Liveleak verwijdert Fitna na doodsbedreigingen"Dit is een trieste dag voor de vrijheid van meningsuiting op het web, maar we moeten de veiligheid van onze medewerkers boven alles stellen. Onze dank gaat uit naar de duizenden mensen - met verschillende achtergronden en religies - die ons steunden. Zij realiseerden dat Liveleak.com een platform is voor verschillende meningen, niet een plek om er slechts één te verkondigen. We hopen dat er uit deze situatie een discussie voortvloeit, waardoor we leren hoe we elkaars cultuur kunnen accepteren. We staan voor waar we in geloven: de mogelijkheid om gehoord te worden. Maar al met al was de prijs te hoog."Reacties

#61625

traveller

 

Let the games begin.
Hoe gaan ze dit nu weer uitleggen langs links? Zouden we het CGKR niet verwittigen?

#61626

Cogito

 

Hoe kan dat nu? En ik heb heel de dag naar de radio geluisterd en iedereen zei nog wel hoe sereen de moslims allemaal blijven en zich niet laten provoceren door zo'n boerke en dat er eigenlijk ook niets ergs in kwam, in dat filmke, ja dat het niet beledigend was voor moslims?

Het is een collage van feiten die in de gewone media zijn gepubliceerd.

Maar een collage, da's een "amalgaam" zeker hé, mijnheer de Witte?

#61627

Flo

 

De islamwereld reageert verbolgen over de film. Met andere woorden verbolgen over zichzelf. Met die kerels zijn we nog niet klaar. Het is te zeggen, zij met ons. Nostradamus had het voorspeld en zal nog gelijk krijgen. Godsdienstenoorlog!

#61631

Benny Marcelo

 

Haha Cogito, begint gij ook al met metalurgische termen te zwieren?

#61632

Briggs

 

ni erg, heb hem gedownload in flv

#61633

LVB

 

@Briggs: "ni erg, heb hem gedownload in flv"

Dit kan twee dingen betekenen. Ik vertaal:

1) Niet erg, ik heb hem gedownload in flv, en ik ga dat gedownloade flv-bestand straks op mijn weblog publiceren zodat de hele wereld de film kan blijven bekijken.

2) Niet erg, ik heb hem gedownload in flv, dus ik kan hem bekijken wanneer ik wil. Dat de rest van de wereld der film niet meer kan zien, of wat meer moeite moet doen om hem te zien, dat kan mij geen moer schelen. Dat is helemaal "niet erg".

Over naar Briggs.

#61635

oxbow

 

Ik vind diene uitleg van liveleak nogal 'slapkes'.. British media?

#61636

EricJans

 

1-0 voor Wilders. Punt gemaakt.
... en dat met wat simpel plakwerk van bestaande journaalbeelden, één enkele cartoon, 5 koranversen... het stelde inderdaad niets voor...

Vraagje... hoe gaat er gereageerd worden als het ooit 'wél iets voorstelt'?

Neen...niet bijna alle moslims zijn terroristen maar bijna alle terroristen zijn wél moslim.

Wilders heeft niet Al Gores techniek gebruikt. Neen... hij heeft die van de oude Griekse tragedieschrijvers als Sofokles en Euripides gebruikten!
Tonelen duurden een hele week en je moest ze bijwonen als burger in de Griekse democratieën.
De hoogwaardigheidsbekleders en de priesters zaten op de eerste rijen met het volk achter zich en de goden en de religie werden de grond in geboord en méér dan in vraag gesteld.
Wilders heeft iets gedaan dat het belang van zijn beelden vér overstijgt. Wilders heeft gelukkig een 'nette', haast beleefde film gemaakt. Wilders heeft gelukkig haast niet geprovoceerd (enkel één reeds gekende cartoon getoond, gewoon om het principe dat het moet kunnen).
Wilders heeft beleefd, braaf zijn gedacht gezegd. Hij heeft zich 'ingehouden'.

En zie...

In de Bijbel is er een mooie uitdrukking voor (niet of) weinig reageren' tegen aangedaan onrecht als je eigenlijk véél méér zou kunnen zeggen, véél harder zou kunnen uithalen.

Het heet: 'hete kolen op iemands hoofd stapelen'.

Wilders heeft vrij gesproken, niet eens iets nieuws willen zeggen en hij heeft het beleefd maar met aandrang gezegd.
Wie nu nog uithaalt naar Wilders en/of het Westen... die brengt de islam onherstelbare schade toe.
Ik heb diep respect voor Wilders' filmpje.

#61637

oxbow

 

"Auto’s in brand bij rellen om Fitna" zie ik op AD.nl; De politie spreekt van ... kwajongensstreken
Vooral blijven doen alsof het allemaal voor te lachen is en de broek niet op de enkels laten zakken maar liefst uitdoen en afgeven

#61638

Leo Norekens

 

Van Quickenborne vond het daarnet in 'De Keien' "ongelooflijk" hoe de moslims gereageerd hadden. "Ze hebben getoond dat ze echte democraten zijn", blabla. "En laten we ons nu met de echte problemen bezighouden".

Onnozele hals.

#61639

BC

 

@ Leo: ik heb het ook gezien. Best ergerlijk! Wat stelt de term 'democraat' eigenlijk nog voor?

"En laten we ons nu met de echte problemen bezighouden."

De "echte problemen" zoals daar zijn: het toenemend aantal tv-predikanten die zieltjes willen winnen in onze contreien: http://www.nieuwsblad.be/Ar...

Luister maar naar wat Rik Torfs te zeggen heeft: -- http://www.nieuwsblad.be/Ar... -- 'Het gevaar moet niet bij de islam gezocht worden. De komende jaren zullen we vooral geconfronteerd worden met figuren als Benny Hinn', zegt professor Kerkelijk Recht Rik Torfs.

#61640

Koen G.

 

@Leo
Die dwazerik kent niet eens de definitie van "democratie". Zou beter zijn naar softdrugs stinkende bek houden.

#61641

EricJans

 

Wél heb ik enige moeite met Wilders standpunt dat de Koran moet worden verboden.
Hierin maakt hij een denkfout, lijkt me.

#61643

oxbow

 

Wilders had beter een link gegeven naar http://www.memritv.org ; dat had hem een hoop puzzel en moviemaker-werk bespaart :)

#61644

Emmanuel Wildiers

 

@EricJans

Als we al eens gewoon zouden stoppen met religies, in welke vorm dan ook, door te staat te laten subsidiëren..

Hetgeen weliswaar vaak veregeten wordt is dat de huidige subsidies voor de katholieke kerk een overblijfsel zijn van de Napoleontische compensaties voor de schade die aan de Kerk was toegebracht tijdens de Franse Revolutie.

En het is dus helemaal niet 'logisch' dat ook de islam die subsidies moet krijgen. Maar goed, ook voor de katholieke kerk hebben die 'terugbetalingen' intussen lang genoeg geduurd :)

#61646

fcal

 

Internet - Linkse Kerk 5 : 0

Ja forfait-cijfers. Het gehele gedoe rond de Fitna-film zal, zolang er in het Westen nog democratische inspraak mogelijk is, de linkse en andere slapjanussen zuur opbreken. Maanden heeft men geprobeerd via allerlei onoorbare maneuvers de vrije meningsuiting van nota bene een volksvertegenwoordiger te beperken of zelfs onmogelijk te maken. Elke toegang tot de klassieke media werd Geert Wilders ontzegd. Uiteindelijk kwam de film op internet terecht. Zelfs nu de officiële verspreider LiveLeak verstek laat gaan, nemen YouTube en Google het over dankzij de talrijke uploaders. Verzet van alle kanten tegen de afdreiging. Prima zo!

Enkele links:
Fitna 1/2 (NL)
https://www.youtube.com/watc...

Fitna 2/2 (NL)
https://www.youtube.com/watc...

Tja de film is qua inhoud eerder gericht tegen onze politiek correcte regeringen, dan tegen de zogeheten vrome moslims. Deze laatsten vinden er alleen ongewijzigde Koranische voorschriften in de eigen heilige taal terug. En deze worden geïllustreerd door, in hun devote ogen, gerechtvaardigde succesvolle acties. In die zin is het bijna een godlievende Islam-propagandafilm. Van die kant komen er dan ook weinig of geen reacties. Ze zijn er het mee eens. En de gematigden houden wijselijk hun mond, je bent immers zo een afvallige en daar staat de doodstraf op.

Omdat aan de waarheid van de vertoonde feiten niet te tornen valt en de leugenachtigheid van het officiële politieke beleid zo duidelijk is voor iedereen zijn de reacties van de politiek correcte zijde (bewindslieden en media) zo pisnijdig.

Dat het ooit anders was kan men vaststellen via onderstaande link, waar de Vrijheid en dit tijdens WO2 bezongen werd en moed toegewenst werd aan de bedreigde Britse bevolking.

https://www.youtube.com/watc...

#61647

James

 

Voor wie Fitna (nog eens) wil zien:
http://www.luxetlibertas.co...
(zowel Engelstalige als Nederlandstalige versie)

#61648

James

 

Oeps, ik zag zo juist dat beide versies van de film ook op lvb.net staan:
http://lvb.net/item/6136

#61651

joe

 

ach, ga naar youtube, daar staan nog filmpjes van scheten in flessen.

#61654

LVB

 

Ik heb mij nog niet uitgesproken over de waarde van deze film, en ik zal dat voorlopig ook niet doen. Het is niet omdat ik hier de film vertoon, dat ik ook achter de inhoud sta.

Wel dit: ik vind dat iedereen die op het verwijderen ervan reageert met "ach" of "niet erg", zonder - al was het maar "for the record" - krachtig het principiële recht op vrije meningsuiting te verdedigen, gevaarlijk bezig is en een gebrek aan respect vertoont voor onze democratische vrijheden en verworvenheden. Wilders en Nederland werden en worden afgedreigd en bedreigd, het is in de eerste plaats onze plicht om te stellen: aan het recht op vrije meningsuiting kan niet geraakt worden.

#61656

joe

 

voor alle duidelijkheid: mijn "ach" slaat op de belachelijke waarde van dit filmpje gemaakt door een belachelijk mannetje. democratische vrijheden en verworvenheden zijn een ander paar mouwen.

#61658

LVB

 

En mogen belachelijke mannetjes voor joe nog hun democratische vrijheden uitoefenen en belachelijke films publiceren, of moeten ze hun bek houden uit schrik voor geweld en stigmatisering? Is capituleren en toegeven waardevoller dan geweldloos uitkomen voor je mening?

#61659

chris impens

 

@ joe: je doet Wilders onrecht aan. Zijn pamflet is een wereldevenement, over een zeer verontrustend fenomeen waar het "vrije westen" dringend werk moet van maken met achterlating van zijn contraproductieve politiek-correcte dogmatiek. Ook iemand met een lachwekkend kapsel kan terecht "brand" roepen.

#61660

Cogito

 

Waar zijn al die bewonderenswaardige mannen met hun bewonderenswaardige films om dit paar mouwen aan te pakken Joe?

En geef toe: de naamkeuze van de titel: Fitna, is vanuit marketingoogpunt ronduit geniaal. Kijk maar naar CNN, Al Jazeerah: de titel maakt de film wereldwijd citeerbaar en herkenbaar. Het is nu reeds geschiedenis.

#61661

Cogito

 

ik bedoel van historische waarde.

#61662

dendof

 

http://fallbackbelmont.blog...

"There is nothing particularly excellent about Wilder's film. ... Why should such a thing become famous? The answer of course is because ordinary, even mediocre speech has been censored openly in the Western world. It's not the ordinary speech which is singular but the censorship. If Fitna had not been given such play it would have screened in a half dozen art-houses and been forgotten. As matters stand it will enter the history books."

#61663

corneel

 

Ik vind dat er een moedige mens een CensorTube of CensorNet ofzo moet maken, waar alle gecensureerde filmpjes op staan. Dan wordt heel dat cordon doorbroken en zal YouTube en LiveLeak het ook makkelijker krijgen op termijn.

#61666

Briggs

 

Fitna is alive. Op Youtube in stukjes maar bij Bart Debie in één stuk. Kheb hem imbedded op mijn blog.

http://bartdebie.typepad.co...

#61667

raf (niet ingelogd)

 

@Briggs:

En...LVB vergeten?
http://lvb.net/item/6136

#61668

Briggs

 

Hoe...werkt die dan nog? K'had ni verwacht dat die nog zou werken gezien Fitna van liveleak werd gehaald. Des duivels.

#61669

raf (niet ingelogd)

 

@Briggs:

Ook de link in De Standaard werkt nog, al betreft het hier enkel de Nederlandstalige versie.

#61670

joe

 

corneel: ik dacht te zeggen: probeer http://www.ogrish.com, dat was nog eens ongecensureerd, maar zie nu eens waarnaar die url wordt doorgelinkt....

#61672

chris impens

 

i.v.m. corneels "Ik vind dat er een moedige mens een CensorTube of CensorNet ofzo moet maken, waar alle gecensureerde filmpjes op staan" zie men

http://wikileaks.org/wiki/W...

#61675

OutlawMike

 

Joe kan natuurlijk Wilders makkelijk een belachelijk mannnetje noemen. Onze joe zorgt er namelijk wel altijd voor dat hij nooit bodyguards zal nodig hebben. Hoed af voor Wilders, eeuwige minachting voor alle lafbekken die principes waarvoor miljoenen hun leven gegeven hebben te grabbel gooien omdat 7de eeuwse baardapen zich in hun stinkend kruis getast voelen.

Fitna wordt bij ons getoond, zeker weten.

En Van Quickendinges moet inderdaad dringend van de drugs af. Niet dat ik mijn adem inhou, de zot.

#61680

Demosthenes

 

Ik vind een reactie op Live Leak typerend: zo maakte een aantal moslims een filmpje waar ze glunderen dat de vrijheid van meningsuiting is gefnuikt. Ondertussen gebruiken ze het racistische woord "kafir". Gelijkaardig als de nazis die Joden untermenschen noemden.

#61689

Publius

 

Wat cynisch is om te zien is hoe de linkse meute zich in het lang en het breed het absolute recht gunt om te reageren tegen iets wat door een katholieke vertegenwoordiger is gezegd (ivm euthanasie, waar ik mij verder niet over uitspreek), maar datzelfde recht aan burgers met een andere mening naar islamitische vertegenwoordigers toe, met alle mogelijke middelen, boven en onder de gordel, bestrijdt.

Hoe zij het heb over "culturati" en "anderen". ehm. Waar en door wie hebben we dat "wij en zij" denken horen veroordelen ?

Hypocrisie ? Tolerantie enkel van het eigen grote (Link(s)e) gelijk ?

Ik spreek mij niet uit over het euthanisiestandpunt zelf, daar gaat mijn opmerking niet over. Ik ben trouwens zelf eerder voorstander van iemands vrijheid van keuze voor euthanasie in bepaalde schrijnende gevallen, maar die polarisatie en hoe die discussie meer als middel aangewend wordt voor papenvreten stoot mij tegen de borst.

#61718

Cogito

 

Ondertussen wordt de Islamwereld wakker. Wilders-poppen en Nederlandse vlaggen gaan in brand, er wordt opgeroepen tot een boycot van Nederlandse producten in gans de Islamwereld, demonstraties met 5000 mensen, Nederlandse ambassadeurs worden op het matje geroepen en Jordanië wil de diplomatieke banden met Nederland opzeggen.

Wat zei onze Quickenbiebel ook al weer tussen twee rookpluimen door? Serene reacties vanwege de moslims?

En dat nadat de film een flauw anticlimaxje is genoemd door de ganse Poco-meute.

#61723

OutlawMike

 

Laat die blootvoeters maar boycotten, het zal hen meer schade berokkenen dan ons. Wat heeft de moslimwereld eigenlijk meer te bieden dan olie, terroristen en nutteloze immigranten?

Je moet je dat eens voorstellen. Zelfs de 'beschaafde', 'brave' moslimlanden zoals Oman en de UAE, die de naam hebben hun geld aan bouwwerken te besteden ipv aan terrorisme of madrassas in Antwerpen Noord, bouwen eigenlijk op los zand. Excerpt uit: "Modern Oman" door Andrzej Kapiszewski:

"The national workforce in Oman is small, lower than is to be expected from the size of the national population. Only 17.5 per cent of the Omanis work, as compared to 76 per cent of the expatriates....

... many working-age men of Omani nationality do not actually participate in the labor market because of the reduced economic necessity to do so: a circumstance that is exacerbated by a low retirement age."

Een paar cijfers uit 2003: Oman had toen een bevolking van 2,341 miljoen. Daarvan waren er 1,782 miljoen Omanis en 559.000 expats. Het percentage actieve Omanis in het werkende deel van de bevolking was 42%.

Betreffende de Emmiraten:

'DUBAI: An influx of foreigners has bolstered the population of the United Arab Emirates to 5.6 million by the end of 2006, while the number of nationals fell to 15.4 percent, an unofficial study said on Sunday.

The study, by a federal body which advises the government, showed there were only 866,779 Emirati citizens among the population of over 5.6 million at the end of 2006, the daily Al-Bayan said.

Foreigners numbered 4.764,356, or 84.6 percent of the total population, said the study compiled by the deputy speaker of the advisory Federal National Council (FNC), Ahmad bin Shbib al-Dhaheri on the basis of government figures.'

Link: http://economictimes.indiat...

En nog effe eraan herinneren dat hun fameuze 800 meter toren gebouwd wordt door Samsung en Besix en dat de architect een Amerikaan is, Adrian Smith. Het is duidelijk: die klojo's zitten liever op hun gat, of met hun gat in de lucht, dan te werken. Onderwijl houden kafirs hun snerteconomieen draaiende. Ik kan me vergissen, maar ik denk dat het met de diversificatie van moslimeconomieen, in het bijzonder die van arabische landen, niet echt denderend gaat. Wanneer is de laatste keer geweest dat je een laptop kocht met 'Made in Syria' erop?

Laat die stoethaspels maar boycotten.

#61730

Leo Norekens

 

Je vergist je, Mike. De moslimwereld is de exclusieve uitvoerder van fatwa's.

'Uitvoerder' in beide betekenissen nog wel.

#61755

EricJans

 

@ Emmanuel Wildiers

<<Als we al eens gewoon zouden stoppen met religies, in welke vorm dan ook, door te staat te laten subsidiëren.>>

Ik ben niet noodzakelijk tegen je voorstel, hoor... er zijn een paar uitzonderingen: kerkgebouwen zijn ook architecturaal erfgoed. Als je die als erfgoed subsidieert, moet je het als overheid zó doen dat je de religie in dat gebouw respecteerd, hé.
Je kan er niet zomaar een blootparty in organiseren.

Voorts: de staat heeft afspraken met kerken en niet met 'religies'... dat is al te vaag.
Er is scheiding van 'kerk' en staat, niet van 'geloof' en staat.
Dat woordje kerk slaat of GEMEENSCHAP en GOEDEREN van een bepaalde overtuiging. Een redelijk materiële overeenkomst.
Maar inzake bvb. huwelijkspolitiek kan de staat ook niet langer verplichten dat een huwelijk éérst voo de overheid moet worden voltrokken.
Of hoe zie je die scheiding tussen religie en staat en daarmee gepaard gaand de stopzetting van de financiering van 'kerken'?
Ik vrees dat het op het terrein en in de praktijk niet helemaal zo simpel is...

#61799

pepperjack

 

Ik vond de film (dank aan LVB) best OK, maar het deed inderdaad wel een beetje denken aan een internet-collage.. Al denk ik dat enkele beelden toch nooit de MSM hebben gehaald. Da's misschien al stof tot nadenken.

Degoutant was dan weer bepaalde media, zoals de Deense staatsomroep, die geen Fitna-beelden wilde uitzenden in het nieuws hoewel er series veel tijd aan het item besteed was. (Nu, ze doen maar, zo wordt het voor iedereen duidelijk hoe nieuwswaardig zo'n nieuwsdienst is.) Het woord "dhimmitude" om zoiets te duiden vind ik een rake vondst. Uit heel het Islamgewoel tot nogtoe, onthoud ik vooral die dhimmitude, die lafheid, domheid en kortzichtigheid van vele WESTERSE reacties.

Anderzijds kan ik erin komen dat de manier van discussie van Wilders en Co overdreven beledigend is, net zoals sommige discussies in belgisch communautaire context. Maar zolang de elitaire bendes in onze parelementen een serieus debat weigeren, is het gerechtvaardigd dat men scherp schiet, en telkenmale een ietsje scherper.

Ik moet daarenboven concluderen dat de acties "werken".
En zoals verschillende personen denken, vermoed ik dat de Islam vooral in een laatste defensief zit, eerder dan in een offensief. Zij zullen ook wel inzien dat zodra één enkele letter uit de onaantastbare Koraan gebroken wordt, het hele systeem in elkaar stort als een kaartenhuisje; de twijfel aan de ingevulde bovennatuurlijke zekerheid zal evengoed en meer dan ooit leven bij de moslims, en de reactie om hun bestaande denkbeelden harder dan ooit te willen doordrukken, vind ik daar niet vreemd aan. Men ziet de werkelijkheid, maar wil ze nog meer dan ooit ontkennen, en krachtiger dan ooit, juist omdat men ze ziet...

Anyway, op de Ndlse zenders en sites waren er een paar puike reacties, gematigd en toch terzake doende, onder meer bij het infotainment programma Pauw&Witteman door 'arabist Hans Jansen' en de dag nadien door een hoogleraar (wiens naam mij ontsnapt, mijn excuus) die wat mij betreft in de discussie een fris nieuw geluid liet horen, met erkenning van het recht op extremisme (in woord), ook voor de Islamieten, en anderzijds toch scherp en tegelijk beleefd.

De op deze site inmiddels geciteerde Cliteur vind ik ook een constructieve stem inzake.

Als het zo doorgaat zullen de imaams aan gene zijde binnenkort moeten oproepen om zowat elk westers product te boycotten. Die jongens gaan sobere tijden tegemoet...

#61824

Paul

 

euhm, goede contextgevoelige advertentie Luc, heb er een screenshotje van genomen:
[url=http://www.freeimagehosting...][img]http://img2.freeimagehostin...[/img][/url]

#61903

Benny Marcelo

 

Binnenkort kan er ene een compilatie maken van de camera's op het openbaar vervoer. Als dat mag van het Centrum natuurlijk.