Ayn Rand voor De Wever

De banden tussen de N-VA en de Vlaamse werkgeversorganisatie Voka zijn al een tijdje erg goed – Vlaams minister Philippe Muyters (N-VA) stapte in 2009 nog over van Voka. Zodanig zelfs dat men in de Wetstraat tegenwoordig grapt over de N-VA als ‘Nieuwe Voka Alliantie'. Gisteren werd de band alweer wat warmer. Voka-voorzitter Luc De Bruyckere en gedelegeerd bestuurder Peter Leyman hadden zowaar een cadeautje bij voor informateur Bart De Wever. Het duo bracht ‘Atlas in Staking' mee, de klassieker die Ayn Rand schreef in 1957. Meteen was de hint naar een rechtser regeerprogramma duidelijk; Rand was uitgesproken vijandig ten opzichte van elke vorm van collectivisme, het socialisme incluis. ‘De informateur heeft het nog niet kunnen lezen, ook al is het slechts 1.000 bladzijden', reageerde de woordvoerder van De Wever later op de dag.

De Standaard, 25 juni 2010

Reacties

#96738

Cogito

 

Dat ze'm er twee geven en dat ie d'er eentje aan Elio geeft.

#96739

traveller

 

@ Cogito

In 't Nederlands?

#96740

Lizzie

 

@traveller

Goed voorstel! Want dan is de 'melodie des sons' toch geen hinderpaal meer.
http://lvb.net/item/8482

#96742

BC

 

Voka wil egoïsme hoger op de politieke agenda | DeWereldMorgen.be - http://www.dewereldmorgen.b...ïsme-hoger-op-de-politieke-agenda

#96743

BC

#96745

Cogito

 

@Traveller: wiki zegt: La révolte d'Atlas, 2 vol. (Paris 1958 et 1959, Editions Jeheber). Because of its flaws, this translation by Henri Daussy was not authorized by Rand and the third volume did not appear, probably because of the publisher's bankruptcy. Another unauthorized translation by Monique di Pieirro was made available on the Internet in 2009.
Maar die versie van Monique di Pieirro vind ik niet.

Wat BDW nu zou kunnen doen, zich inspirerend op een beroemde voorgangster, is om het parlement binnen te komen met dit boek, en het op tafel te smijten met de woorden: "Dames en Heren, dit is waar wij in geloven."

#96760

Adhemar

 

@Cogito: De kans is klein dat Bart De Wever ooit over Atlas Shrugged zal zeggen: "Dames en Heren, dit is waar wij in geloven."

Ja, het socio-economisch programma van N-VA wil ruimte geven aan ondernemerschap, en de uitwassen van het socialisme aan banden leggen. Maar Bart De Wever verbindt anderzijds ook heel expliciet zijn nationalisme met een ethische praxis: de natie als een gemeenschap die ook aandacht heeft voor haar zwakkere leden. Zeker als die doen wat ze kunnen.

#96762

Johan B

 

Akkoord met Adhemar. Voeg daarbij het milieustandpunt van de N-VA en je hebt groenlinks. Om van haar aanbidding van de EUSSR nog maar te zwijgen.
De heren van Voka hebben ofwel het N-VA-partijprogramma ofwel Atlas Shrugged niet gelezen.

#96768

Herteleer

 

Egoïsme is het begin van authentieke solidariteit. Iemand die eerst voor zichzelf en zijn gezin zorgt, ontlast de gemeenschap van het onderhoud van een of meer klaplopers.

Wat betreft NVa en economische standpunten: ik vrees dat hun wollige geneuzel over die materie niet de core-business is waardoor ze kiezers aantrokken.