Belgische "onafhankelijke" waarnemers zijn Obama-fans

Vijf Belgische parlementsleden zijn naar de VS vertrokken als waarnemers bij de presidentsverkiezingen van komende dinsdag. Zij zullen in naam van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) controleren of de stembusslag correct verloopt. Opmerkelijk is wel dat twee van de vijf lid zijn van het steuncomité "Belgium for Obama" en zich dus bezwaarlijk onafhankelijk kunnen noemen.

Het gaat om CD&V-senator Elke Tindemans en Open Vld-Kamerlid Bart Tommelein. Die laatste zwoer gisteren alvast dat hij tijdens zijn waarnemingsopdracht geen onderscheid zal maken tussen de twee presidentskandidaten. De overige drie waarnemers zijn Vl.Pro-senator Geert Lambert, MR-Kamerlid François-Xavier de Donnea en PS-Kamerlid Guy Coëme.

Guy Van Vlierden op de voorpagina van Het Laatste Nieuws, 30 oktober 2008

Reacties

#70993

Cogito

 

Er is misschien nog een waterkansje dat De Donnea geen uitgesproken Obama-fan is.

Dan gaat er toch naar belgische normen een zeer neutraal gezelschap naar de Verenigde Staten om te voorkomen dat de Republikeinen zouden sjoemelen met de verkiezingen.

Komen er nu ook Amerikanen onze verkiezingen waarnemen?

#71010

Nicolas R

 

Ik las op de nog al onnozele site "Belgium for Obama" bekende namen die Obama steunen. Buiten de Franse filosoof Bernard-Henri Levy en wat Amerikaanse Democraten, las ik voornamelijk een opsomming van namen van acteurs en zangers....

Mijn bedenking daarbij is dat onze democratie blijkbaar zo gecommercialiseerd is geworden dat de steun van pakweg Al Pacino voor Obama ons moet overtuigen van het kunnen van die laatste???

#71013

Cogito

 

Neenee Nicolas, maar wel dat "kunst" in dit land zo gesubsidieerd is en kunstenaars zo afhankelijk van een goede relatie met de staatsradio en televisie dat ze het zich niet kunnen permitteren om zelfs maar neutraal te lijken.

#71015

James

 

Over Barack Obama gesproken, een nogal bizar bericht: http://littlegreenfootballs...

Zal wel toeval zijn, dat mag ik althans hopen.

#71016

fcal

 

Inderdaad een super-de-luxe snoepreisje voor onze particratische tafelspringers. Wat een pech, dat Geert zich aan een streng dieet zal moeten houden.

#71017

fcal

 

@ James

Als men de handel en wandel van Obama wat nader analyseert, dan is het bericht waar u naar verwijst helemaal niet zo bizar. Langzaam aan wordt het duidelijk welk "vlees we in de kuip" hebben. De gehele strategie tot en met het woordgebruik zijn identiek aan deze, welke door de communistische Weather Underground reeds in 1974 in hun tijdschrift aanbevolen werd.

Rechtstreekse verwijzing:
http://www.zombietime.com/z...

#71020

A.Rouet

 

Kan de wanhoop van zijn tegenstanders en de het 'tabula rasa'-verleden van Obama beter worden in de verf gezet dan door een gestencild obscuur studentenblaadje van anderen, toen de man in kwestie amper 13 jaar oud was? Als niks méér compromitterend kan worden opgeduikeld dan wat lgf, James, fcal en andere Zombies ons hier presenteren, dan zit het wel snor met de rechtschapenheid van de toekomstige president van de VS.

#71025

James

 

@ A.Rouet

Er is heel veel mis met Barack Obama, ongeacht de link naar lgf die ik eerder postte (en waar ik zelf mijn bedenkingen bij uitte). Zo ging Barack Obama twintig jaar lang luisteren naar een racistische en paranoïde dominee (Jeremiah Wright), waarvan Obama slechts om opportunistische redenen afstand nam.

Zie: http://www.luxetlibertas.co...

En: http://www.depers.nl/buiten...

En Obamas banden met de niet-berouwvolle ex-Weathermen-terrorist William Ayers en de voormalige PLO-terrorist Rashid Khalidi zijn ook veelzeggend. Fatsoenlijke Amerikanen zouden met dat soort geteisem niets te maken willen hebben.

#71026

OutlawMike

 

Zeg, kan er me rap iemand helpen? Waar in godsnaam op deze site zit dat citaat in het Engels van Evita Neefs waarin ze de wens uitdrukt dat iedereen buiten de VS zou moeten kunnen meestemmen? De bewuste quote zat in een artikel waarin Amerikaanse commentatoren het hadden over de "Standard".

#71028

LVB

 

@OutlawMike: lees http://lvb.net/item/6693 , citaat en commentaren, o.a. link naar Engelse vertaling op BJ.

#71030

OutlawMike

 

Luc, bedankt. Post bijna af. Stom, ik had zitten zoeken in je Engelstalige deel. Uiteraard vermelden we je.

#71033

Karl

 

Ikzelf vind de discussie over hoe clean die of die politicus wel is overbodig. Ik ga ervan uit dat ze allemaal boter op hun hoofd hebben.

Ik stel voor dat we kijken naar het beleid dat ze voorop stellen. Zal dat, buiten hun eigen zakken, ook de zakken van de burger wat meer vullen of gevuld laten?

#71035

Willy

 

In het Obamarama van de media duikt dit regelmatig op : hij was nog maar 13, 14, 15... jaar, in elk geval nog in zijn kwajongensjaren. Vergeet men zo snel hoe het hier bij ons aan toegaat ? Sommige partijleden worden dikwijls afgeschilderd als hebben ze met den Dolf op de schoolbanken gezeten, of samen met Eichmann prikkeldraad rond de kampen gespannen.
Wat als Obama niet wint ? Nu reeds spreekt men over geknoei met computers. Is men zo snel die antwerpse toestanden vergeten ? Gelukkig hebben de amerikaanse kiezers hun eigen keuze, zonder dat europa daar raad moet geven.

#71038

Albert for president

 

Zou die site geen flauwe grap zijn?

http://www.obamapresident.b...

Di Rupo, Temmerman, Milquet, Maingain, ... Plastic Bertrand!?