat zegt: een beeld zeg soms meer dan duizend woorden.

#61280

joe

 

@A.Rouet: bedankt voor het vermelden, maar als ik op je link klik krijg ik "The video you have requested is not available"...

#61286

A.Rouet

 

@ joe
was een filmpje met de 'Hey Joe'-versie van de Willy.

#61287

Elhaz

 

Minister van Klimaat en Energie. Kan het nog pathetischer? Wat zou zo'n kerel zeggen als zijn vrouw hem bij thuiskomst vraagt wat het geworden is?
- En welke bevoegdheid hebt ge gekregen schatje?
- Euh, het Klimaat. 't Ministerie voor de Evolutie van de Planeten rond de Zon was al bezet.
- Kon je dan de Melkweg niet nemen?
- Neen, da's wat te groot voor België. Da's meer iets voor d'Amerikanen hé.

#61298

Nicolas (niet ingelogd)

 

Hoe origineel, A.Rouet. :-