Luchtfoto's van de provincie Antwerpen online beschikbaar

Eerder kon u hier al lezen dat luchtfoto's van de provincies West-Vlaanderen raadpleegbaar waren via GISWest. Ook voor luchtfoto's van Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Brussel waren beschikbaar via Geo-Vlaanderen.

Inmiddels is de situatie verder in positieve zin geëvolueerd. Geo-Vlaanderen biedt nu online luchtfoto's aan van alle Vlaamse provincies behalve West-Vlaanderen, dat eind 2005 ook aan Geo-Vlaanderen zal worden toegevoegd. Daarnaast heeft de provincie Antwerpen sinds deze week een eigen GIS-loket met luchtfoto's, gefotografeerd in februari 2003. Eén pixel op de foto komt overeen met een zone van 25 bij 25 centimeter op de grond. Hieronder bij wijze van voorbeeld een foto van de buurt van de Groenplaats, met de KBC-toren duidelijk zichtbaar. De luchtfoto's op de GIS-site van de provincie Antwerpen zijn dezelfde als die van Geo-Vlaanderen. De foto's kunnen aangekocht worden voor eigen gebruik in een GIS-applicatie. De prijs varieert van 124 euro voor een CD-ROM van een deel van de provincie tot 558 euro voor een CD-ROM van de hele provincie.Reacties

#3340

Quattro

 

Our house, in the middle of the street. Spijtig dat West Vlaanderen er nog niet bij zit.

En de CD ROM is wel behoorlijk prijzig hé, ik weet wel dat daar veel werk en moeite in zit, maar toch, ik denk niet dat er veel mensen heel de provincie zullen kopen, laat staan heel Vlaanderen als dat zou uitkomen...

#3345

tom

 

http://www.keyhole.com, opgekocht door Google (ik weet niet meer waar ik de link tegengekomen ben, kan op deze site geweest zijn)

#3363

cataclast

 

Het lijkt me dat je je titel zal moeten veranderen in "Luchtfoto's van de provincie Antwerpen online gedeeltelijk beschikbaar".

Ik was nieuwsgierig of de foto's recent genoeg zouden zijn om de 2de schacht van de HADES urf te tonen, maar blijkbaar zijn van Dessel geen orthofoto's beschikbaar. Net zo voor Oud-Turnhout, Kasterlee,....

#3365

Cataclast

 

Trouwens Luc, ik weet dat je een correct woordgebruik hoog in het vaandel voert, dus lijkt het me aangewezen om het niet meer over "luchtfoto's"te hebben, maar de correcte term "orthofoto's" te gebruiken.

De luchtfoto's op de cd-roms en het GIS-loket zijn gecorrigeerd voor hoogteverschillen en de bewegingen van het vliegtuig, en dus orthofoto's. ;-)

#3368

LVB

 

@Cataclast: Even gecontroleerd, van Oud-Turnhout zijn er wel degelijk orthofoto's beschikbaar, maar je moet wel op de juiste schaal inzoomen om ze te kunnen zien.

Een orthofoto is een gecorrigeerde luchtfoto, dus een luchtfoto. "Orthofoto" is een technische term die de meeste mensen niet veel zegt. Zelfs het GIS-loket van de provincie Antwerpen plaatst in dikke letters bovenaan "Luchtfoto". Ik had misschien wel best de term "orthofoto" in mijn artikel even vermeld, vanuit didaktisch oogpunt.

#17525

kwalliander

 

Amai das duur. Ik wacht met ongeduld op het moment waarop Antwerpen in hoge resolutie op Google Local zal staan ...