Print on demand

Vandaag ontving ik dit boekje via de post:Mijn reactie is te vinden op mijn zonet aangemaakte Skynetblog.

Reacties

#34231

groot

 

Ik was de eerste op mijn stem uit te brengen op de skyblog. Van mij alvast: een grote onderscheiding (4/5)!

#34232

Cogito

 

nu lvb.skynetblogs.be nog :-)

#34236

Briggs

 

interesting.

#34239

El Hombre

 

Btw, Docutech is een productlijn van Xerox, niet een apart bedrijf (er bestaat wel een bedrijf 'Docutech' maar die doen iets anders)...

#34240

LVB

 

Thanks Hombre. Ik vond op de website van Lulu.com dat ze hun zwartwit-boeken drukken met een Docutech-toestel en hun kleurenboeken met een Xerox Igen 3, en ik ging er verkeerdelijk van uit dat het over twee verschillende bedrijven ging. Bedankt voor de correctie.

#34243

Bartvb

 

"Standaard Copyright Licentie: Alle jouw rechten onder de wet copyright zijn op het werk van toepassing."

Nodeloos te zeggen dat ik zeer onder de indruk ben van de kwaliteit van lulu.com...

Groetjes vanuit 070104-0017EST 5C Toronto

#34244

Erik Dams

 

Ik vermoed dat het eerste Vlaamse blogboek uitgegeven is door M-ARC, zowat een jaar geleden. Kijk bij 20 februari op http://www.m-arc.be/februar...

#34245

Paul R.

 

Print on demand... Vroeg of laat zal geen van ons nog achterblijven...

#34259

bram

 

Ik heb bij Lulu één kalender (niet openbaar) laten aanmaken. Die werd gedrukt in de States (niet in Spanje, de boeken worden wel in Spanje gedrukt). Tante post was traag, maar dat had ik ook gevraagd. De drukkwaliteit was zeer goed. En nergens op het drukwerk staat Lulu.com.

Ik was best tevreden over de service. Succes met je boek, Luc!

#34267

Eve

 

Goed gevonden van Skynet toch..en flatterend ook wel.

#34268

thylbert

 

het strekt u tot eer, luc ;)

(Een succesvol 2006 voor iedereen.)

#34277

Serge Cornelus

 

Niet slecht van Skynet, inderdaad, maar toch even erop wijzen dat de print-on-demandtechniek -zeker als het op DM aankomt- al langer wordt gebruikt. Het Gents bureau DVN heeft er trouwens in het verleden al prijzen mee gewonnen (campagnes voor Toerisme Vlaanderen vooral, als ik me niet vergis). En dat zeg ik niet omdat ik er nog heb gewerkt - het is immers al zo lang geleden... Print-on-demand gebeurde toen nog met een typmachine als ik me niet vergis ;-D .

#34281

Neverbeendead Religion

 

Ondertussen lvb hier eens de vraag stellen hoe lang het zal duren vooraleer iedereen in vlaanderen naast een gsm ook een e-book lezer heeft die zo groot is als een boekpagina.
Een zeer dun toestel zonder overbodige ruimte buiten het leesscherm dat op oplaadbare batterij draait.
Wanneer er licht is en je je boek niet gebruikt, leg je het boek met de achterflap naar boven alwaar de cellen de batterij opladen.
Na verloop van tijd heb je dan zelfs mensen die thuis hun tweede boek nemen om verder te lezen wanneer hun eerste eens een lege batterij heeft.
Een e-book lezer met instelbare lichtsterkte, men kan zelfs lager gaan dan de lichtintensiteit van een papieren boek, die een draadloze verbinding heeft om e-books te downloaden van bibliotheken of van e-book sites enzoverder.
Aangezien dat toestel enkel als een boeklezer geproduceerd en verkocht wordt, kan men het design zo klein mogelijk maken zodat het veel platter is dan een papieren boek zodat het makkelijker is om mee te nemen.
Daarom zal er ook gekeken worden naar de stevigheid van de boeklezer.
Men zal hem al eens kunnen laten vallen zonder hem te beschadigd te hebben want wat al praktisch niets weegt komt al veel zachter aan op de grond.
De voordelen zijn dat men op exact dezelfde manier kan lezen als bij een papieren boek en dat er geen papier aan te pas komt zodat het milieu beter gediend is in het proces van van papieraanmaak tot papierverwerking in de afvalsector naast de storten.
En met zijn zonnecellen zal de boeklezer praktisch geen externe voeding nodig hebben. Gelukkig maakt men in het onderzoek naar het gedrag van licht dat zichtbaarheid bepaalt ook veel vorderingen zodat men ook in het volle zonlicht perfect zal kunnen lezen omdat het scherm een zelfde gedrag zal vertonen als een papieren blad inzake hinderlijke reflectie enzoverder zodat men de lichtintensiteit praktisch niet zal hoeven aan te passen.
En met een eigen e-book kan je via je boeklezer notities aanbrengen zonder op de pagina zelf te hoeven schrijven en men kan bladwijzers aanbrengen zoals men ook onmiddelijk naar de laatst gelezen regel kan gaan enzoverder op een toestel met een laserpen en schermklavier terwijl men ook hangeschreven teksten kan aanbrengen op het scherm dat ook nog als touchscreen functioneert.
Op zijn minst vreemd dat iemand die de moderne technologie volgt, zich nog bezighoudt met een nieuwe toepassing waarvan de makers, indien ze de wereld van de communicatietechnologie beter volgden, zouden geweten hebben dat die zo snel oud is als de gsm met zwart-wit beeld die enkel kan sms-en.

De volgende foto laat een apparaat zien dat een idee kan geven hoe je eigen favoriete e-book reader er moet uitzien.
http://www.nanopac.com/imag...

En zo kan lvb nog op tijd deze post in zijn print on demand boek zetten.

#34285

Filip

 

Luc,
proficiat. Je hebt de tweede beste nieuwe skynetblog van de week.
http://blogs.skynet.be/inde...
;-)

#34286

LVB

 

@Filip: Ja, ik zie het, en ik sta daar in goed gezelschap: net tussen "beroemdbloot.skynetblogs.be" en "seksueelmisbruikt.skynetblogs.be".

#34306

Neverbeendead Religion

 

En om het jaar dan alvast met een nieuw apparaatje in te zetten gaat lvb naast de espresso (een nieuwe print on demand boekenmaker ) de lvbesso maken.
Een nieuw apparaatje dat ook weer zeer handig het papier herintroduceert.
Want wie thuis op zijn pc of laptop een tekst intikt en die afprint kan die papieren print in een papieren brief via de post naar lvb sturen.
Die opent alle brieven en steekt ze in de lvbesso die de brieven scant en ze automatisch naar zijn site hier stuurt.
Dan hoeft lvb enkel nog aan te duiden in welke topic de reacties geplaatst moeten worden indien de schrijver in het begin van de brief dat niet heeft aangeduid of neergeschreven.

Het is wat trager zoals bij het even belangrijke print on demand boek want dat kan je al vergelijken via de gratis e-books van de volgende site waar je eerst een gratis reader voor moet installeren als je niet in text of pdf format download.
http://www.ebook.nl/html/Pr...

Maar de filosofie van het trager zijn is zoals gezegd wel van belang zoals al vermeld in mijn vorige post hier.
Volgende week is er de persconferentie die wat gedetailleerder ingaat op de lvbesso en lvb heeft zijn quote voor de krantekoppen al klaar.
Met welke nieuwe toestellen gaan we vandaag de dag anders nog vooruitgang 'boeken'?!.

#34307

Neverbeendead Religion

 

En wie wat had opgelet kon via wat optelwerk de fysieke levensechte e-book zien wanneer we er nog een oude post bijnemen.
http://lvb.net/item/3415#26753

Daar was ook al een minority report over te vinden.
http://lvb.net/item/1425#11721

En een beter als dat van lvb
http://lvb.net/item/3581#29204
http://www.16horsepower.net...