Bolkestein over Wilders

bolkestein-4.jpg

Kijk, die partij van Wilders houdt zich niet alleen maar bezig met de islam enzo. Het gaat om de Laissés pour compte. Zij die overal achteraan staan, die altijd laat door de dokter worden geholpen. De achterban van de Boerenpartij. In Frankrijk was het de achterban van Le Pen, en daarvoor van Poujade. Het is niet alleen maar de xenofobie. De PVV stemmers zijn people with a grudge. Ze zijn werkloos en hun dochter is aan de drugs en hun zoon is weggelopen. Neem nu dat plan van asocialen in dorpen. Zo’n plan trekt dergelijke types aan. We komen er wel doorheen. Ik zie Wilders niet als een van de grote staatslieden. Ik zie hem als een kortstondige komeet.

Frits Bolkestein, geïnterviewd door Joost Niemöller in De Dagelijkse Standaard, 17 februari 2011

Reacties

#105471

EricJans

 

Kortstondige kometen kunnen hard inslaan met blijvende gevolgen.
Wacht eens tot Egypte en Libïë kalifaten zijn die gratis uitreisvisa verstrekken. Gaat Bolkestein Europa afgrendelen? Ik dacht het niet.
Ferme spreekstoel, overigens.

#105508

Marc Huybrechts

 

Wat een ontgoochelend interview.  Het is duidelijk dat mijn visie omtrent Bolkestein herziend moet worden.  Wat een arrogantie, zeg, en wat een verkeerde prioriteiten-legging bij een vermeende 'grote' Nederlander. 

Ik wil het graag geloven dat zijn..."kennissenkring vrij elitair is"...En het is ook duidelijk dat hij te lang in Brusssel heeft gezeten.  De PVV kiezers afdoen als..."de Laissés pour compte"... Wat een blinde arrogantie!  

Ik zou zeggen, mijnheer Bolkestein, wanneer een fellow-politieker voor een 21ste eeuwse Iniwisitie wordt gedaagd, dan betaamt het van die man met respect te behandelen, en hem zeker niet afdoen als een "kortstondige komeet" en zijn volgelingen als "people with a grudge".   En die 'betaming' zou allereerst moeten berusten op morele gronden, maar secundair ook  op welbegrepen eigenbelang.  Ik besef nu alleszins beter dat Bolkestein niet zo 'groot'(moedig) is al ik vroeger dacht, en ook niet zo slim.  

 

 

#105519

Cogito

 

Niet zo sterk als Marc Huybrechts hierboven maar inderdaad, enige VLD-invloed en belgische cordon-inspiratie is bespeurbaar in Bolkestein. Iets teveel op restaurant geweest met Dirk De Cosmopoliet? Het laat zien dat VLD hard werkt aan de "liberalisering" van de Nederlandse VVD. Wat andersom zou moeten zijn.

#105568

fcal1

 

Is de politicus gebleven van voor het Internet. De journalist is bovendien weinig kritisch. Bolkestein heeft me ook als Europees commissaris ontgoocheld. Het was en is dan ook een krabbenmand die commissie, maar ik had toch meer daadkracht van hem verwacht. Hij komt in dit vraaggesprek over als een afstandelijke enigszins verwaande mandarijn, die het politieke reilen en zeilen als een laag bij de grondse activiteit vindt.

#105598

OutlawMike

 

Jammerlijk, inderdaad. Eén van die zaken in de politiek die ik vreselijk betreur is het onvermogen van rechts om één front te vormen. Of, beter gezegd, de onwil van centrum-rechts om met rechts een front te vormen.

De socialisten mogen dan al op papier niet veel meer betekenen, maar veel, heel veel, van hun gedachtengoed is wel mainstream geworden. Dat is bijvoorbeeld waarom de 'rechtse' David Cameron een halve groene is die de Britse defensie momenteel aan het castreren is, en het is waarom de 'rechtse' Fredrik Reinfeldt geen been ziet in een typisch linkse constructie als het cordon sanitaire (rond Sverigedemokraterna).

In het geval van Cameron, Reinfeldt en tutti quanti is dat nog ergens begrijpelijk omdat dit een generatie is die van kindsbeen af werd blootgesteld aan linkse dada's in de scholen en universiteiten, op de buis, in de geschreven pers enz. De brainwashing is totaal geweest, zeker in het geval van de laatste.

Maar Bolksestein... DIE is ouder, DIE zou beter moeten weten.

#105601

Cogito

 

Tja, dat is de roodverschuiving die in het politieke spectrum heeft plaatsgevonden he Outlaw.

#105602

fcal1

 

@ OulawMike

Ook links kent vele schakeringen en zelfs extreme sectarische uitwassen, die enkel dood en verderf zaaien. Dit laatste komt bij conservatieven en liberaal rechts niet voor.  Rechts kan autoritair zijn maar is nooit totalitair. Trouwens een rechtse eenheidssoep zou ik zo direct ook niet lusten.

Wat vervelend is bij Bolkestein in het vraaggesprek is dat hij zich elitair afzet tegen een populaire identitaire strekking, die net het Europese gedachtegoed van vrijheid en democratie verdedigt t.a.v. de politiek correcte linksen en de door hen beschermde politieke Islam. In hoeverre de journalist in de formulering van Bolkensteins stellingname is tussengekomen is onduidelijk.

#105609

ongeduldige Vlaming

 

Er is een tijd geweest dat linkse politici de achteruitgestelden probeerde te helpen. Nu is het, na de verlinksing van de maatschappij blijkbaar bon ton om politici die volgens het establishment achtergestelde proberen aan te spreken te verketteren.

En indien men zou weten hoeveel industriëlen, bankiers en dokters op het vlaams belang zouden stemmen, zou men nogal verschieten denk ik. Ik mag dan ook aannemen dat het kiezerskorps van Wilders niet echt die halve wilden zijn, die Bolkestein noemt. Die klasse halve wilden van druggebruikers en professionele werklozen is trouwens maar ontstaan in het gedoogbeleid waarvoor de politieke klasse waaruit een klaarblijkelijke hansworst als Bolkestein stamt, verantwoordelijk mag tekenen.

Het fascisme is terug en het noemt zich anti-fascisme. Politieke correctheid. Dé vergissing van de laatste 20 jaar.

#106559

alex woos

 

totaal met u eens. Ik woon in Wallonië en mag dus niet voor Wilders stemmen, wat ik toch wel gedaan heb via een tante die in Maastricht woont. De mentor van Wilders slaat door. Ik ben zelf leraar Nederlands en Engels en voel me dus helemaal niet achteruitgesteld, geen laissé pour compte, geen halve wilde.. 

Jammer dat we in België geen Wilders hebben

#105618

OutlawMike

 

'roodverschuiving'

Technisch-wetenschappelijke achtergrond Cogito?

'Rechts kan autoritair zijn maar is nooit totalitair.'

Ik wik en weeg mijn antwoord fcal1 en stem er voorzichtig mee in. Ik haal me een resem rechtse autoritaire regimes voor de geest - Salazar in Portugal, Franco in Spanje, het kolonelsregime in Griekenland, Zuid-Korea van Syngman Rhee tot Chun doo hwan, Taiwan onder Chiang Kai Chek...

Al deze regimes lieten toe dat je 'economically prospered as long as you shut up politically'. Wat hun greep op de media betreft, voor zover ik weet kon je als tegendraadse journalist opgepakt worden als je iets schreef dat het regime onwelgevallig was, maar zijn er nooit pogingen tot massa-indoctrinatie geweest, dit in tegenstelling tot linkse regimes.

Rechtse dictaturen zijn zelfuitdovend. Linkse blijven duren.

#105619

Cogito

 

@Outlaw: schrap 25% van de kiezers. Deel de overblijvende 75% in twee. Je bent nu bij 37.5%. Noem dit "centrum". Dat is de manier om het centrum naar links - of naar rood - te verschuiven. Zo gezien is "centrum" eigenlijk links of centrumlinks, terwijl centrumrechts nu "rechts" en rechts "extreemrechts" wordt genoemd. Bovendien kan extreemlinks nu doorgaan voor "links".

#105620

thinker

 

Outlawmike zie hierboven al iets in die richting... het is me al lang overduidelijk dat links er geen graten in ziet om samen te werken met extreem links... hoe verfoeilijk hun ideeën bij momenten zijn

rechts daarentegen verbant een deel van hun eigen soort door ze extreem te noemen en te verketteren alsof het een ziekte is... soms heb ik zelfs de indruk dat ze dit doen om links te behagen... alsof ze beschaamd zijn voor hun eigen extremen, terwijl links hier een compleet andere houden tegenover aanneemt... hiermee schaden ze zwaar hun eigen belangen

en ik wil nog es van de gelegenheid gebruik maken om te herhalen dat de VLD in elk opzicht een linkse partij is... welke naam of vaandel ze ook mogen dragen... nee, niet centrum links maar echt links... bij momenten op het extreme af... de burgermanifesten ten spijt... dank u verhofstadt (bewust met kleine v)

#105621

OutlawMike

 

Heu... akkoord, maar mijn vraag was eigenlijk of JIJ een technisch-wetenschappelijke achtergrond hebt louter door het feit dat je de term roodverschuiving gebruikt.

Ik kom nog effe terug op totalitaire propaganda. Ik sprong deze avond omstreeks 21.15h binnen bij mijn ouders. Het was 'Koppen' en moe was met interesse aan het kijken naar een reportage over Stieg Larsson. Het was interessant zei ze en het was duidelijk dat Koppen haar Larsson als een grote meneer hadden voorgesteld. Een bozo kwam op het scherm zeiken over Larsson's strijd tegen extreem rechts, en er was een flash van een boek met daarin een foto van een joodse jongeman die enkele jaren geleden in Parijs gruwelijk vermoord werd.

Ik herkende die jongeman op de foto op slag als Ilan Halimi, die op beestachtige wijze verminkt werd door een moslim, Fofana genaamd, uit een zwart Afrikaans land.

De flash van het opengeslagen boek met Halimi's foto MOEST DIENEN OM LARSSONS STRIJD TEGEN EXTREEM RECHTS TE ILLUSTREREN.

Maar Larsson was precies zo'n SCHOFT overlopend van culturele zelfhaat, van het slag van Mona Sahlin, die er geen been in zag om massaal moslims in zijn geboorteland te importeren.

Ziedaar 'Koppen'!!! Je moet er maar in slagen! Een slachtoffer van moslimterreur opvoeren ter illustratie van Larssons strijd tegen 'extreem rechts'.

Ik ontplofte bijna en heb mijn moeder eens goed duidelijk gemaakt wie dat varken van een Larsson eigenlijk was.

Dit is gewoon onvoorstelbaar. Vorig jaar had mijn pa in De Laatste Show gezien hoe de dochter van Che Guevara geinterviewd werd en er zowaar een goede indruk aan die smeerlap aan overgehouden. Ik heb hem toen stante pede wat materiaal van Che's tenuur in La Cabana getoond. Vandaag moest ik dus mijn ma van een illusie afhelpen. Ongelooflijk.

#105622

OutlawMike

 

'rechts daarentegen verbant een deel van hun eigen soort door ze extreem te noemen en te verketteren alsof het een ziekte is'

thinker, dat komt dus net doordat links er in geslaagd is een flink deel van hun dogma's als algemeen aanvaarde wijsheid te doen aanvaarden.

Andere voorbeelden van linkse waanzin die nu door het grote publiek, en dus ook door centrum rechts, als gemeengoed geaccepteerd wordt, zijn MMGW, de 'schadelijkheid' van CO2, homohuwelijken, homo-adoptie, massale overheidssteun voor grote bedrijven etc etc.

#105653

Cogito

 

@OutlawMike: iedere tiener die een boekske gelezen heeft met "heelal" in de titel weet wat roodverschuiving is denk ik hoor, zo moeilijk is dat niet.

#105696

Benny Marcelo

 

@O.M.: niet wanhopen man: http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Wetenschap/290242/Onderzoek-Rechtse-politici-zijn-knapper-dan-linkse.htm?print=true

Nog efkes en het is wetenschappelijk bewezen dat er met links niks aan te vangen is :-)

#105697

OutlawMike

 

Benny, via jouw link kwam ik op Elsevier te weten dat er blijkbaar zoiets bestaat als een links gen: http://www.elsevier.nl/web/Nie...

Zeg daarom niet langer: smerige linkse teringlijdende hond, maar doe het stijlvol: rotte achterlijke DRD4 dopamine receptor bezitter!

#105699

Leo Norekens

 

@Benny @Mike: Die link naar dat onderzoek was ook bij mij het eerste waar mijn oog op viel. Mag ik erop wijzen dat ik dit voorspeld heb: http://lvb.net/item/7315#79158 ;-)
Met dien verstande dat ik het niet beperk tot een "links gen"... Ik verwacht eerder een reeks genvarianten die politieke voorkeur (rechts of  links) en levensstijl beïnvloeden. 

#105701

Benny Marcelo

 

@Leo, Mike, in feite komt het er op neer dat iemand die links is er in feite niks kan aan doen, een soort handicap dus?

#105702

Leo Norekens

 

@Benny: Het is dan tenminste niet meer uit domheid, en een geestesziekte kunnen we het ook niet meer noemen.
:-)

In de toekomst kunnen we verkiezingen vervangen door een grootschalig genetisch en endocrinologisch onderzoek: even nakijken hoeveel DRD4 dopamine receptor U bezit, en klaar is kees. (Ach neen, ik heb geen sigaret van Neverbeendead gerookt.)

#105703

OutlawMike

 

Benny, dat klopt. Alle linksen moeten in klinieken en krankzinnigengestichten gestoken worden tot zij dit ondermaatse verlaten, al dan niet met een duwtje in de rug.