Wat u niet mocht zien in het tv-journaal

De speelplaats stond die avond bomvol. Op het binnenplein hadden zich zo'n vijftig mensen verzameld. Het was niet duidelijk wie tot de school behoorde, wie ouder was en wie naar de school was gekomen om keet te schoppen. Tijdens mijn speech [ter verantwoording van het hoofddoekenverbod] vertelde ik dat ik in Jeruzalem de Al-Aqsamoskee had bezocht en daar, uit respect voor de islam, mijn schoenen had uitgetrokken en een sluier had aangedaan.

Toen ontplofte de speelplaats. Ik had blijkbaar op heel gevoelige tenen getrapt. Ik wilde vertellen over wederkerigheid, maar ik heb mijn zin niet kunnen afmaken. Er werd geroepen, gegild…

Ik heb nadien mijn verhaal wel kunnen afronden om dan het woord te geven aan imam [Nordine] Taouil. Tot mijn allergrootste verbazing kwam hij onze afspraak van enkele uren daarvoor niet na, maar begon hij de kinderen op de speelplaats op te ruien. Hij riep de leerlingen op niet langer naar de athenea van Antwerpen en Hoboken te gaan ‘zolang het hoofddoekenverbod van kracht is'. ‘De islam is aan expansie toe. Men is bang van ons. Dit is de wil van Allah.'

Waarop de hele speelplaats de takbir begon te scanderen: Allahu akhbar. Ik zag de monden van de journalisten openvallen. Precies omdat ze dat moment hebben meegemaakt, is de pers me altijd erg gunstig gebleven. Zij hebben ter plaatse kunnen ervaren waarom ik die beslissing heb genomen. Na Taouil kwamen er nog wat extremisten de boel opruien en Koranverzen reciteren.

Als ze deze beelden straks uitzenden, staat Vlaanderen op z'n kop, dacht ik. Het pleit voor de verantwoordelijkheidszin van de pers dat ze dat niet gedaan heeft.

Karin Heremans, directrice van het Atheneum in Antwerpen, in haar boek "Een tip van de sluier", geciteerd door De Standaard, 21 september 2010

Reacties

#99245

Pierre Saelen

 

Wat bedoelt Karin Heremans met die laatste zin? Nu begint ze er zelf over.
Heeft ze het enkel over de timing, of ook over de beelden, omdat die nu nog steeds te krachtig, te duidelijk zouden zijn?

#99246

Wouter

 

'Verantwoordelijkheidszin': nog zo'n modewoordje. De aangewezen term om je achter te verschuilen wanneer je feiten wilt verzwijgen die niet in het kraampje passen van onze linkse kerk. Toen Van Themsche in koelen bloede twee mensen doodschoot, ontbrak het niet aan 'verantwoordelijkheidszin' om lidmaatschappen, politieke voorkeur, familiebanden en onbenulligheden bij de zaak te sleuren en zelfs de 'morele' schuld bij een oppositiepartij te leggen. Het is schrijnend hoe ver de 'verantwoordelijkheidszin' te zoeken is bij 'fait-divers' en 'incidenten' zoals bij Guido de Moor en Patrick Mombaerts. Zij kunnen er jammer genoeg niet meer over meepraten.

#99247

Avondlander

 

Doublespeak?

#99248

Fieseler

 

Heremans heeft hier groot gelijk.

Laten we ons, horesco referens, eens even voorstellen dat pakweg de openbare omroep zijn verplichtingen, als raporteur van álle meningen (ook die van de schoolgaande jeugd, Taouil en andere minderheden), zou nakomen en dezen dan ook zou meedelen aan de goegemeente.
Dat kan toch niet de bedoeling zijn.
Het zou niet alleen getuigen van een groot gebrek aan zin voor verantwoordelijkheid (cfr Heremans, cs, enz), het zou ook nog eens aanleiding kunnen geven tot de verwerpelijke gedachte dat een totaal verlinkste staatsinstelling (zoals de VRT) zijn decretale plicht zou vervullen.
Dit laatste zou dan weer, bij de lezers/kijkers, het afschuwelijke gevolg kunnen hebben dat deze informatie zou kunnen aanleiding geven tot het vormen van politiek inicorrecte meningen.
Het kleinste kind weet wat daar de gevolgen van zouden kunnen zijn.
Een breed maatschappelijk debat, polemieken aan de toog van de warme bakker, niet politiek correcte debatten, enz...zijn maar enkele van de kwalijke gevolgen die een perfide "berichtgeving van deze werkelijkheid" als gevolg zouden kunnen hebben.
Wat een geluk dat "de pers" ons van deze abjecte volksfenomenen heeft behoed.

Waarom trouwens zouden we zulke heroïsche doortastendheden van onze pers niet bundelen om ze als ruggesteun te gebruiken tegen staatsvijandige en destabiliserende elementen die het nu reeds aandurven om op te roepen tot een pluralistische openbare omroep, of erger nog: tot een totaal ongesubsidieerde vrije pers?

#99249

Cogito

 

Wanneer is dit gebeurd?

#99250

OutlawMike

 

'Het pleit voor de verantwoordelijkheidszin van de pers dat ze dat niet gedaan heeft.'

Of hoe een halvegare trut die door een kosmische anomalie schooldirectrice geworden is niet weet hoeveel 1 + 1 is. Een paar weken geleden liet deze zottin zich zelfs citeren met 'jullie zijn de toekomst van Vlaanderen' - dit verwijzend naar de jonge pedofielaanbidders op haar school.

Eigenlijk leven we toch in een vreemde wereld. Enerzijds schiet men op de Rooms-Katholieke Kerk omwille van 475 dossiers op een totaal van naar schatting 3 miljoen Belgen die sinds de jaren zestig door het katholiek onderwijs/kerkse beleving gefilterd zijn, in een zeer groot deel van de gevallen met goed functionerende individuen tot gevolg.

Terwijl men aldus (overigens terecht) kerels als Vangheluwe aan de schandpaal nagelt, moeten we wel 'R-E-S-P-E-C-T' opbrengen voor die godsdienst waarvan de profeet zijn vijfenvijftig jaar oude dick in de vagina van een negenjarig kind stoempte, en als het Perfecte Voorbeeld geldt.

#99252

Cogito

 

Zouden die "journalisten" oprecht niet geloven in het gevaar en de bedoelingen van de Islam? Zouden ze oprecht geloven dat de "opruiing" uit rechtse hoek komt, met een zuiver racistisch motief?
Zoals er gelovigen zijn die écht denken dat tijdens de mis de wijn in bloed verandert, denk ik dat het antwoord hierop bevestigend is.
Ik heb dikwijls gedacht dat ze wel degelijk weten waar de Islam op uit is, en dat ze dit willen, opdat de Islam de laatste restjes Westen, dat zij even hartsgrondig haten, zou vernietigen.
Maar dat lijkt voor velen onder hen niet het geval te zijn, ze zijn wérkelijk zo naief dat ze de bedoelingen van de Islam niet doorhebben.
Is het dan voldoende dat hun ogen zouden opengaan opdat links de krachten bundelt met rechts in de strijd tegen de Islam?

#99254

pepperjack

 

Nu ze er zelf geld mee kan verdienen, hoeft dat embargo uit "verantwoordelijkheidszin" niet meer. Flexibel :-s

Als er consequent, zorgvuldig en correct gerapporteerd was geweest, van in het begin en dus jaren geleden, dan zou heel deze situatie zich wellicht nooit hebben voorgedaan.

Grappig dat iemand als 'pater' Leman zich altijd verwonderde waarom hij bij hoog opgeleiden zo vaak scherpe meningen hoorde. Juist door die media-fail, wisten enkel wie er dagelijks middenin leefde én de hoger opgeleiden, die beter geïnformeerd waren, wat er aan de hand was.

Door die "verantwoorde" journalistiek zijn we vandaag aangekomen waar we zijn, onder meer met ontsporingen zoals in Hoboken, zoals bij de Roma in Frankrijk, enz.

Leman, De Witte & co kunnen nu de kiemen zien van de (haat)zaadjes die zij gezaaid hebben en "verantwoordelijk" hebben proberen in te bedden. Ik vind de reactie van Sarkozy mbt de Roma in Frankrijk goed noch net, maar nog altijd buitengewoon binnen proportie tov van wat de linkse kerk heeft gecreëerd en ons allen door de strot heeft geramd. De puinhopen van links moeten opgeruimd, en wie ruimt krijgt dan nog eens de morele zwarte piet toegedicht.

Waarom was men *toen* niet iets verantwoordelijker, zodat de zaken vandaag niet zo scherp zouden staan?

Dwazen als onder meer Heremans moesten eerst tot over hun oren in de shit zitten vooraleer ze hun ogen wilden openen...en dat praat over "verantwoordelijkheidszin". Ik begin te geloven dat kinderen die door zo'n school zijn gemangeld, nog meer "minderkansig" waren dan ze al waren.

Er staat ons nog één en ander te wachten. Ondertussen vergeten we bijna dat 80% vd wereld wel stilaan de achterlijkheid achter zich begint te laten. Da's toch al niet mis.

#99255

Pierre Saelen

 

"Na de speeches zijn enkele progressieve moslims gaan praten met journalisten om hen te smeken de beelden niet uit te zenden. ‘Wat zal men anders van ons denken?' "

"Progressieve moslims": waren er dan moslim-tegenbetogers?

Heeft dit gesmeek dan werkelijk tot die vrijwillige collectieve zelfcensuur geleid?

#99256

Leo Norekens

 

Hier (gedeeltelijk) te zien :
https://www.youtube.com/watc...

("Allahu akhbar" wordt wel verkeerdelijk ondertiteld met "inch'Allah")

#99257

Leo Norekens

 

"Wij betalen belastingen"
"Wij hebben, en onze ouders hebben ...samen gebouwd aan een beter Antwerpen"

Woehaha.

#99258

Cogito

 

Benno Barnard awakenings nemen toe in linkerland.

#99260

bonna

 

Ik heb nooit begrepen waarom elke vorm van geloofsbetuiging thuishoort op een school.

Het debat met Taouil is daar niet op zijn plaats, letterlijk en figuurlijk.

#99262

Neverbeendead Religion

 

Geloofsbetuiging hoort overal thuis.
De wetenschap die je daar uithaalt hoort nu eenmaal niet in een kluis.
http://www.authorstream.com...

#99264

Pierre Lebon

 

Buitengewoon jammer, dat de pers dit niet heeft uitgezonden.
Zachte heelmeesters maken stinkende wonden

#99265

NaN

 

Wat zonde toch van 't land. Was een prachtig land.

#99266

traveller

 

@ NaN

Welk land?

#99268

Pierre Saelen

 

Bemerk de verschillen tussen dat filmpje waar Leo Norekens naar verwijst en het citaat dat Luc hier heeft gepost.

#99270

jvn1k

 

@ Pierre Saelen: en dan heeft De Standaard van het citaat uit haar boek nog volgende zin weggelaten: "tijdens mijn speech vlogen de 5 broers van Mohammed Atta elk met een Boeing 747 over de koer".

#99271

jvn1k

 

" de profeet zijn vijfenvijftig jaar oude dick in de vagina van een negenjarig kind stoempte"

Outlaw: jij bent zo'n begenadigd porno-verteller! Kun je ook nog eens vertellen van Jezuke en Maria Magdalena, please?

En "475 dossiers op een totaal van naar schatting 3 miljoen Belgen" is inderdaad een schandalig laag aantal aangegeven gevallen.

Luc: wanneer ga

#99275

G.Deckzeijl

 

De wil van Allah, lees ik hierboven. Helaas, pindakaas: Allah bestaat enkel in anderhalf miljard geïndoctrineerde moslimbreinen, nergens anders! Wat lesmateriaal om het geheel te completeren:
http://www.hetvrijevolk.com...

#99278

OutlawMike

 

Joe, het mogen er nog 2000 zijn. Ik ben van oordeel dat alles tot op het bot uitgespit moet worden en de schuldigen waar nog mogelijk gestraft (jammer van de verjaring). Maar draai of keer het zoals je wil. Voor elke geestelijke die zich vergrepen heeft aan een jongeling, waren er waarschijnlijk honderden anderen die een voorbeeldig parcours gereden hebben.

IK heb 19 jaar in het katholiek onderwijs doorgebracht, van een behoorlijk aantal paters lesgekregen, behoorlijk wat pastoors persoonlijk gekend. De liefde voor geschiedenis heb ik van de ene pater (de manier waarop die over Rome wist te vertellen!), die voor wiskunde van een andere (kennismaking met differentiaalrekening en afgeleiden); ben ooit nog met de onderpastoor van mijn dorp naar Brussel gereden om plafondbedekking uit de berlaymont te recupereren voor het Parochiaal Centrum, waar die man zich met hart en ziel voor ingezet heeft. In de 19 jaar die ik op de diverse katholieke schoolinstellingen heb doorgebracht heb ik NOOIT wat geweten van medeleerlingen die bepoteld waren. Hetgeen niet betekent dat dat niet gebeurde natuurlijk, maar daar ben ik wel vrij zeker van. Op mijn 40ste of zo heb ik inderdaad kennis moeten nemen van het feit dat de voorlaatste pastoor op mijn dorp zich aan een misdienaar vergrepen zou hebben. Mijn hart gaat uit naar het slachtoffer, zeker.

Maar de heksenjacht die nu bezig is slaat ook alles. Je hebt zelfs idioten die zich laten 'ontdopen'. Bespottelijk. De christelijke leer is een schitterende, humane ideologie die het individu sterkte geeft in zijn aardse wedervaren, de wonderen der schepping leert waarderen, zich zijn nietigheid in die schepping leert begrijpen en tegelijkertijd hem van zijn eigen unieke karakter bewust laat worden. Met de christelijke leer zelf is niets mis. Is er soms geen gebod dat zegt 'Doe niet wat onkuisheid is'? Zou jonge mannekes bepotelen daar soms niet onder vallen? Als je in de gazet verneemt dat van de laatste 10 doodrijders er 9 met een BMW reden, ga je dan soms zeggen: 'ik koop nooit geen BMW meer!'???

Ondertussen wrijft links zich in de handjes, maar ik kan me voorstellen dat wanneer er eens een dossier zou opgesteld worden met betrekking tot seksuele deviantie onder hun beste vrienden de islamieten dat een verhaal wordt waarbij de conclusies van Peter Adriaenssens praat voor de vaak worden. Vrouwelijke sensualiteit die compleet uit het straatbeeld geweerd wordt, massa's hitsige jongemannen die uit noodzaak altijd met mekaar optrekken, imams die in hun moskeeen vrij spel hebben met jonge kinderen die best wel zullen weten dat de prijs om 'iets' aan het licht te brengen de dood kan betekenen etc etc etc...

Ja? Wat ging je zeggen Joe? Moet Luc mij nog eens bannen? Zeg ik iets dat niet mag gezegd worden?

#99279

jvn1k

 

Mike: ik heb nooit geweten dat Luc je ooit gebannen heeft. mijn onafgewerkte zin had niets met jou te maken trouwens.

En bij de jezuieten waar ik zat, wel, daar gebeurde het geregeld. In het verslag van de commissie meen ik zelfs personen te herkennen. En toch stuur ik mijn dochter thans ook naar de Jezuieten. Omdat ze een meisje is? Omdat er daar geen paters meer zijn? Nee, omdat het niveau daar veel hoger ligt. De godsdienstlessen moet ze er maar bij nemen.
Op het gemeenteschooltje voorheen was zedenleer haar favoriet vak maar toen ik leerde hoeveel effort de zedenleer juf spendeert om kinderen de humanistische fakkel te leren tekenen en dat symbolen vereren zoals christenen doen met hun kruis, ja, dan fronsten mijn wenkbrauwen toch hoor.

#99280

Outlaw Mike

 

Waarvan akte.

#99281

Groene Leeuw

 

Wij in Nederland zijn al veel verder.Bij ons emigreren al busladingen moslims richting hun thuisland vanwege de gedoogsteun van mijn partij de PVV aan de twee komende regeringspartijen.Goed nieuws dus,en dat er vele busladingen mogen volgen....

#99284

Neverbeendead Religion

 

Links rechts rechts links en ga hier zo maar door.
Wat we wel weten weten is dat de linksen ( volgens de algemene kennis o.a. de kant met de openbaring van het opium voor het volk gegeven ) eerder het licht zullen zien dan de rechtsen omdat de almachtige nog nooit dood geweest zijnde god ( die we nog steeds na fase 1 tegenkomen http://www.authorstream.com... ) van ironie houdt wanneer er twee woordjes in de mix blijven zitten.

Niet dat rechtsen er iets van begrijpen en dus is de hint dat men geen national hoeft te zijn wanneer men een international kan zijn van geen enkele waarde in het tijdelijke maar ook enkel daar maar.
https://www.youtube.com/watc...

#99288

OutlawMike

 

'Bij ons emigreren al busladingen moslims richting hun thuisland '

He, is dat echt waar? Dat zou fantastisch nieuws zijn.

#99289

Cogito

 

Ja, bron, Groene Leeuw?

#99290

Benny Marcelo

 

'Bij ons emigreren al busladingen moslims richting hun thuisland '
Daar geloof ik niet veel van. Vorige week in de telegraaf nog gelezen dat in Amsterdam een cursus doorgaat "omgang met hang- en overlastjongeren". Hier wordt vooral geleerd hoe je vermijdt ze voor de borst te stoten. Er wordt daar niets onverlet gelaten om de autochtonen te integreren.

#99291

Leo Norekens

 

Ach Benny, In Duitsland stellen de Grünen voor om de solidariteitstoeslag voor de opbouw van Oosten om te zetten in een "integratie- en onderwijssolidariteitstoeslag".
Ja, de Duitsers kunnen dan extra belastingen betalen om hun immer vers ingevoerde vreemdelingen telkens opnieuw "Aus Außer Bei Mit Nach Seit Von Zu (Gegenüber)" bij te brengen.
http://www.hetvrijevolk.com...

#99294

jvn1k

 

"Er wordt daar niets onverlet gelaten om de autochtonen te integreren."

Benny, ik zou ook niets liever hebben dat hang- en overlastjongeren (zowel marokkaans, oosteuropees, vlaams of franstalig) een one way ticket naar Hamoriba of zo nemen, maar vermits dat niet zo evident is kiezen ze daar in NL de minst schadelijke oplossing.
nu onlangs had ik bijna boel met een kutroma die een straatduif aan het molesteren was, wat moet je doen met zo'n stuk onbenul? verdelgen of trachten herop te voeden? ik weet het eerlijk gezegd niet.

#99295

BC

 

@ jvn1k: het probleem is dat de mensen die 'heropvoeding' kunnen gebruiken veelal 'onaanspreekbaar' zijn en het minst vatbaar voor heropvoeding.

Wat je ermee moet aanvangen, ik weet het dus ook niet.

#99299

johan vandepopuliere

 

Ik wacht op de eerste klacht wegens discriminatie of vrijheidsberoving van iemand die, zoals wij allemaal, aan de leerplicht heeft voldaan, een plicht die dient om de maatschappij ervan te verzekeren dat zelfstandige burgers allemaal iets geleerd hebben dat van nut zal zijn in de maatschappij, bovenop algemene kennis van taal, gebruiken en zeden, logica, groepswerk ... kortom burgerschap.

Immers, de onvoorwaardelijke import van niet-ingezetenen, niet op basis van nood aan hun kunde, maar op basis van een abstract recht om tot onze maatschappij toe te treden, maakt de doelstelling van de leerplicht achterhaald.

Als anderen mogen genieten van de rechten en geneugten van onze maatschappij, of er anderszins in functioneren, zonder eerst aan de leerplicht te voldoen, dan is dat discriminatie van de hier getogen burgers. Het is dus in het geheel geen discriminatie om verregaande voorwaarden op te leggen aan inwijkelingen. Iedereen herinnere zich de pijn van de schoolbanken om de verontwaardiging over inburgeringsvoorwaarden danig te milderen.

#99300

jvn1k

 

"Wat je ermee moet aanvangen, ik weet het dus ook niet."

voilà, en dat is net het probleem... je kan enkel hopen dat ze weinig kweken of dat hun kweek zich afzet van de crapuulouders en andere normen gaat hanteren. in dat geval is het probleem "tijdelijk". maar hier zie ik het glas eerder halfleeg.

#99301

OutlawMike

 

'je kan enkel hopen dat ze weinig kweken of dat hun kweek zich afzet van de crapuulouders en andere normen gaat hanteren'

Hope is not a plan Joe. Ze kweken a rato van 2,65 x het autochtone cijfer, en de trend is eerder dat de crapuulkinderen zich afzet van de ouders.

#99302

fcal

 

Dar-Al-Islam

Algerije, het land waar de 'gematigde' Islam het gewonnen heeft van de fundamentalistische strekking (Salafisme) nadat deze laatste zowat 150.000 slachtoffers onder de bevolking had gemaakt, past nu 'zeer liberaal' de wet toe. Hierbij mag men niet uit het oog verliezen, dat de Islam de staatsgodsdienst volgens de grondwet.

http://www.lefigaro.fr/inte...

#99304

Lizzie

 

@johan vandepopuliere #99299
"...maakt de doelstelling van de leerplicht achterhaald."

Ja, en dat gaat nog veel verder.
Het 'linkse' onderwijsbeleid heeft er bovendien ook voor gezorgd dat zelfs leerlingen die crimineel gedrag vertonen verplicht op de schoolbanken moeten gehouden worden, met alle te verwachten gevolgen. Ze kunnen enkel met een ingewikkelde, omslachtige en tijdrovende procedure verwijderd worden met de bijkomende voorwaarde dat een andere school gevonden wordt die bereid is ze op te nemen. De truc bestaat er dan in van de feiten niet (volledig) of onjuist te rapporteren, zodat de nieuwe school ter goeder trouw dergelijke leerlingen toch wil inschrijven.

En zo circuleert er over heel wat Vlaamse scholen meer en meer gespuis, verantwoordelijk voor sterke verstoring van het leerproces van vele andere, goed opgevoede en gemotiveerde kinderen en jongeren, die daardoor een aanzienlijke achterstand in ontwikkeling en opleiding oplopen. Deze achterstand komt pas veel later tot uiting in het hoger of universitair onderwijs. http://lvb.net/item/8585

#99305

Cogito

 

@Johan Van de Populiere: met zulke linksen hebben we geen rechtsen nodig :-). Gauw even je bijdragen en inzichten prijzen.

#99307

Publius

 

Dit gaat helemaal niet meer over godsdienst, maar over macht en geldingsdrang. Dit heeft niks meer met (wederzijds) respect te maken. Ik zie niet in hoe zij minder of meer Antwerpenaar zouden zijn door in een bepaald domein zoals de school, hun hoofddoek niet te dragen.
Die Taouil is een een heel gevaarlijk ventje, hypcriet tot en met, maar de Belgische regimepers is nog hypocrieter door hem te pas en te onpas op te voeren als bonafide de vertegenwoordiger van de islam. Die man is een extremist!!! Niet strafbaar, maar die moet in de media van no nonsense antwoord gediend worden en is onaanvaardbaard als vertegenwoordiger van de Islam.

Ik ben de-facto tegen een algemeen hoofddoekenverbod (maar vind wel dat een school dit heel eenvoudig kan regelen via kledingvoorschriften. Mijn dochter moet ook niet dragen wat ze wil op school, zelfs de kleur is bepaald.. en t'is geen oranje ;-)
Ik ben wel tegen hoofddoeken maar vond tot op heden een algemeen verbod een stap te ver; Doch als die hoofddoek een strijdpunt wordt, de symbolische vlag... en dat is het dus... Dan stel ik mijn mening bij en houdt hierbij mijn tolerantie op en ik vind de gevolgen van een verbod wel degelijk opwegen tegen het tolereren van hoofddoeken.

#99308

Cogito

 

Heel gematigd, die staatsgodsdienst in Algerije, jawel:
http://www.hln.be/hln/nl/95...

#99310

Pieter Bas

 

"Als ze deze beelden straks uitzenden, staat Vlaanderen op z'n kop, dacht ik. Het pleit voor de verantwoordelijkheidszin van de pers dat ze dat niet gedaan heeft."

Kan iemand mij uitleggen wat hier zo "verantwoordelijk" is van de pers??? Ik kan er met mijn nuchtere boerenverstand niet bij. Is het niet de taak van de pers om tendenzen en ontwikkelingen bloot te leggen, dan wel te melden als deze zich voordoen? Het lijkt mij van het grootste belang dat de burger geïnformeerd wordt, dat er "nieuwe medeburgers" onder ons zijn verschenen die niets liever willen dan van België een Jihad gebied te maken. Daar mogen, nee moeten, toch ook anderen dan de direct omwonenden van op de hoogte worden gesteld, zodat wij na kunnen denken hoe we onze samenleving kunnen beschermen en van deze lieden afkomen?

#99312

bonna

 

@Neverbeendead Religion:
Persoonlijk geloof ik dat de Smurfen alles om ons heen hebben vormgegeven. Zou je willen dat de school waar uw kind naartoe gaat middelen vrijmaakt om mijn kind wegwijs te maken in de leefwereld van onze kleine blauwen vrienden?

Ik blijf erbij, religie = een privezaak.

#99313

pepperjack

 

De emigratie uit Nederland waar hierboven over bericht wordt, is m.i. al langer aan de gang dan het ontstaan van PVV. (De druk wegens maatschappelijke afkeer tav mohamedaanse migranten is natuurlijk ook al ouder dan het ontstaan van de PVV).

De (stijgende) emigratie betreft echter autochtonen en HOOGOPGELEIDE of beter ontwikkelde immigranten van de Nde generatie. De "meerkansige" migrant ziet opportuniteiten in het thuisland en keert terug (waarschijnlijk wel met behoud van een parachute zoals een Nederlands paspoort).

Lijkt me de logica zelve, maar maakt het hele probleem uiteindelijk nog scherper.

Een goede start zou zijn om alvast uitkeringsgenieters hun uitkering (een verworven recht dat ik niet betwist) nog maar uit te keren als ze terugkeren naar het thuisland. Dat lijkt me al een prachtige win-win.

#99314

Benny Marcelo

 

jvn1k en co: volledig voorkomen is inderdaad onmogelijk. Toch zijn er enkele maatregelen die binnen handbereik liggen: afschaffen kindergeld voor spijbelaars, consekwenter straffen van misdaden, snel-belg wet afschaffen, nationaliteit ontnemen...er staan stokken genoeg achter de deur.
Wat ik ondervind is dat ook de linkse kerk wel weet dat er serieuze problemen zijn maar iedere mogelijke maatregel wordt steevast afgedaan als fascistisch, rascistisch en nog wat fraais. Hopen dat het betert is in feite aanvaarden dat het er is en vooral dat er niks mag aan gedaan worden. Het gros van de allochtonen zit op één of andere manier in de uitkeringsindustrie en dat komt vakbonden en "sociale werkers" maar al te goed uit.

#99317

Neverbeendead Religion

 

@bonna #99312

Je gebruik van het woord vorm toont aan dat je de quiz niet hebt ingevuld.
http://www.authorstream.com...

Die legt niet alleen het vormloze leven in de mens bloot maar ook het uitdokterbare variabele aspect van dat vormloze leven in de mens.

De variatie waarin ook de mensen met een blauwe huidskleur zitten.
https://www.youtube.com/watc...

#99338

bonna

 

@Neverbeendead:
Uit beleefdheid heb ik wel een poging ondernomen, maar in de quiz staan vergelijkingen en terminologie die voor interpretatie vatbaar zijn, daarnaast is maar 1 correct antwoord, d.i. de interpretatie van de auteur. Volgens de auteur zijn alle andere meningen reden genoeg om de deelnemer een gebrek aan intelligentie te verwijten.
Eigenlijk bewijs je mijn punt.

Ik heb er toch iets positiefs aan overgehouden, nl. nog eens goed genoten van het nummer van Queen ffs.

#99343

Neverbeendead Religion

 

@bonna
Je zou die vatbaarheid voor interpretatie van je eens uit de doeken kunnen doen zodat ik hier zwart op wit kan lezen dat de eenduidigheid van de quiz niet klopt waarna ik die dan van het net haal.
Maar ik kom niet via die quiz tot het nummer van queen want dan is het maar wat doelloos kabaal.

#119268

BC

 

"And NATURALLY, although the unraveling of this vile scheme has been going on for several months now, NOT ONE of the Belgian newspapers 'seems' to have noticed. Which is a load of CRAP. I'm sure they know it, but they deliberately decide not to cover it, for it directly flies in the face of their multiculti walhalla nonsense." (http://downeastblog.blogspot.b...) (+ http://downeastblog.blogspot.b...)

Gewoon, "de verantwoordelijkheidszin van de pers", hard aan het werk!