Van Balberghe: afslanking van redacties is glazenbolmanagement

(...) Enkele dagen later kondigde Het Nieuwsblad meteen aan dat 60 mensen, waaronder 15 journalisten zouden ontslagen worden. Niet omdat het zo slecht ging, toch niet slechter dan de laatste jaren, maar zogenaamd om te anticiperen op de dreigende crisis in de toekomst. Dat heet dus glazen-bolmanagement.

De volgende dag klonk hetzelfde bericht bij De Morgen, terwijl er een week voordien alleen nog maar sprake was van een verhuis en een mogelijke synergie met andere diensten in het grote huis van De Persgroep.

Dat de Vlaamse Vereniging van Beroepsjournalisten de uitgevers ervan verdenkt een saneringskartel te hebben gevormd, heeft niets met een glazen bol te maken, maar is een voor de hand liggende conclusie.

Wedden dat ook Concentra weldra volgt met een saneringsplan, nadat ze eerst Gazet Van Antwerpen jarenlang bewust liet verloederen en afkalven? Dan zal Roularta, en waarom niet Sanoma Magazines, niet anders kunnen dan op dezelfde kar te springen.

Luc Van Balberghe in Achter Het Nieuws, 5 december 2008

Reacties

#72629

Cogito

 

Misschien eens anticiperen op de crisis door te verrechtsen? Ook glazenbolmanagement, doch wellicht met enige kans op succes.