Anderen over LVB - Citaten Contra

Griezel

ICT-griezel Luc van Braekel introduceert een variëteit aan slaapverwekkende onderwerpen.

Ollie Bloemberg in "argumenten om géén weblog te beginnen", circa 2003


Cut the crap
Cut the crap, Luc. [...] "Men weet altijd wel in welke hoek van het politieke spectrum ik mij bevind." (Van Braekel gisteravond, in de TerZake-reportage over webloggers). Uw betoog lijkt mij alleszins geschoeid op het standpunt van de Vlaamse (politieke) groeperingen die - al dan niet met sloganeske taal - aansturen op een volledig onafhankelijk Vlaanderen. Een Vlaanderen met eigen '.vl' domeinnamen en wie weet zelfs een wachtwoordsysteem om anderstaligen te weren. Schild en vriend op het www, for God save...

Kristof V. op 6 januari 2005 op zijn weblog 'Chips and Cookies'


Pedant ventje
Vlaanderens zelfvergenoegzaamste opperblogger Luc van Braekel mag met de nodige flair en een ferme dosis rechtse arrogantie die eigen is aan geslaagde mannen van middelbare leeftijd de indruk wekken dat hij een dynamische kerel is en op de hoogte van alles wat er zich in de blogosfeer afspeelt en omstreken, hij blijft in mijn ogen een pedant ventje dat de wijsheid in pacht meent te hebben maar geen idee heeft wat ermee aan te vangen behalve er wat mee te lopen pronken.

Kwaadbloed op 11 januari 2005


Gezellige wijsneus
LVB vind ik op zich het prototype van de man met de gebroken droom die zich op een open medium een imago probeert aan te meten. Met de encyclopedie in de ene hand en de krant in de andere, produceert hij stukjes die bulken van aangemeten intelligentie en geen enkel nieuw inzicht opleveren. Hij herkauwt en braakt tot zijn vingers blauw zien. Ik vind hem dan ook helemaal niet het prototype van een blogger, eerder een gezellige wijsneus die met het opgeheven vingertje familiefeestjes en buurtcomités opluistert. Een gulle Nescio die op vanop de Kemmelberg met weetjes strooit, terwijl de grote jongens in de Alpen skieën.

SB op op 22 januari 2005 op SBlog.


Bruine liberaal
We hebben er weer een bruine liberaal bij, ene extra voor het clubje van Coveliers.

Karel Maes alias De Derde Belg op 11 januari 2005 op Kwaadbloed.be


Nonsens
LVB heeft mij al dermate geamuseerd met nonsens

Kevin De Mulder alias Clopin op zijn weblog, 19 januari 2005


Gouden drol
Het is nog niet erg genoeg dat een weblogger als LVB, die veel te veel noten op zijn rechtse zang heeft in zijn mij als arrogant overkomende weblog, doet alsof hij het medium heeft uitgevonden en van De Morgen kredieten krijgt die hem niet toekomen? Neen! Het is zelfs veel erger; LVB heeft het gepresteerd om door de traditionele media zomaar for granted genomen te worden. Als Luc morgen schrijft dat hij op een keer na een vezelrijk ontbijt zijn ontlasting eens bekeek om de vorm en vastheid van zijn creatie te bewonderen en niet tot zijn verbazing moest vaststellen dat het hier weer een gouden drol betrof, dan krijgt hij zekers een plaats in het hoofdjournaal van VTM. [...] En LVB? Ach daar hoor je binnen afzienbare tijd niets meer over, want die is zichzelf in belangrijkheid zo aan het voorbijhollen dat hij vroeg of laat op zijn bakkes gaat. Pàts! En hij zal even snel vergeten worden als zijn ster eens rijzende was. Maar tot dan zitten we met hem en zijn arrogantie nog wel even opgescheept.

Paul Kersmaekers alias Polskaya op 24 januari 2005


Dégoutant poseurke
LVB is een dégoutant poseurke. Een zelf uitgeroepen en door ieder overroepen weblogprofeet, een op leugens gebaseerde guru.

Karel Maes alias De Derde Belg op 24 januari 2004 Kwaadbloed.be


Dikke nek
LVB is net zozeer enkel met zichzelf bezig als 99% van alle Vlaamse loggers! Trouwens, please, doe dit nooit meer of LVB gaat nog een dikkere nek krijgen.

Blogster 'Buffie Summers' op 25 januari 2005


Voetnoot
Ik dacht eerder : die LVB is een doorduwer, maakt zich een weg, groeit uit tot "a footprint". Zoals het er nu uitziet ben je op weg om mogelijks, mits aanhoudende inspanning, doorzettingsvermogen en nog zoveel meer, ooit een voetnoot te worden.

Bernard Tuyttens in een reactie op LVB.net, 6 maart 2005


Schaap in wolvenvacht
Over het algemeen een vredelievend en verdraagzaam mens, heb ik het met twee soorten mensen altijd erg moeilijk gehad. De betweterige middelbare schoolleraar enerzijds. Rechtse zakken anderzijds. Luc Van Braekel verenigt het beste van de twee werelden. [...] Echt irritant wordt het pas wanneer zo'n mensen ook nog meningen gaan verkondigen. Dan krijg je excessen die voor je minder begaafde medeleerling wel 's schadelijk zouden kunnen zijn. [...] Schoolmeester Luc voert het populairste 'nieuwslog' in Vlaanderen. Of dat dan veel zegt over de regio dan wel het medium nieuwslogs laat ik in het midden. En laat de Luc-fans nu maar zeggen dat ik naar Cuba moet verhuizen; ik dacht het niet. Ik laat mij niets voorschrijven door de fans van een schaap in een wolvenvacht.

Frédéric De Vries op zijn weblog 'Druppels', 21 maart 2005


Omhooggevallen bloggertje
Je bent niet de enige die Zijne Hoogheid maar een omhooggevallen bloggertje vindt.

Liesbeth, in een reactie op Frédéric De Vries, 21 maart 2005

Fascistische filosofie
Daan, niets heeft er ooit baat bij gehad om doodgezwegen te worden. Je stelt de zaken voor alsof LVB alles mag en de andere smurfen maar moeten volgen in zijn gedoe of er anders over zwijgen. Zwijgen we niet, dan hebben we de zaken zelf in de hand gewerkt (welke zaken? Ga ik weer iemand in de toiletten van de kroeg tegenkomen die me dringend aanmaant mijn bakkes te houden? Was jij dat soms, die vorige keer, Daan?). Zwijgen we wel, dan is er niets aan de hand omdat er dan niemand nog kritische praat heeft op de meer en meer uitgesproken rechtse methodes en ideeën van een voormalige internet-entrepeneur en zijn joelende bende meeheulers. En trouwens, Daan, mensen aanraden om te zwijgen over bepaalde zaken past helemaal in de fascistische filosofie van diegenen die lijstjes maken met namen van mensen die voor of tegen hen zijn.

Paul Kersmaekers alias Polskaya, in een reactie aan Daan, op 24 maart 2005

Misantroop
[...] you're a theorizing anti-European misanthrope and a intellectual rightwing loner.

Steven Noels op zijn weblog, op 22 september 2005


Zou niet mogen leven
Zulke Belgen zouden niet mogen leven. Geef u (sic) vrije-meningsuiting over Luc Van Braekel :-(

'Hero of God' op PureeSoiree.be, 24 september 2005 (inmiddels wat "opgekuist")


Rechtse rukker, daar haat (sic) het om!
LVB is een over het paard getilde rechtse rukker. Daar haat het om! Zogezegd liberaal, maar reeds besmet door het schurft van 't vlaams belang.

Roosje Forelleke in een reactie op Rigoureus.be, 15 januari 2006


Hilarisch en zielig
Ook de originele LVB is hilarisch, maar dan weer van zielige aard. Hoe rechts kan je zijn!

PvC in een reactie op Een Verlicht Moment, 21 januari 2006


Wil belangrijk overkomen
Ik zou eigenlijk aan Luc Van Braekel willen vragen of hij zich zo belangrijk voelt als hij wil overkomen. De waardige vervanger voor Bavo Claes bij de VRT.

Wim Bruyland, geïnterviewd door Michael Dierckx op 7seconden.be, 7 februari 2006.


Franskiljon
Die lvb doet me intussen zo'n beetje denken aan Fustigator van Usenet. Sympathiek, en vaak leuk maar eigenlijk een klassieke franskiljon die zich superieur weet met z'n sofismen.

Observator in een reactie op LVB.net, 20 april 2006


Notoir flamingant
Van Braekel est un flamingant notoire, mais ce n'est pas pour cela qu'il ne dit QUE des conneries.

vertaling:
Van Braekel is een notoir flamingant, maar dat wil niet zeggen dat hij alleen maar dwaasheden vertelt.

Isonomia op zijn weblog, 14 juli 2005


Eindelijk iets zinnigs, maar niet van hemzelf
Warempel, ik heb daarnet zowaar iets zinnigs op LVB.net gelezen. Het was dan ook niet van zijn eigen hand, maar een quote van PDW.

Lieve Neven op haar weblog klue.be, 1 mei 2005


Commentaren zijn vergif
En dan is er ook nog de beruchte Luc Van Braekel, een rechtse VLD'er [...] Het vergif zit 'm in de commentaren van zijn lezers. Er zitten extreem-rechtse flurken tussen, je wordt mottig als je ze leest.

Koen Fillet, geïnterviewd door Staf Herten in Humo van 18 juli 2006


Kloon van kontkop
De blog van Luc van Braekel. De Belgische kloon van onze bloedeigen VVD'er kontkop-Van Balen.

VivaChavez in nieuwsgroepen nl.politiek en be.politics, 5 augustus 2006


Giftig blogbraaksel
Misselijkste blog: (...) dat giftig blogbraaksel van ijdeltuit en rabiaat rechts-liberaal Luc Van Braekel.

Al16 uit Nossegem op zijn weblog, 16 december 2006


Gepeste dikkertje
LVB is het gepeste dikkerdje op de speelplaats dat nu wraak neemt door aan te schurken bij alles wat macht heeft. Zijn blinde Amerikaliefde is zo irritant. Maat, dít is echt ergeren. Ik mag die fucking blog echt niet meer lezen.

Matthias op Shrimprefuge.be, 27 februari 2007


Vastgeroest
Geen wonder als je met een bij wijlen vastgeroeste "autoriteit" in de blogosfeer gaat praten. LVB leeft nu al lang genoeg op zijn pionierssucces, denk ik.

Joke Renneboog in een reactie op de weblog van De Standaard, 12 december 2007


Zurigheid
Luc Van Braekel is weliswaar een voorvechter van de vrije meningsuiting, maar af en toe druipt de zurigheid er uit. Vooral als hij vermoedt dat je rechtlijnig Vlaams bent, komen er al snel woorden als "dom" of "gek" bij te pas.

Rudyard Kipling in nieuwsgroep be.politics, 24 juni 2008


Rancunes
(...) een gesjeesde VLD-er (...) die via zijn blog zijn rancunes de vrije loop laat (...)

"A. Rouet" in een commentaar op LVB.net, 29 augustus 2008


Tendentieuze titels
Stap toch eens af van die eenzijdige selectie van onderwerpen en van de tendentieuze titels die je erboven plaatst.

"A.Rouet" neemt de citatenblog op de korrel in een commentaar, 1 september 2008


Oud, versleten, dement
Ik stel vast dat de heer Van Braekel akkoord is met mijn kwalificatie 'Bush-adept' (waarmee hij zich identificeert met de meest corrupte VS-president sinds Nixon), en het label "ultraconservatief" nuanceert tot "neoconservatief". Dat zijn inderdaad nuances. Wie zich vandaag de dag "conservatief" noemt, is volgens mij oud, versleten, dement, of alledrie tegelijk. (...) [I]n dit cruciaal, laat-Belgisch tijdsgewricht de dingen laten wat ze zijn ("conservare", voor wie nog Latijn heeft gedaan), dat vind ik echt pervers.

Johan Sanctorum in een commentaar op LVB.net, 16 september 2008Establishment
Ik begin nu wel te beseffen waarom LvB, wiens weblog naar eigen zeggen "is described by many as the most influential news-oriented weblog in Belgium", bij het establishment en een gezagstrouwe, Belgicistische krant als De Standaard goed aangeschreven staat.


Johan Sanctorum in een commentaar op InFlandersFields.eu, 25 december 2008


Politiek correcte kronkel
Maar dat komt dan ook omdat die politiek correcte kronkel in jouw hersenen, Luc van Braaksel, je het denken onmogelijk maakt.

Luce LeBeau in een commentaar op Facebook, 14 januari 2014

Reacties

#6454

Eric Jans

 

Ik merk zeer weinig inhoudelijk onderbouwde argumenten. Nauwelijks iemand die zegt wat er niet goed is en waarom. En vooral het soort 'adolescente negatieve sfeerscheppingen' rond het persoontje van Luc Van Braekel moeten dan (op de wijze van Humo's notaris X?) de lezer de idee geven dat de schrijver kritisch is geweest.

Pff.

Ik stel me bij oprechte linkse mensen iets meer inzicht in de dingen voor.

#6455

schater

 

... maar het is wel hilarisch!

#6467

Bart

 

Wow, dank je Luc voor deze prachtige verzameling "kritiek" op je blog. Nou, ik zet "kritiek" tussen haakjes want eigenlijk is het gewoon niet-onderbouwde vuilspuiterij en haat. Ik ben ook niet altijd akkoord met je meningen en visies, maar ik hou van je stijl, je grondigheid, je keuze van onderwerpen en ... dat je altijd correct en beleefd blijft. Tja, dat laatste is wel het ultieme bewijs dat je een "bruine" jongen bent nietwaar? Zei Marx al niet dat beleefdheid een teken van de verfoeide bourgeoisie was... :-) Doe zo voort.

Bart

#6470

Demeulemeester

 

Verdorie man, dat je nu zelfs een overzicht maakt van wie wat heeft gezegd over jou, ten goede of ten kwade. Je egotripperij kent inderdaad geen grenzen.

#6475

Briggs

 

Wat men ook zegt, men kan niet ontkennen dat het voorstanders & tegenstanders evenwichtig weergegeven worden.

Blijkbaar is het vooral Links die LVB.net niet kan verteren, jaloezie waarschijnlijk.

Blijf maar voortdoen en laat u niet demotiveren door negatieve reacties. Laat u ook iet al te veel ophemelen door een tsunami van positieve reacties, doe gewoon door.

Diegene zich niet kunnen vinden in de blog moeten maar commentaar leveren of afbollen.

LVB is zoals een lichttoren in de zee, het helpt bij het doorwaden van de informatie en geeft er een bepaalde interpretatie aan, ieder van ons maakt voor zichzelf uit of hij die interpretatie wenst te volgen of niet.

Dat is de functie van LVB, volgens mijn eigen mening.

#6476

Briggs

 

Bizar, het is momenteel 17.36 op mijn klokken...

#6483

BuFS

 

Briggs: ge zaaaaaagt! Zijgt ge misschien verliefd op LVB..ge praat er zo poëtisch over...

#6484

Outlaw Mike

 

Ik heb met de reacties van die linkse kloothommels eens goed moeten lachen. Tja, ik denk dat die ploerten het maar moeilijk kunnen verteren dat ze hun monopolie in medialand kwijt zijn.

#6527

Briggs

 

Ik zaag ni (ik ben wel diene avond SAW gaan zien in de cinema, toeval ?), ik schreef enkel e stuk commentaar om die linkse ratten eens (amateuristisch en vlug geskribbelt) een poëtische(?) veeg uit de pan te geven!

Als informatieve bron vindt ik LVB zeer goed, het is een interessant alternatief. Daar wou ik de nadruk op leggen als counterbalance voor de critici.

Ik ben verliefd op de dochter v/e ambassadeur...kval ni voor mannen :).

#6532

Pietel

 

We hebben eens goed kunnen lachen en gaan voor de rest gewoon door.

#6575

dries

 

Komaan zeg, wat kan ons al dat pro en contra gedoe ons nu schelen?

#10433

joppe

 

Een betere motivatie dan deze argumentloze linkse azijnspuierij kan men zich nauwelijks wensen.

Doe zo voort Luc, deze reacties zijn het beste bewijs dat je goed bezig bent.

#10593

Nicolas Raemdonck

 

Zelfrelativering is het begin van alle wijsheid. Proficiat Luc. Je bent één van de enigste die met kritiek om kan.

#19155

Cogito

 

Hehe, leuk om lezen.
Pedant ventje, wijsneus, bruine liberaal, degoutant poseurke, rechtse zak, fascist, misantroop, rechtse rukker...
Leuk om mezelf te herkennen in een ander :-)

#27851

Ibot Duumt

 

Heb me nog niet echt in de materie verdiept, maar al het voorgaande is een aardige smaakmaker!
Wat ik al wel kwijt wil, en nu gaan veel zieltjes steigeren, is dat veel West-Europese "linkse" gedachten voortspruiten uit een luxepositie.

#29074

Benny Marcelo

 

Koen Fillet, een BRT-medewerker die mottig wordt: Het bewijs dat we goed bezig zijn dank zij LVB.

#31574

fysico

 

Het valt inderdaad op hoe leeg de doos van de 'tegenstanders' wel is. Als je sterkste argumenten pure beledigingen zijn, sta je natuurlijk erg zwak. Doe absoluut voort, LVB.

#44978

kar

 

Een mooie verzameling kritiek op uw persoon meneer LVB. Allemaal mooie lege dozen die u zo handig op uw webblog plaatst. Maar dan vraagt een mens zich af, zou deze o zo slimme meneer LVB zijn kritiek niet kunnen ombuigen tot zelfs nog betere reclame?

Waar zijn de echte goede kritische punten gebleven? Toevallig ontglipt aan uw (internet-)alziend oog? Of gaat u ontkennen dat mensen geen goede kritiek aan uw adres kunnen schrijven omdat u het gewoon altijd bij het rechte eind heeft en mensen die kritiek schrijven toch enkel jaloerse (linkse) rakkers zijn die geen deftige kritiek kunnen vinden?

Een mooi evenwicht tussen pro en contra is het niet. Een negatief punt in iets positief omdraaien. Groentjes doen dat op sollicitatiegesprekken ook.

#48004

Numero 1001

 

De vertaling van
'Van Braekel est un flamingant notoire, mais ce n'est pas pour cela qu'il ne dit QUE des conneries.'

is niet

'Van Braekel is een notoir flamingant, maar dat wil niet zeggen dat hij alleen maar dwaasheden vertelt'

maar

'Van Braekel is een notoir flamingant, maar dat is niet de reden dat hij ALLEEN MAAR dwaasheden vertelt'.

Maw: Van Braekel vertelt alleen maar dwaasheden. Maar dat is niet omdat hij een flamingant is. Dat is omdat hij Van Braekel is.

De Franse versie van de foute vertaling luidt:
'Van Braekel est un flamingant notoire, mais cela ne veut pas dire qu'il ne dit QUE des conneries.'

#51505

traveller

 

@ numero 1001

Ik heb zojuist dit commentaar ontdekt. Sorry voor het laattijdig antwoord dus.
Jouw vertaling is grammaticaal correct maar het woord QUE in hoofdletters geeft een genuanceerde gevoelswaarde weer die me toch doet overhellen naar de eerste positieve vertaling.
Zeg het eens luidop en voel het aan. Natuurlijk kan alleen de originele schrijver hier definitief op antwoorden.

#56546

guy cools

 

@ Luc.

Ik denk dat hier het volgende bedoeld wordt:
"Van Braekel is een notoir flamingant, maar het is niet daarom dat hij enkel maar dwaasheden vertelt."
Notoir flamingant

Van Braekel est un flamingant notoire, mais ce n'est pas pour cela qu'il ne dit QUE des conneries.

vertaling:

Van Braekel is een notoir flamingant, maar dat wil niet zeggen dat hij alleen maar dwaasheden vertelt.

Isonomia op zijn weblog, 14 juli 2005

#60455

Rik

 

Eerst en vooral wil ik zeggen dat ik het wel moedig en een teken van objectiviteit vind dat je naast een hoop voorstanders ook een hoop tegenstanders een plaats geeft op je blog.

Dat gezegd, en na het lezen van al deze negatieve quotes, vind ik eigenlijk geen enkel argument terug op deze pagina dat me er van zou kunnen overtuigen dat deze criticasters ook maar 1 punt van gegronde kritiek hebben. Een bende gefrustreerde blaaskaken zonder gegronde standpunten.

Ik blijf in ieder geval een trouwe lezer, Luc

#61679

uncle

 

Ach, we missen 'm op bepol

#63651

Kris Verburgh

 

Geweldig om deze commentaren te lezen. De jaloezie en bekrompenheid druipen ervan af :-).

#64832

Fery Vanhemelryck

 

Zeer interessant dat je ook je tegenstanders publiceert op je blog. De vraag is alleen hoe je ze selecteert :-)
De pro's op onderbouwde standpunten en de contra's op de scheldpartijen en schrijffouten?

#96349

Corse

 

. De Heilige Vrije Markt, het Gouden Kalf van dit tijdvak is geslacht.

De geamperde:

De neoliberale geprivilegieerde klasse, de privé elite of privé nomenclatuur en de religie-elite houden krampachtig vast aan hun oude idealen, zoals ook de communisten dat deden.

De religie van de neoliberale “vrije markt” is ontmaskerd:

· De vrije markt saneert zich nu op kosten van de belastingsbetaler.
· Vele jaren heeft de economische elite reuzenwinsten gemaakt zonder participatie, zonder belasting op 24u machinerie en arbeidsduurvermindering, nu moet de gemeenschap vermijden dat ze bankroet gaan door financiële steun, flexibiliteit en ontslagen van arbeiders.
· Jobs worden weggesneden en inkomens verminderd omdat het hogere bonussen, absurde aftrekbare voordelen, extreme aandeelhouderuitkeringen en dividenden oplevert.
· Het mondiale uitzendkantoor van de economische elite had vrij spel gekregen om de wereld rond op jacht te gaan naar de goedkoopste arbeidskrachten, met delokalisatie van bedrijven, sociale kerkhoven en volksverhuizingen als gevolg.
· De elite, omdat zij nog steeds de meeste vruchten plukken van onze collectieve inspanningen voor onderwijs, infrastructuur, onderzoek enz, deze moeten uiteraard belast worden, verantwoording afleggen en onder strenge controle staan, en zonodig bestraft worden, liefst met dwangarbeid.
· De elite (jetset), slechts 0,2 procent van de bevolking verkrijgt 50% van de totale inkomens in ons land, deze parasieten zijn de oorzaak van een wereldcrisis die zijn gelijke niet kent.

De economische vrije markt meltdown begint:

Ieder systeem is vergankelijk en gedoemd ten onder te gaan, dus ook vrije markt, dat leerde ons de geschiedenis.
Vernieuwing en verandering zijn de pijlers van vooruitgang en evolutie, de geschiedenis herhaald zich, vrije markt is dus een verdwijnend wereldbeeld ten gevolge van een veranderende wereld.

Vrijmarkt zonder staat en controle is onmogelijk:

Het is als een klok repareren door het binnenwerk er uit te halen.

De VS, wieg van het neoliberalisme implodeert, het rottende en stinkende kadaver “vrijmarkt” wordt per opbot verkocht aan de staat.
Met het verkregen geld van dit stinkende kadaver worden door dezelfde neoliberale criminelen nieuwe criminele bedrijven opgericht, oude wijn in nieuwe vaten, de geschiedenis herhaald zich, de laatste stuiptrekkingen van een systeem in verval!
Neoliberale, libertariers en vrijmarkt rechts-extremisten likken de wonden, de economie zit in de kredietklem.
Honderd jaar perverse vrijmarkteconomie laat zijn sporen achter.
De negatieve nevenwerkingen zijn groter dan het doel van dit systeem.
Het casino turbokapitalisme kreunt onder de gevolgen van een nooit geziene vrije marktcrisis, natuur en mens herademen uiteindelijk.

Bank, Hypotheek, verzekeringsbedrijven, speculanten, immobilia, risico-initiatief en multinationals hun privaatwinsten zijn voor aandeelhouders en managers, hun privaat verliezen echter zijn voor rekening van de belastingbetaler (Staat)!
Door hun “voorkennis” hebben de witteboordcriminelen alles leeggestolen.
De staat (de samenleving) moet onder andere beslissen in welke mate de economie wordt toevertrouwd aan het mechanisme van de markt van de private sector.
In elk geval moet de staat de economische spelregels vastleggen, controleren en verantwoording afleggen aan de gemeenschap..

1. De banken niet redden was euthanasie, korte pijn en de dood van het systeem.
2. De banken wel reden is chemotherapie om nog een paar jaar te kunnen leven.
3. De banken en vrije markt wel of niet redden, ze zijn uiteindelijk terminaal.

Vroeger beroofde mensen banken, nu beroven banken en multinationals mensen.

Het wereld wijde corrupte en criminele gedrag van deze onbestrafte elitegangsters.
Managers, aandeelhouders, neoliberale en andere universitaire roven en stelen wat nog mogelijk is, ze schreeuwen en kreunen, we hebben alles leeggeroofd en we willen nu geld en bonussen van de belastingbetaler!

De vrijmarkt is zelfregulerend? (lachwekkend)

De regels van de markt moeten niet vrij zijn maar eerlijk!!
Om te geloven in de neoliberale vrijmarktdroom moet je wel slapen!
Hebberigheid moet dus toch onder controle gehouden worden.
Zolang de wapenhandel in handen van privaatbedrijven blijft zijn oorlogen mogelijk en oncontroleerbaar, vergelijk het met de zogezegd zelfregulerende banken en de zelfregulerende wapen en drug industrie.
Onder het mom van globaliserende financiën hebben de VS banken zich in de totale wereld verweven en het grootste deel van het wereldkapitaal opgesoupeerd met als gevolg een wereldcrisis.
Door deze verwevenheid werd met het spaar en belastingsgeld van iedere wereldburger oorlog gemaakt.
Met wapenhandel en oorlog maken werd hun valse neoliberale schijneconomie recht gehouden naar het voorbeeld van Hitler, globalisme in zijn slechtste vorm!
Het "grootschaligste wereld plan" ooit van de overheid wordt gestart:

Staatsinterventies om het kapitalistische systeem te redden.
Het nationaliseren van privaat banken en andere multinationale bedrijven in de wereld, naar het model van Hugo Chaves van Venezuela heeft resultaten, het enige verschil is dat Hugo Chaves het te kleinschalig ziet in vergelijk met de VS en Europa.
Europa pompte al 3.000 miljard euro belastingsgeld enkel in de financiële sector, spelen met geld van anderen (belastingsbetalers) is plezant.
We zullen met z’n allen eerst het puin van de neoliberale moeten ruimen en dan een groot stuk welvaart moeten prijsgeven.

Het verzopen kalf (vrijmarkt) wordt uit de sloot gehaald en gereanimeerd door het staats interventie team:

Het even heropleven van de beurzen, is er nog hoop?
Stiglitz Nobelprijswinnaar Economie noemde het gebruiken van belastinggeld voor de banksector "monsterlijk".
Het nationaliseren van de neoliberale economie in de westerse landen:
Het nationaliseren van Banken, verzekeringsbedrijven, immobilia en risico-initiatief is momenteel groter dan in het socialistische Venezuela, Hugo Chávez loop achter met zijn verouderde ideeën.
De banken zijn de grootste en succesvolste onbestrafte bankrovers en criminelen aller tijden.

http://trends.rnews.be/nl/e...

Hold-ups op de geldvoorraden van de totale planeet worden met belastingsgeld bestreden.

United States of Socialist Republics en de European States of Socialist Republics

Deze kameraden heten u welkom:

http://www.cpusa.org/ http://www.pww.org/ http://www.politicalaffairs... http://www.yclusa.org/
VS bankroet:

https://www.youtube.com/watc...
Laat ons hopen dat de VS neoliberale kanker nog te genezen is met Obamas Chemotherapie!

IJsland bankroet:

http://www.tijd.be/nieuws/o...

Hongarije bankroet:

http://www.trends.be/nl/eco...

Griekenland bankroet:

http://trends.rnews.be/nl/e...

Het bestraffen van bank, hypotheek, krediet, immobilia en andere multinationale bedrijven:

Wilde anarchie op de gevolgen van wilde vrijmarkt of casino kapitalisme is noodzakelijk en daardoor eerlijk tot op het bot!
Afwachten wat de straffen zullen zijn en de teruggave van deze gelden en goederen?
En of deze geen averechts effect hebben en de misdaden (witteboordencriminaliteit) van bank, hypotheek, krediet en immobilia nog aanmoedigen, dit ook door de blanco staatscheques aan de banken en andere!
Voldoende controle en zware gevangenisstraffen (liefst dwangarbeid) zijn noodzakelijk, het gaat immers om diefstal, de grootste hold-up aller tijden, over het terug recupereren van de gelden van deze grootste hold-up aller tijden wordt nog niet gesproken!
http://www.trends.be/nl/eco...

Een alternatief is, op elke marktplaats van elk dorp en stad op onze planeet een schavot plaatsen en de koppen van deze (bank, hypotheek, krediet, immobilia, auto en andere multinationale) criminelen in manden laten rollen, er zijn genoeg gedupeerden die met plezier en zonder een zak over het hoofd het schavot willen bedienen!
Een degelijke oplossing voor de volgende 40 jaar!
Het volgende probleem zal zijn dat we niet genoeg manden vinden om deze koppen op te vangen.
Dwangarbeid is ook een geschikt middel om deze elite te bestraffen, ze doen op deze manier iets terug voor de samenleving.
Hun gestolen goederen en gelden worden door de staat verbeurd verklaart en komen terug aan de respectievelijke eigenaars, de gemeenschap, opgeruimd staat netjes.

Kapitalisme een liefdesverhaal:
http://michaelmoore.com/boo...

Wie bewaakt de bewakers?

De bewakers zijn uiteraard de vertegenwoordigers van de samenleving! (Staat)
Liberalisme is de filosofie van de hoop in een competitieve zelfregulerende periode wanneer het kapitalisme zich in een hoogconjunctuur bevindt.
Fascisme, racisme, fanatisme, wapenhandel, nationalisering, drughandel, mensenhandel en oorlog is de filosofie van de ondergang in een destructieve zelfregulerende vrije marktperiode, wanneer het kapitalisme zich in laagconjunctuur of crisis bevindt.
Het is de enige mogelijkheid die overblijft, spijtig genoeg zijn er veel mensenlevens nodig om deze ellende te ondergaan.

Alle alternatieven zijn onnodig en vooral niet wenselijk, volgens de gegoede burgerij uiteraard.

Weinig verdienen en veel consumeren???
Tja, waar hebben we die fabel nog gehoord? In de VS misschien!
Daar moesten ze dit verschil oplossen met de kredietkaart en zonder gezondheidszorg, Tja…
Met de gevolgen die we nu zien!

Herman Van Rompuy, president van Europa:

http://www.hermanvanrompuy....

Hét kapitalisme is al zestig jaar geleden vervangen door de sociale markteconomie of het Rijnlandmodel.
Niemand is nog aanhanger van het zuivere kapitalisme.
Dit is wel de crisis van een vorm van financieel kapitalisme, uitgezaaid vanuit de VSA over gans de wereld.
Het kan enkel wereldwijd en Europees aan banden worden gelegd.

#100610

Corse

 

Werklozen, machines en handel met lageloonlanden belasten:

Geen enkel bedrijf heeft als doel werkplaatsen voor werknemers te creëren:

Integendeel, elk bedrijf heeft als doel, degelijke en goedkope producten op de markt te brengen. Dit door zo veel mogelijk geautomatiseerd te produceren met zo weinig mogelijk arbeidskrachten, economie is een middel en geen doel op zich.
Het is zeker niet de taak van bedrijven om arbeidsplaatsen te creëren.

Machines moeten 3 x meer belast worden dan mensen:

· Machines moeten “meer” belast worden dan werknemers.
· Machines draaien en produceren 24u op 24u, een arbeider werkt slechts 8u op 24u.
· Machines worden niet ziek of moe, hun capaciteit blijf 24u op 24u hetzelfde.
· Een machine moet dus minimum 3x meer belast worden dan een werknemer.
· Het belasten van machines voorkomt dat er extreem rijke ontstaan en het werkt de herverdeling van de rijkdom in de hand, daardoor ontstaat terug hoogconjunctuur.
· De staat, dus de wetgeving moet instaan voor de controle van deze belastingsgelden.

Machines worden momenteel niet belast, wat een zeer grote politieke fout is:

De ordening van de economie gehoord uiteraard de politieke verantwoordelijken toe.
Economie is een middel en geen doel op zich.
Enkel politiekers kunnen en moeten het samenspel van investeerders en samenleving controleren, dit om de totale samenleving een menswaardig bestaan te geven.
Bedrijven mogen zich niet inmengen in staats of gemeenschapszaken hoe dan ook.
Bedrijven mogen zich vooral niet inmengen in het privaat leven van werknemers, dit is in strijd met de “wet op de privé-sfeer” en “de mensenrechten”, mannen en vrouwen zijn gelijk gerechtigde!
Enkel de politiek kan en mag gemeenschapszaken behartigen in onze democratie.
Daarvoor hebben we democratie en onze politiekers gekozen!!

Handelen met lageloonlanden moet zwaar belast of bestraft worden:

· Handelen met lageloonlanden moet eveneens “zwaar belast” worden vermits het de eigenproductie van onze eigen bedrijven neutraliseert.
· Vermits de uurlonen van vele andere landen lager zijn, mag er geen oneerlijke concurrentie optreden, de staat, dus de wetgeving moet instaan voor rechtvaardige handel en geen vrije handel, controle is daarvoor noodzakelijk.
· Het belasten van het handelen met lageloonlanden voorkomt dat er extreem rijke ontstaan, het werkt tevens de herverdeling van de rijkdom in de hand, daardoor ontstaat terug hoogconjunctuur.
· Het belasten moet evenredigheid zijn met de eindprijs aan de consument.

De belasting op machines en het handelen met lageloonlanden moet mensen vrij maken:

Machines, automatisering, innovatie en op de juiste manier belastingen heffen op handel met lageloonlanden, dit moet mensen vrij maken, vroeger op rust kunnen gaan, minder uren werken, niet het verhuizen van bedrijven naar lageloonlanden en daardoor sociale kerkhoven achterlaten en volksverhuizingen uitlokken. (racisme)
De overblijvende arbeid kan eventueel via een beurtrol evenredig verdeeld worden.

Er zijn geen economische problemen,

Het is de vicieuze cirkel:

· Loon, koopkracht, levensstandaard en consumptiegedrag die verbroken is.
· Geautomatiseerde bedrijven en handel met lageloonlanden in hun “huidige vorm”, berokkenen de samenleving meer schade dan vooruitgang.
· Onze markten zijn oververzadigd met producten en diensten.
· Onze geautomatiseerde industrie produceert 24 op 24 uur producten tegen ontzaglijke snelheid.
· Met mammoetschepen worden producten en afgewerkte materialen uit lageloonlanden aangevoerd en op onze markt gedumpt, zodat onze eigen bedrijven failliet gaan, wat massale werkloosheid meebrengt.
· Bedrijfs-delokalisatie en globalisering in zijn “huidige vorm” moeten dringend aan banden gelegd worden door de politiek, het laat westerse beschaafde volkeren verarmen door een misvormde neoliberale economie.

Ons einddoel een volledig geautomatiseerde economie:

Hier heeft de mens en zijn totale samenleving zijn hoogste doel bereikt “zijn einddoel”, de totale samenleving kan zich volledig wijden aan de essentie van het leven zelf:

Het opvoeden van kinderen, sporten, reizen, geestelijke ontplooiing, ontspanning, sociaal leven, kunst, cultuur, creativiteit, muziek, ethische en morele waarden enz.
Het uitbuiten van mens door mens gehoord hiermede tot het verleden, de volledig geautomatiseerde economie staat nu ten dienste van de totale samenleving, onze voorbeeld modelsamenleving met gelijke rechten voor iedereen kan zich hier volledig ontplooien.
Enkel door het belasten van machines en handel met lageloonlanden is dit mogelijk.

Welke ideologie of levensbeschouwing de mens ook heeft:

Zolang het de “samenleving” maar voorwaarts brengt en dit in evenwicht met de natuur, dit nieuwe denken bepaald onze toekomst en zorgt voor een economische wereldstabiliteit.

Of zoals een chinees spreekwoord zegt:

De kleur van de kat heeft geen belang, zolang ze maar muizen vangt.

Besluit:

In de overgangsperiode van half geautomatiseerde samenleving naar volledig geautomatiseerde samenleving moeten we het neoliberaal feodaal systeem met alle kracht vermijden en bestrijden en het sociaal liberaal systeem promoten.

Ja er is geen werk, er is geen werk genoeg door automatisering:

Loonkost:

We kunnen de loonkost niet lager maken dan die van China.
Lagere loonkost betekend minder consumptie, dus minder werk voor bedrijven!
Er is geen werk genoeg, ook al werk iedereen gratis.
Ook al betaal je een firma, om voor hen te mogen werken, er is geen werk genoeg.

Uit een Duitse, Europese en VS studie blijkt dat elke vorm van belastingsverlaging nog nooit tot economische verbetering heeft geleidt, een juiste belasting is zeer belangrijk.

Werklozen:

Van de 7,07 miljoen potentiële beroepsbevolking in België hebben 2,3 miljoen mensen geen job.
http://trends.rnews.be/nl/e...

Als deze mensen morgen allen een job willen, dan zal de privaat economie door de knieën gaan, er is zelfs geen arbeid meer voor 20 duizend mensen.
Wie zal deze mensen dan werk geven, de staat?
Nu worden 8 op 10 mensen door de staat gefinancierd, in de toekomst zullen het 9 op 10 zijn.
En?, Zullen we dit systeem dan nog langer vrije markt of kapitalisme noemen??
Of gewoon communisme, of staatskapitalisme?
Moeten onze mensen werken voor 3 Euro per maand?, dit omdat de concurrentie in China werkt voor 4 Euro per maand.
En onze mensen dan wel verplichten om voor 5.000 Euro per maand te consumeren omdat de vrije markt niet zou stilvallen, op krediet dan uiteraard en zonder sociale zekerheid, voorbeeld U.S.A.

Het enige wat waar is volgens de neoliberale ideologie:

Wapenhandel, drughandel, en zwartwerk zijn zelfregulerend en winstgevend uiteraard.

De waakhonden van de elite:

Politieke liberalen zijn de waakhonden van de elite, ze promoten ondernemerschap maar werken zelf veel liever als politieker aan de staat, kwestie van zekerheid uiteraard.
De hoge lonen worden door hen zelf bepaald.
Sociale zekerheid is voor deze valse liberale waakhonden ruim voldoende om hen, van hun eigen roedel af te zonderen en de gemeenschap te verraden.
Later, op hun 50 jaar worden ze met het geld van de staat wijnboer in Italië. (Verafstoot)
Is neoliberalisme de slechtste vorm van markteconomie?
Tja, neoliberalisme, de eigenbelang ideologie, om mee te lachen uiteraard.

#113716

Cogito

 

hahahaha, hier heb ik toch even heerlijk mee zitten lachen. Ik googlede eigenlijk op Tanguy Veys ivm zijn recente Breivik-perikelen en kwam op deze blogpost uit. ICT-Griezel, "dermate" geamuseerd, "zou niet mogen leven", "rechtse rukker", roflmao.

#113735

LVB

 

Vergeet toch ook niet die andere pagina te lezen, Cogito, als tegengewicht: http://lvb.net/item/944

#113740

Cogito

 

Absoluut Luc :-)

"Een persbureau op zijn eentje" dat heb ik al dikwijls gedacht!