Belgium, the soft society

Gisteren bij een vergadering in Duitsland noemde een CEO ons land 'the soft society': een overheid die haar taken dirigeert vanuit een (vaak vage) definitie van de zwakkere en zo de hele economie en ambitie van mensen uitholt. Ik heb de hele rit terug moeten denken aan die woorden.

Peter D. in een lezerscommentaar op De Standaard Online, 13 november 2012, 19u54. (Permalinks naar reacties op DSO zijn niet mogelijk, daarom bronvermelding naar de forumpagina bij het artikel + screenshot van reactie) (hat tip: Sven Bollue)

 

Reacties

#118277

OutlawMike

 

Belgische of Duitse CEO?

Ongeacht wie het gezegd heeft, akkoord. Maar ik vind dat het perspectief van waaruit die mening geventileerd wordt te nauw is. Niet enkel de overheid wil pamperen, langzaam maar zeker is de hele (autochtone) bevolking aan het omturnen in watjes. Ik kan me bijvoorbeeld donker- en paarsblauw ergeren aan de exponentiele toename van zoiets stoms als verkleinwoordjes. Als mijn Maybach bij de garagist staat en er zijn deze of gene kosten aan krijg ik van de madam aan de receptie steevast uitleg over de 'factuurtjes'. Niet 'facturen', factuurtjes. Het is zelfs niet ironisch bedoeld (in die zin dat de bedragen erop allesbehalve 'bedragjes' zijn), nee, 'factuurtjes'. Ook zoiets, iedereen (behalve joe, barack en bruno) sluit zijn sms'n naar mij af met 'groetjes'. Geen 'groeten', maar 'groetjes'.

Dan moet je GVD lezen dat sprookjes (in Outlaws vocabulaire sproken) het niet meer mogen hebben over de wolf die de zeven geitjes (Outlaw: geiten) opfret maar dat hij ze hun lekstok afpakt of zoiets, want opfretten ja dat KAN echt ni meer, de kleintjes (Outlaw: kleinen) zouden er wel eens een trauma aan kunnen overhouden.

Enz enz enz. Deze week was er dan de story over Mike Verstraeten die onder zijn kloten (Outlaw: klootjes) kreeg van zijn Kenyaans wijf en ja dan denkt Outlaw we zijn inderdaad een volk van watjes (Outlaw: watten) aan het worden.

Dus mensen doe zoals Outlaw Mike: signeer uw sms'en met 'groeten' of beter nog niks niemendallen, betaal alleen facturen geen 'factuurtjes', en dwing uw kroost elke week naar een frisse oorlogsfilm te kijken ipv naar Sterretjes op het dansvloertje.

 

 

#118280

Leo Norekens

 

:-) Als de wolf tegenwoordig de geitjes niet meer mag opeten, zou dat verklaren waarom leerlingen in het katholiek onderwijs vandaag de dag nauwelijks nog te weten komen wie JC was? Die vent is wreed aan z'n einde gekomen, weet je... Aan het kruis genageld, zowaar! In een softe versie zouden ze kunnen vertellen dat de arme man gepest werd, misschien wel in z'n kruis gekieteld. Of beter nog: gebird, dat sluit aan bij de leefwereld van de kinderen.

#118286

LVB

 

Goed idee voor een politiek correcte versie van het evangelie: Jezus Christus werd gepest (door Romeinse kapitalistische imperialisten en door zionistische conservatieven), maar zowel de vertrouwenspersoon als de preventieadviseur waren afwezig omdat ze naar een sensibiliseringsdag over gendergelijkheid waren gestuurd.  De subsidies voor Amnesty International waren door de asociale besparingsmaatregelen van de rechts-populistische regering ingetrokken, waardoor niet kon verhinderd worden dat de man aan zijn verwondingen overleed.  De geruchten als zou een medisch urgentieteam er drie dagen later alsnog in geslaagd zijn de vitale levensfuncties van de man te herstellen, konden tot op heden niet worden bevestigd.

#118287

LVB

 

Ik ben er nog niet helemaal tevreden over, de woorden "jongeren", "boefjes" en "diversiteit" ontbreken nog.

#118288

BC

 

Je bent al heel aardig op weg, LVB! Nog een klein beetje oefenen en je kan als bijverdienste handboeken voor het lager onderwijs helpen ontwikkelen!

#118298

Leo Norekens

 

klimaatverandering, ecologische voetafdruk..?

#118302

BartVanhauwaert

 

Het lijkt me evident dat JC in het nieuwere testament een straathoekwerker is die met 12 jongeren uit het middenoosten aan de slag is. Dat is alvast 1 van de 3.

#118305

jvn1k

 

jaja, en daar komt al een klacht voor grensoverschrijdend sexueel gedrag!

#118295

OutlawMike

 

'gebird', Leo? Wasda?

#118297

Leo Norekens

 

Ik dacht nog: moet hier een voetnoot bij? Ach nee, wie het niet kent, kan googlen... ;-)

BIR = broek in reet. In het Engels de zogenaamde "wedgie". Om onverklaarbare redenen grappig geacht door een groot deel van de tienerbevolking.

#118299

LVB

 

Oei Leo, ik had iets anders begrepen op basis van http://www.urbandictionary.com/define.php?term=Birding

#118300

Rick (NI)

 

Nogal wiedes:

Birding: Having sex. Can easily be used in combinations such as, "anal birding" and "slam birding" etc.

 

In 't Vlaams: vogelen...

 

#118301

Leo Norekens

 

Hier is het dus "birren", waarin de BIR klinkt als in Birma.

https://www.youtube.com/watch?v=PINGl1WiboQ 

Blij dat ik het verzamelde LVB-commentariaat eindelijk eens iets essentieels kan bijbrengen.

:-)

#118281

LVB

 

Inderdaad. Men spreekt tegenwoordig zelfs niet meer over frieten en groenten, het zijn blijkbaar altijd "frietjes" en "groentjes".  De kids-cultuur.

#118296

OutlawMike

 

Vwala.

#118309

Leo Norekens

 

Vorig jaar vroeg de huisdokter aan onze oudste of ze al haar regeltjes had. Ik verzin dit niet.

 

#118310

jvn1k

 

En daarna was het jouw beurt en vroeg hij of je nog pijn had aan je piemeltje?

#118311

Leo Norekens

 

Nee, daarna ben ik met het vrouwtje een avondje uit geweest, voor een etentje en een filmpje. Achteraf speelde er een bandje in het clubje waar wij wel eens de beentjes gaan uitslaan. Mijn schatje was in haar nopjes.

Nee serieus, ik heb hem z'n stethoscoopje doen inslikken.

#118312

Rick (NI)

 

Nog zo'n paar sneertjes en allusietjes over meneer doktoortje en Joe'ke wordt gans zotjes en zal z'n avatartje weeral eens veranderen!

#118313

jvn1k

 

daar ga je nog lang moeten op wachten hoor Richardje.  Ik neem aan dat dat het eerste is dat je 's morgens doet terwijl je je pijamaatje nog aanhebt, naar mijn avatartje kijken?

#118316

Rick (NI)

 

't Is met jou zoals met Humo, Joe'ke: ik lees het om me te ergeren.

#118282

Leo Norekens

 

:-) Als de wolf tegenwoordig de geitjes niet meer mag opeten, zou dat verklaren waarom leerlingen in het katholiek onderwijs vandaag de dag nauwelijks nog te weten komen wie JC was? Die vent is wreed aan z'n einde gekomen, weet je... Aan het kruis genageld, zowaar! In een softe versie zouden ze kunnen vertellen dat de arme man gepest werd, misschien wel in z'n kruis gekieteld. Of beter nog: gebird, dat sluit aan bij de leefwereld van de kinderen.

#118290

koenb

 

outlawMike,

je vergeet ook nog de "relatietjes"

#118278

OutlawMike

 

Dan heb ik het nog niet gehad over de kookwaanzin die in Vlaanderen hoogtij viert. ELKE man, nouja, wat daarvoor tegenwoordig moet doorgaan, moet per se achter het fornuis gaan staan. Vlaanderen's 46XY'en moeten door het foutloos leren bereiden van noedels met Duke of Berkshire varkenslapjes en zwarte hoevekip met saffraansaus op een bedje van rozijnen precies zo spoedig mogelijk 46XX'en worden. IK kan alleen maar puree bereiden uit pakskes en als ik sossissen braad spasjen ze altijd open (ondanks dat ik er met een fourchet in prik zoals ik ergens gelezen heb) awel ik ben daar FIER op.

#118279

BC

 

Er is een leuke episode van South Park over het 'food porn'-fenomeen: http://www.southparkstudios.com/full-episodes/s14e14-creme-fraiche

En je kan maar beter niet naar kookshows kijken als je het moeilijk hebt met verkleinwoorden/verkleinwoordjes. (zie eerder: http://lvb.net/item/5413#50338 )

Maar het zou toch beter zijn als je een béétje kon koken, Outlaw! Want zoals Robert Rodriguez zegt: "Not knowing how to cook is like not knowing how to fuck" ( 10 minute cooking school: Puerco Pibil - YouTube )

#118283

Neverbeendead Religion

 

Zolang de nieuwe vlaamse man zijn kookmanie levensttijl niet fascistisch light opdringt aan anderen heb ik daar geen problemen mee.

Dat moet hier momenteel het invloedshoogtepunt zijn van de mix van het naoorloogse amerikaanse marshall plan (starvation is over and it's time to superconsume now boys and girls) en de franse haute cuisine.

En de dag dat 3d printing zijn weg vind naar 3d food printing (type star trek) is het rijk van die nieuwe vlaamse man uit en is diens zelfverheerlijkende manier van uit de hoek te komen a thing of the past.

And when you know something's going to be a thing of the past you know it's not as important as they try to make you believe.

En wa hebben we heleerd?

1-Sla uw vuurstenen op de juiste manier tehen elkaar met uw handen...

 

 

#118284

BC

 

En misschien nog een boekentip voor mensen met te veel tijd en een hekel aan de talloze kookprogramma's (ja, ook Kanaal Z heeft al een kookprogramma. Je vindt ze heus niet alleen meer op Fretnet): een heel recent boek over foodies en foodism: You Aren’t What You Eat [door Steven Poole]

#118285

jvn1k

 

Wees jij maar fier op je puree uit pakskes en je braadworsten die mislukken, het typeert je, Mike.  Weetje  ik was al een keukentovenaar laaaang voor de kookprogramma's opkwamen, en dat zonder enige les te volgen, puur selfmade en door te stelen met mijn ogen in restaurants op reis.  mannen lachten meewarig met deze eigenschap, maar de meisjes  (welk on-verkleinwoord ga je daarvoor gebruiken, Mike)  konden er nooit genoeg van krijgen.  jaja, dat waren leuke tijden.  en nu zijn mijn kinderen o zo blij dat hun papa culinair gevarieerd en origineel uit de hoek kan komen.  Spaanse, italiaanse, mexicaanse, japanse, oostenrijkse, russische, cajun, creoolse,... gerechtjes,  zo leren ze nog wat bij ook.  

 

#118289

Neverbeendead Religion

 

Hier kan je alvast het eerste type of de eerste generatie (nog niet type star trek) stelen met je ogen om wat bij te leren.  

#118303

BartVanhauwaert

 

Fier op onkunde? Nihilistischer kan haast niet.

#118314

OutlawMike

 

Bart Vanhauwaert, ik zal leren koken de dag dat mijn vrouw leert de weerstand van een boiler te vervangen. Wat me volledig ontgaat is waarom die ganse gelijkschakeling der seksen neerkomt op éénrichtingsverkeer en iedereen dat maar normaal schijnt te vinden.

Mannen moeten tegenwoordig allemaal en masse achter de kookpot, tien dagen vaderschapsverlof kunnen nemen, dag- en nachtcreme gebruiken, hun emoties kunnen tonen, yogalessen volgen enz enz enz enz. We hadden afgelopen zaterdagavond mijn beste maat en zijn vriendin uitgenodigd voor een etentje, excuseer, ETEN, bij ons thuis (inbreng Outlaw: niks nada nougaballen), en die vriendin zegt toch wel niet tegen mij 'dat ik mijn vrouwelijke kenmerken moet exploreren' zeker. Dank je lekker antwoord ik, ik exploreer liever de vrouwelijke kenmerken van mijn vrouw.

Resultaat: onze maatschappij is inmiddels inderdaad zo 'soft' geworden dat het zoeken naar mannelijk personeel met kloten aan hun lijf en die weten aan welke kant een tournevis best vastgepakt wordt een drama wordt. Heb zelf dit jaar bij gebrek aan een Vlaamse XY'er in staat tot het bovenstaande een Pool moeten aanwerven. En terwijl mijn vijfjarig zoontje, pardon vijfjarige zoon, op school tegenwoordig blijkbaar leert hoe hij knuffels moet geven (echt waar!), leert zijn maghrebijnse leeftijdsgenoot uit Molenbeek inmiddels hoe hij een schaap de keel moet oversnijden zonder te moeten overgeven. Jongens toch jongens toch.

#118320

BartVanhauwaert

 

Als je je door dat soort evoluties in je kruis gegrepen voelt, moet die mannelijkheid niet al te fier geweest zijn in de eerste plaats.

Alle gekheid op een stokje : er is niets aantrekkelijker dan het beeld van de uomo universale. Dus blijven jij en je vrouw vooral maar kokketeren met jullie onkunde. Wanneer ik iets niet kan (en ja, daar hoort helaas ook het slachten van een dier bij) dan zou ik niet liever willen dan de gelegenheid hebben om het te leren.

#118321

LVB

 

Er bestaan (gelukkig) verschillende visies op zelfontplooiïng. Voor sommigen bestaat zelfontplooiïng uit het leren van vaardigheden die men nog niet kent. Voor anderen bestaat zelfontplooiïng uit het cultiveren van de vaardigheden die men wel kent, omdat het rendement (uit te drukken in de eenheden die je belangrijk vindt: voldoening, aanzien, geld) daar hoger is, terwijl men de activiteiten waar men niet goed in is uitbesteedt aan anderen.  Het principe heet comparatief voordeel: http://en.wikipedia.org/wiki/Comparative_advantage .  Een groot deel van de menselijke vooruitgang is te danken aan het toepassen van het mechanisme van de comparatieve voordelen, en niet louter op puur economisch vlak. Maar nogmaals, iedereen is vrij om voldoening te vinden op de vlakken die hij wenst, en ik hoed mij ervoor om daar morele oordelen over te vellen.  Wat mezelf betreft, ik leer graag bij, maar er zijn ook een aantal domeinen waarvan ik van mezelf weet dat elke poging om ze onder de knie te krijgen, puur tijdverlies is.

#118322

BartVanhauwaert

 

Als het dat maar was zou ik er geen probleem mee hebben. Als je denkt dat je tijd beter aan dit dan aan dat besteed is, waarom niet. Maar fier zijn op het feit dat je iets niet kan? Dat gaat er bij mij niet in. Dat is geen zelfontplooiing maar eerder zelfinplooiing. Doet me iets teveel denken aan die zelfverklaarde intellectuelen die er wel geen enkele moeite hebben om fier te zijn dat ze reken-blind zijn.

#118323

jvn1k

 

@ lvb: "maar er zijn ook een aantal domeinen waarvan ik van mezelf weet dat elke poging om ze onder de knie te krijgen, puur tijdverlies is"

en zijn dat dan domeinen die je eigenlijk wel onder de knie zou willen krijgen?

wat morele oordelen betreft, men zou kunnen zeggen dat den Outlaw zijn vrouwke mooi laat uitsloven om zijn vrienden te voederen, en daar precies ook nog mee pocht, maar we weten niet of hij eerst alle boodschappen gedaan heeft, misschien wel speciaal een pandarke is gaan kopen bij die poelier in Geraardsbergen, het stof onder het vloertapijt geveegd, de tafel gezet, de kaarsen aangestoken, en achteraf de wc-bril heeft gekuist (want die vriend van hem pist daar misschien wel gewoon op).

#118329

Leo Norekens

 

Helemaal eens met Luc (die hier een zoveelste blinde zwart-wit discussie vermijdt door "de belichting aan te passen"). De keuzes die men maakt bij het zoeken naar voldoening door zelfontplooiing zijn trouwens breder dan deze tussen seksuele rolbevestiging of roloverschrijding.

Zo ken ik een gepatenteerde macho die het vertikt om technische klusjes in en om het huis zelf op te knappen. "In die tijd schrijf ik een fiscaal advies dat mij méér dan genoeg oplevert om een bekwame vakman te betalen", redeneert hij. (Wat dan toch weer zijn rol als jager/kostwinner bevestigt, als je 't zo wilt bekijken.) Anderzijds kent hij geen prettiger tijdverdrijf dan koken voor vrienden, zeer tot mijn genoegen.
Zijn vrouw doet de vaat. ;-)

#118336

jvn1k

 

yuck, ik ken ook zo van die macho-kokers.

nu, ik ga ook soms klusjes uit de weg als ik daarvoor congé moet pakken wat mij meer geld kost dan een technieker te betalen, en vooral als die klusjes te technisch voor mij zijn.

maar waar ik dan wel tijd voor opoffer is om bijna dagelijks te koken voor de familie, want dat kan niemand anders beter dan ik.  hehe!

#118315

jvn1k

 

OutlawMike heeft veel weg van een bullshitdenker.  Je zou er compassie mee hebben.  Ik zou hem de raad willen geven : kook gewoon, en vervang ook de weerstanden van boilers, ontstop regenputjes, gebruik een creme of gebruik er geen,  doe de administratie, doe boodschappen, kleed de kinderen, etc etc etc, zonder te denken of dat nu hoort tot een vrouwenrol of een mannenrol (en dan daarbij nog gaan afwegen ook wie het meest doet), en je af te vragen of dat wel niet te soft is, etc etc .  

Die vriendin van Outlaw's beste maat zal hem natuurlijk een male chauvinist piggetje hebben gevonden, ik zie het al voor mij.    En ze zullen achteraf in de wagen onderweg naar huis nog goed gegniffeld hebben over die luierik en profiteur die zijn vrouw al het werk laat doen, en dan nog voor ZIJN maten en niet die van haar.  wellicht zal zijn vrouw ook nog achteraf hebben moeten afruimen en afwassen.  Of heeft hij zo'n traiteur met eten en borden en bestekken laten aanrukken?

 

#118318

Rick (NI)

 

Waar Joe's   chromosomen - met het aantal  van een aardappel - niet van bijkomen is natuurlijk dat er nog vrouwen  bestaan die wat graag  (in volgorde) te vreten maken, afruimen en afwassen.

En die hun male chauvinist pig daarna met nog meer plezier herinneren aan het feit dat er na dat dinertje (ja, 'k weet het) nog wat anders te doen valt - met z'n male chauvinist pik - dan gezellig knuffelen in bed.

Ik vrees dat Outlaw's en mijn vrienden van een ander kaliber zijn dan Joe's.

 

#118319

jvn1k

 

say no more, Richard!  Ik kende je al langer :-)

#118324

OutlawMike

 

Rick, zo is het ongeveer. Overigens is de relatie van mijn beste maat en zijn vriendin een heel merkwaardige, in die zin dat hij net als ik een rechtse zak is en zij ongeveer zo rood en groen als je je maar kan indenken. Wat betreft die luierik (volgens Joe) van een Outlaw, die klopt werkweken van tussen de 75 en 80 uur en, heu, ik vrees dat ik daarmee mijn vrouwtje, pardon vrouw, wel klop.

Ik begeef me ook op glas ijs met het volgende, maar ik ga het toch zeggen als was het alleen maar om de schaarse feministes die deze blog frequenteren in de gordijnen te jagen. In de ganse discussie over aantal door mannen en vrouwen gepresteerde werkuren wordt er m.i. op schandalige wijze voorbijgegaan aan het feit dat het ene uur het andere niet is.

Een uur achter de strijkplank, hoe lovenswaardig en noodzakelijk ook, stelt niet dezelfde eisen aan lichaam en geest als een uur als bouwvakker op de steigers van een gebouw in aanbouw.

Een uur op de dispatching - en ik merk dat dat bijna allemaal vrouwen zijn - is veel minder slopend dan een uur zweten en zwoegen van de door de dispatcher uitgezonden technicus (noot: altijd een man) om een technisch mankement te vinden en op te lossen - binnen een strak tijdskader alstublieft.

Een uur als chirurg die een gevaarlijke operatie moet verrichten is een ander paar mouwen (en met een veel grotere verantwoordelijkheid) dan een uur als assisterend verpleegster. Tot spijt van wie het benijdt zijn er nog altijd meer mannelijke chirurgen dan vrouwelijke, en meer vrouwelijke verplegers dan mannelijke.

Er zijn natuurlijk tot op zekere hoogte over de voorbije decennia 'inroads' gemaakt in de typisch mannelijke beroepswereld door vrouwen met haar op hun tanden. En ik kan dat alleen maar toejuichen. Desondanks is er een REDEN dat mannen gemiddeld minder oud worden dan vrouwen. Ik zou graag zien dat dat erkend wordt door de usual suspects, maar ik vrees dat wachten daarop zoiets wordt als wachten op Godot.

Ben ik een mysogynistische triestigaard? Mogelijks. Op mijn slechtste momenten zelfs waarschijnlijk. Desalniettemin mag het bovenstaande ook eens gezegd worden, ook al is het in deze context off-topic.

 

#118325

jvn1k

 

ja Outlaw, 't is just.  het ene uur is het andere niet.  een uur strijken dat is makkelijker voor lichaam en geest dan een uur pinten pakken met je maten.  twee uren 's nachts bij de huilende baby blijven is veeeel makkelijker voor lichaam en geest dan twee uren op je bureau je BTW administratie doen.  En 3 uren bevallen, eigenlijk gewoon wat op je rug liggen en af en toe eens duwen zoals op de wc, is toch minder vermoeiend dan 30 seconden bevruchten!  terwijl zij dan ook mooi op haar rug blijft liggen!!  en mannen moeten in Wimbledon 3 sets winnen en vrouwen 2.  wist je dat????

maar ik zou mijn misogyne tristesse niet zover laten komen om je vrouw buiten te kegelen hoor.  tenzij jouw beste maat en zijn knalrode vriendin kicken op puree uit pakskes natuurlijk, je er niets op tegen hebt om elke avond zelf je jupilertje uit te schenken, je sletsen klaar te zetten, en elke week je remsporen uit te wassen.

#118326

Benny Marcelo

 

Voor een zeldzame keer moet ik toch Joe zijn stelling voor een groot deel bijtreden in combinatie met LVB zijn interventie over zelfontplooing. Strijken doe ik graag met een goede docu op tv, dweilen doe ik om dat ik hecht aan een gezellig proper huis, de distributieriem vervangen aan mijn auto deed ik graag omdat techniek altijd mijn speeltje is geweest, een drukmachien beheersen doe ik vrij goed omdat mijn jaren ervaring mij daarbij helpen en onze keuken heb ikzelf geplaatst, electriciteit, loodgieterij en schrijnwerkerij, allemaal eigen werk. Dat ik daar fier over ben heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat er mijn 58ste nog voldoende macho-chromosonen in mijn lijf heb om te kunnen zeggen dat ik mijn plan kan trekken. Als ik dan aan het zelfgeplaatst kookfornuis een heerlijk potje stoofvlees heb bereid is de voldoening eens zo groot. Voor mij is dat zelfontplooing zoals Luc in zijn betoog beschreef.

Aan dat alles is de verdienste van mijn wederhelft even groot als de mijne. Toegegeven, ze is wel de baas, maar zoals een baas hoort te zijn is zij het toch die mij stimuleerd om het allemaal te doen.

Een pakje diepvriespuree klaarmaken is trouwens geen schande hoor. Er bestaan lekkere varieteiten in :-) 

#118333

OutlawMike

 

Je zou een punt hebben als vrouwen ongeveer 100 keer in hun leven een kind zouden baren. Met ca. 1,37 kind per vrouw per lifetime is jouw punt 'moot'. En wat twee uur BTW-administratie betreft, ik ben eigenlijk blij dat ik dat op zeker moment uitbesteed heb. Ik herinner me nog de tijd dat ik ook het financieel dagboek deed. Ik altijd alles uitstellen tot het laatste moment en dan was het natuurlijk tot in de vroege uurtjes.

Om nu weer effe op topic te komen, betreffende onze 'soft society'. Al dat gezeik over pesten en wetgeving tegen pesten. Heeft me dunkt alleen maar een averechts effect. Toen ik een snotaap was werd ik ook gepest. Ik herinner me tijden in de refter bij het warme middagmaal - overigens meestentijds niet te vreten - dat ik slachtoffer werd van smeerlappen uit het laatste jaar middelbaar, vuistslagen op de bakkes inbegrepen. Hoe haatte ik de judassen. En toen meester Sadones op het tumult afkwam hadden die ploerten dan nog de 'nerve' het op mij te steken. Ik heb vaak spitsroeden moeten lopen maar... alhoewel ik de remedie aan niemand kan aanbevelen, moet ik wel toegeven dat je er gestaald uitkomt. 'Bullies' zijn van alle tijden, en tot spijt van wie het benijdt, tja, 'elk nadeel heb zijn voordeel'.

Het enige wat bereikt zal worden is een hoop mietjes die als ze in het werkelijke leven met echte monsters gaan geconfronteerd worden, geen verweer zullen hebben.

#118334

OutlawMike

 

Een klassiek voorbeeld van de Staat die ergens een probleem 'ziet', dat wil aanpakken, en het nog erger maakt.

#118339

Neverbeendead Religion

 

Het axioma van outlawmike: Wie in zijn jeugd gepest is en het heeft overleefd staat later tegenover een machteloze wereld op elk vlak.

Born on a sort of you know why.

 

 

#118340

OutlawMike

 

Neverbeendeaddinges, er zijn tijden geweest dat ik me serieus afvroeg of het soms aan mij lag; dat ik te stom was om je proza te begrijpen. Zaterdag 24 november 2012 wordt opgetekend in mijn annalen als de dag dat ik door jouw nogal doorzichting sofisme voor eens en altijd van dat waandenkbeeld bevrijd ben.

#118341

Neverbeendead Religion

 

In een oud interview met humo verklaarde hugo claus eens de transformatie van zijn vader. Hij was het emotioneel zwakbegaafd zoontje van zijn hardleerse vader en tussen beide boterde het allesbehalve. En het was tijdens de oorlog dat hij zijn vader in een hoekje bijeengekropen mocht meemaken. Het idee dat men volledig zelfstandig is en geen heil kan vinden in bescherming door anderen, zelfs niet als kind, om het zo zachter te hebben ipv hard is nu net wat voor een blowback zorgt bij velen op latere leeftijd. Niet dat het alternatief momenteel zaligmakend is maar zich dan toch wel in een betere context of klimaat afspeelt. Zet en passant nog bij de annalen in een volgende reactie waarom mijn basisinhoud niet klopt nu het hier nog eens over de doorzichtigheid gaat.

#118342

Neverbeendead Religion

 

Een gevolg van de doorzichtigheid is dat we hier iemand hebben die en passant bijeengekropen vanuit een hoekje mijn basisinhoud moet ontkrachten, synoniem voor niet of not at all. Of hoe het altijd beter was om van day 1 voor een ander type blowback te gaan waarin ed kowalczyk op prachtige ironische wijze diegenen vertolkt die voor een blowback uit #118341 staan.   Of hoe velen van day 1 geen enkele revival affiniteit hadden met bv het volgende anachronistische trio doorheen de fases van hun leven. Number one Number two Number three

#118327

Marc Huybrechts

 

In bovenstaande discussie worden er een aantal contemporele Vlaamse woorden gebruikt die in mijn jeugd (een halve eeuw geleden) niet bestonden, of die men toen gewoonweg niet gebruikte in 'normale' conversaties (omwille van een groter schaamtegehalte binnen de cultuur). Het is dan ook gepast dat ik me nu ga 'cleansen' in de nog-gezondere cultuur van het noorden van New Hampshire.

Vandaag zit ik nog in Quebec (met zijn typische Belgique toestanden), maar morgen rijd ik Vermont en dan New Hampshire binnen. Den Joe zijn favoriete trein, de Cog Railway, zal gesloten zijn voor de winter, maar het Mount Washington Hotel zal er staan in al zijn glorie van natuurschoon en met zijn museum van de founding van de Bretton Woods instellingen (IMF en Wereldbank). Er was een tijd dat Belgen daar een disproportionele rol speelden door de kracht van hun persoonlijkheden, maar vandaag zenden ze waarschijnlijk alleen nog naief-linksen en andere socialisten om mondiale redistributie te bepleiten via Keynesiaanse recepten.

Te midden van de wildernis op de Kankamagus Highway, omringd door de 5 pieken van de White Mountains, gaat het misschien mogelijk zijn om eventjes te kunnen vergeten dat de Vrije Wereld eens te meer geleid wordt door een anti-Amerikaanse Marxist. En dan te bedenken dat zelfs New Hampshire en Virginia zich hebben laten verleiden door allerlei goodies en door 'Hollywood'.....Niet 1 keer, maar 2 keren... Den Joe zal het gelag mede moeten betalen (zonder het zelf te beseffen).

#118335

jvn1k

 

Maar Mr. Huybrechts, denk je dat het echt zo'n verschil zal maken?  Of ben jij dan zo rijk dat je met Obama zoveel meer belastingen zal moeten betalen?   Europa is geen haar beter hoor, met die hypocriete griekse leugenaars die Europese beslissingnemers omkopen en/of chanteren om toch nog maar meer steun te krijgen....  of het ganse bank & beleggingssysteem waar je als klant echt voelt dat je - wat je ook doet - gescrewed wordt.

Mij deed Celebration Day (net uit!!!)  van Led Zeppelin die miserie even vergeten.  De 'No 1' Les Paul Standard '59 van Jimmy Page van zo dichtbij te kunnen aanschouwen en aanhoren tegelijkertijd, dezelfde Page die jochie Jason Bonham met zijn armpje subtiele instructies geeft,...  de "wat heb ik hier meegemaakt"-oogjes van Bonham op het einde,.... ik voelde zowaar een traan komen.....

maar geniet nog van Quebec en New England zou ik zeggen.  Zijn de blaadjes allemaal al gevallen?

#118337

Marc Huybrechts

 

Dat Europa geen haar beter is, dat is evident. Socialisme werd daar uitgevonden.

De Cog Railway is nog steeds open, waarschijnlijk omwille van ongewoon (unseasonable) mooi weer. Maar de blaadjes zijn allemaal gevallen, en MH is going down memory lane.

#118330

Anon

 

Hmm "contemporeel" is niet te vinden in de Nederlandse woordenboeken.

Buiten dit, veel plezier in deze prachtige streek.

#118331

Rick (NI)

 

Anon: als we het hier voldoende gebruiken, dat woord ("contemporeel"), zal het wel in een volgende editie van van Dale komen.

Ah si!

#118332

Rick (NI)

 

Anon: als we het hier voldoende gebruiken, dat woord ("contemporeel"), zal het wel in een volgende editie van van Dale komen.

Ah si!

#118353

luk Vanhauwaert

 

Al vele vele jaren voer ik een briefwisseling (Nu mailwisseling of hoe noem je dat?) met een goede jeugdvriend. Vele thema's komen aan bod en nu opperden we net enige gedachten die nauw aansluiten op bovenstaand citaat van luc. Ik kopieer enigs hieronder.

 In den tijd van Flaubert werd er hevig geijverd voor de emancipatie van het volk. Tot grote ergernis trouwens van Flaubert, die er niet in geloofde. Ruim honderdvijftig jaar later zien we dat hij gelijk had. "Geef het volk de kans om zich te ontwikkelen": dat is al lang ten volle gerealiseerd. Gratis toegang tot de bibliotheken and all the rest of it,ik moet er geen tekeninkske bij maken. 

   En ze hebben er helemaal niks mee gedaan. Nog altijd even stom, maar nu ook arrogant. De massa wordt op haar wenken bediend, de verkleutering is niet meer te stuiten, en mensen als gij en ik worden, in het allerbeste geval, met milde meewarigheid "meerwaardezoekers" genoemd.     Met velen ongelijk hebben betekent nu gelijk hebben   Hoe dan ook. Het voetbalvee, de meute op Rok Werchter, de massa die onder leiding van Nick Fuckin' Balthasar zingt tegen de "global warming", zelfs de massa die (remember?) in het museum gaat staan gapen naar het werk van Antoon Van Dijck (op dat moment door de media gehyped, maar anders door geen hond bekeken), ik word er beroerd van.    Maar verder gaat alles goed.

#118355

OutlawMike

 

Mr Vanhauwaert, dat kan allemaal wel zijn, maar gelukkig zijn er nu voor de eerste maal sinds de mens dieren tot huisgenoot koos tips om het schatje, heu, schat, voor te bereiden op de winter: http://www.hln.be/hln/nl/14/Yo...

#118356

OutlawMike

 

Er is nog meer goed nieuws: met een combinatie van hormonen en tepelsimulatie zullen wij mannen binnenkort ook borstvoeding kunnen geven: http://www.standaard.be/artike...

#118357

jvn1k

 

ja, 't is erg, mr. Vanhauwaert.  net zo als die gehypte non-events als Cirque Du Soleil of Night of The Proms, kwaliteit zero (buiten een paar zeldzame acts), en ingepalmd door buznizpeople en hun corrupte klantenrelaatsies (want dat zijn dikwijls gastjes die contracten tekenen die niet uit hun eigen zak betaald worden).  En dan hebben die onnozelaars aan Cultuur gedaan als ze op de proms die onnozele has beens (and never have been anything at all in fact) mogen aanschouwen, met een coupeke en een toastje ervoor en erachter.  

#118358

Rick (NI)

 

't Heeft lang aangesleept maar we gaan er nog de bevestiging van krijgen: Joe zit op Peter Mertens' schoot.

#118359

jvn1k

 

eh, niet echt, Risjaar.  Maar nu jij nu toch dit onderwerp persé aansnijdt: op mijn schoot zit die camera-assistente van High Voltage:

https://www.youtube.com/watch?...

close-upje op 1:20

en vermits Mr. Vanhauwaert het over kunst had: dat is pas kunst!  ook de music uiteraard. 

 

#118360

OutlawMike

 

Is dat een vrouw of een man? Pas op hee Joe.