Microsoft-CEO Steve Ballmer was in BelgiëEen jaar nadat de Waalse regering erin slaagde om Google naar Wallonië te halen, maakte Microsoft bekend dat het begin volgend jaar start met een nieuw incubatie- en innovatiecentrum in Wallonië. Net als het nieuwe datacenter van Google, dat in aanbouw is in Baudour, komt ook het nieuwe Microsoft Innovation Center in de fief van PS-voorzitter Elio Di Rupo, met name in de Henegouwse hoofdstad Bergen (Mons). Burgemeester Di Rupo zat vanochtend dan ook te glunderen naast zijn partijgenoot Jean-Claude Marcourt, de minister van Economische Zaken in de Waalse gewestregering. Het MIC moet 5 à 10 nieuwe technologiebedrijven per jaar helpen scheppen. Ook Hewlett-Packard zal meewerken aan het innovatiecentrum.

Ik zeg al een jaar of twee dat Microsoft het enige bedrijf is in België dat perfect begrepen heeft hoe het moet omgaan met bloggers, en ik heb dat standpunt nog niet moeten herzien. Een stuk of tien bloggers waren uitgenodigd voor de persconferentie van Microsoft waar naast country manager Philip Vandervoort ook worldwide CEO Steve Ballmer het woord voerde.

Ballmer antwoordde op een vraag van BVLG dat hij een profielpagina heeft op Facebook, het succesvolle sociale netwerk. Ik heb die profielpagina evenwel nog niet teruggevonden, in tegenstelling tot het Facebook-profiel van Elio Di Rupo.


[video]


Op dezelfde persconferentie maakte NMBS-baas Marc Deschemaeker bekend dat de spoorwegmaatschappij in samenwerking met Microsoft een interactief communicatieplatform zal uitwerken om treinreizigers snel en efficiënt op de hoogte te brengen van vertragingen en onregelmatigheden op de treinverbindingen. De oplossing zal gebaseerd zijn op Windows Live Messenger en op Windows Live Hotmail.

Reacties

#62906

Briggs

 

Is het niet Descheemaecker?

#62908

LVB

 

@Briggs: we hadden het beiden fout. Ik schreef "Deschemaeker", jij schreef "Descheemaecker", maar het is "Descheemaeker". Zie ook: Eerste Wet van Fustigator.

#62912

traveller

 

Vertragingen en onregelmatigheden van de NMBS, dat kan Microsoft niet verwerken, dat is veel te veel.

#62915

Briggs

 

Ben er eigenlijk redelijk zeker van LVB.

http://www.standaard.be/Art...

http://www.staatsbladclip.b...

#62921

Nicolas (niet ingelogd)

 

Die profielpagina bestaat hoor Luc, ze is evenwel enkel toegankelijk voor vrienden van Ballmer (als je zijn naam opzoekt zie je als profielfoto hem met Gates)

#62922

LVB

 

Ha Nicolas, ik kan ook zo'n profiel maken dat voor iedereen afgesloten is hoor, dus hoe weet jij dat het profiel waar jij het over hebt het profiel van de echte Ballmer is?

Het echte Ballmer-profiel, waarop zijn naam "Steven A Ballmer" is en waarop hij naar eigen zeggen niet samen met Gates op de foto staat, maar waar hij op een golfballetje aan het slaan is...

Screenshot van het echte Steve Ballmer-profiel: http://valleywag.com/tech/y...

#62925

Mike

 

Vertragingen meedelen via messenger, als die messages maar geen vertragingen oplopen.
Bal voor open doel ;-)

#62927

Elhaz

 

Terwijl heel wat kleine KMO'tjes het leven zuur gemaakt wordt, wordt de rode loper uitgerold voor de grote jongens.
Die vrijen met plezier de machtskringen op om hier en daar de nodige voordeeltjes te halen.
Het toppunt is dan nog dat ze een overheidsbedrijf dat zijn onbekaamheid breed etaleert de knowhow gaan leveren om die onbekwaamheid in goede banen te leiden.
Als je er de humor niet van zou inzien zou je van minder cynisch worden.

#62930

johan vandepopuliere

 

Het is natuurlijk juist goed dat de NMBS een platform zoekt om zijn structurele onvolkomenheden te ondervangen en een service te geven aan zijn klanten. Al perfectie onhaalbaar is (over die veronderstelling ga ik niet discussiëren), is communicatie over imperfectie second best.

Ik ben benieuwd naar de reikwijdte en de levensduur van dit initiatief. We weten dat de navigatiemarkt al een paar jaar aan het werken is aan innovatieve "multimodal solutions". Hierbij steunt de Europese commissie de bouwers van navigatiesystemen, autoconstructeurs, de publieke transportsector, de kaartenmakers ... enz. om met een gezamenlijke oplossing voor de dag te komen die een reiziger of forens voortdurend informeert over de toestand van zijn reisroute en hem alternatieven voorrekent.

De alliantie tussen NMBS en Microsoft mikt lager, namelijk de reiziger informeren maar verder zelf zijn probleem laten oplossen met die informatie, maar anderzijds zal het wellicht sneller gerealiseerd worden met die beperktere doelstelling. Dat is altijd spannend, te zien welke oplossing uiteindelijk overleeft.

#62940

Nicolas (niet ingelogd)

 

Goh, ja, daar had ik ook wel aan gedacht, maar wie houdt zich daar toch in hemelsnaam mee bezig en waarom dan afsluiten.

#62943

els

 

Goh..waarom nooit eens kleine onbeduidende bloggertjes uitnodigen voor dat soort evenementen..

#62944

Luk.

 

Neen, Els, zo'n onbeduidend bloggertje zou ik je niet noemen. En je
http://www.elsvaneeckhaut.be
staat zelfs bij mijn favorieten. Ik wil je dan wel eens uitnodigen, maar 't zal een evenement van kleiner allure zijn in mijn tuin.

#62946

Els

 

Oh, thx voor het compliment! Eigenlijk ben ik nog méér voorstander van kleine evenementen in tuinen!

#62967

Elhaz

 

@Johan VDP: "Al perfectie onhaalbaar is (over die veronderstelling ga ik niet discussiëren)"

Qua mobiliteit benadert de NMBS zodanig de perfectie dat De Staat alles in het werk moet stellen om volk op zijn treinen te krijgen. De beproefde strategieën: maak het de auto zo moeilijk mogelijk, maak openbaar vervoer voor de individuele reiziger zo goedkoop mogelijk (en laat de niet-gebruiker de werkelijke kost betalen).
Natuurlijk is investeren in goede communicatie om de reiziger wat comfort te bieden als hij op een koud en tochtig perron op een trein staat te wachten een stap vooruit. Maar ik moet toch eens glimlachen als ik zoiets lees.

#62998

Bart

 

NMBS heeft bij mij al lang geen credits meer. Het is dus afwachten hoe ze de samenwerking met Microsoft gaan verkl*ten. Op een dag van vandaag, 2008, slaagt de NMBS er niet in om een vertraging van 20 minuten aan te kondigen vóór het vertrekuur van een trein. Waarom zouden ze dat plots wel kunnen met de hulp van Microsoft? NMBS zit vol met structurele problemen die eerst moeten worden opgelost alvorens software binnen te halen. Ondertussen ben'k weggetrokken uit Brussel en ga'k met de fiets naar 't werk in de stad waar'k woon. Dit allemaal dankzij de goede werking van de NMBS.

#63310

Xplo

 

De treinen rijden al even soepel als Windows draait. Dat belooft.

#63338

Cogito

 

Het is sinds Windows ME geleden dat ik nog eens zoiets heb gehoord.