VTM slaat Prins Laurent kwinkDe media-oorlog tussen Prins Laurent en VTM woedt nog steeds in alle hevigheid. Niet alleen lezer A.Rouet, maar ook VTM spotte de prins vrijdagavond op het Lily Allen-concert in AB. De commentaar van de VTM-verslaggever in het middagnieuws van zaterdag was opvallend:

"Maar [Lily Allen is] ook een rebel die drank en drugs niet schuwt. En dààr komt een héél specifiek publiek op af" [prins Laurent komt in beeld]

Hier te bekijken, rond de vijfentwintigste minuut.

Poets wederom poets, zeker?

Reacties

#80292

EricJans

 

Ik ben republikein in hart en nieren. Onverdachter kan niet en toch zie ik het zo: al zou deze Laurent van Sax & Co een verslaafde in 't kwadraat zijn: ik vind het grof. De vtm permitteert zich hier een plattitude die in een Vlaamse Republiek best niet toelaatbaar zou zijn. Dit is écht plat, boertig en grof. De vtm ten voeten uit: ik kleur m'n dag toch liever zelf.

#80294

Mike Reys

 

een beetje plattekes, maar ik heb niet de indruk dat hij er hart van in is, integendeel.

#80296

LVB

 

@Mike: O, hij heeft het dus al gezien?

#80306

dM3

 

misschien een vorm van sarcasme? of gaat de vtm de hln-toer op?

#80320

Lizzie

 

Het blijft altijd verwerpelijk wanneer mensen (hier van VTM)door een valse, onderhuidse suggestie, het beeld van iemand anders proberen te beschadigen.

Dat is perverse manipulatie van de hoogste plank en een geniepige vorm van onrechtvaardigheid, die goede menselijke gevoelens en relaties alleen maar ten gronde ondermijnt.

En indien men zelf zo werd behandeld, dan is dat nog altijd geen reden om dat iemand anders ook aan te doen. Want dat is een vorm vanzichzelf ook te verlagen.

#80354

Rick

 

Damn right, Lizzie:

http://www.bondbeterleefmil...

#80392

Karin

 

Ik zie het als een (dit keer eerder onnozel) symptoom van een kwaliteitsprobleem in de Vlaamse media. Ik erger me dagelijks aan dit soort inside afrekeningetjes en steekjes onder water, maar ook aan de minder onschuldige eenzijdige, zelfs tendentieuze berichtgeving, bepaalde toontjes, suggererend taalgebruik, louter conflictzoekende vraagstelling, gepolariseer, gemoraliseer,...

Weinig uitzonderingen stellen zich onbevangen nieuwsgierig, doeltreffend en (zo) objectief (mogelijk) op bij het vergaren en reproduceren van hun informatie. Nochtans zou dit een frisser en vooral bruikbaarder resultaat geven. Meningen en polemiek (waar de Vlaamse media op draaien) zijn trouwens pas zinvol nadat er zuivere, kwaliteitsvolle informatie beschikbaar is (gemaakt).

Komt het omdat we zo’n klein landje zijn? Maak/houd Vlaanderen/België klein en jijzelf staat aan de top? Ook bij politici ervaar ik vaak dat vernauw(en)de. Aangezien het landje steeds kleiner dreigt te worden, verwacht ik niet snel verbetering. De toenemende frequentie van mijn ergernis doet me intuïtief zelfs vrezen dat we in deze streken eerst nog door een regelrechte informatiecrisis moeten vooraleer media en politiek - en zoveel mogelijk landgenoten graag - zichzelf in een breder kader gaan plaatsen. Net voorbij de lands- en taalgrenzen bijvoorbeeld, om te beginnen. En dan misschien eens Europa.

#80401

Lizzie

 

@Karin

Je hebt “het kwaliteitsprobleem” van de media goed omschreven.
Maar men mag niet vergeten dat het niet alleen “ergerlijk” is maar altijd bij heel wat mensen onbewust hun mening manipuleert. Deze vorm van volksbedrog wordt spijtig genoeg nog altijd veelvuldig toegepast door de trouwtjestrekkers in de Vlaamse media, om hun (linkse) ideologie te kunnen doorduwen tot electoraal succes, met macht en geld in het onmiddellijke vooruitzicht.

#80420

Robrecht Van der Meeren

 

En wat te denken over onze Vlaamse overheidsomroep die het Belgicistische Belgavox-concert vlak voor de verkiezingen en gericht tegen de Vlaamse partijen gaat uitzenden?

#80423

joe

 

die vt-emmers zijn anders ook wel goed in het photosoppen van footage die de hunne niet is....
http://www.hln.be/hln/nl/92...

#80442

EricJans

 

@ Robrecht Van der Meeren:

Inderdaad: de vrt is selectief en partijdig. Maar het gaat verder: ik herinner me vorig jaar een petitie-actie van Sabam voor 'solidariteit', vóór het behoud van België!

Et pour les artistes Flamands (et Flamingants): la même chose!
Het is een schande dat zo'n organisatie zich zo partijdig opstelt. Vlaamsgezinde artiesten raad ik aan aan te sluiten bij het Nederlandse Stemra. Pak die ons-kent-ons-bons-petits-belges maar eens ferm op hun ziel: de lieve lidgeld-centjes.

Dan kunnen ze bij Sabam hun 'Laat me nu toch niet alleen, radeloos en verlo-o-o-ren'... in hun eentje zingen...

Belgavox: vóór de solidariteit, tégen transparantie en tégen loyaliteit? Tégen de splitsing van B-H/V? Tégen de splitsing van de sociale zekerheid?

Je zal maar een flamingant artiest zijn en vóór (meer) Vlaamse zelfstandigheid: ben je dan 'niet-solidair'?
Waarom? Je misgunt geen enkele Waal wat je voor een Vlaming vraagt: eigen beheer van eigen middelen. Wat zou daar associaal aan kunnen zijn?

#80456

Avondlander

 

@ Robrecht Van der Meeren

Een bezoekje aan de site van Belgavox is inderdaad wel even slikken. Alvast wat inspiratie om "bewust" te shoppen: sponsors van dergelijke ideologische evenementen vliegen er bij mij uit. Veel zullen ze daar wel niet van merken, behalve Jupiler misschien ;-)

#80474

EricJans

 

Al wie niet akkoord is met de Belgische staat inzake splitsing B-H/V en staatshervorming, gelieve hiervolgende in Vlaanderen actieve en op Vlamingen gerichte ondernemingen waar mogelijk te mijden als de pest, desgevallend overeenkomsten niet langer te verlengen:

1. Belgacom 2. Nationale (k)Loterij 3. Delhaize 4. Radio 1 5. Brussels Gewest 6. ABVV 7. Akkanto 8. B AD 9. BGE (Bureau Grote Evenementen 10. Videohouse 11. Mortierbrigade 12. The Power Shop 13. Roadrunner 14. Stad Brussel 15. B (Belgische Spoorwegen 16. Stageco 17. Toi Toi & Dixie 18. Trade Mart Brussels 19. XL Video 20. Moodio 21.Printingshop Solutions bvba 22. Savan 23. De Boer (tenten) 24. Rent Event 25. DEE Sound & Light 26. Sabam 27. Algeco 28. Am & Pm 29. Atomium 30.Vlaanderen.be 31. Kanaal Z 32. Knack 33. Studio Brussel 34. tv Brussel 35 Radio 1 36. Coca Cola 37. Jupiler 38. Douwe Egberts

Al deze ondernemingen hebben iets tegen de gelijkschakeling van de natuurlijk, politieke, sociale en economische rechten van Vlamingen in België.
Ik vraag alle democratisch ingestelde Vlamingen voor hun rechten op te komen en deze ondernemingen diets te maken dat hun steun aan deze antidemocratische stemmingmakerij en volksmisleiding NIET op prijs kan worden gesteld.

Zéker in het artiestenwereldje is de politieke druk op en de discriminatie van Vlaams-gezinde artiesten die - inzake politieke belangen van Vlamingen in België - zééér, zééér groot.
Op 17 mei ziet u een concert met Waalse artiesten en met Vlaamse artiesten die wél in aanmerking komen om naar het Eurovisiesongfestival te gaan.
VERZET! Vlamingen zijn de Belgicistische en Belgisch bevoogding voorbij: wij willen zelf kunnen bepalen waarin we 'solidair' willen en kunnen zijn. Hier wordt pleidooi gehouden voor een kunstmatig opgelegde solidariteit door een kunstmatige - ons ooit opgelegde staat die bovendien vanaf dag 1 van haar bestaan de Nederlandse én Vlaamse identiteit van haar burgers is blijven minachten, minoriseren, discrimineren.

STOP DE BEVOOGDING! Vlaanderen eiste nog nooit iets wat Walen niet ook zouden krijgen... men moet dat dus niet duiden als 'egoïsme'.
Splits B-H/V, Splits de Sociale Zekerheid! Splits het Francofiele separatisme 'Belgique', dat zich uit puur Francofoon egoïsme afscheurde (separeerde!) van het Vereenigd Koninkrijk der Nederlanden.
Wie zijn hier de separatisten?

#80476

LVB

 

@EricJans: "Al deze ondernemingen hebben iets tegen de gelijkschakeling van de natuurlijk, politieke, sociale en economische rechten van Vlamingen in België"

Dan is het toch wel eigenaardig dat de tegenstanders van dit event met dat "in België" komaf willen maken. Of zie ik dat verkeerd?