Media en Journalistiek in Vlaanderen: kritisch doorgelichtVolgende maand in de boekhandel: "Media en Journalistiek in Vlaanderen: kritisch doorgelicht". Onder redactie van Johan Sanctorum en Frank Thevissen, met bijdragen van Karel Anthierens, Siegfried Bracke, Bert Cornelis, Jos De Man, Jef Lambrecht, Kim Duchateau, Guido Naets, Jan Neckers, Wim Schamp, Jef Turf, Luc Van Braekel, Roger Van Houtte, Filip van Laenen, en met voorwoord van Carl Devos. Uitgeverij Van Halewyck, ISBN 9789056179571.

De drie hoofdlijnen van het boek: het medialandschap in Vlaanderen vertoont een objectiviteitsprobleem, een kwaliteitsprobleem en een integriteitsprobleem. Mijn bijdrage aan het boek bestaat uit een hoofdstuk van 15 pagina's met als titel "Schiet niet op de burgerjournalist".


Frank Thevissen maakte volgend videoclipje dat de inhoud van het boek op speelse wijze evoceert.Update 24-09-2009 09:14 : er is een nieuwe versie van het filmpje.


Reacties

#88140

Dirk

 

Als dat 'een videoclip' is eet ik mijn schoen op. Wat een tijdverspilling.

#88150

Koen

 

Eerlijk gezegd is er bij mij geen kiem van interesse ontsproten... moest er nu eens iets gezegd zijn... dan misschien...

#88152

Andhi

 

Filmpje doet het inderdaad ook niet echt voor mij.

Frank Thevissen, is dat trouwens niet de kerel die lang De Stemmenkampioen op HLN gedaan heeft? En De Stemmenkampioen op HLN, is dat niet zowat de meest ongeloofwaardige politieke 'peiling' die ooit het licht gezien heeft?

#88154

Cogito

 

Andhi, dat jij dat gelooft is de reden waarom dit boek verschijnen moet. Thevissen is geframed door VLD, net omdat hij de meest geloofwaardige en objectieve peilingen bracht (die negatief waren voor de toen heersende VLD).

Of stond je in sarcastic mode toen je dat schreef?

#88158

Willy

 

Alleen al de aanwezigheid van Siegfried Bracke van de VRT laat het ergste vermoeden. Het nieuws van vandaag is de zoveelste illustratie van 'journalistiek op zijn Belgisch'.
Als Pfaff al een rechter vindt, hoe erg is het dan gesteld met het 'slepen van het VB' voor zorgvuldig uitgekozen rechters ? Toch maar lezen, al was het maar om de bijdrage van LVB. De prijs ?

#88164

koen

 

@luc,
laat Marlboro dat gebruik van hun huisstijl en logo in connotatie met een kwalijke boodschap (gezondheid schaden) zo maar passeren eigenlijk ?
mss eens signaleren ... enige mediaheisa kan de verkoop alleen maar ten goede komen zeker ? :-)

#88170

ivanhoe

 

Langdradige clip die niets wezenlijks bijdraagt, hopelijk is het boek anders.

Waarom niet de eerste 15 pagina's hier publiceren?

#88171

BC

 

Eric Rosseel plaatste recent op zijn blog zijn bijdrage die het boek niet haalde:

- Deel 1: http://zarathoestra.wordpre... ***
- Deel 2: http://zarathoestra.wordpre...
- Deel 3: http://zarathoestra.wordpre...

*** "Deze tekst hoorde opgenomen te worden in een boek "De Vierde Macht: Mediakritiek & Journalistiek", samengesteld door twee eerder "rechtse" intellectuelen waar ik en een paar anderen voor de "linkse" noot hoorden te zorgen. Mijn tekst van 68 blz. (slachtoffer van mijn perfectionisme en mijn Gründlichkeit) oversteeg natuurlijk de voor de hand liggende maximum limiet van 20-25 pagina's. Onenigheid over de ingekorte eindversie, niet naleving door de redacteurs van mondeling gemaakte oorspronkelijke afspraken die ik volgens de samenstellers uit mijn duim zou gezogen hebben, beledigingen via email door één der samenstellers die mijn tekst niet eens bleek gelezen te hebben, geschillen over details (bv. het woord "onderbuikgevoel" weiger ik in een tekst van me te laten opnemen, zeker niet in bold of in tussentitels, en ik hoef geen knieval te doen om respect te vragen voor de bijzondere redenen die ik daarvoor heb), et cetera leidden ertoe dat ik begin mei 2009 mijn medewerking opzegde (zoals ook een paar anderen bleken gedaan te hebben). (...) "

Ook nog een interessante comment van Rosseel bij Deel 1: http://zarathoestra.wordpre...

#88174

OutlawMike

 

De decolletes zijn meestal goed, maar te kort in beeld gebracht en niet talrijk genoeg.

Ik vind het wel grappig dat Carl Devos en Filip Van Laenen samen aan hetzelfde boek werken, daar waar de laatste de eerste, en dan niet meer dan terecht, nog niet zo lang geleden met de grond gelijk maakte. Geniet effe mee (Hoegin, FVL dus, over Carl Devos):

'Wie is die Carl Devos eigenlijk? Volgens de Nederlandstalige Wikipedia is hij een Belgisch politicoloog, en alvast het adjectief «Belgisch» past de man perfect. Hij is namelijk ook één van de leden van de Paviagroep, die te pas en vooral te onpas pleit voor een federale kieskring, niet beseffend dat ze zich daarmee telkens weer collectief een brevet van onkunde toekennen. Verder is Carl Devos hoofdredacteur van het maandblad Samenleving en Politiek, dat rustig in de rode wateren gesitueerd mag worden. Dat de man bovendien ooit nog op een sp.a-lijst gestaan heeft zal zeker geen hinder gevormd hebben om bij de VRT wekelijks zijn stukje te mogen komen afscheiden, wel integendeel. Dat hij desondanks regelmatig opgevoerd wordt als de politicoloog die boven al het partijpolitieke gewoel staat en objectieve analyses brengt waar geen speld tussen te krijgen is, past dus helemaal in het plaatje van volksbedrog dat men aan de Reyerslaan zo vaak en met zoveel plezier opvoert, op kosten van de belastingbetaler. '

En:

'Voor het gemak van de lezer heb ik eens nageteld hoe vaak Carl Devos elke partij vermeldt in zijn stukje, behalve die ene partij dus die niet één enkele vermeld werd, of niet vermeld mocht worden:
15 keer: N-VA
12 keer: sp.a
10 keer: CD&V
9 keer: Groen!, LDD en Open Vld
2 keer: PVDA+
1 keer: SLP
Lezers die kunnen raden welke partij niet vermeld werd, hoeven niet op een premie te rekenen…'

Link: http://hoegin.blogspot.com/...

#88176

OutlawMike

 

En zo een kerel, voor wie een partij als VB niet schijnt te bestaan alhoewel die toch nog altijd grofweg 1/5 der Vlamingen vertegenwoordigt, schreivdt dus een voorwoord bij een boek getiteld 'Media en Journalistiek in Vlaanderen: kritisch doorgelicht'. Om je te bescheuren toch? Het is alsof Nordine Taouil het voorwoord zou schrijven van Filip Dewinters 'Inch Allah'. Of alsof Outlaw Mike een voorwoord zou schrijven voor Naomi Klein's laatste pestseller. Hetgeen ik weliswaar met graagte zou doen.

#88188

Jef Klak

 

Ook hier niet echt achterover gevallen door het filmke... VErder wel alle respect voor Thevissen en zijn Stemmenkampioen, de enige echt betrouwbare en niet gemanipuleerde peiling. Die peiling moet het ook duidelijk maken dat het resultaat in Antwerpen de laatste gemeenteraadsverkiezingen eigenlijk vervalst zijn. Okee ik kan dat nooit bewijzen dat is waar. Maar 2 collegas van mij hadden zichzelf als getuigen aangemeld bij de tellingen en wat ze daar zagen tartte alle verbeelding. Zo duurde het welgeteld 2 uur alvorens de zakken met kaartjes van Hoboken en Borgerhout Digipolis bereikten. Hoboken is welgeteld 3 minuten rijden tot bij Digipolis. Dan stelde men zogezegd vast dat de totaal-tellers voor die 2 districten niet waren ingevuld doordat er blijkbaar 2 verschillende softwareversies in omloop zouden zijn geweest (????) en dus diende men alle stemkaartjes opnieuw door de lezers te halen!!! Laat nu net DAT de stap zijn die je moet doen om te frauderen!! En volgens de polls waren net die 2 gemeenten kandidaat voor het VB om een absolute meerderheid te halen.

De peilingen van de stemmenkampioen zaten zowat voor alle gemeentes het dichtst bij het werkelijk gehaalde resultaat op 1 stad na: Antwerpen waar een zeer zwaar verlies voor SPa werd voorspeld en een redelijke winst voor VB. Helaas, SPa won er denk ik 12% of zo bij en VB, ondanks haar samensmelting met VLOTT verloor ongeveer 1,2%, totdat de 2 laatste bureaus werden geteld. Toen kwam men totaal op een procent of zo winst. Dat betekent dus m.a.w. dat 2 bureaus bijna allemaal VB moeten hebben gestemd om het totaal zodanig te kunnen beinvloeden!!!

UIteraard kan ik dat nooit bewijzen maar wie eerlijk is met zichzelf en alle factoren in rekening brengt kan niet anders dan inzien dat er lelijke dingen zijn gebeurd toen. Nog 1 ding: nadat Thevissen werd buitengewerkt door Karel De Gucht die toen, net als Thevissen aan de VUB doceerde, bijgestaan door niemand minder dan Yves de Smet van De Morgen, verscheen een nieuwe peiling waar de VLD plots vooruitging en dit na een jaar of zo. Nog enkele weken later werd de Stemmenkampioen opgedoekt omdat er zogezegd "Al genoeg alternatieven op de markt waren".

Het is alsof Mercedes, een v.d. enige merken die nauwelijks last ondervinden v.d. crisis en het merk met de beste en meest begeerde limousine ter wereld nl. de S klasse zou zeggen van: We hebben besloten de deuren te sluiten want er zijn tenslotte alternatieven genoeg....

#88192

Eric Rosseel

 

Ik zal maar geen commentaar geven. Ik heb beter te doen. Dit weekend verschijnt op http://zarathoestra.wordpre... het 4de Deel van de bijdrage van mijn hand die ik in maart schreef toen het boek nog zou uitgegeven woorden Uitgeverij Lampedaire (Antwerpen). Carl Devos beklaagt zic ondertussen al zijn Intro: de inhoudsopgave die men hem heeft voorgeschoteld klopt niet met de ware inhoudsopgave. Ik heb begin mei al mijn medewerking opgezegd, net zoals bv. Walter Zinzen.

Thevissen en Sanctorum dachten dan dat ze zonder toestemming mijn stuk bij Van Halewyck konden publiceren. Toevallig ben ik daarachter gekomen. Bij mijn protest kreeg ik een email: "Protesteert u maar publiekelijk, dat is allemaal reclame voor het boek!" Ook Van Halewyck wou mijn bijdrage niet zo maar alten vallen en iets onder mijn naam publiceren zoner dat ik maar zelf wist wat er in mijn naam zou gepubliceerd worden. Ik heb mijn advocaat moeten inschakelen die Van Halewyck gedwongen heeft schriftelijk (want dat wou hij ook eerst niet) te bevestigen dat mijn "bijdrage" uit het boek zou gehaald worden. Daarom dat het boek nu met een kleine maand vertraging verschijnt.

Thevissen en Sanctorum zijn in mijn ogen simpelweg oplichters en witteboordcriminelen.

Eric Rosseel

#88196

Andhi

 

@ Cogito & Jef Klak
Wie de Stemmenkampioen "de enige echt betrouwbare en niet gemanipuleerde peiling" noemt, heeft in de verste verte geen idee waar hij het over heeft.

#88205

Frank Thevissen

 

We vinden het prima dat Eric Rosseel commotie tracht te maken rond (zijn ingetrokken bijdrage) in het boek, zij het dat hij daarbij m.i. iets te enthousiast de elementaire feiten geweld aan doet:

1. De reden waarom Walter Zinzen uiteindelijk heeft moeten afhaken is de volgende: "Dag Frank, Ik ben vorige vrijdag geopereerd en moet het nu nog een hele poos rustigjes aan doen. (...). Ik moet dan ook definitief afzien van mijn bijdrage aan het media-boek. Ik had het nochtans graag gedaan. (...). Ik hoop op je begrip." Walter (Zinzen) , 27 april 2009.

2. Wat de bijdrage van Eric Rosseel zelf betreft: op 22 maart 2009 liet de auteur mij per e-mail weten: "In attach de volledige nagelezen tekst van "Ook bij het Einde zal het Woord zijn". Ik laat het aan jullie over te herleiden tot 15 à 20 pagina's in functie vh opzet en strekking vh geheel van het boek. Waaraan ik uiteraard mijn medewerking verleen!." (E. Rosseel, 22 maart 2009)

3. Na het redigeren van de tekst reageerde Eric Rosseel via Facebook op de door mij (Frank Thevissen) ingekorte versie aan Johan Sanctorum als volgt: "Ja, Frank heeft er hard aan gewerkt. Hij heeft serieuze knopen moeten doorhakken en dan alles nog in detail op zijn plaats zetten. Ik heb aan zijn werk dan ook niet meer veranderd (tenzij de slotzinnen, dat leek me niet goed uit de verf te komen; en wat details en tikfouten). Wat weggelaten is, is immers niet verloren want het is qua inhoud veel minder aan de actualiteit gebonden." (E. Rosseel via Facebook aan Johan Sanctorum, maart 2009)

4. Kort nadat de auteur had ingestemd met het resultaat van de ingekorte versie van zijn tekst, stuurde Eric Rosseel me het volgende bericht: "Hoi Frank, Ik zat er in het WE compleet door, na een foto met een kogel gekregen te hebben. Ik was al kapot van te werken en dat kwam dit weer. 'Men' weet blijkbaar dat ik over medicatie en Dendermonde aan het schrijven ben."

5. Daarop trok de auteur zijn tekst effectief in met volgende mededeling: "Dag Frank, Ik trek mijn bijdrage aan uw boek in. Het raakt teveel aan mijn persoonlijke leven en dwingt me zelfmoord te plegen. Ik moet er mij ver van houden" (E. Rosseel, maart 2009)

6. Over de verandering van Lampedaire uitgevers naar Uitgeverij Van Halewyck: de reden was een meningsverschil - maar ook niet meer dan dat - tussen de redacteurs (Johan Sanctorum en mezelf) en Lampedaire Uitgevers over het concept voor de cover van het boek. De verandering van uitgever gebeurde trouwens in onderling overleg met de aanvankelijke uitgever.

7. Aan mede-auteur prof. dr. Carl Devos signaleerde Eric Rosseel ondertussen het volgende: "Beste Carl Devos, Ik wijs u er ook graag op dat de aankondiging van het boek op de blog http://www.frankthevissen.com/ van dr. Thevissen (het icoon 'Mediakritiek') eindigt (althans op mijn PC) met de melding 88 (het aantal bezoekers? Heil Hitler? of een misplaatst grapje?). Sanctorum lijkt nu ook al blijkbaar in zijn extreem-rechtse islamparanoia en vraag voor een nieuwe kruistocht (maar nu in de naam van de Verlichting) ook al de verdediging van nazi-onthaalmoeders op zich te nemen. Misschien lees ik nu alles met bevooroordeelde ogen?" (E. Rosseel, 10 september 2009)

8. Ondertussen schreef Eric Rosseel, over zijn stroom van beledigingen, insinuaties en beschuldigingen aan het adres van de redacteurs en uitgever, aan iemand uit zijn netwerk: "Ach, ik moest me toch eens 'ontladen' van al die spanning!" (Eric Rosseel, september 2009)

9. Tenslotte over de insinuaties omtrent lucratieve motieven die aan de basis zouden liggen van dit boekenproject: de eventuele opbrengst van het boek wordt gelijk verdeeld onder alle auteurs. Wie de boekenmarkt in Vlaanderen een beetje kent, weet dat we daar dus elk afzonderlijk in het beste geval een dik pak Belgische friet met een extra portie mayonaise 'rijker' van zullen worden.

Blijkbaar ziet Eric Rosseel zijn kruistocht tegen het boek 'Media en Journalistiek in Vlaanderen: Kritisch doorgelicht', als een vorm van tijdverdrijf en ont-'spanning' en is het Rosseel zelf die het initiatief neemt om met (negatieve) publiciteit wild om zich heen te schoppen, zonder dat wij hem daartoe ooit hebben moeten aansporen. Zijn bijdrage is, zoals hij zelf verzocht, teruggetrokken, dus daarmee is aan zijn verzuchting (die hij overigens niet juridisch heeft afgedwongen 'via zijn advocaten') voldaan. Je kunt je afvragen, wat nu verder het probleem is, behalve blijkbaar een zekere vorm van frustratie, nu zijn - overigens uitstekende, drukklare ingekorte tekst - niet in het boek is verschenen.

Gezien we deze aangezochte auteur niet tot enige rede of redelijkheid kunnen brengen, bundelden we al zijn commentaren her en der over het internet verspreid, en rest ons geen andere optie dan formeel klacht in te dienen tegen deze vermoeiende, lasterlijke en manipulatieve wartaal, die verder geen greintje bijdraagt tot waar dit boek én de discussie over moeten gaan, nl. mediakritiek in Vlaanderen.

Frank Thevissen en Johan Sanctorum

#88208

marcfrans

 

Formeel klacht indienen tegen "wartaal"? De 'Amerikaanse' ziekte van 'litigiousness' reikt nu tot in Vlaanderen? Mon Dieu, we do live in the age of Obama (die ook geen kritiek kan verdragen)!

#88219

Cogito

 

@Andhi: Aha, ik denk dat ik het begrijp met die stemmenkampioen: Bush zat erachter hé?

#88228

Corse

 

De Heilige Vrije Markt, het Gouden Kalf van dit tijdvak is geslacht.

De geamperde: neoliberale, geprivilegieerde klasse, de privé elite of privé nomenclatuur en de religie-elite houden krampachtig vast aan hun oude idealen, zoals ook de communisten dat deden.

Ieder systeem is vergankelijk en gedoemd ten onder te gaan, dus ook vrije markt, dat leerde ons de geschiedenis.
De wilde economische vrije markt meltdown begint.

Vernieuwing en verandering zijn de pijlers van vooruitgang en evolutie, de geschiedenis herhaald zich.

Vrijmarkt zonder staat en controle is onmogelijk: het is als een klok repareren door het binnenwerk er uit te halen.
De VS, wieg van het neoliberalisme implodeert, het rottende en stinkende kadaver “vrijmarkt” wordt per opbot verkocht aan de staat.

Met het verkregen geld van dit stinkende kadaver worden door dezelfde neoliberale criminelen nieuwe criminele bedrijven opgericht, oude wijn in nieuwe vaten, de geschiedenis herhaald zich, de laatste stuiptrekkingen van een systeem in verval!

Neoliberale, libertariers en vrijmarkt rechts-extremisten likken de wonden, de economie zit in de kredietklem.
Honderd jaar perverse vrijmarkteconomie laat zijn sporen achter.

De negatieve nevenwerkingen zijn groter dan het doel van dit systeem.
Het casinokapitalisme kreunt onder de gevolgen van een nooit geziene vrije marktcrisis, natuur en mens herademen.

Bank, Hypotheek, verzekeringsbedrijven, immobilia, risico-initiatief en multinationals hun privaatwinsten zijn voor aandeelhouders en managers, hun privaat verliezen echter zijn voor rekening van de belastingbetaler (Staat)!

Door hun “voorkennis” hebben de witteboordcriminelen alles leeggestolen.

#88232

johan vandepopuliere

 

Aan Frank Thevissen en Johan Sanctorum: een beetje onderzoek vooraf had u kunnen leren welk vlees u in de kuip had. Dat u bij het samenstellen van een boek dat ingaat tegen de macht van de middelmaat niet louter rebels kruim dreigt te recruteren, maar ook mensen met een stoornis, had u kunnen weten. Het lijkt me dan ook niet nodig, dergelijke mensen verder aan de schandpaal te nagelen door intieme en publieke communicatie te bundelen en publiceren, daarbij ook nog een privé-bericht misbruikend van Walter Zinzen.

Wanneer u het gevecht met outliers aangaat, ondergraaft dat uw geloofwaardigheid meer dan ze te bevestigen. Het onkies en lijkt aan te geven dat u zich ook op dat niveau bevindt.

Verder wens ik u alle succes toe met uw initiatief. De media hebben méér dan één schop onder de kont nodig.

#88233

Jef Klak

 

@Andhl: Als je zoiets zegt hoor ik ook graag waarom. Ik kan net hetzelfde zeggen: wie op SPa stemt heeft geen idee waar hij mee bezig is. Maar waarom? Ik sta op en voor suggestie: please, enlighten me! Het enige wat ik kan zeggen is dat zij de kleinste foutenmarges konden voorleggen. Wat ook logisch is. Waar andere peilingen het moesten doen met een steekproef onder 500 a 700 mensen kon de stemmenkampioen rekenen op een 25.000 tal mensen. Lijkt me een goeie reden waarom die peiling niet iets juister is dan de rest. Maar zoals gezegd, ik zou graag uw punten willen aanhoren. MIsschien leer ik iets bij en ik leer graag bij dus...

#88251

LVB

 

Voor meer informatie over de methodologie van de Stemmenkampioen: http://lvb.net/item/2956

#88252

Karel Jansens

 

Heeft Luc Van Balberghe meegewerkt aan dit boek?

#88255

BC

 

Misschien interessant ivm enkele voorgaande comments: de namen Thevissen en Rosseel worden in de comments van het volgende citaat ook een aantal keren genoemd: http://lvb.net/item/5998

De blog van Rosseel is ondertussen beveiligd. Al is dat in het verleden al vaker voorgekomen: het ene moment beveiligd en het andere niet.

Verder ben ik het eens met #88232.

#88265

OutlawMike

 

Johan Vandepopuliere is een rare. Oke, ik sta nu wel aan de kant van Thevissen en Sanctorum, maar voor een linkse klinkt hij toch dikwijls heel redelijk. Merkwaardig.

#88266

ostend q.

 

'het gevecht met outliers'

Laat dat nu net de reden zijn waarom ik hier zelden of nooit reageer. Ik ondergraaf nl. mijn geloofwaardigheid niet door het gevecht aan te gaan met lui als Mike Outlaw, marcfrans e.a.
Hebbes johan vandepopuliere?

#88268

OutlawMike

 

ostend q. de reden dat gij niet reageert is da ge u realiseert da ge in twee sekonden onder tafel geklapt wordt. Overigens istwel OutlawMike zulle scheeteke. Verwondert me ook geen bal dat marcfrans u nie aanstaat. Zegt ook veel te veel dingen die ge niet graag hoort hee?

#88279

dendof

 

Niemand zit te wachten op jouw reacties, Ostend Queen.

Hier een kleine bloemlezing uit je eerdere uitwerpselen:
69150

dat er onder de vrouwen ZO'N domme ganzen bestaan dat ze die wanker van een Cogito zouden willen, neen dat geloof ik niet.

84687

Hopelijk zet mevrouw outlaw je horens met een van je dorpelingen van zodra je 'smorgens het dorp uitraast.

71766

Meneer Elhaz,
Voor jou kunnen gehandicapten maar beter zelf hun rolstoel betalen, als daarmee die auto van jou nog wat groter wordt?

#88455

LVB

 

@dendof: http://www.google.be/search...

Heb je'm? ;-)

#88460

OutlawMike

 

Ik snap 'm niet, maar ik ben dan ook oerdom en heb moeite met begrijpend lezen.

Zonder te willen stoefen vond ik overigens Ostend Queen's aanbeveling ten aanzien van mijn persoon wel de meest hilarische, al is die bestemd voor Cogito toch ook wel om je te gniffelen.

#88461

OutlawMike

 

*om te gniffelen*

#88467

Cogito

 

Schitterend Luc :-)

#88535

dendof

 

Ah, vandaar dat Jojo-Rouet zo goed weet hoeveel een afwasser in het zwart verdient.

#90583

Albert III

 

Raar maar waar en naar aanleiding van Sint Niklaas het volgende verhaal. In 9100 de stad van de zeer vele (verdoken) discriminaties heeft iemand aan de gemeenteraad gevraagd haar ombudspersoon te laten betalen door een hoge niveau i.p.v. zelf. Want de ombudsvrouw heeft in verband met het vlaams discriminatie meldpunt aldaar -desbetreffende eenzijdige eigenzinnige burgemeester en zijn gedoodverfde opvolgster midden volgend jaar- in haar antwoord aan klaagster verzwegen dat het discriminatie-kenmerk "politieke overtuiging" in de wet bestaat. Iedereen in de stad van de sint gelooft al dat dienaangaande gemeenteraad (college met helft halve schepenen, enz...) hier niet op zal antwoorden. Reden: 't stond niet eerder in de vlaamse media!

#91766

Aramis

 

Waar ik een broertje aan dood heb zijn journalisten die journalisten gaan interviewen. Inteelt en navelstaarderij. Schaf de rest van de wereld af. Het draait toch alleen maar rond hen.

Idem met het Journaal bij VRT. De minste scheet die gelaten wordt in hun VRT-gebouw is nieuws voor het hele land. Stop dat narcisme, ja !

#110974

Mathilde Sanders

 

Beste,

Op aanraden van Aart Brouwer van De Groene Amsterdammer heb ik uw bundel zojuist besteld op internet.

Ik wil in Nederland onderzoeken wat jullie in Vlaandren al hebben gedaan, kennelijk.

Zie mijn project op: http://nieuwspost.nl/projecten...

Ben heel benieuwd naar jullie reacties!

Mvg, Mathilde